Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Μακάβρια ανακάλυψη στο Χέρσο Κιλκίς – Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε αυτοκίνητο
1319 αναγνώστες
Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010
17:07

 Το πτώμα ενός άνδρα απροσδιορίστου ηλικίας βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε αγροτική περιοχή στο Χέρσο του Κιλκίς. Για τα αίτια του θανάτου θα αποφανθεί αύριο ο ιατροδικαστής. Το πτώμα βρήκε διερχόμενος κάτοικος της περιοχής, ενώ το αυτοκίνητο έφερε πινακίδες Βουλγαρίας. 


«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, σε περίπτωση που δεν καθοριστεί έγκαιρα από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους στις προσεχείς εκλογές ανάδειξης των αιρετών στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και τους Δήμους.Η  Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχει ενημερώσει με έγγραφο της το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις προθέσεις της. Όπως επίσης και για το γεγονός ότι, από το 2005 η εκλογική αποζημίωση που ελάμβαναν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενσωματώθηκε στα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης, τα οποία από 365,00 ευρώ με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης μειώθηκαν κατά 20% και έφτασαν τα 295,50 ευρώ.Το ποσό αυτό δεν καλύπτει ούτε καν τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, πόσο μάλλον την απασχόληση τους στη διαδικασία των εκλογών.
Στο έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής τονίζεται ιδιαίτερα ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι μόνοι στην ουσία που απασχολούνται για την προετοιμασία, την διεξαγωγή και την μεταφορά των αποτελεσμάτων.Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού αναμένουν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, άμεσα, τον ορισμό συνάντησης, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, για τη συζήτηση του πιο πάνω αιτήματος καθώς και των υπολοίπων αιτημάτων που επανειλημμένα έχουν κατατεθεί από την Ομοσπονδία και το Υπουργείο αρνείται όχι μόνο να δώσει λύσεις αλλά και να τα συζητήσει.»

O Σάκης Τζακόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητα που είχε θέσει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας πως δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για το εγχείρημά του, που είχε ως σύνθημα το «όλα από την αρχή», ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που τίθενται από τον εκλογικό νόμο για τις νέες και ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Παράλληλα, τόνισε πως η προσπάθειά του θα συνεχιστεί. Ο Σάκης Τζακόπουλος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, αλλά θα κατέβαινε ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος

Ένας μικρούλης μικροτσικνιάς βρέθηκε τραυματισμένος στο χωριό Κύμινα, κάτω από ένα αυτοκίνητο. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα  κι ένας υπάλληλός του έσπευσε στην περιοχή και παρέλαβε το πληγωμένο πουλί για να το παραδώσει στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), για περίθαλψη. Ο μικροτσικνιάς ανήκει στην οικογένεια των ερωδιών και στα χαρακτηριστικά είδη του Δέλτα Αξιού για τα οποία η περιοχή κηρύχθηκε προστατευόμενη. Οι μικροτσικινιάδες προτιμούν υγροτόπους με γλυκά νερά και πυκνή βλάστηση, ώστε να μπορούν να κρύβονται. Τρέφονται το σούρουπο, κυρίως με μικρά ψάρια, βατράχια, αράχνες και έντομα. Ο πληθυσμός τους συρρικνώνεται συνεχώς λόγω της αλλοίωσης των υγροτόπων, γι’ αυτό και πλέον αποτελούν ένα σπάνιο είδος. Είναι ιδιαίτεροι ευάλωτοι σε αγροχημική ρύπανση και στη ρύπανση από βαρέα μέταλλα.

 

Eπίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες) με εκνέφωση θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 στους παρακάτω δήμους – δημοτικά διαμερίσματα:
· Χορτιάτη
· ΘέρμΟι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν περί τις 12 τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσουν ως τις 5 το πρωί. Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιούνται μετά από απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης. Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας γίνεται γνωστό στους κατοίκους ότι:Οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο των οικισμών και θα γίνουν παρουσία ειδικών. Για το σκοπό αυτό, απόψε τη νύχτα, μετά τις 10 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί θα περάσει από τους δρόμους ειδικό ψεκαστικό όχημα.Κατά το διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα. Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, εάν ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας:

· Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα και αφήστε τα κλειστά, για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.

· Παραμείνετε στα σπίτια σας όσο διαρκεί ο ψεκασμός.

· Μαζέψτε τη μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών και τα τρόφιμα πριν την ώρα που περνά το ψεκαστικό και για μία ώρα μετά.

· Απομακρύνετε ή σταβλίστε τα ζώα και προφυλάξτε τα μικρά τους κατά τη διέλευση του ψεκαστικού.

Σε περίπτωση έκθεσης στην ουσία μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο 210-5212054 και 5212000.


 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις