Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Αλλάζουν όλα στο λύκειο...
1130 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010
15:15

 

«Τα παιδιά στο Λύκειο θα έχουν την υποστήριξη της διδασκαλίας από το διαδίκτυο», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου

Νέα δεδομένα θα βρουν στο δρόμο τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις οι μαθητές της φετινής «φουρνιάς» της γ' γυμνασίου. Οι αλλαγές στο λύκειο περιλαμβάνουν τη διδασκαλία τεσσάρων υποχρεωτικών μαθημάτων και ορισμένων επιλογής, εσωτερικές εξετάσεις στο σχολείο, ενώ θα καθιερωθεί νέος τρόπος αξιολόγησης των μαθητών. Τα πανεπιστήμια θα ορίζουν τα μαθήματα που απαιτούνται για την εισαγωγή των υποψηφίων σε αυτά όπως και στα ΤΕΙ, αλλά και τη στάθμιση της βαθμολογίας. Το περίγραμμα του νέου προγράμματος και του εξεταστικού συστήματος στο λύκειο «σκιαγράφησε» η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σε χτεσινή συνέντευξή της.

Δημόσιο φροντιστήριο μέσω Ιντερνετ

Τέλος στην οικονομική αιμορραγία... χιλιάδων οικογενειών επιχειρεί να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προσφέροντας βοήθεια στους αδύναμους μαθητές και γενικά σε όσους καταφεύγουν στη λύση των φροντιστηρίων.Ολα τα μαθήματα της ε' και της στ' δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου θα αναρτώνται πλέον στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, ο μαθητής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει... κλικ στο μάθημα της Φυσικής και να εκτελέσει μόνος του το πείραμα από το σπίτι. Στο δημοτικό θα υπάρχουν από φέτος φορητά εργαστήρια με υπολογιστές, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στις τάξεις για τη διεξαγωγή του μαθήματος. Στη β' γυμνασίου θα τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες, στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου».«Τα παιδιά στο λύκειο θα έχουν την υποστήριξη της διδασκαλίας από το διαδίκτυο. Θα μπορεί, από φέτος, ένα παιδί που θέλει να δώσει Μαθηματικά να μπαίνει στο κομπιούτερ του, να βλέπει όλη τη διδασκαλία, να βλέπει τον καθηγητή να διδάσκει και να γίνονται ερωτήσεις», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου εξηγώντας πως βασικός στόχος για τη β' και γ' λυκείου είναι ο μαθητής να μη χρειάζεται ούτε φροντιστήριο ούτε βοήθεια. «Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο να κάνουν φροντιστήριο τα παιδιά του δημοτικού και οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το σύστημα πρέπει και εμείς να αλλάξουμε ως νοοτροπία», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας. Παράλληλα, μέσα στο γυμνάσιο ο μαθητής θα έχει τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης για την ξένη γλώσσα και την πληροφορική.

Μείωση των μαθημάτωνΤο νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα... εγκαινιαστεί από τους μαθητές που θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά στην α' λυκείου. Το καινούργιο πρόγραμμα τόσο στη β' όσο και στη γ' τάξη θα είναι τελείως διαφορετικό και θα προβλέπει μείωση των μαθημάτων. Θα καθιερωθούν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, στα οποία θα διπλασιαστεί ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας στο σχολείο. «Θα έχουν λίγα μαθήματα επιλογής, στα οποία θα δουλεύουν με εργασίες, όπως και στα βασικά μαθήματα», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου εξηγώντας ότι θα αλλάξει και ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών. Βάσει του σχεδιασμού, θα θεσπιστούν εσωτερικές εξετάσεις στο σχολείο με κοινά μαθήματα σε όλη τη χώρα. «Ο βαθμός θα συνδέεται με τα πανεπιστήμια, που θα ορίζουν τα μαθήματα -που απαιτούνται για την εισαγωγή- και τη στάθμιση της βαθμολογίας. Αυτό όμως σημαίνει αλλαγή και στα πανεπιστήμια. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που συζητάμε για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας», επισήμανε η υπουργός Παιδείας. Ο χωροταξικός σχεδιασμός και η θεματική αναδιάρθρωση αποτελούν αντικείμενο ενός πολύπλοκου σχεδίου. Οπως έχει ανακοινωθεί κατά το παρελθόν, προωθούνται νέα προγράμματα σπουδών, νέο μοντέλο διοίκησης, η αυτοτέλεια και η διεθνοποίηση των πανεπιστημίων, καθώς και η αξιολόγησή τους.Το λύκειο, σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, δε θα αλλάξει για να αλλάξουν οι εξετάσεις. «Γι' αυτό και τη συζήτηση για το λύκειο θα την κάνουμε χωριστά. Το λύκειο θα είναι μια αυτόνομη μονάδα, όπου το παιδί ως πολίτης θα πρέπει να συμπληρώνει τη γνώση του», εξήγησε.Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μετά την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέφρασε την πρόθεση να προβεί σε διορθωτικές παρεμβάσεις, που σχετίζονται με τη μείωση των εμπλεκομένων στη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων και με τον περιορισμό της χρονικής διάρκειάς τους. Σήμερα πάνω από 30.000 άτομα απασχολούνται σε διάφορες επιτροπές και επί δύο μήνες ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας διατίθεται για τη διεξαγωγή των πανελληνίων.

2.500 κενά στα σχολείαΑυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 2.500 κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, εκ των οποίων τα 1.000 εντοπίζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, η κ. Διαμαντοπούλου κατέστησε σαφές ότι υπήρξε συμφωνία των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών και μέσα στο μήνα θα σταλούν επιπλέον κονδύλια, μέσω των δήμων, σε όλες τις σχολικές επιτροπές για το πετρέλαιο και για τις άμεσες ανάγκες.Φέτος, οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών θα γίνουν ηλεκτρονικά, ώστε να μην καθυστερούν οι σχετικές διαδικασίες. Εάν διαπιστωθούν πλασματικά ή ψεύτικα στοιχεία, όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, ο φοιτητής δε θα έχει δικαίωμα εγγραφής σε καμία σχολή. Οσοι επιθυμούν να μετεγγραφούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα συμπληρώνουν αίτηση για ομοειδείς σχολές και θα κατατάσσονται με βάση τα μόριά τους.

 

Ανοίγει τα χαρτιά του για τα πρόσωπα ο Κ. Γκιουλέκας

Ανοίγει σιγά σιγά τα χαρτιά του εν όψει της προεκλογικής περιόδου ο Κώστας Γκιουλέκας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανακοινώσει αύριο τις θέσεις του συνδυασμού του, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο «Ηλέκτρα Πάλας», όπου θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη, το σήμα, καθώς και τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των μελλοντικών του προθέσεων.Δύο είναι τα ζητήματα που πρέπει να λύσει όσον αφορά τα ονόματα. Το πρώτο είναι η διαχείριση των παλιών δημοτικών συμβούλων του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ένα θέμα που εδώ και καιρό τον έχει απασχολήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τμήμα των δημοτικών συμβούλων θα αξιοποιηθεί από τον κ. Γκιουλέκα, ενώ ένα άλλο αναμένεται να μη χρησιμοποιηθεί. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τα νέα πρόσωπα που θα παρουσιάσει, το προφίλ των οποίων θα παραπέμπει σε μια φρέσκια και δυναμική ομάδα και θα δίνει το στίγμα της ανανέωσης. Εδώ σε αγκάθι τείνει να εξελιχθεί το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές αιτήσεις γόνων δημοτικών συμβούλων, αλλά και πρώην βουλευτών, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.Χτες ο κ. Γκιουλέκας επισκέφτηκε το χώρο σίτισης απόρων του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αστέριο Δεληγιάννη, για τη λειτουργία του επισιτιστικού προγράμματος απόρων. «Η κοινωνία οφείλει να αγκαλιάζει τα αδύναμα μέλη της. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το υπάρχον δίκτυο κοινωνικών δομών του δήμου και να σταθούμε στο πλευρό των απόρων συμπολιτών μας», σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις