Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"ΣΠΑΝΕ" ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ...
1320 αναγνώστες
Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010
15:42

 

Αποχωρούν σε πολλά σημεία της χώρας από τα μπλόκα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, κατόπιν απόφασης που ελήφθη τα ξημερώματα από τους προέδρους των Ομοσπονδιών. Ωστόσο, μερίδα των ιδιοκτητών φαίνεται πως δεν αποδέχεται την απόφαση και στις 3 μετά το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή αγώνα, που κατήγγειλε την απόφαση του προεδρείου ως μεθόδευση ενάντια στην επιθυμία της βάσης για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Βυτιοφόρων, Γιώργο Τσάμο, οι μεταφορείς έχουν ήδη αρχίσει να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τα μπλόκα. Σχεδόν όλα τα βυτιοφόρα έχουν αποχωρήσει από την Ελευσίνα, ενώ ανάλογη εικόνα παρατηρείται στο Χαϊδάρι, στα μπλόκα των διοδίων, της Μεταμόρφωσης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας. Πάντως, αρκετά φορτηγά παραμένουν παραταγμένα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς, στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο Δερβένι και στην πύλη 16 του ΟΛΘ.

Εσωτερική διαμάχη για τις κινητοποιήσεις
Η κόντρα με την Κυβέρνηση φαίνεται πως πλέον μεταφέρεται στους κόλπους των μεταφορέων, καθώς, η συντονιστική επιτροπή αγώνα κατήγγειλε την απόφαση του προεδρείου ως μεθόδευση ενάντια στην επιθυμία της βάσης για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Από την πλευρά του, κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του κλάδου, μιλώντας στο ΑΠΕ, χαρακτήριζε την ενέργεια αυτή της Επιτροπής Αγώνα αδικαιολόγητη, κάνοντας λόγο για καθαρά κομματική τοποθέτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει διάσπαση ακόμη και στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γερανοφόρων οχημάτων κ. Σαχινίδης, που ήταν μέλος της Επιτροπής, διαχώρισε πλήρως τη θέση του.
Πολύωρη συνεδρίαση
Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των εννέα προέδρων, όπου αποφασίστηκε η λήξη της απεργίας. Κατά τη διάρκειά της, μέλη κυρίως της συντονιστικής επιτροπής συνέχισαν να προτείνουν συνέχιση των κινητοποιήσεων. Τελικά επικράτησε η άποψη των...ψυχραιμότερων και έτσι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.
Τέσσερα είναι τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης να αποφασίσουν αναστολή των κινητοποιήσεων. Τα δύο πρώτα έχουν σχέση με την τροπολογία που προώθησε η κυβέρνηση και η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει αυστηρές κυρώσεις, διοικητικές και ποινικές, για τους παραβάτες και την εκχώρηση έργου δημόσιας μεταφοράς σε ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Το τρίτο στοιχείο σχετίζεται με τις αντιδράσεις του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.
Το τέταρτο στοιχείο έχει σχέση με τη συνάντηση, σε καλό κλίμα, που είχαν την Πέμπτη ο πρόεδρος του συνδικάτου χερσαίων μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος και αντιπροσωπεία των μεταφορέων με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Όταν οι προθέσεις είναι καλές, οι συναντήσεις είναι σύντομες και αποτελεσματικές» δήλωσε ο κ. Τζωρτζάτος μετά τη συνάντηση. 

Τεράστιες ζημίες στην αγορά
Για ζημία που φτάνει στο 1,5 δισ. ευρώ, κάνουν λόγω οι επιχειρηματίες, σημειώνοντας ότι, ακόμα και εάν λήξει άμεσα η απεργία, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να ξαναβρούν οι επιχειρήσεις τους κανονικούς τους ρυθμούς. Παράλληλα, έμποροι και βιομήχανοι ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών την παράταση των πληρωμών του ΦΠΑ και άλλων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο.

 Νέες πιάτσες για τα ταξί θα δημιουργηθούν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη

 

Θεσσαλονίκη: 7 συν 1 νέες πιάτσες για τα ταξί

Επτά συν μία νέες πιάτσες ταξί πρόκειται να δημιουργηθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης. Επειτα από ενάμισι έτος γραφειοκρατικών εμποδίων, το αίτημα του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» φαίνεται ότι επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά.«

 

Οι αιτήσεις για μετεγγραφές θα υποβάλλονται πλέον ηλεκτρονικά τον Οκτώβριο, σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας

 

Χωρίς πάσο 84.000 φοιτητές

Ακόμη μία επιβάρυνση προστίθεται στις ήδη... ταλαιπωρημένες τσέπες των φοιτητών και των οικογενειών τους, καθώς δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη τα φοιτητικά πάσο στους 84.000 πρωτοετείς. Σε μία περίοδο που το κόστος μετακίνησης έχει εκτοξευτεί, οι φοιτητές στερούνται της χρήσης του μειωμένου εισιτηρίου σε αστικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ, τρένα και πλοία.

 

 

Αυξάνονται κάθε χρόνο οι υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων

 

Σοκάρουν οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ), αναφορικά με την κακοποίηση των παιδιών στη χώρα μας. Παρότι δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή και στατιστικά στοιχεία, το Ινστιτούτο εκτιμά ότι για κάθε 10.000 γεννήσεις το χρόνο κακοποιείται το 1% με 2% των παιδιών. Δηλαδή, αναμένονται 1.000 με 2.000 νέα περιστατικά κακοποίησης σε παιδιά ηλικίας 0 έως 3 ετών.

Επίσης, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 5.000 με 10.000 παιδιά προσχολικής ηλικίας πέφτουν θύματα κάποιας μορφής κακοποίησης από την οικογένεια τους ή τους συγγενείς τους. Από σήμερα, ξεκινά από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκστρατεία με δράσεις για την οργάνωση δικτύου για την προστασία του παιδιού, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Έλα μαζί μας. Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα».
Χ. Καστανίδης: «Μέτρα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης»
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια έχει το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ), αποστολή του οποίου είναι η δημιουργία του Δικτύου για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, κυρίως μέσω της συγκρότησης ή της ανασυγκρότησης των Εταιριών Προστασίας Ανηλίκων και της παρακολούθησης του έργου τους.
Στην κατεύθυνση αυτή, έχει προγραμματιστεί η μετάδοση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ, τα οποία θα καλούν τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικούς φορείς, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με τους ανήλικους παραβάτες και τους ανήλικους σε κίνδυνο, να συμμετέχουν στις ιδρυτικές συνεδριάσεις του Δικτύου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης του ΚΕΣΑΘΕΑ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο θα εισηγείται μέτρα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων, θα διαμορφώνει και θα συντονίζει μηχανισμούς ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, θα οργανώνει τον εθελοντισμό στην στήριξη των ανηλίκων και θα τηρεί στατιστικά στοιχεία.

 

Συκιές: Απονομές στους εισαχθέντες

 
Την εκπόνηση μελέτης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την κατασκευή πειραματικών σχολείων όλων των βαθμίδων στον Τομέα Τειχών, όπου το 85% των οικοπέδων έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κατά την τελετή βράβευσης των εισαχθέντων μαθητών σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Συνολικά τιμήθηκαν 322 μαθητές του δήμου Συκεών οι οποίοι εισήχθησαν στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τα δυο λύκεια του δήμου να καταγράφουν ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν το 88% στο σύνολο των διαγωνιζόμενων.
Από το σύνολο των επιτυχόντων ξεχωρίζουν οι επιτυχίες των Αλ.Ρόσιου, Κ.Μουρατίδη και Ι.Κυριάκου, οι οποίοι κατέκτησαν την πρωτιά στην Ιατρική Ιωαννίνων, στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Ιπτάμενων Ραδιοναυτήλων αντίστοιχα, και στους οποίους απονεμήθηκε ειδική πλακέτα, ενώ ειδικά βραβεία δόθηκαν και στους υπόλοιπους εισαχθέντες.
«Οφείλουμε να αντιληφθούμε όλοι ότι η επένδυση στην παιδεία, τη γνώση και τη μόρφωση, είναι επένδυση στο μέλλον. Να συνειδητοποιήσουμε ότι η ευημερία και η ανάπτυξη των κοινωνιών έχουν άμεση σχέση με την εκπαίδευση. Εμείς στο δήμο μας υιοθετήσαμε την πολιτική αυτή πολύ νωρίς και γι’ αυτό δεν σταματήσαμε ποτέ τους αγώνες για περισσότερα και καλύτερα σχολεία, κι ούτε θα σταματήσουμε ποτέ. Είναι χρέος μας προς τη νέα γενιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σ.Δανιηλίδης, κάνοντας αναλυτική αναφορά στο εκτεταμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης στο δήμο Συκεών.
«Για να πετύχουμε όλα όσα μας κάνουν υπερήφανους και μας επιτρέπουν να κοιτάμε τους μαθητές στα μάτια, χρειάστηκε να δώσουμε σκληρούς αγώνες ενάντια στα συμφέροντα ιδιοκτητών, οικοπεδούχων και εργολάβων, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση που είχαμε και από συμβούλους της αντιπολίτευσης. Κερδίσαμε όλες τις μάχες και στο τέλος θα κερδίσουμε και τον πόλεμο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Συκεών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μέλη της διοίκησης και δημοτικοί σύμβουλοι Συκεών, στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Συκεών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ.Ρομπόπουλος, ο δήμαρχος Αγ.Παύλου Ν.Βαρσάμης και δημοτικοί σύμβουλοι Αγ.Παύλου και Νεάπολης, ενώ χαιρετισμό του μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως-Συκεών κ.Βαρνάβα μετάφερε ο ιερέας του Ι.Ν.Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου π.Στυλιανός. 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις