Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΚΟΥΩ...ΜΑΘΑΙΝΩ,,.ΓΡΑΦΩ...
1404 αναγνώστες
Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010
15:25
ακουω
 
ΜΕ ΤΟΝ : ΣΑΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗ

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες του «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» και της στήλης αυτής γεια σας. Θα ξεκινήσω σήμερα τα γραπτά μου γύρω από την εφημερίδα. Ένα χρόνο ακόμα πιο ψηλά στις συνειδήσεις των πολιτών ανέβηκε η εφημερίδα σας (μας)

Μέσα σε δύσκολες ακόμα και για τον τύπο οικονομικές συνθήκες, με το ένα μάτι να χαμογελά από τις επιτυχίες της εφημερίδας συμπληρώσαμε 12 χρόνια και μπαίνουμε σε λίγο καιρό στο 13ο έτος του δημοσιογραφικού μας βίου.

Στεκόμενοι στο ύψος που απαιτούν οι στιγμές θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τα αίτια και τους αιτίους της τοπικής κακοδαιμονίας μας, προτείνοντας παράλληλα λύσεις για την βελτίωση των συνθηκών ζωής μας.

Δεν είμαστε απλά μια εφημερίδα που ισχυρίζεται πως έχει άποψη. Έχουμε και το αποδεικνύουμε, αφού έμμεσα γινόμαστε «βοηθητικό εγχειρίδιο» όπως λέει και η Μαρία διείσδυσης στα αίτια, αλλά και στις λύσεις των προβλημάτων της περιοχής.

Νερό- σκουπίδια, ποιότητα ζωής, πολιτισμός, πολιτική είναι μερικοί από τους τομείς που προηγήθηκαν  στον εντοπισμό των προβλημάτων από του τοπικούς πολιτικούς ταγούς.

Χάρη στην δική σας συμπαράσταση και προτροπή παραμείναμε πραγματικά ανεξάρτητοι, καταγράφοντας, στο μέγεθος του δυνατού, αντικειμενικά τα όσα συμβαίνουν στους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και σας το ανταποδίδουμε με την υπόσχεση για περισσότερη και ποιοτικότερη δημοσιογραφική δουλειά, που θα μας ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά στις συνειδήσεις σας.

Πήρα αφορμή να γράψω αυτά τα λίγα εν’ όψει των δημοτικών εκλογών. Το «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» θα προσπαθήσει να είναι κοντά σε όλους τους υποψήφιους και πάντα να καταγράφει τα γεγονότα όπως τα βλέπει και τίποτε παραπάνω.
Εξ’ άλλου η ιστορία 12 χρόνων στην ενημέρωση λέει πολλά.

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι «οργώνουν» κυριολεκτικά όλα τα Δ.Δ. του Δήμου Χαλκηδόνας. Ήδη και πρίν το χρίσμα από την Ν.Δ. ο κ. Άρης Αραμπατζής είχε «κλειδώσει» κάποια ονόματα που θα αποτελούσαν το κορμό του ψηφοδελτίου του.

Το χρίσμα «υποχρέωσε» ή «απελευθέρωσε από πιέσεις» πολλά από τα στελέχη της Ν.Δ να ταχθούν με τον υποψήφιο δήμαρχο Άρη Αραμπατζή. Ιδιαίτερα  σε μικρά Δ.Δ το χρίσμα είχε ιδιαίτερη θετική απήχηση και είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν «τρανταχτά ονόματα» από τους Δήμους Χαλκηδόνας και Κουφαλίων.

Ο δήμαρχος κ Αραμπατζής έχει επισκεφθεί ακόμα και συλλόγους προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους πάνω σε ζητήματα ποιότητας ζωής, προσβασιμότητα αλλά και εργασιακά και αγροτικά ζητήματα.

Στην αντίπερα όχθη ο «εκλεκτός» της Ιπποκράτους κ Μαυρουδής Μηντσιούδης δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα και σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να έχει στο ψηφοδέλτιο του ονόματα βαρόμετρο για την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου.
Σε μια συγκέντρωση που έγινε στο Λύκειο Αγ. Αθανασίου ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Παναγιώτης Δαϊκούδης παρουσία αρκετού κόσμου ανέλυσε την διακήρυξη Αρχών του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΩΣΗ.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος, προερχόμενος φυσικά από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας με τις τρεις παρουσιάσεις που έκανε έδειξε πως συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια του για την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου, προκαλώντας ακόμα περισσότερους πονοκεφάλους στα αντίπαλα στρατόπεδα.

Εμείς ευχόμαστε οι δημοτικές εκλογές να διεξαχθούν μέσα σε ένα ήρεμο κλίμα μακριά από συκοφαντίες, απειλές τραμπουκισμούς και ο καλύτερος ο τυχερότερος αυτόν που θα κρίνει ο λαός με την ψήφο του να μπορέσει να οδηγήσει τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης.

Να και τα διλλήματα. Δήμος  ή Περιφέρεια; Περιφέρεια ή Δήμος;
Ξέρω αρκετούς που ακόμη έχουν το δίλλημα.

Εννοώ τους Πασόκους φυσικά, γιατί οι γαλάζιοι… δεν έχουν περιθώρια μιας και το ψηφοδέλτιο των περιφερειακών συμβούλων έκλεισε… εκτός απροόπτου.

Από την περιοχή μας στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο έκλεισε ο Γρηγόρης Αλεξιάδης και ήδη άρχισε τις περιοδείες του σε χωριά της επαρχίας Λαγκαδά. Στο πράσινο στρατόπεδο ακούγονται πολλά ονόματα χωρίς όμως να έχουμε κάτι χειροπιαστό δεν μπορούμε να γράψουμε ονόματα.

Όσοι έχετε δηλώσει υποψήφιοι, μόνο στον εαυτό σας και την παρέα σας μην διαμαρτύρεστε που δεν βλέπετε τα ονόματα τους στις λίστες που αναγράφονται στις εφημερίδες.

Συνήθως οι δηλώσεις υποψηφιότητας γίνονται δημοσίως δια του τόπου κ μέσου μιας συνέντευξης τύπου από τον επικεφαλής του συνδυασμού. Το να δηλώνεις υποψήφιος στο καφενείο δεν σε καθιστά και υποψήφιο φίλε μου.

Την πιο εντυπωσιακή μάζωξη γυναικών που έχω δει είναι αυτή του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου κ. Λάζαρου Τζήκα που κατεβαίνει στον συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΩΣΗ με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Δαϊκούδη.

Πάνω από 70 γυναίκες έδωσαν το παρόν στην ομιλία του κ Τζήκα σε γνωστή πιτσαρία και του ευχήθηκαν όλες ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Αυτό που μου άρεσε Λάζαρε είναι ότι δεν απαιτεί την ψήφο αλλά την διεκδικείς. Συγχαρητήρια.

Μαθαίνω ότι κλίνει με…εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο του κ. Αραμπατζή. Και όχι τόσο ευχάριστες για ορισμένους.

Ένα πράγμα θέλω να πω όμως. Ορισμένοι  θεωρούν πως οι συνδυασμοί είναι τσιφλίκια τους και αποφασίζουν, βάζουν βέτο, ορίζουν από τώρα θέσεις και ρόλους. Σταθείτε ρε μεγάλοι. 

Ο άνθρωπος πάει να παίξει το κεφάλι του σε εκλογές και θα πρέπει να υποκύψει και στις ορέξεις του κάθε δήθεν παράγοντα.

Αυτός ο τόπος από παραγοντισμό και τίποτε άλλο. Όλοι σηκώνουν μπαϊράκι και βαράνε και το χέρι στο τραπέζι και απαιτούν ορίζουν και καθορίζουν.

Οι ίδιοι και οι ίδιοι πάντα. Μακριά...Ας μπουν άνθρωποι νέοι, όχι και τόσο γνωστοί στην πιάτσα, που δεν έχουν «μπαμπά» κομματικό παράγοντα και μεγαλοστέλεχος.. Νισάφι πια.

Ο Μαυρουδής Μηντσιούδης  ετοιμάζει ψηφοδέλτιο, αλλά κάποιοι όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν και όσοι πουλούσαν μαγκιές πριν από λίγο καιρό και πουλούσαν μούρη ότι ο λόγος τους περνάει.. Ιδού η ρόδος  ιδού και το πήδημα.

Κατάφεραν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ μικρομάγαζο  στον διευρυμένο Δήμο Χαλκηδόνας. Η ηττοπάθεια και το αρνητικό κλίμα δεν έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα, αλλά με τις πρακτικές και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό…τόσο το χειρότερο.

Έτοιμο, ετοιμότατο το έχει το ψηφοδέλτιο του ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Δέλτα κ. Γρηγόρης Ουζούνης, όπως σχολίαζε είναι πολύ ευχαριστημένος και από την δομή του γιατί είναι πραγματικά και όχι λεκτικά πολυσυλλεκτικό. Επειδή  ο κ. Γρηγόρης Ουζούνης το’χει πάρει ζεστά ότι αυτό που προέχει είναι να υπηρετηθεί σωστά ο τόπος, ένα ψηφοδέλτιο με ευρώ φάσμα αποτελεί μία καλή προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος.

Επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  στο συνδυασμό του Γρηγόρη Ουζούνη θα είναι σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες και αστυνομικός συνδυκαλιστής. Να του πούμε καλή επιτυχία με την επιπλέον ευχή να μοιράζει από εδώ και πέρα μόνο προγράμματα συνδυασμού και υποσχέσεις στον λαό και όχι ..κλήσεις.

Μία νέα παρουσία θα είναι και αυτή της νεαρής κοπέλας η οποία όχι μόνο θα κοσμήσει το ψηφοδέλτιο, αλλά παράλληλα θα δώσει στην προσπάθεια αυτή όλες της τις δυνάμεις αγωνιζόμενη για το καλό του νέου Δήμου.

Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»
Μία νέα παρουσία θα είναι και αυτή της νεαρής κοπέλας η οποία όχι μόνο θα κοσμήσει το ψηφοδέλτιο, αλλά παράλληλα θα δώσει στην προσπάθεια αυτή όλες της τις δυνάμεις αγωνιζόμενη για το καλό του νέου Δήμου.

Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού