Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
1314 αναγνώστες
Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010
16:35
Από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν χτες οι προσλήψεις 1.072 εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01.00, ΠΕ02.00, ΠΕ03.00, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.06, ΠΕ17.07 και Π34 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.14 και ΤΕ16 με μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά Σχολεία. Ακόμη, ανακοινώθηκε η πρόσληψη 57 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 10 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γνώση της γραφής Braille για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2010-2011.Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από 5 μέχρι 7 Οκτωβρίου. Οι σχετικοί πίνακες είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr
 
 

 

Χάος στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης

 

Προβληματικό, με ολόκληρους φακέλους να... αγνοούνται και να βρίσκονται τυχαία και από άλλους να λείπουν απαραίτητα έγγραφα, είναι το αρχείο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Η παλαιότητα πολλών υποθέσεων (υπάρχουν οικοδομικές άδειες από το 1920, ενώ η πρώτη οργάνωση του αρχείου έγινε το 1955), ο όγκος των εγγράφων, τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, η φθορά που έχει προκληθεί στο πέρασμα του χρόνου εξαιτίας και της αδιαφορίας ορισμένων υπαλλήλων έχουν οδηγήσει στη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στο αρχείο της Πολεοδομίας. Το αποτέλεσμα είναι να επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο, που έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών, οι οποίοι «καίγονται» για να διεκπεραιώσουν μια υπόθεσή τους.

Τα προβλήματα παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και εξαιτίας των πολλών ελλείψεων σε προσωπικό. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο μέσα στο 2010 το σύνολο του προσωπικού μειώθηκε κατά το ένα τρίτο, αν και ο φόρτος εργασίας αυξήθηκε σημαντικά, αφού προστέθηκε το μείζον θέμα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων. Το αποτέλεσμα είναι να σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να έχει διπλασιαστεί ο χρόνος που απαιτείται για τον έλεγχο των καταγγελιών.

Η έλλειψη χώρων είναι εμφανέστατη, με αποτέλεσμα στους διαδρόμους σχεδόν όλων των ορόφων να υπάρχουν φάκελοι, τους οποίους εύκολα μπορεί να ανοίξει ο... καθένας και η αναζήτηση κάποιας συγκεκριμένης πράξης ή εγγράφου είναι δύσκολη, ενώ πολλές φορές η εύρεσή του είναι θέμα τύχης και μόνον...

Μπάχαλο...

Το γεγονός ότι το αρχείο της Πολεοδομίας είναι προβληματικό και παρουσιάζει ελλείψεις παραδέχτηκε στον «Α» και ο διευθυντής της υπηρεσίας, Γιώργος Παπαϊωάννου. Οπως ανέφερε ακόμη, είναι μοιραίο να παρουσιάζονται και σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. «Το αρχείο είναι προβληματικό, αφού μιλάμε για τεράστιο όγκο υποθέσεων πολλών δεκαετιών. Εχουμε υποστεί πολλές μετακομίσεις και υπάρχουν ελλείψεις. Δεν αποκλείω να λείπει και κάποιο έγγραφο και είναι πραγματικότητα ότι αναζητούμε φακέλους, όταν τους χρειάζονται πολίτες. Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο εκδίδονται περίπου 2.000 οικοδομικές άδειες, ενώ το αρχείο μας ξεκίνησε από το 1955. Δηλαδή μιλάμε χονδρικά για περίπου 110.000 άδειες, καθεμία από τις οποίες έχει περίπου δέκα έγγραφα. Εχουμε καθημερινά τουλάχιστον 200 αιτήσεις για το αρχείο και διαθέτουμε μόνο τρία άτομα. Είναι αναπόφευκτο να έχουμε καθυστερήσεις, οι οποίες σήμερα πλησιάζουν το μήνα», είπε στον «Α» ο κ. Παπαϊωάννου.

«Υπάρχει πρόβλημα στο αρχείο της Πολεοδομίας. Δε βρίσκονται εύκολα φάκελοι και αντίγραφα και πρέπει να περιμένεις ακόμη κι ένα μήνα για ένα έγγραφο, ενώ ''καίγεσαι'' να το πάρεις στα χέρια σου σε δύο μέρες. Εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει πρόταση για ψηφιοποίησή του, αφού πρέπει, επιτέλους, να περάσουμε στην ηλεκτρονική εποχή. Δεν αποκλείω να παρέμβουμε και πιο δυναμικά, αν δεν αλλάξει κάτι», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τάσος Κονακλίδης.

Η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης, όπως και οι υπόλοιπες σε ολόκληρη τη χώρα, παύουν να λειτουργούν στο τέλος του χρόνου και οι αρμοδιότητες θα μεταφερθούν στους δήμους. Σε όσους ΟΤΑ λειτουργεί ήδη πολεοδομία (π.χ. δήμος Καλαμαριάς), δε θα αλλάξει κάτι. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να δημιουργήσουν πολεοδομική υπηρεσία και μέχρι να γίνει αυτό και να μεταφερθούν οι φάκελοι, οι δημότες τους θα εξυπηρετούνται από το δήμο Θεσσαλονίκης. «Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε πρώτη φάση πρέπει να καταγράψει το αρχείο, να το μηχανογραφήσει και να το ψηφιοποιήσει. Αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο, διότι χρειάζονται πολλά χρήματα. Εξάλλου, θα πάρει αρκετούς μήνες, μέχρι να μεταφερθούν όλοι οι φάκελοι στις νέες πολεοδομίες των δήμων. Αυτή η διαδικασία απαιτεί μεγάλη προσοχή, διότι μπορεί να χαθεί υλικό», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΣ 8 Μ.Μ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΔΕΛΤΑ» ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ 
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 
ΤΗΛΈΦΩΝΟ 23910 21333
ΦΑΧ 23910 21334 

ΚΙΝ: 6974740337
           6980022003
           6970575715


ΣΕ ΛΙΓΟ... 
 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ...  

 "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" 

ΓΙΝΌΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌ ΦΥΛΛΟ 
ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ 


"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" 
ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΈΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...


"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" 
ΜΕ ΠΟΛΛΑ  ΠΛΟΎΣΙΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...!

 
"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" 

Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ... 


"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ"  


ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΘΈΜΑΤΆ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΎΨΕΙΣ...


ΑΞΙΌΠΙΣΤΑ 

ΑΝΑΝΕΩΜΈΝΑ

ΈΓΚΥΡΑ


ΜΟΝΟ ΣΤΟ 
"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ'


ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ  
ΔΕΚΑΤΈΣΣΕΡΆ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ... 


ΔΕΚΑΤΈΣΣΕΡΆ ΧΡΟΝΙΑ
"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ..!!!!
 

 

Αντ. Σαμαράς: Απάντηση με τον...τρόπο της Θεσσαλονίκης

 

 

Με τον...τρόπο της Θεσσαλονίκης απάντησε για μια ακόμη φορά στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τα όσα έγιναν τον τελευταίο  χρόνο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Με προβολή ενός βίντεο με τις κατά καιρούς υποσχέσεις του πρωθυπουργού όπως: "το λεφτά υπάρχουν, τις υποχέσεις του για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, και της προηγούμενης  άρνησής του για  προσφυγή στο ΔΝΤ"ξεκίνησε η ειδική εκδήλωση - απάντηση της ΝΔ. Το βίντεο έκλεινε με το σύνθημα  "δώσε ένα καλό μάθημα με τη ψήφο σου στην κυβέρνηση".

Θέλοντας να υπογραμμίσει την σοβαρότητα της  παρέμβασής του ο κ. Σαμαράς απέφυγε  τις αναφορές στα εσωκομματικά και  στις εξελίξεις στην κεντροδεξιά. Επικέντρωσε  την κριτική του στον κ. Παπανδρέου με ειρωνικό μάλιστα τρόπο, επανέλαβε ότι θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο ενώ μίλησε και για τις βασικές του προτεραιότητες όταν κερδίσει τις εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς  επιχείρησε να αποδομήσει την επιχειρηματολογία  της κυβέρνησης και να πλήξει το προφίλ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σαφής στόχος του ήταν να εμφανίσει τον πρωθυπουργό "αναξιόπιστο και αδύναμο που σύρεται από τις εξελίξεις". 

Ο κ. Σαμαράς έκανε την αρνητική αποτίμηση του ενός χρόνου της κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι ένα κόμμα που είπε ψέματα για να βγει, μετά έκανε τα αντίθετα από αυτά που υποσχόταν και μετά έστησε εξεταστικές επιτροπές, προκάλεσε πρωτοφανή κρίση δανεισμού και υπέγραψε το μνημόνιο δένοντας χειροπόδαρα την χώρα.

"Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη που εξελίσσεται στην χειρότερη της τελευταίας 30ετίας" είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε αναφέροντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε την κατάσταση, ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε το εκλογικό σώμα τάζοντας σε όλους λαγούς με πετραχήλια, παρέλυσε τον δημοσιονομικό μηχανισμό και κατέρρευσαν τα έσοδα ενώ έκανε και αλχημίες φουσκώνοντας το έλλειμμα».

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση άρχισε να διασύρει την χώρα στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα σπρέντς δεν πήρε έγκαιρα τα μέτρα που χρειάζονταν και μετέτρεψε το πρόβλημα του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το σωστό μίγμα οικονομικής πολιτικής με αποτέλεσμα να βαθαίνει η ύφεση.

Ο κ. Σαμαράς  επανέλαβε την απειλή του ότι θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο. «Τώρα στήνουν εξεταστική και για την οικονομία και ήδη έχουν επεκτείνει την έρευνα κάτω από τις πιέσεις μας από το 2000 και μετά . Αυτό που δεν σκέπτονται είναι να την επεκτείνουν και στο 2010. Μην σας νοιάζει θα το κάνουμε εμείς, θα κάνουμε εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, πώς στήθηκαν κερδοσκοπικά παιχνίδια από τις εκλογές και μετά", τόνισε

 Συνεχίζοντας την επίθεσή του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι και άλλες ευρωπαικές χώρες είχαν και έχουν ελλείμματα αλλά "μόνο η δική μας κυβέρνηση παρέδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησης στην τρόικα και έδεσε χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό".  

Ο κ. Σαμαράς  υποστήριξε ότι με το λάθος μίγμα  οικονομικής πολιτικής το χρέος θα αυξάνεται συνεχώς και το έλλειμμα δεν θα μηδενισθεί. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι της έχει ξεφύγει τα έσοδα και οι δαπάνες, εξαγγέλλουν προυπολογισμό με πρόσθετους φόρους και περικοπές δαπανών με ύφεση και με ανεργία στο 15%. «Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ οικονομικής αναποτελεσματικότητας» είπε ο κ. Σαμαράς. Αναφέρθηκε στις διαρθωτικές αλλαγές λέγοντας ότι πολλές από αυτές που παλαιότερα τις αρνιόταν είναι απαραίτητες και γι αυτό εμείς τις στηρίζουμε».

«Πρέπει να βγούμε από το μνημόνιο όσο το δυνατόν νωρίτερα είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τονκ. Πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στον φαύλο κρατισμό και στην εξαπάτηση του κόσμου». Μίλησε για τους δικούς του στόχους λέγοντας ότι «εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να υποσχεθούμε τίποτε που η χώρα δεν αντέχει. Θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των 700 ευρώ. Θα δημιουργήσουμε μία επιτελική και ευέλικτη κυβέρνηση που θα φέρει αποτελέσματα στην ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, θα δώσουμε προτεραιότητα στις άμεσες επενδύσεις. Θα αποκαταστήσουμε τον εθνικό χαρακτήρα του υπουργείου Παιδείας και θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης. Θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα μπούμε στον ενάρετο κύκλο της ανάκαμψης». 

Ο χρόνος του ΠΑΣΟΚ συνοψίζεται με πέντε φράσεις: «από το λεφτά υπάρχουν στο μαζί τα φάγαμε είπε ο κ. Σαμαράς. Κλείνοντας αναφέρθηκε με ειρωνεία στον κ. Παπανδρέου και στην πρόσφατη βράβευσή του : «Πρόσφατα η γερμανική τράπεζα βράβευσε τον πρωθυπουργό για την ειλικρίνειά του, σύντομα θα τον ανταμείψει και ο ελληνικός λαός για την ειλικρίνειά του κυρίως για το «λεφτά υπάρχουν».
 
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις