Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
1556 αναγνώστες
Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010
17:14

 


 

 

-Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που θα πρέπει να αναλάβει την προστασία, αλλά και τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, με τη μεταφορά σε αυτήν της σχετικής αρμοδιότητας από τη γ.γ. Μακεδονίας - Θράκης, όπως και του 1 εκατ. ευρώ με το οποίο χρηματοδοτείται το έργο από το Ταμείο Συνοχής. Σ' αυτό συμφώνησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και η γ.γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή στη χτεσινή τους συνάντηση.

-Ομιλία στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Τριανδρίας θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 7.30 μ.μ., ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης.

-Σε εκδήλωση της ΔΑΚ-ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Holiday Inn» θα μιλήσει αύριο το απόγευμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

-Στις 8 σήμερα το βράδυ εγκαινιάζει το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του στην πλατεία Ευόσμου ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης.

-Σήμερα στις 8.30 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Στεργίου θα ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού του, στο εκλογικό του κέντρο (Β. Γεωργίου 2).

-Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, έδρα του νέου δήμου Βόλβης, μιλά αύριο στις 8 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Αγγελος Φραντζής (φωτογραφία).

 

-Τη Λητή και το Δρυμό επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος, ο οποίος αύριο στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του στο Ωραιόκαστρο (Κομνηνών και Σταυριωτών).

-Το εκλογικό κέντρο της δημοτικής του παράταξης στον Πεντάλοφο Καλλιθέας εγκαινιάζει αύριο, στις 7.30 μ.μ., ο υποψήφιος δήμαρχος του ίδιου δήμου, Αστέριος Γαβότσης.

-Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του στο Πανόραμα (Κομνηνών 19) πραγματοποιεί την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 

 
«Σφυροκόπημα»: 16 Ελληνες σε παγκόσμιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

 

«Σφυροκόπημα»: 16 Ελληνες σε παγκόσμιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Δικογραφίες σχηματίστηκαν σε βάρος 177 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του Ιντερνετ ανακοίνωσε χτες η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από την ολοκλήρωση έρευνας διάρκειας τεσσάρων μηνών στο πλαίσιο έρευνας σε 169 χώρες υπό την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα

 

 

 

«Αιτία πολέμου» οι αποζημιώσεις για το βαμβάκι

 
Τα βαμβάκια θα μείνουν φέτος στα χωράφια, σε πολλές βαμβακοκαλλιέργειες που επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι

«Το βαμβάκι είναι ο μοναδικός λόγος που μπορεί να βγάλει και φέτος τους αγρότες στους δρόμους. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η καταστροφή στη φετινή παραγωγή εξαιτίας του πράσινου σκουληκιού, θα έχουμε και φέτος δύσκολο χειμώνα».

Η διαπίστωση αυτή ανήκει σε έμπειρο αγροτοσυνδικαλιστή, που ουσιαστικά προαναγγέλλει «θερμό» χειμώνα, εφόσον δεν υπάρξει πρόβλεψη ουσιαστικών αποζημιώσεων για τους βαμβακοκαλλιεργητές που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας του πράσινου σκουληκιού, που έπληξε φέτος τις καλλιέργειες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας χτες στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι πληγέντες από το πράσινο σκουλήκι θα αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ, και όχι από τον ΕΛΓΑ, το πολύ σε έξι μήνες και με τιμή που θα προσδιοριστεί το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, υπό την προϋπόθεση ότι το μίνιμουμ της ζημιάς θα ξεπερνά το 30% της παραγωγής τους. Σε περίπτωση, δε, που παραδίδεται βαμβάκι με κάτω από 200 κιλά ανά στρέμμα, η ζημιά θα προστίθεται στη συλλεγείσα ποσότητα, ώστε να εξασφαλιστεί συνδεδεμένη ενίσχυση για όλους».

Ο κ. Σκυλλάκος υποστήριξε πως το πράσινο σκουλήκι έχει καταστρέψει τις καλλιέργειες χιλιάδων βαμβακοπαραγωγών στη Θεσσαλία σε ποσοστό 80% και ζήτησε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για το 100% της ζημιάς, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση θα επιλέξει τη χρονοβόρα διαδικασία των ΠΣΕΑ και «αποζημιώσεις - ψίχουλα, των 2-3 ευρώ το στρέμμα».

Ο κ. Σκανδαλίδης διαφώνησε με τις εκτιμήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ περί ζημιάς ύψους 80%, θεωρώντας ότι στην πραγματικότητα είναι «πολύ πιο χαμηλή». Οπως τόνισε, «και από τα ΠΣΕΑ να πάει η αποζημίωση, θα γίνει πολύ γρήγορα, το αργότερο σε έξι μήνες». Οσο για την τιμή, «θα τη δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού αποτιμήσουμε τη ζημιά», είπε και συμπλήρωσε ότι «η τιμή δεν πρόκειται να πέσει στα δύο και τρία ευρώ που λέτε».

Το 30% της παραγωγής

Σε πανελλαδικό επίπεδο καλλιεργούνται περίπου 2.600.000 στρέμματα βαμβακιού και σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ξεπερνούν το 30% της φετινής παραγωγής.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου καλλιεργούνται περίπου 100.000 στρέμματα με βαμβάκι, οι εκτιμήσεις των παραγωγών αναφέρουν ζημιές στο 30% έως 40% των καλλιεργειών, όμως σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι το 90% ή και το 100%.

«Είχαμε ξανά πρόβλημα το 1983 και το 2003, όμως αυτό που συνέβη φέτος δεν είχε προηγούμενο. Τα πράσινα σκουλήκια πολλαπλασιάζονται με τρομακτικό ρυθμό και κάλυψαν τα πάντα, ενώ τα ραντίσματα με φάρμακα δεν μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν. Η ζημιά κυμαίνεται στο 30% με 40%, όμως για κάποιους παραγωγούς φτάνει και το 100% και δε θα μαζέψουν καθόλου βαμβάκι. Ο ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση για το πράσινο σκουλήκι, όμως υπάρχει διέξοδος να ενταχθεί στα ΠΣΕΑ, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για φυσική καταστροφή που δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Χρήστος Τσιχίτας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Νέα Ομοσπονδία».

Στις Σέρρες

Στον κάμπο των Σερρών, όπου καλλιεργούνται περίπου 160.000 στρέμματα βαμβακιού, οι καταστροφές από το πράσινο σκουλήκι εκτιμάται ότι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και το 70%.

«Δυστυχώς η ζημιά σε πολλές καλλιέργειες φτάνει το 70% - 80% της παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί παραγωγοί θα έχουν απώλεια εισοδήματος της τάξης του 70% και αν δεν αποζημιωθούν δε θα μπορέσουν να μπουν στη νέα καλλιεργητική περίοδο. Ηδη, κάποιοι παραγωγοί δεν μπαίνουν καν στα χωράφια για να μαζέψουν βαμβάκι, αφού η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, Επιπλέον, κινδυνεύουν να μην πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, που προϋποθέτει παραγωγή 200 κιλών ανά στρέμμα και γι' αυτό ζητάμε την αναπροσαρμογή της, ώστε να ληφθεί υπόψη η ζημιά που έχει γίνει, καθώς πολλοί δε θα βγάλουν ούτε 100 κιλά παραγωγή. Οι γεωπόνοι έχουν έρθει, κατέγραψαν τις ζημιές και ετοιμάσαμε φάκελο για τα ΠΣΕΑ, ώστε με την ολοκλήρωση της εκκοκκιστικής περιόδου να είναι έτοιμοι για να εντάξουν τις ζημιές στα ΠΣΕΑ», πρόσθεσε ο Κώστας Ξενιτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σερρών.

Ο κ. Σκανδαλίδης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε αγροτικούς νομούς της χώρας, βρίσκεται από χτες στη Θεσσαλονίκη και σήμερα θα πάρει μέρος σε ανοικτή σύσκεψη - συζήτηση, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Porto Palace», με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους αγρότες και εκπροσώπους φορέων του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

 

Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι στο δήμο Ωραιοκάστρου

 
Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι στο δήμο Ωραιοκάστρου. Με χτεσινή ανακοίνωση του συνδυασμού «Ωραιοκάστρου τώρα» του Δημήτρη Σαραμάντου γίνεται λόγος για νόθευση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου από την πλευρά της πλειοψηφίας του σημερινού δημάρχου, Νικόλαου Μπάτου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου, ενώ το θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν «η προμήθεια - χρηματοδοτική μίσθωση διαχωριστικών πάνελ για τη δημιουργία εκλογικών τμημάτων» τελικά αποφασίστηκε «η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και για την επαναληπτική ψηφοφορία στις 14 Νοεμβρίου στο Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο».
Ο κ. Μπάτος κάνει λόγο για «μη θέμα», ότι «κάποιοι δημιουργούν προβλήματα από τον πανικό τους» και υπενθυμίζει ότι στο κλειστό γυμναστήριο έχουν γίνει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.

 

Οι «εκλεκτοί» του Μπόλαρη και η επιστροφή Πασχαλίδη

 
ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ
Ο Γιώργος Πασχαλίδης, πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, στο ψηφοδέλτιο του Μάρκου Μπόλαρη.
«Υπακούοντας στο κέλευσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δίνει τον αγώνα μαζί μας», τόνισε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης, παρουσιάζοντας το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου, δήλωση που εκτιμήθηκε ως επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι υπήρξε κατ' ιδίαν επικοινωνία του κ. Παπανδρέου με τον κ. Πασχαλίδη πριν από την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο.
Αναφερόμενος ο κ. Μπόλαρης στον ένα μήνα που απομένει έως τις αυτοδιοικητικές κάλπες, δήλωσε αισιόδοξος ότι η έκβαση του αγώνα θα είναι νικηφόρα. Αργότερα, με γραπτή του δήλωση έστρεψε τα πυρά του κατά του κ. Ψωμιάδη, που ανέβαλε χτες συνάντηση με δημοσιογράφους για λόγους ευγενείας προς τον κ. Μπόλαρη, που την ίδια ώρα ανακοίνωνε το ψηφοδέλτιό του.
«Κατανοώντας τη δικαστική περιπέτεια του απερχόμενου νομάρχη Θεσσαλονίκης, και μη επιχαίροντας γι’ αυτήν, βρίσκουμε τουλάχιστον αλλόκοτο να μας χρησιμοποιεί ως ασπίδα ευγενείας στην προσπάθειά του να αποφύγει και πάλι μια οχληρή γι’ αυτόν υπόθεση», σημείωσε.
Οι επτά υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι στη Θεσσαλονίκη: Γιώργος Πασχαλίδης, πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, πολιτικός μηχανικός. Κιλκίς: Χρήστος Ανθρακίδης, δήμαρχος Χέρσου, πολιτικός μηχανικός. Πέλλα: Μιχάλης Καραμάνης, νομάρχης Πέλλας, στέλεχος Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας. Πιερία: Γρηγόρης Παπαχρήστος, δήμαρχος Δίου – φυσικοθεραπευτής. Σέρρες: Ελένη Κωνσταντινίδου, αρχιτέκτων μηχανικός. Χαλκιδική: Απόστολος Πάνας, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ. Ημαθία: Δημήτρης Μούρνος, καρδιολόγος.
Περιφερειακοί σύμβουλοι
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι στη Θεσσαλονίκη οι: Κ. Αβραμίδης, Κ. Αλεξανδρίδης, Δ. Αναστασόπουλος, Χ. Αποστολίδης, Κ. Αποστολίδης, Φ. Βαβύλη, Μ. Βασιλάκη, Α. Βάσιος, Ε. Γαργάλα, Θ. Γκαζέπης, Ν. Δήμου, Α. Διαμαντόπουλος, Φ. Ζαφειροπούλου, Ε. Ιωσηφίδης, Κ. Καλαπούτη, Δ. Καλπάκης, Ε. Καραγιάννη, Α. Κατσαρός, Ρ. Κεδίκογλου, Ν. Κριθαρίδης, Γ. Λαγός, Λ. Λαμπρογιάννης, Γ. Λεμπετλής, Γ. Μάνος, Α. Μίχου, Β. Μυρώνη, Γ. Νάνος, Ε. Νικολαΐδης, Α. Παγώνα, Β. Παπαγεωργίου, Λ. Παπαδόπουλος, Α. Πασαλίδου, Κ. Πελτέκης, Γ. Πετράκης, Ε. Προκοπίου, Β. Παραμανίδης, Γ. Ρούμελης, Θ. Σιάτρας, Δ. Σίμος, Π. Σπαθής, Α. Στοΐτσας, Α. Σωτηρίου, Α. Τόση, Γ. Τουλγαρίδης, Μ. Τριανταφύλλου, Δ. Τσιόγκας, Γ. Φεστερίδης, Σ. Χαϊτίδης, Χ. Χιντήρογλου, Δ. Χρηστίδης.
Στο Κιλκίς οι: Α. Κέζου, Δ. Περπερίδης, Θ. Τσιραμπίδης. Στην Πέλλα οι: Ν. Βερυκούκης, Σ. Κεχαγιάς, Χ. Παυλίδης, Α. Τσαλνταφερίδης. Στην Πιερία ο Ε. Κουρκουβέλης. Στις Σέρρες οι: Χ. Βαρούτης, Χ. Βουλγαρίδης, Β. Μπάλτσιος, Ε. Ραμπότας, Ι. Σαββίδου. Στη Χαλκιδική οι: Α. Κανέλης, Γ. Λαμπράκης, Θ. Μάντζιος, Π. Τσοπουρίδου. Στην Ημαθία οι: Α. Κοτσαμπασόπουλος, Δ. Μπαλτατζίδου, Γ. Κυριαζής.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις