Για την ΕΡΤ ΑΕ εγκρίθηκαν 700 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα έως 12 μήνες

 

Την πλήρωση 5.953 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών εκπαίδευσης σε τέσσερις φορείς φορείς του Δημοσίου ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή. Οι περισσότερες από τις εγκεκριμένες θέσεις αφορούν συμβάσεις μίσθωσης έργου, ενώ υπάρχουν και θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, καθώς και θέσεις ωρομίσθιου προσωπικού. Ειδικότερα, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

- Στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) εγκρίθηκε η κάλυψη: α) 4.220 θέσεων θεραπευτών γιατρών με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας δύο ετών, β) 192 θέσεων ελεγκτών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και τεσσάρων θέσεων ελεγκτών φαρμακοποιών με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ενός έτους.

Στην ΕΡΤ

- Στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ ΑΕ) εγκρίθηκαν συνολικά 700 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα έως 12 μήνες, εκ των οποίων: 195 θέσεις δημοσιογράφων, τρεις θέσεις παρουσιαστών νοηματικής γλώσσας, μία θέση διερμηνέα νοηματικής γλώσσας, τρεις θέσεις μετεωρολόγων, οκτώ θέσεις προσωπικοτήτων γραμμάτων και τεχνών, 30 θέσεις διευθυντών παραγωγής - βοηθών, 30 θέσεις σκηνοθετών - βοηθών, τρεις θέσεις σχεδιαστών - αναλυτών προγράμματος, δύο θέσεις μεταφραστών - υποτιτλιστών, 18 θέσεις γραφιστών, 55 θέσεις τεχνικών, οκτώ θέσεις μακιγιέζ, τρεις θέσεις φωτογράφων, δύο θέσεις διευθυντών φωτογραφίας, 31 θέσεις εικονοληπτών, 48 θέσεις μουσικών - χορωδών, 20 θέσεις μοντέρ, 41 θέσεις ηχοληπτών, δύο θέσεις φωτιστών, έξι θέσεις συντονιστών σκηνής - βοηθών, έξι θέσεις ενδυματολόγων - σκηνογράφων, 10 θέσεις κομμωτών, 15 θέσεις χειριστών γεννήτριας χαρακτήρων, 14 θέσεις φροντιστών, 20 θέσεις παραγωγών ραδιοφωνικών εκπομπών, 10 θέσεις γενικών καθηκόντων - εργατών, δύο θέσεις μακενιστών, μία θέση καλλιτεχνικού διευθυντή, τρεις θέσεις αρχειονόμων - βιβλιοθηκονόμων - βοηθών αρχειονόμων, 12 θέσεις τεκμηρίωσης πολιτιστικού αποθέματος, μία θέση συντήρησης φωτογραφίας - έργων τέχνης, δύο θέσεις αρχειοθετών - ταξινόμων, δύο θέσεις ψηφιοποιητών - τεκμηρίωσης μουσικού αρχείου, οκτώ θέσεις ψηφιοποιητών αρχειακού υλικού, 38 θέσεις διοικητικών - οικονομικών, τρεις θέσεις διπλωματούχων ηλεκτρολόγων μηχανικών, τρεις θέσεις διπλωματούχων ηλεκτρολόγων μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, 12 θέσεις πληροφορικής, μία θέση προγραμματιστή πολυμέσων, 14 θέσεις οδηγών, δύο θέσεις καθαριστών και 12 θέσεις ασφαλείας - φυλάκων.

- Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας εγκρίθηκαν συνολικά 683 θέσεις εκ των οποίων: α) 530 θέσεις ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού σε διάφορες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και 134 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη Σχολή Ικάρων και β) 19 θέσεις μηχανικών με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός έτους σε διευθύνσεις του ΓΕΑ.

- Στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εγκρίθηκε η πλήρωση 154 θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο ετών εκ των οποίων: 30 θέσεις γιατρών, 20 θέσεις νοσηλευτών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και 104 θέσεις νοσηλευτών τεχνολογικής εκπαίδευσης.

 

Θέρμανση με... δόσεις
ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ που επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά κυρίως η ανασφάλεια που έχει καταλάβει τα νοικοκυριά σχετικά με το καθεστώς που θα διέπει τη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης και την τιμή που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν στο μέλλον, έχουν δημιουργήσει τεράστια ζήτηση, με συνέπεια σε ορισμένες περιοχές να απαιτείται έως και μία εβδομάδα για να εξυπηρετηθούν οι παραγγελίες!

 

Ελπίδες σε καρκινοπαθείς

 
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της μελέτης σε ασθενείς με προχωρημένους νευροενδοκρινείς όγκους
 
Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων παρατείνει την επιβίωση ασθενών με νευροενδοκρινείς όγκους προχωρημένου σταδίου, όπως δείχνει νέα μελέτη.
Τα δεδομένα παρουσιάστηκαν στο 35ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO) στο Μιλάνο και καταδεικνύουν ότι η δραστική ουσία everolimus, που χρησιμοποιείται σε αντικαρκινικές θεραπείες, σε συνδυασμό με την οκρεοτίδη LAR, που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση ορισμένων μορφών καρκίνου, δίνουν ελπίδες στους ασθενείς με νευροενδοκρινείς όγκους στο στομάχι, το έντερο και το πάγκρεας.
«Το 65% των αρρώστων αυτών που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο δε ζουν περισσότερο από 5 χρόνια, όπως φαίνεται από τη μελέτη 35.000 περιστατικών. Με το συνδυασμό των δύο φαρμάκων φαίνεται ότι οι ασθενείς έχουν καλύτερη επιβίωση», επισήμανε ο δρ Kjell Oberg, καθηγητής Ενδοκρινολογίας - Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Uppsala στη Σουηδία. Στη μελέτη Radiant-2, που έδειξε τα πιθανά οφέλη από τη χορήγηση του συνδυασμού των δύο δραστικών ουσιών, συμμετείχαν 429 ασθενείς με νευροενδοκρινείς όγκους προχωρημένου σταδίου. Οπως τονίστηκε, για τους συγκεκριμένους όγκους δεν υπάρχει εξέταση ρουτίνας και οι ασθενείς διαγιγνώσκονται με καθυστέρηση 5-7 ετών, οπότε η ασθένεια έχει εξελιχθεί, ο καρκίνος έχει ήδη εξαπλωθεί σε άλλα σημεία του σώματος και είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι κάθε χρόνο γίνεται διάγνωση σε 5 ασθενείς ανά 100.000 άτομα πληθυσμού, ενώ η συχνότητα εμφάνισης της πάθησης έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια.
Τι έδειξε η μελέτη
Στους ασθενείς που μελετήθηκαν οι καρκινοειδείς όγκοι είχαν εντοπιστεί αρχικά στη γαστρεντερική οδό, στους πνεύμονες ή σε άλλα όργανα. Οπως τόνισαν οι επιστήμονες, πρόκειται για σπάνιο καρκίνο που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως εξάψεις και διάρροια. Τα ποσοστά 5ετούς επιβίωσης των ασθενών σε προχωρημένο στάδιο είναι συνήθως χαμηλότερα του 35%.
Οπως ανέφερε ο δρ David Lebwohl, ειδικός στη Νεφρολογία και την Εσωτερική Ιατρική στο Beverly Massachusetts, τα δεδομένα έδειξαν ότι η χορήγηση του συνδυασμού των δύο φαρμάκων παρέτεινε το χρόνο επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου από τους 11,3 στους 16,4 μήνες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κίνδυνος εξέλιξης της νόσου μειώθηκε κατά 40% στους ασθενείς που χορηγήθηκε ο συνδυασμός των δύο ουσιών. «Βασικός θεραπευτικός στόχος για τους ασθενείς είναι η παράταση του χρόνου επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου. Η μελέτη είναι σημαντική, καθώς δείχνει μία νέα θεραπευτική προσέγγιση για τους ασθενείς, όπου υπάρχει μεγάλο θεραπευτικό κενό», δήλωσε η ερευνήτρια δρ Marianne Pavel, καθηγήτρια στο Τμήμα Κλινικής Ερευνας για τους Νευροενδοκρινείς Ογκους του Πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου.
Το everolimus έχει εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ασθενών με προχωρημένο νεφροκυτταρικό καρκίνο, ενώ η οκρεοτίδη LAR ενδείκνυται για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με λειτουργικούς γαστροεντεροπαγκρεατικούς νευροενδοκρινείς όγκους.

 

Δεύτερη μέρα στην κόντρα Μπόλαρη - Ψωμιάδη

 
Συνεχίστηκε, δεύτερη μέρα χτες, η επίθεση του Μάρκου Μπόλαρη στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, με αφορμή δήλωση του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην επάρχου Λαγκαδά, Σάββα Αναστασιάδη, για το ζήτημα της Κορώνειας. «Καλά θα κάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης της κυβέρνησης του μνημονίου να μη θυμίζει τις προηγούμενες και σημερινές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων αποκατάστασης. Η Κορώνεια παρελήφθη το 2003 από τη διοίκηση Ψωμιάδη στεγνή», σχολίασε ο κ. Αναστασιάδης.
«Είναι προφανές ότι ο κ. Ψωμιάδης, βρισκόμενος σε πανικό, καλεί εφεδρείες, προσπαθώντας για μία ακόμη φορά να σώσει τις εντυπώσεις. Εκτός και αν ο κ. Αναστασιάδης παίρνει την πρωτοβουλία να μέμψει εμένα, που αναφέρω τις παραλείψεις και τους λάθους χειρισμούς, προφανώς για να καλύψει το δικό του μερίδιο ευθύνης στο έγκλημα της Κορώνειας», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπόλαρης.
Ψηφοδέλτιο στις Σέρρες
Στο μεταξύ, στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπόλαρη στο νομό Σερρών θα μετέχουν οι Χρήστος Βουλγαρίδης, Γιάννης Μάρκου, Βύρων Μπάλτσιος, Αγγελική Μπάρμπα - Γκιμπερίτη, Στέλιος Νικητόπουλος, Ευθύμης Ραμπότας, Ιορδάνα Σαββίδου, Θωμάς Σιαμπίρης.
 
 
Γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου
 
Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 15 Δεκεμβρίου 2010 και συγκέντρωσης στο Πεδίον του Αρεως αποφάσισε στη χτεσινή της συνεδρίαση η διοίκηση της ΓΣΕΕ.
Η ΓΣΕΕ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με το νέο προϋπολογισμό του 2011, διεκδικεί:
- Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις.
- Μέτρα για την προστασία της απασχόλησης, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού, καθώς και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του.
- Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
- Την εφαρμογή ενός μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τα εισοδήματα, την ανάπτυξη και την έξοδο από τις δαγκάνες του μνημονίου.
 
Τα μέτρα λιτότητας αγγίζουν το επίδομα θέρμανσης

 
Σε δραστικές περικοπές προχωράει η βρετανική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό, που ξεπερνάει το 10% του ΑΕΠ. Χτες ανακοινώθηκαν τα σχέδια για την κατάργηση, συγχώνευση ή αναδιάρθρωση 481 υπηρεσιών, οι οποίες εξαρτώνται σε ένα βαθμό από το κράτος, καθώς και η κατάργηση του αφορολόγητου έως 80% για το ποσό του ετήσιου εισοδήματος που κατευθύνεται σε συνταξιοδοτικά προγράμματα. Το μέτρο που αναμένεται ωστόσο να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις θα ανακοινωθεί στις 20 Οκτωβρίου και αφορά τη μείωση του επιδόματος θέρμανσης στους συνταξιούχους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ», το έκτακτο επίδομα που χορηγείται στην περίπτωση κατά την οποία η θερμοκρασία παραμείνει κάτω του μηδενός για εφτά μέρες, θα μειωθεί από 25 σε 8,5 λίρες, ενώ είναι πιθανό να μην υπάρξει περικοπή του επιδόματος ύψους από 125 έως 400 λιρών, το οποίο αφορά κάλυψη της δαπάνης για τη θέρμανση.
Χτες το υπουργείο Ενέργειας δημοσιοποίησε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα νοικοκυριά που έπεσαν κάτω από το όριο της φτώχειας, όσον αφορά τη δαπάνη θέρμανσης, αυξήθηκαν από 4 σε 4,5 εκατομμύρια στο διάστημα 2007-08. Ενα νοικοκυριό χαρακτηρίζεται φτωχό όταν δαπανά τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός του για να καλύψει το κόστος της θέρμανσης.