Μάχη για τρεις είναι η αναμέτρηση στο νέο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης: ο νυν δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, που ανήκει στο χώρο της ΝΔ και κατέρχεται χωρίς επίσημο χρίσμα, η Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου, με στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Κατσαρός ως εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) θα είναι οι μοναδικοί υποψήφιοι για τη δημαρχία. Το γεγονός εντωπωσιάζει, αν αναλογιστεί κανείς ότι παλιότερα (1998, 2006), μόνο στο δήμο Μενεμένης κατέβαιναν πέντε- έξι υποψήφιοι δήμαρχοι, που εξέφραζαν όλο το εσωκομματικό φάσμα του ΠΑΣΟΚ και διάφορες φατρίες της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, στη μεν «γαλάζια» παράταξη αυτοδιοικητικοί, όπως ο νυν δήμαρχος Μενεμένης Γιώργος Ακτσελής και ο προκάτοχός του Γιώργος Μήθυμης, συμφώνησαν από νωρίς να κατέβουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι υπό τον κ. Κυρίζογλου (ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, αφού οι δυο τους υπήρξαν στο παρελθόν πολύ σκληροί αντίπαλοι). Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι στη λίστα του κ. Κυρίζογλου μετέχουν και δύο παλιοί υποψήφιοι δήμαρχοι Μενεμένης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ: ο Παύλος Σιδηρόπουλος, επίσημος υποψήφιος του Κινήματος το 2006, και ο Γιάννης Βασιλειάδης, που είχε το «πράσινο» χρίσμα το 2002 και τέσσερα χρόνια αργότερα κατέβηκε ως «αντάρτης». Οσο για την κ. Τεκτονίδου, ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που έλαβαν στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσσαλονίκης, από τις αρχές του καλοκαιριού. Ο χώρος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς δε θα εκπροσωπηθεί σ' αυτήν την αναμέτρηση, οκτώ μόλις χρόνια από την εποχή που ο Δαμιανός Ανδρέου, υποψήφιος τότε του ΣΥΝ, κατακτούσε ένα ποσοστό της τάξης του 16,72%...

Ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης απέκτησε την τελική του μορφή στο σχέδιο «Καλλικράτης», αφού πρώτα μεσολάβησαν κι άλλα σενάρια συνένωσης, ειδικά της Μενεμένης και με άλλους δήμους (Κορδελιό).

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ο κ. Κυρίζογλου αντιμετώπισε και πάλι την κ. Τεκτονίδου και πέτυχε ευρεία νίκη από τον πρώτο γύρο. Συγκέντρωσε το 50,18% των ψήφων, ενώ η αντίπαλός του το 33,02%. Ποσοστό 10,24% των ψήφων πήρε ο Γιάννης Νομικός, ενώ στο 6,57% έφτασε το ποσοστό προτίμησης του Γιώργου Γιακουμίδη.

Εσχάτως την τοπική κοινωνία απασχόλησαν καταγγελίες για κώλυμα υποψηφιότητας - εκλογιμότητας της κ. Τεκτονίδου, λόγω της ανάληψης της θέσης της προϊσταμένης Διεύθυνσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ το Σεπτέμβριο του 2010. Η κ. Τεκτονίδου απορρίπτει αυτές τις αιτιάσεις, παραπέμποντας σε λήμμα της ιστοσελίδας του ΥΠΕΣ, στο οποίο τονίζεται πως δεν υπάρχει κώλυμα για διευθυντή οργανικής μονάδας που ανέλαβε σε χρόνο μικρότερο του ενός έτους από τις εκλογές «εφόσον δεν πληρείται η προϋπόθεση της άσκησης των καθηκόντων προϊσταμένου διεύθυνσης για ένα έτος πριν από τις δημοτικές εκλογές». Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι αυτή η υπόθεση θα μας απασχολήσει και μετά τις 7 ή τις 14 Νοεμβρίου...

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Ο γεννημένος το 1955 στην Τσάκονη Καστοριάς και δικηγόρος στο επάγγελμα, Λάζαρος Κυρίζογλου διεκδικεί την εκλογή του στη δημαρχία έχοντας συμπληρώσει ήδη οκτώ χρόνια ως δήμαρχος του δήμου Αμπελοκήπων (το 2002 εξελέγη στο β' γύρο με ποσοστό 58,2%). Σε ηλικία μόλις 26 ετών εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων (πρώτος σε σταυρούς). Το 1986 και το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος και από το 1991 έως το 1993 διατέλεσε νομάρχης Εύβοιας. «Πραγματοποιήσαμε μεγάλο έργο το οποίο φαίνεται», δηλώνει στον «Α». « Η πόλη άλλαξε προς το καλύτερο. Οκτώ νέα διδακτήρια (5 νηπιαγωγεία, 1 ΤΕΕ, 1 λύκειο, 1 δημοτικό σχολείο), αγορά όλων των χαρακτηρισμένων οικοπέδων, ολοκλήρωση κτιρίου Β΄ ΚΑΠΗ, ασφαλτόστρωση του 90% του οδικού δικτύου του δήμου, πολλές νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, απόκτηση 161 στρεμμάτων του στρατοπέδου Μέγας Αλέξανδρος. Καταφέραμε πολλά τα προηγούμενα 8 έτη και τώρα με το νέο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης έχουμε και πρόγραμμα και γνώση. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα εργαστούμε για το καλό του νέου δήμου, γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο», συμπληρώνει.

 

Η Βούλα Τεκτονίδου

 

Γεννημένη στο Μαυρονέρι Κιλκίς, η κ. Τεκτονίδου ζει από το 1963 στους Αμπελόκηπους. Ηταν υποψήφια βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ στην Α΄Θεσσαλονίκης το 2009. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος Παιδαγωγικών Σπουδών της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και υπηρετεί ως διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας στον ΟΑΕΔ, στέλεχος του οποίου είναι από το 1984.

«Η δημοτική μας κίνηση», δηλώνει, «προέκυψε από την αγωνία που έχουμε όλοι για το μέλλον της πόλης μας, από τη μεγάλη ανάγκη να διατυπώσουμε το κοινό μας όραμα και να παλέψουμε για την πραγμάτωσή του. Στην προσπάθειά αυτή βρίσκονται δίπλα μας συμπολίτες από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα», προσθέτει. Επιτίθεται στον κ. Κυρίζογλου, λέγοντας ότι «η σημερινή δημοτική αρχή παραπέμπει στο παρελθόν». Και συμπληρώνει: «Τα σοβαρά προβλήματα της πόλης μας δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά με σχεδιασμό και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με προσλήψεις στο δήμο με συμβάσεις έργου που κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους, αλλά με αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα. Εχουμε προχωρήσει στη διαμόρφωση προγραμματικών προτάσεων εφικτών να πραγματοποιηθούν με τη συμβολή όλων των φορέων και συνδημοτών με τους οποίους θα πορευθούμε μαζί».

Ο Γιάννης Κατσαρός

Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γεννήθηκε το 1964 στη Θεσσαλονίκη. Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Μενεμένης κατά την περίοδο 1994 – 1998. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας. Ζει και εργάζεται στη Μενεμένη. «Στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη», δηλώνει, «θα εκλέξουμε τοπικά όργανα διοίκησης που αποτελούν κρατικά όργανα διοίκησης. Τα όργανα αυτά καλούνται να εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης, τα μέτρα του μνημονίου που έχει υπογράψει, στις περιφέρειες και τους δήμους, οπότε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, τα ποσοστά των διάφορων συνδυασμών πρέπει να κρίνονται ως το ποια θέση παίρνουν απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, στο μνημόνιο, στο σύνολο των λαϊκών προβλημάτων και τη διέξοδο που προβάλουν απέναντι σε αυτά». Ο κ. Κατσαρός ζητά «σαφή ψήφο κατεύθυνσης, ψήφο που δεν ερμηνεύεται ψυχολογικά ή πολλαπλώς ως απογοήτευση, απαξίωση κ.λπ., αλλά ψήφο καταδίκης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και συμπόρευσης με τη λαϊκή συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν υπάρχει συμφωνία στο σύνολο του προγράμματος και στις αναλύσεις του για το σοσιαλισμό». Και δεσμεύεται ότι ο ίδιος και τα στελέχη του συνδυασμού του «θα μπούμε μπροστά, θα βοηθήσουμε ώστε με τη διεκδίκηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την εργασία κ.λπ. να αποσπούμε κατακτήσεις, αλλά και να στεριώνουμε τη συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, των σπουδαστών και φοιτητών και των γυναικών». Ο κ. Κατσαρός, ολοκληρώνει με ένα «καρφί» κατά του συνδυασμού του κ. Κυρίζογλου και δη της συμμετοχής σ' αυτό των υποψήφιων δημάρχων Μενεμένης των παρελθόντων ετών. «Σύσσωμο το παλιό δημοτικό συμβούλιο Μενεμένης (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) βάζοντας στην άκρη τις διαφορές τους, χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας συστρατεύονται για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Τυχαίο;». Να δούμε τι θα απαντήσουν οι κάτοικοι του δήμου και, αν θέλετε, ειδικά αυτοί της Μενεμένης...

 

 

Ολα ανοιχτά στους 3 καλλικράτειους δήμους της Ημαθίας

Για... σκληρή μάχη ετοιμάζονται τα επιτελεία των υποψήφιων δημάρχων στους τρεις, από 12 που είναι μέχρι σήμερα, καλλικράτειους δήμους της Ημαθίας. Ο νομός δεν αποτελεί προπύργιο κανενός από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, καθώς έχει πολλούς από τους λεγόμενους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αυτούς που στις εκλογικές αναμετρήσεις βγάζουν είτε κυβέρνηση είτε δημάρχους, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί εκείνη τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα.
Σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία καταγράφεται συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα, ενώ το ΚΚΕ διατηρεί σταθερά ερείσματα στο νομό, αφού σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 5%. Εντύπωση προκαλεί το ότι ο ΛΑΟΣ, παρότι έχει αρκετά καλές επιδόσεις στο νομό, δεν κατεβάζει σε κανέναν από τους τρεις δήμους υποψήφιο, ούτε έχει προχωρήσει σε επίσημη στήριξη άλλου υποψηφίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι δεν κατεβαίνουν με κάποια επίσημη υποψηφιότητα.
Βέροια
Τρεις γυναίκες συν ένας άνδρας υποψήφιοι διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα στο νέο, διευρυμένο δήμο Βέροιας, ο οποίος αποτελείται από τους δήμους Βεργίνας, Μακεδονίδος, Δοβρά, Αποστόλου Παύλου και, φυσικά, Βέροιας. Και, απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, η μάχη θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή, ανάμεσα στους υποψηφίους που προέρχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Η νυν δήμαρχος Βέροιας από το 2006, πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιστορία του δήμου, δημοσιογράφος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία», στηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ, διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή της. «Σε εποχές κατά τις οποίες παραδοσιακές σταθερές της κοινωνικής οργάνωσης δοκιμάζονται και συχνά καταργούνται, σε εποχές κατά τις οποίες ο πολίτης οφείλει ετεροχρονισμένα να πληρώσει για λάθη και παραλείψεις που δεν είναι αναγκαστικά δικά του, εμείς θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Ηδη μας έχει επιβραβεύσει η Ευρωπαϊκή Ενωση ως τη μόνη ελληνική πόλη και μία από τις πέντε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί λειτουργήσαμε υποδειγματικά για την καταπολέμηση της κρίσης. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με εντατικότερους ρυθμούς. Με ακόμα πιο στοχευμένες παρεμβάσεις. Με εμάς, ο δημότης του νέου δήμου Βέροιας δε θα έχει να φοβάται τίποτα. Θα συνεχίσουμε έμπρακτα και με αποδείξεις να στεκόμαστε δίπλα του», σημειώνει η κ. Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη.
Με αξιώσεις όμως κατέρχεται στην εκλογική μάχη της 7ης Νοεμβρίου και ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος φαίνεται ότι έχει τη σιωπηλή στήριξη του ΛΑΟΣ. Ο κ. Τσαβδαρίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέα Αρχή», διετέλεσε βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ από το 2007 έως το 2009, ενώ στις τελευταίες εθνικές εκλογές κατετάγη δεύτερος. «Βασικός στόχος του συνδυασμού είναι να δημιουργήσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να αλλάξει όψη ο νέος δήμος Βέροιας και να κάνει μια νέα αρχή με την πολύπλευρη ανάπτυξή του. Να αποκτήσει μια άλλη εικόνα, μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής που δικαιούνται. Να φροντίσει για μια καθημερινότητα χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα, χωρίς απορρίμματα, με πράσινο και με ελεύθερη πρόσβαση σε τόπους χαράς και αναψυχής. Αλλά και να φροντίσει να εξασφαλίσει ο νέος δήμος ένα δυναμικό μέλλον, μέσα από την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του, την ενίσχυση των υποδομών και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη γεωργία, την αξιοποίηση κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων, την πράσινη ανάπτυξη και την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», επισημαίνει ο κ. Τσαβδαρίδης.
Κι άλλη μια γυναίκα όμως διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου Βέροιας. Πρόκειται για την υποψήφια του ΚΚΕ, δασκάλα Ιωάννα Σοφρόνωφ - Ταμπάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση». Η κ. Σοφρόνωφ ήταν υποψήφια βουλευτίνα με το ΚΚΕ στην Ημαθία το 2004, το 2007 και το 2009. «Ο λαός πληρώνει για πολλοστή φορά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου. Με τον ''Καλλικράτη'' τα πράγματα για τα μικρομεσαία στρώματα θα γίνουν χειρότερα. Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Η ψήφος στη ''Λαϊκή Συσπείρωση'' εκφράζει την απαίτηση να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιούργησαν. Είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που κοροϊδεύουν. Είναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων. Είναι ψήφος υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων. Καλούμε το λαό να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε δύναμη με ψήφο υπέρ της ''Λαϊκής Συσπείρωσης''», αναφέρει η κ. Σοφρόνωφ.
Η τρίτη γυναίκα υποψήφια δήμαρχος Βέροιας είναι μια νέα κοπέλα, που μέχρι σήμερα δεν είχε εμπλοκή με τα κοινά. Πρόκειται για τη νηπιαγωγό Χρύσα Σαββαΐδου, που εκλέχτηκε επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών για το Δήμο Βέροιας». Οι «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας», όπως δηλώνουν, δε στηρίζουν ούτε στηρίζονται σε αρχηγούς και σωτήρες, αλλά στα μέλη τους. Αξιώνουν να μιλούν για πολίτες που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, «για να ξεφύγουμε επιτέλους από την παρακμή». Μιλούν για ανοιχτές, διάφανες δημοκρατικές διαδικασίες με ορθό λόγο και αντίλογο, για το δικαίωμα των νέων στη δουλειά, στη μόρφωση, στη δημιουργία, για τη διαφάνεια στην τοπική αυτοδιοίκηση, για το πράσινο, την οικολογία, για τις ουσιαστικές ανάγκες των συνδημοτών τους, για την αειφόρο ανάπτυξη, για το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Νάουσα
Τέσσερις είναι οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου και στην πρωτεύουσα της ανεργίας, τη Νάουσα. Ο νέος δήμος Νάουσας αποτελείται από τους δήμους Ανθεμίων, Ειρηνούπολης και Νάουσας.
Ο νυν δήμαρχος Νάουσας, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος Τάσος Καραμπατζός, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ανανέωση», διεκδικεί την τρίτη θητεία του στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. «Στόχος η ισόρροπη - βιώσιμη ανάπτυξη και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Το ψηφοδέλτιό μας έχει έμπειρα αυτοδιοικητικά αλλά και νέα στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους που μπορούν να υλοποιήσουν το ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Εχει συγκεκριμένο σχέδιο οργάνωσης - διοίκησης, με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη και με σύνθημα ''μεταρρύθμιση παντού, διαφάνεια παντού''», υπογραμμίζει ο κ. Καραμπατζός.
Από τη Νέα Δημοκρατία, υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας είναι ο οδοντίατρος Βασίλης Γώγος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Αναγέννηση τώρα». «Πολύπλευρη ανάπτυξη – κοινωνική φροντίδα και πρόνοια – συλλογική διακυβέρνηση. Αυτό είναι το τρίπτυχο του προγράμματός μας. Σημαντικές παράμετροι είναι η διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών πόρων, από το πρώτο κιόλας ευρώ, η διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και στη δημοσιοποίησή τους μέσω διαδικτύου, η ισότιμη μεταχείριση όλων των δημοτών του νέου δήμου, καθώς και η αξιοποίηση κάθε αξιόλογης πρότασης για την ουσιαστική ανάπτυξη της Νάουσας, που κατέχει μια θλιβερή πρωτιά στους τομείς της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης», επισημαίνει ο κ. Γώγος.
Με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο μεν, προερχόμενη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ δε, και μάλιστα έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος του σημερινού δημάρχου Νάουσας, Τάσου Καραμπατζού, κατέρχεται στις εκλογές η πολιτικός μηχανικός, προϊσταμένη στο τμήμα Πολεοδομίας Νάουσας, Ιλια Ιωσηφίδου – Αποστόλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Πολιτών». «Στην ''Ενωτική Κίνηση Πολιτών'' έχουμε μελετήσει, επιλέξει και προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης όλων των περιοχών του διευρυμένου δήμου Νάουσας, με άμεσους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, χωρίς ανισότητες στην κατανομή. Στόχος μας είναι ο τόπος μας να ξεπεράσει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, να βγούμε από το τέλμα της ανεργίας και να αποκτήσουμε την απαιτούμενη δυναμική για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους δημότες», επισημαίνει η κ. Ιωσηφίδου – Αποστόλου.
Ο γιατρός Γιώργος Καρτσιούνης είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ στο δήμο Νάουσας. «Ο συνδυασμός της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' είναι ο συνδυασμός της κοινής δράσης και συνεργασίας των ριζοσπαστικών, λαϊκών δυνάμεων. Αποτελεί τη συνέχεια της ΔΑΚ Νάουσας και στηρίζεται από το ΚΚΕ και αγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους, που εναντιώνονται στην αντιλαϊκή πολιτική και στον ''Καλλικράτη''. Η ψήφος στη ''Λαϊκή Συσπείρωση'' θα ανάψει κόκκινο στη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση μετά τις εκλογές, είναι όμως και ψήφος καταδίκης του τερατουργήματος του ''Καλλικράτη''», τονίζει ο κ. Καρτσιούνης.