Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


OI ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ¨ΔΕΛΤΑ"
2450 αναγνώστες
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010
16:12

Ισχυρός ο δήμος Δέλτα των 40.000 κατοίκων, αλλά με πολλά προβλήματα

 

Μόλις 500 είναι οι νέοι ψηφοφόροι στον καλλικράτειο δήμο Δέλτα, που αποτελεί τη συνένωση των δήμων Αξιού, Εχεδώρου και Χαλάστρας. Ο νέος δήμος διαθέτει εκλογικό σώμα 35.319 ψηφοφόρων (40.000 κατοίκους), οι περισσότεροι των οποίων (υπερδιπλάσιοι) είναι εγγεγραμμένοι στο σημερινό δήμο Εχεδώρου, ο οποίος αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς και το τελικό αποτέλεσμα. Κρίσιμη παράμετρος σε πολιτικό επίπεδο είναι η κάθοδος δύο υποψηφίων προερχόμενων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν το δήμο, αλλά και το γεγονός ότι τρεις στους τέσσερις υποψηφίους είναι νυν δήμαρχοι στους τρεις προς συνένωση δήμους.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος δε θα παίξει μόνον η κομματική προέλευση των υποψηφίων, αλλά και η σχέση που έχουν διαμορφώσει με το τοπικό στοιχείο, σε ένα δήμο, που αποτελεί ίσως τον πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο του νομού Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νέο δήμο Δέλτα συνυπάρχει το Εθνικό Πάρκο Αξιού, η Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, ο χώρος που πρόκειται να φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία της ΔΕΘ και πολύ σημαντικός πρωτογενής παραγωγικός τομέας (γεωργία).

Την ψήφο των εκλογέων του δήμου Δέλτα διεκδικεί ο δήμαρχος Εχεδώρου, Σπύρος Σταματάκης, με προέλευση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Αξιού, Νικόλαος Γιουτίκας, με προέλευση από το χώρο της ΝΔ, ο δήμαρχος Χαλάστρας, Γρηγόρης Ουζούνης, με προέλευση επίσης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ο Ανέστης Πετρίδης, που προέρχεται από το ΚΚΕ.

Το αποτέλεσμα στον Εχέδωρο των άνω των 19.000 εκλογέων θα είναι καθοριστικό. Στις περσινές εθνικές εκλογές, στη συγκεκριμένη περιοχή, η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ σημαντική. Ελαβε 7.052 ψήφους έναντι 4.541 της ΝΔ και 1.131 του ΚΚΕ. Ο ΛΑΟΣ είχε επίσης σημαντικό αριθμό ψήφων (1.179), ενώ 560 είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και 339 οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στο δήμο Αξιού, οι εγγεγραμμένοι ήταν 6.902. Το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 2.216 ψήφους, η ΝΔ 1.996, το ΚΚΕ 520, ο ΛΑΟΣ 412, ο ΣΥΡΙΖΑ 247 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 86. Στη Χαλάστρα οι εγγεγραμμένοι ήταν 8.990 και το ΠΑΣΟΚ έλαβε 2.694 ψήφους, η ΝΔ 2.392, το ΚΚΕ 864, ο ΛΑΟΣ 634, ο ΣΥΡΙΖΑ 477 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 139.

Ο Σ. Σταματάκης

Ο Σπύρος Σταματάκης μεγάλωσε και ζει στη Σίνδο, όπου και χάραξε την προσωπική και επαγγελματική του πορεία. Είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον κλάδο των πλαστικών εξαρτημάτων. Ιδρυσε σειρά εταιριών, με έδρα τη Σίνδο, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Ο κ. Σταματάκης έχει μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση, καθώς έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, υπήρξε αντιδήμαρχος και εκλέχθηκε και δήμαρχος Εχεδώρου.

Ο ίδιος επισημαίνει μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, που υλοποίησε στη διάρκεια της θητείας του, όπως η προσπάθεια για την επιλογή της Σίνδου ως χώρου για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, η ολοκλήρωση των έργων σύνδεσης του δικτύου ακαθάρτων, η δημιουργία ξηραντηρίου λυματολάσπης, η μελέτη για την κατασκευή νέας μονάδας κατεργασίας αποβλήτων στη ΒΙΠΕ, η συνεργασία με το ΑΠΘ για τη μέτρηση και την ποιοτική ανάλυση της αέριας ρύπανσης, σε μια ευαίσθητη περιοχή, η συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος για τις μετρήσεις ποιότητας του πόσιμου νερού, η δημιουργία του Παρατηρητηρίου Θερμαϊκού, το οποίο θα ελέγχει την κατάσταση των υδάτων και θα προτείνει τεκμηριωμένες λύσεις για τη διαχείριση των παράκτιων περιοχών, η ανακύκλωση συσκευασιών κ.ά.

«Σκοπός του συνδυασμού μας "Μέλλον για Ολους" και προσωπικός μου στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή τοπική κοινωνία που θα βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και θα εργάζεται για το συμφέρον του. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και είμαστε βέβαιοι πως η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στην περιοχή μας θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», τόνισε στον «Α» ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα.

Επίσης, δεσμεύτηκε για μια σειρά θεμάτων, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών στο δήμο Δέλτα:

- Για την παροχή καθαρού και πόσιμου νερού στη Χαλάστρα.

- Για τη σύνδεση του Αξιού με το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΑΘ.

- Για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, διεκδίκηση για τη δημιουργία κατάλληλου πλαισίου για την τυποποίηση και πιστοποίησή τους.

- Για τους αλιείς και τους μυδοκαλλιεργητές, διεκδίκηση, μεταξύ άλλων, της εφαρμογής της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργητών από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Στον τομέα της δημοτικής διοίκησης σχεδιάζουμε την ενοποίηση και την αποκέντρωση των υπηρεσιών σε όλο το νέο δήμο, ώστε οι πολίτες, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, να εξυπηρετούνται ανά πάσα στιγμή, ενώ δρομολογούμε την ανάπτυξη σύγχρονου και ασφαλούς ενδοδημοτικού οδικού δικτύου. Προγραμματίζουμε ακόμη ενέργειες ανάπτυξης του οικοτουρισμού, προστασίας και προβολής του Εθνικού Πάρκου Δέλτα, Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα με βάση τις εθνικές και κοινοτικές οδηγίες για τις προστατευόμενες περιοχές», επισήμανε ο κ. Σταματάκης.

Κεντρικός άξονας της πολιτικής του υποψήφιου δημάρχου είναι «η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η συνεργασία με τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Εχουμε την ετοιμότητα και τη γνώση να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε καλύτερες μέρες».

Ο Ν. Γιουτίκας

«Η διοικητική μεταρρύθμιση με την εφαρμογή του σχεδίου "Καλλικράτης" σηματοδοτεί μία νέα πραγματικότητα και θεσμοθετεί ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, με αυξημένες πολυμορφικές αρμοδιότητες και προοπτικές. Υπηρέτησα και συνεχίζω να υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση με θετική παρουσία και από άλλες θέσεις ευθύνης στο δημόσιο βίο για πολλά χρόνια. Την εμπειρία αυτήν αποφάσισα να τη θέσω στην κρίση των δημοτών μας», αναφέρει στον «Α» ο Νίκος Γιουτίκας.

«Στέρεη βάση» της πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει ο υποψήφιος δήμαρχος αποτελούν, σύμφωνα με τον ίδιο:

- Η αναβάθμιση των προνοιακών δομών με δράσεις για κάθε ηλικία, ειδικά για τις ευαίσθητες.

- Η κατάρτιση αναπτυξιακών προγραμμάτων, με παράλληλη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

- Η συμβολή στην εξασφάλιση ευκαιριών και θέσεων απασχόλησης.

- Η βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, μέσα από τη βελτίωση των υποδομών.

- Η ανάδειξη των πολιτισμικών χαρακτηριστικών του τόπου μας.

- Η διαφάνεια στην άσκηση της εξουσίας.

Οπως επισήμανε ο κ. Γιουτίκας, «πέρα και πάνω, όμως, από όλα, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός, προσανατολισμένος στην εξυπηρέτηση του δημότη. Εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε καθημερινά κοντά στον πολίτη. Να ακούμε όσα τον απασχολούν και να δίνουμε άμεσες λύσεις, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του δήμου. Θα αντιμετωπίσουμε ισότιμα όλες τις δημοτικές κοινότητες, που περιλαμβάνονται στον ενιαίο πλέον δήμο Δέλτα. Για εμάς δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Δεσμεύομαι να υπηρετήσουμε όλους τους πολίτες, να τολμήσουμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τελικά μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που είναι το όραμά μας. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα δήμο Δέλτα αποκεντρωμένο, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, με διαφάνεια, διαβούλευση, αξιοκρατία, σύνθεση και ενότητα».

Ο κ. Γιουτίκας δηλώνει ότι στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του συμπεριλαμβάνονται έμπειρα στελέχη που έχουν υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και νέα στελέχη που θα δώσουν νέα πνοή και ώθηση στον αγώνα για την υλοποίηση του προγράμματος. «Μαζί στο δήμο Δέλτα θα ενώσουμε όλες τις δυνάμεις και θα δουλέψουμε σκληρά για να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε μια νέα δυναμική εποχή», καταλήγει.

Ο Γ. Ουζούνης

«Βιώνουμε σήμερα ως χώρα τη μεγαλύτερη οικονομική και, όχι μόνο, κρίση. Κρίση αξιών, αρχών, κρίση εμπιστοσύνης και πλήρη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Καταφέραμε να αποδείξουμε στα οκτώ χρόνια, που ασκήσαμε τη διοίκηση του δήμου Χαλάστρας, ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός της διοίκησης με αξιοπρέπεια, με ήθος, με σεβασμό στον πολίτη, με διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Με εντιμότητα και εργατικότητα και πλήρη αξιοκρατία στις προσλήψεις. Πιστεύω ότι για τους παραπάνω λόγους θα μας εμπιστευτούν και θα μας ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου», τονίζει ο Γρηγόρης Ουζούνης.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας, που πλήττει και το δήμο Δέλτα, ο κ. Ουζούνης επισημαίνει ότι είναι πολυσύνθετο και δεν αποτελεί αποκλειστικό αντικείμενο μιας δημοτικής αρχής, αλλά κυρίως κρατικών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών. «Η δημοτική μας αρχή απέδειξε ότι ξέρει, μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, σύνταξη μελετών οδικών αξόνων, ένταξη της περιοχής σε χρηματοδοτικά προγράμματα), να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ηδη στην περιοχή μας βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργίας περίπου 500 θέσεων εργασίας. Παράλληλα, θα υπάρξει διάλογος για συνεργασία με τις επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του νέου δήμου Δέλτα», αναφέρει ο κ. Ουζούνης.

Ο υποψήφιος δηλώνει πως η προστασία του περιβάλλοντος σε μια περιοχή που έχει πλούσιους φυσικούς πόρους (Εθνικό Πάρκο Αξιού κ.λπ.) έχει πολύ μεγάλη σημασία (πρόκειται για περιοχή που προστατεύεται από τις συνθήκες Ramsar και Natura). «Αρχικά θα πιέσουμε την ΕΥΑΘ για άμεση λύση του προβλήματος της λυματολάσπης, αλλά και την ολοκλήρωση της μονάδος επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων, που ρυπαίνει σε σημαντικό βαθμό το Θερμαϊκό κόλπο. Επίσης, θα σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη εναπόθεση λυμάτων από όμορους δήμους εντός κεντρικών στραγγιστικών τάφρων που διασχίζουν το δήμο μας. Τέλος, θα εκμεταλλευθούμε κάθε δυνατότητα αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης», σημείωσε.

Ο Α. Πετρίδης

Ο Ανέστης Πετρίδης υπογραμμίζει ότι «οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι οι πρώτες μετά την υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, παρά την υποκριτική στάση της για λόγους καθαρά προεκλογικούς. Στην ουρά και από πίσω, δυνάμεις των ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ - Δημοκρατική Αριστερά, που η εξαγγελθείσα πολιτική τους καλεί να καταδικαστεί το μνημόνιο, την ίδια ώρα που τα στελέχη αυτών των δυνάμεων στηρίζουν και συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντάς τα ως "ανεξάρτητα" ή του "καλού" ΠΑΣΟΚ"».

Ο ίδιος σημειώνει ότι οι εκλογές αυτές έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία: «Η καταδίκη των δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο με οποιονδήποτε τρόπο επιβάλλεται, προκειμένου ο λαός να βρεθεί σε θέση αντεπίθεσης, οργανώνοντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής των συσχετισμών και στην τοπική διοίκηση και συνολικά. Ο δήμος Δέλτα που προέκυψε με το νόμο "Καλλικράτη" έχει την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους δήμους της χώρας, που από αυτοδιοικητικοί οργανισμοί γίνονται τοπικοί παρατηρητές του περάσματος νέων πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, από την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίζει πως θα δώσει μάχη για μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον. «Κύριος άξονας της πολιτικής μας είναι η ολομέτωπη σύγκρουση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και μολύνουν συστηματικά το περιβάλλον της. Τέτοιου είδους συμφέροντα εξυπηρετεί και η ΕΥΑΘ ΑΕ, που εδώ και χρόνια δεν παρέχει νερό σε περιοχές του νέου δήμου Δέλτα», επισημαίνει.

Δηλώνει πως θα αγωνιστεί για:

- Δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών (αποχέτευση, οδοποιία).

- Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, με την αναβάθμιση των κέντρων υγείας της περιοχής, που αυτήν τη στιγμή έχουν τεράστιες ελλείψεις και σε προσωπικό και σε μηχανολογικό εξοπλισμό.

- Δημόσια, δωρεάν παιδεία και μόρφωση.

- Ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.

- Αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

- Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, μέσω παραγωγικών συνεταιρισμών των αγροτών, που θα κρατήσουν τους νέους ανθρώπους στο χωράφι.

«Ολα αυτά απαιτούν ένα δημοτικό συμβούλιο, σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του λάου, που είναι σε πλήρη αντίθεση με το μνημόνιο και τον Καλλικράτη», σημειώνει.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Οι υποψήφιοι στο δήμο ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ  

Θεσσαλονίκη : Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου στη Θέρμη

 

 

 Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Ο 45χρονος μαζί με την σύζυγό του, προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 24χρονο γιό τους, το αυτοκίνητο του οποίου είχε ακινητοποιηθεί λόγω των νερών από την ισχυρή βροχόπτωση. Παρασύρθηκαν όμως από τα νερά με αποτέλεσμα, μετά από προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, να βρεθούν ζωντανοί ο γιος και η μητέρα αλλά να αγνοείται ο πατέρας.
Ενδεικτικό της ορμής του χειμάρρου είναι το γεγονός ότι ο γιός βρέθηκε 5 χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο που είχε ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό του.
Στο σημείο βρίσκονται 20 άντρες της ΕΜΑΚ και εθελοντές διασώστες που «χτενίζουν» τον, μήκους 10 χιλιομέτρων, χείμαρρο. Ο 24χρονος έχει μεταφερθεί, για την παροχή πρώτων βοηθειών στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, η καταρρακτώδης βροχή έχει προξενήσει, το τελευταίο 24ωρο, πολλά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα, με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων.
Ιδιαίτερα στη Χαλκιδική τα φαινόμενα είναι έντονα και η πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια και κατοικίες σε Μαρμαρά, Κασσάνδρα και Πολύγυρο. Λόγω των νερών, έκλεισε ο δρόμος στο κάμπινγκ «Λακάρα». Ο υδράργυρος έχει πέσει σε πολλές περιοχές και στη Φλώρινα εμφανίστηκαν τα πρώτα χιόνια

 

 

Έχει κατασκευασθεί στη Θεσσαλονίκη, είναι 745,5 τ.μ. και ζυγίζει 200 κιλά

Στο Ηράκλειο υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στη χώρα

 

 

Για μια ακόμη φορά, η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στη χώρα -και ίσως και ολόκληρο τον κόσμο- υψώθηκε και σήμερα, ανήμερα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο λιμάνι του Ηρακλείου στο φρούριο του Κούλε, από τον δύτη Μανόλη Βουτσαλά και κυματίζει περήφανα, προσελκύοντας πολλούς Ηρακλειώτες αλλά και τουρίστες που τη θαυμάζουν.
Η σημαία, που είναι 745,5 τ.μ. και ζυγίζει 200 κιλά, έχει κατασκευασθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ για ιστός της χρησιμοποιήθηκε ένας γερανός.

 

 

Εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 316 παράνομες

Η Ε.Ε προειδοποιεί την Ελλάδα για τις χωματερές

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να υλοποιήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σχετικά με τους παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής (χωματερές).
Υπενθυμίζεται ότι το 2005, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, επειδή δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών και την αποκατάστασή τους. Ωστόσο εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα αρκετές εκατοντάδες παράνομων χωματερών.
Μετά από αίτημα του αρμόδιου, για το περιβάλλον, επιτρόπου Γιάνες Ποτότσνικ, η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει στην Ελλάδα συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή. Σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές δεν ενεργήσουν, η Επιτροπή ενδέχεται να αποφασίσει να προσφύγει στο Δικαστήριο και να ζητήσει την επιβολή χρηματικών προστίμων.
Η υπόθεση αφορά παράνομες χωματερές οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν στην Ελλάδα κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας για τα απόβλητα.
Από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου του 2005, η Ελλάδα έχει προβεί σε ενέργειες που αφορούν την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση πολλών παράνομων χωματερών και τη δημιουργία κατάλληλου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων. Η ΕΕ έχει συγχρηματοδοτήσει τα περισσότερα από τα έργα αυτά.
Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του 2008, έπρεπε να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και να έχουν αποκατασταθεί όλες οι παράνομες χωματερές. Τον Απρίλιο του 2009, εστάλη στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή η οποία υπενθύμιζε στις ελληνικές αρχές τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει η Επιτροπή, εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 316 παράνομες χωματερές και 429 βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης.

 

 

Ο ισοβίτης σεφ στις φυλακές Διαβατών

 
Την αγάπη του για τη μαγειρική ανακάλυψε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ο κρατούμενος Β.Π., ο οποίος από το Σεπτέμβριο του 2001 εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση ανθρωποκτονίας.
Το Μάιο του 2004 μπήκε στην κουζίνα των φυλακών Διαβατών και έκτοτε σερβίρει τις συνταγές του στους περίπου 650 κρατουμένους. Μάλιστα, το Μάρτιο του 2007 ο ισοβίτης βραβεύτηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το βιβλίο με συνταγές μαγειρικής που έγραψε ο ίδιος με τον τίτλο «Γεύσεις υπό... κράτηση»!
Οι ικανότητες του ισοβίτη στη μαγειρική περιγράφονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης όπου προσέφυγε ο κρατούμενος προκειμένου να του χοργηθεί διετής εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει μαθήματα σε ΙΕΚ και να πάρει και την ειδικότητα του ζαχαροπλάστη. Οπως αναφέρεται, ο ίδιος κρατούμενος το 2008 έλαβε άλλη εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει μαθήματα στο ΙΕΚ του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, προκειμένου να πάρει την ειδικότητα του σεφ. Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κρατούμενος παρακολούθησε τα υποχρεωτικά μαθήματα του ΙΕΚ, είχε αξιέπαινες επιδόσεις και πήρε εύκολα το δίπλωμά του.
Μαθήματα σε ΙΕΚ
Τον περασμένο μήνα ο κρατούμενος έκανε νέα αίτηση στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών για να παρακολουθήσει μαθήματα και στο ΙΕΚ Κουφαλίων για την ειδικότητα του αρτοποιού - ζαχαροπλάστη. Το αίτημά του για εκπαιδευτική άδεια απορρίφθηκε και ο ισοβίτης προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο τελικά αποφάσισε τη χορήγηση της διετούς εκπαιδευτικής άδειας. «Το ότι είχε λάβει και άλλη εκαπιδευτική άδεια δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι πρόκειται και ευνοϊκή μεταχείριση», αναφέρεται στο βούλευμα καθώς οι δικαστές έκριναν ότι «συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας».
Οπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο ισοβίτης - σεφ διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τους συγκρατούμενούς του όσο και με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ενώ επισημαίνεται ότι ήδη έχει συμπληρώσει 3.000 «μεροκάματα» στις φυλακές αριθμός ημερομισθίων που του δίνει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση για υφ' όρων απόλυση. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, ο κρατούμενος εξασφάλισε την άδεια να παρακολουθήσει για δύο χρόνια όλα τα μαθήματα στο ΙΕΚ Κουφαλίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα κοινοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στη διοίκηση των φυλακών Διαβατών.

 

 

 

Παρέλαση υπό βροχήν στη Θεσσαλονίκη

 
Ομάδα περίπου 20 ατόμων ανάρτησε ένα πανό με συνθήματα διαμαρτυρίας εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και διέσχισε τη Τσιμισκή χωρίς ωστόσο να προκαλέσει επεισόδια
Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε χτες η παρέλαση των μαθητών της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης, παρουσία μελών της κυβέρνησης, της εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Η παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν ένα τμήμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τμήματα σημαιοφόρων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητές γυμνασίων και λυκείων από 17 σχολεία της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τη διασταύρωση της Εθνικής Αμύνης με την Τσιμισκή και κατέληξε περίπου μία ώρα αργότερα στη Βενιζέλου. Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού από τη μαθητιώσα νεολαία. Στεφάνια κατατέθηκαν επίσης στα μνημεία των ηρώων, σε προτομές και ανδριάντες στην πόλη.
Μετά το τέλος της παρέλασης, ομάδα περίπου 20 ατόμων που πρόσκεινται στο χώρο της αντιμνημονιακής αριστεράς ανάρτησε ένα πανό με συνθήματα διαμαρτυρίας εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της λιτότητας στην παιδεία και διέσχισε την Τσιμισκή, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει επεισόδια.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου κορυφώνονται σήμερα στις 11 το πρωί με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου στην οποία θα συμμετάσχουν τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού.
Από νωρίς το πρωί θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση καθώς και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Βασιλέως Γεωργίου (στο τμήμα της από τη λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν. Γερμανού), την Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου - Χατζή (στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Ολγας μέχρι τη λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου). Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας αναμένεται να σημειωθούν και στους γύρω δρόμους. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κινούνται μέσω των οδών Ν. Γερμανού - Λ. Στρατού - Δελφών κ.λπ., ενώ τα οχήματα που θα κινούνται επί της λεωφόρου Νίκης θα εκτρέπονται προς τη Νικολάου Γερμανού. Μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν και στους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων δήμων της πόλης λόγω των κατά τόπους μαθητικών παρελάσεων.
Στρατιωτική παρέλαση
Σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιείται στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου τχωρίς την παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλιας ο οποίος ταλαιπωρείται από μια ίωση. Εξαιτία της παρέλασης η Τροχαία από τα ξημερώματα απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση καθώς και την κυκλοφορία οχημάτων στη λεωφόρο.
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η κίνηση των υποψηφίων
 
-Με το σωματείο ιδιοκτητών ταξί «Ερμής» θα συναντηθεί αύριο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην αγορά του Ε΄διαμερίσματος.
-Τη δέσμευσή του για σταθερή και μόνιμη συνεργασία με το ΕΒΕΘ και όλα τα επιμελητήρια της πόλης υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του επιμελητηρίου.
-Το 7ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας στα Κωνσταντινουπολίτικα θα εγκαινιάσει αύριο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
-Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα επισκεφτεί αύριο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολούθως θα περιοδεύσει στη βόρεια Χαλκιδική.
-Εκδήλωση για το περιβάλλον διοργανώνει αύριο στις 7.30 μ.μ. ο συνδυασμός της υποψήφιας περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Ασημίνας Ξηροτύρη στο εκλογικό του κέντρο, Βασ. Ολγας 96.
-Στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Πολίχνη μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά Κώστας Θεοδωρίδης.
-Τη λαϊκή αγορά και καταστήματα του Καλοχωρίου επισκέπτεται αύριο ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα Γρηγόρης Ουζούνης.
-Στα εγκαίνια του νέου Πολυχώρου Πολιτισμού του δήμου Μυγδονίας θα παραστεί σήμερα ο δήμαρχος Μυγδονίας και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.
-Μαγαζιά και καφενεία στον Αγ. Βασίλειο θα επισκεφτεί σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης. Στη συνέχεια θα μιλήσει στην πλατεία της Χρυσαυγής.
-Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του στον Πεντάλοφο Καλλιθέας θα μιλήσει αύριο στις 9 μ.μ. ο δήμαρχος Καλλιθέας και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος.
-Στην κεντρική συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης «Εξω από τα τείχη», στα Πεύκα, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σωτήρης Σιωμάδης, ο οποίος τόνισε ότι στις αρχές της παράταξής του περιλαμβάνονται η διαφάνεια, η συμμετοχή, αλλά και η δέσμευση για δύο δημαρχιακές θητείες στο μέγιστο.
 
 
 
Ο Χριστοφοράκος αρνήθηκε ότι δωροδόκησε αξιωματούχους

 
Κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής, έπειτα από προτροπή τόσο του δικηγόρου του όσο και της εισαγγελέως Μπόιμλερ, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είπε χτες ακόμη λιγότερα από όσα είχε καταθέσει ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης, πέρσι τον Αύγουστο.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens αρνήθηκε να απαντήσει σε μία πρώτη σειρά ερωτήσεων, υποστηρίζοντας ότι σχετίζονται με θέματα που είναι ακόμη ανοιχτά στην Ελλάδα και ο ίδιος είναι κατηγορούμενος. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει και στο βασικό ερώτημα, εάν δηλαδή είχε δώσει χρήματα στα δύο μεγάλα κόμματα, όπως είχε ο ίδιος καταθέσει στη Γερμανίδα εισαγγελέα.
Οταν ρωτήθηκε την πρώτη φορά επ' αυτού, ζήτησε να διατηρήσει το δικαίωμα της σιωπής, ενώ όταν οι βουλευτές επανήλθαν με το ίδιο ερώτημα, παρέπεμψε- χωρίς όμως να απαντήσει ευθέως- στην απόκριση που είχε δώσει στην ερώτηση «εάν δωροδόκησε ή έδωσε παροχές σε πολιτικά πρόσωπα και εάν ναι, σε ποια».
Απαντώντας σε αυτήν την ερώτηση, ο Μ. Χριστοφοράκος είπε: «Δεν έδωσα αντάλλαγμα ή παροχή ή δώρο μεγάλης αξίας σε κανέναν πολιτικό ή κρατικό αξιωματούχο ή δημόσιο υπάλληλο, ούτε μου ζητήθηκε».
Κοινωνικές σχέσεις
Ερωτηθείς εάν είχε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, απάντησε αρνητικά, ωστόσο σε ερώτηση για τις κοινωνικές ή τις φιλικές του σχέσεις, είπε: «Ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις δεν είχα με κανέναν πολιτικό. Κοινωνικές σχέσεις είχα, λόγω της θέσης μου στη Siemens και στο επιμελητήριο. Επίσης, σχέσεις είχα με κάποιους πολιτικούς με τους οποίους ήμουν συμμαθητής και με κάποιους άλλους λόγω των παιδιών μας».
Πέπλο προστασίας
Οι υπεύθυνοι διαφάνειας της εταιρίας πάντως, άπλωσαν προχτές με τις καταθέσεις τους ένα πέπλο προστασίας στη Siemens υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν έχουν γνώση των «μαύρων ταμείων», ότι εκείνοι ανέλαβαν αργότερα, δηλαδή μετά τις.... μαύρες πληρωμές και ότι τώρα η εταιρία έχει εξυγιανθεί. «Η Siemens πιστεύει και στηρίζει την Ελλάδα», είπε ο Πίτερ Σόλμσεν, ο οποίος υποστήριξε ότι ζήτησε από τον Χριστοφοράκο να του δώσει στοιχεία και να εξασφαλίσει αμνηστία, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
ΣΟΦΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ
 
 
«Ο Ανθιμος ανακατεύεται στην πολιτική»

 
«Σαφώς ανακατεύεται στα πολιτικά πράγματα σε όλα τα επίπεδα», είπε για τον κ. Ανθιμο ο Γ. Μπουτάρης
ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ
Πολιτικές προεκτάσεις έλαβε χτες η κόντρα Ανθιμου - Μπουτάρη μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης. Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε μια εμφανή προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, όπως, άλλωστε, είχε ζητήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης μια μέρα νωρίτερα,
Ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης σε δηλώσεις του χτες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλφα» δήλωσε βαθύτατα προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά του μητροπολίτη και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς, όπως είπε, «σαφώς ανακατεύεται στα πολιτικά πράγματα σε όλα τα επίπεδα». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι δε μετανιώνει για τις αναφορές του στο τρίγωνο της αμαρτίας που συγκροτούν στη Θεσσαλονίκη οι Ψωμιάδης - Παπαγεωργόπουλος - Ανθιμος, σημειώνοντας πως ο μητροπολίτης με τις πράξεις του επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του. «Οι μάσκες έπεσαν», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης, και στο ερώτημα, αν ο χαρακτηρισμός «μουτζαχεντίν» που απέδωσε στον κ. Ανθιμο ήταν η αιτία της έκρηξης του μητροπολίτη, σχολίασε ότι και αυτός ενοχλείται και εκνευρίζεται με τα χρυσά άμφια, αλλά δεν αντιδρά ανάλογα.
Ανταπόκριση
Συνεργάτες του εκτιμούν ότι ο καβγάς με το μητροπολίτη δε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη μάχη για τη δημαρχία. Οπως λένε, χτες δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα από ψηφοφόρους που τάσσονταν υπέρ των θέσεων του κ. Μπουτάρη και επισήμαιναν την ανάγκη για την αλλαγή της σημερινής συντηρητικής, θρησκόληπτης και φοβικής φυσιογνωμίας της πόλης. Υπό αυτήν την έννοια είναι αισιόδοξοι ότι η αντιπαράθεση με το μητροπολίτη θα έχει και εκλογικά οφέλη για τον υποψήφιο δήμαρχο. Στο μεταξύ, από χτες είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του συνδυασμού οπτικό και ηχητικό ντοκουμέντο του καβγά. Στο βίντεο φαίνεται ο μητροπολίτης να κουνά με πάθος το δάχτυλο στον κ. Μπουτάρη και να του λέει παρουσία του αντιδημάρχου Ν. Μακραντωνάκη, του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Τανιμανίδη και του βουλευτή της ΝΔ Γ. Ιωαννίδη ότι αν δεν ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του θα κάνει μεγάλη προσπάθεια «για να μη δεις δημαρχία».
Γ. Πεταλωτής
Πάντως, χτες, ο κ. Πεταλωτής σε δηλώσεις του επιχείρησε να αποσυνδέσει τη συμπεριφορά του μητροπολίτη από τη στάση της Εκκλησίας. «Δεν είναι παρέμβαση της Εκκλησίας, είναι παρέμβαση του κ. Ανθιμου», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσπάθησε να περιορίσει τις εντυπώσεις δίνοντας παράλληλα τέλος στο θέμα λέγοντας ότι «καθένας στην Ελλάδα έχει τη δική του θέση, έχει τις δικές του αρμοδιότητες, αυτό το έχουμε κατακτήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και καθένας παραμένει κύριος των αρμοδιοτήτων του». Ισορροπιστική του ζητήματος που ανέκυψε ήταν κι η δήλωση του υπουργού Αμυνας. «Αυτά όλα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε χριστιανικά και αγαπητικά, με διάθεση καταλλαγής, διότι το ζήτημα τώρα είναι ο λαός με ηρεμία και νηφαλιότητα να κάνει επιλογές, οι οποίες θα αφορούν την τοπική κοινωνία, αλλά και το έθνος και την προοπτική του», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.
Δημοκρατική Αριστερά
Στον αντίποδα, η οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη, που στηρίζει Μπουτάρη, έριξε «κι άλλο λάδι στη φωτιά». Σε ανακοίνωσή της κατηγορεί το μητροπολίτη ότι «με προκλητικό τρόπο αποκάλυψε την επιδίωξή του να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή του εκλογικού αποτελέσματος στο δήμο Θεσσαλονίκης, παραβιάζοντας τα διακριτά όρια Εκκλησίας και πολιτικής» και ότι «μάλλον πιστεύει ότι υπάρχουν δυνάμεις που του επιτρέπουν να συμπεριφέρεται ως ηγέτης θεοκρατικού καθεστώτος και να δημιουργεί συνθήκες εκτροπής από τους στοιχειώδους κανόνες της δημοκρατίας και το σαφώς καθορισμένο περιεχόμενο του κάθε θεσμικού ρόλου». Μάλιστα, καλεί τα κόμματα και τους υποψήφιους δημάρχους, ειδικά δε τον κ. Γκιουλέκα, να τοποθετηθούν επί του θέματος.

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού