Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...
1105 αναγνώστες
Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010
04:12

 

 

Επιμένουν στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών οι διεκδικητές σε Περιφέρεια και Δήμο,στην καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής ποντάρουν οι υπόλοιπες παρατάξεις


ΤΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 
Η αυλαία μίας νέας εποχής για την τοπική αυτοδιοίκηση και κάθε Περιφέρεια ή κάθε δήμο ξεχωριστά, ανοίγει και επίσημα από σήμερα με τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης. Από σήμερα το βράδυ τίποτε πια δε θα είναι το ίδιο στην αυτοδιοίκηση της χώρας, που με μεγάλη καθυστέρηση, ακολουθεί ή τουλάχιστον προσπαθεί να ακολουθήσει, πολιτικές και τακτικές που ακολουθούν εδώ και χρόνια όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη στον τρόπο διοίκησης. 
Οι σημερινές εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα που χαρακτηρίζεται από ζοφερό και αδιάφορο μέχρι και επικίνδυνο για την σταθερότητα της χώρας και του πολιτειακού της συστήματος. Η οικονομική συγκυρία και η κρίση που με τα απόνερά της έχει επηρεάσει την καθημερινότητα και τον προγραμματισμό κάθε ελληνικής οικογένειας, κάθε πολίτη της χώρας αυτής, θα επηρεάσει όπως και την σημερινή ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της. Το ίδιο όμως θα επηρεάσουν το εκλογικό σώμα και τα διλήμματα των εκλογών, όπως αυτά τέθηκαν από τα πολιτικά κόμματα και τους αρχηγούς τους. 
Η αυτοδιοικητική ψήφος, που έτσι κι αλλιώς είναι το ζητούμενο σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, έχει «καπελωθεί» από τις προσταγές του Μνημονίου. Το δίλημμα του πρωθυπουργού ηχεί και είναι εκβιαστικό, από τη στιγμή, που υποστηρίζει, ότι εάν δεν ψηφιστούν οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, αυτό θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ισχυρή λαϊκή εντολή που ο ίδιος έλαβε από το ίδιο εκλογικό σώμα. 
Η επιχειρηματολογία υπέρ και κατά του Μνημονίου αποδυνάμωσε την ουσία της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης, αφού και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες κυρίως, ακολούθησαν ως ένα βαθμό την επιχειρηματολογία αυτή….


Σε κάθε περίπτωση, σήμερα το βράδυ, όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες, τα μηνύματα του ελληνικού λαού θα έχουν σταλεί προς κάθε κατεύθυνση και η επόμενη ημέρα θα βρει πιθανώς μία διαφορετική αυτοδιοίκηση, πιθανώς και μία διαφορετική Ελλάδα…
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις