Δηλώσεις υποψηφίων Δημάρχων Θεσσαλονίκης
Αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών για την αυτοδιοίκηση εμφανίστηκαν οι υποψήφιοι για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης. 
Ο υποψήφιος με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, δήλωσε ότι λόγω του νόμου που ίσχυσε σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία δεν έγινε εποικοδομητικός διάλογος για τις τοπικές κοινωνίες. «Σε κάθε περίπτωση», τόνισε, «σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα: με τη συμμετοχή μας εμείς οι Θεσσαλονικείς παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας. Και στέλνουμε και ένα άλλο μήνυμα ότι όσοι προσπάθησαν να διχάσουν και όσοι προσπάθησαν να στείλουν μηνύματα αμφίρροπα και αμφίβολα, θα πάρουν σήμερα την απάντησή τους. Ενωμένη η Θεσσαλονίκη απαντά σε όλα αυτά που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Όποιος δίνει μάχες επιδιώκει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για μας». 
Ο υποψήφιος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» που έχει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε σε δηλώσεις του ότι σήμερα ψηφίζουμε για την επόμενη γενιά και δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. «Πιστεύω ότι σήμερα, έτσι όπως ξημέρωσε μια καλή μέρα, θα είναι μέρα σημαδιακή για τη Θεσσαλονίκη Το νερό άρχισε να κυλάει στο αυλάκι και γίνεται ένα ποτάμι που δεν γυρνάει πίσω. Και πρέπει σήμερα όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη να γυρίσει επιτέλους σελίδα η Θεσσαλονίκη για να έχουμε μια ανάσα ζωής για αυτά τα παιδιά. Αυτά είναι που μετράνε. Εμείς τα κάναμε να μην πω τι. Τώρα πια ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα η πόλη και είναι ώριμη, είναι έτοιμη. Το περιμένει. Καλή ψήφο σε όλους και καλή τύχη για την πόλη». 
Ο υποψήφιος δήμαρχος από τον συνδυασμό «Ενεργοί πολίτες - Οικολογία στην πράξη» Χρήστος Μάτης τόνισε: «Ανίκανες τοπικές διοικήσεις και διάφορες κεντρικές κυβερνήσεις έκαναν τη ζωή μας στην πόλη αβίωτη. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται σήμερα πράσινες λύσεις για να μπορέσει να γίνει μια πόλη για μας και όχι για τα συμφέροντα των λίγων. Ξεκινάμε με την ψήφο μας σήμερα».
 Ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Ζαριανόπουλος επισήμανε ότι σήμερα «οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η συντριπτική πλειοψηφία των ζημιωμένων από τη μέχρι σήμερα πολιτική έχουν την ευκαιρία να καταδικάσουν όσους τους έφτασαν στη σημερινή κατάσταση».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή πόλη» που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επισήμανε ότι η παράταξή του στέλνει «ένα απερίφραστο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για την αναγκαία ριζική αλλαγή της Θεσσαλονίκης».
Ο Στέλιος Παπαθεμελής, επικεφαλής του «Υπερκομματικού Δημοτικού Κινήματος Θεσσαλονικέων» σχολίασε ότι "ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρά μηνύματα, και αυτοδιοικητικά και πολιτικά, προς πάσα κατεύθυνση και ιδίως προς το αρρωστημένο και διεφθαρμένο κομματοκρατικό σύστημα".
Τέλος, ο Μάκης Στεργίου από τον συνδυασμό «Εξουσία Πολιτών» επισήμανε ότι η σημερινή είναι μεγάλη μέρα και τόνισε: «Ελπίζουμε ότι θα συμμετέχουν στις κάλπες όλοι οι Θεσσαλονικείς ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πόλη και να κάνουμε ευτυχισμένους τους Θεσσαλονικείς πολίτες». 

Δηλώσεις υποψηφίων περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας
Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, σε δηλώσεις τους μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, έδωσαν το στίγμα της παράταξής τους για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και μίλησαν για τη σημασία που αποδίδουν σε αυτές.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 812ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι θα πρέπει κάποιοι να πάψουν να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε πως μέσα από τις εκλογές πρέπει να προβληθεί το ανθρώπινο αυτοδιοικητικό πρόσωπο και όχι το κομματικό. «Τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα προβλήματα της νεολαίας δεν μπορούν να περιμένουν. Εμείς επί οκτώ χρόνια αγκαλιάσαμε την κοινωνία. Δύναμή μας είναι ο λαός και μόνο ο λαός», είπε, ενώ ερωτηθείς για τα μηνύματα που λαμβάνει, σημείωσε ότι είναι πολύ θετικά, αλλά, όπως τόνισε, «η κάλπη είναι κάλπη». 
Στις Σέρρες άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Μάρκος Μπόλαρης, υποψήφιος περιφερειάρχης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά επισήμανε: «Συμμετέχουμε στη μάχη έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που επέλεξαν να μάχονται στην ελληνική περιφέρεια και γι’ αυτό το λόγο έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη για το τελικό αποτέλεσμα που θα είναι θετικό, θα είναι νικηφόρο. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν τη μεταβίβαση εξουσιών από το κέντρο την περιφέρεια θετικά και ανταποκρίνονται με αυξημένη υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντίστοιχη με το μέγεθος του θεσμού». 
Ερωτηθείς για την επίσκεψη του κ. Ψωμιάδη στο εκλογικό του κέντρο στη Θεσσαλονίκη, τη χαρακτήρισε ως έκφραση συγγνώμης προς το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας για την προηγηθείσα απρεπή συμπεριφορά του και πρόσθεσε: «Ελπίζω τη συγγνώμη να την εννοεί και να το θυμάται στο δημόσιο βίο του. Είναι σημαντικό να μην είναι ένα επικοινωνιακό τρικ σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει γιατί αν πρόκειται περί αυτού ισχύει η λαϊκή ρήση που λέει ότι από τότε που εφευρέθηκε η συγγνώμη έχει χαθεί το φιλότιμο». 
Από την πλευρά του ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ για την Περιφέρεια Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε: «Όλοι μιλούν για την ελπίδα και ο κ. Μπόλαρης και ο κ. Ψωμιάδης και οι αρχηγοί τους, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς. Εγώ αναρωτιέμαι ποια ελπίδα, αυτήν που δολοφόνησαν, αυτή που ουσιαστικά σκότωσαν με τις επιλογές τους; Εύχομαι μετά τις 7 το απόγευμα, μετά τη διαδικασία αυτή, να ανθήσει η ελπίδα επιτέλους και όλοι να έχουμε μια προοπτική για μια καλύτερη Ελλάδα».
Ο υποψήφιος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Θεοδόσης Κωνσταντινίδης τόνισε ότι σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας και υπογράμμισε: "Έρχονται δυσκολότερες μέρες και αυτό δεν είναι εκφοβιστικό ή εκβιαστικό δίλημμα, είναι η πραγματικότητα που θα αντικρύσει την επομένη των εκλογών η λαϊκή οικογένεια".
Ο υποψήφιος της "Οικολογίας - Αλληλεγγύης" Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι "οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας θα υποστηρίξουν στην κάλπη την άλλη προοπτική, την πράσινη προοπτική".
Από την πλευρά του ο υποψήφιος της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας"Τάσος Κουράκης εκτίμησε ότι "ο χαρακτήρας των εκλογών θα στείλει ένα πολιτικό μήνυμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα είναι τέτοιο ώστε την επόμενη μέρα να έχουμε την επιβολή δεύτερου και τρίτου Μνημονίου".
Η υποψήφια Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό "Δημοκρατία - Οικολογία - Συμμετοχή" Ασημίνα Ξηροτύρη σχολίασε: «Ο κόσμος θα ψηφίσει μέσα στη μεγάλη κρίση και μέσα στις συνθήκες του απαράδεκτου Μνημονίου. Θα στείλει γι΄αυτό στους υπαίτιους ένα ηχηρό μήνυμα».