Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΚ\ΛΚΗΔΟΝΑΣ
2221 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010
00:48

 

 
 

ΚΟΥΦΑΛΙΑ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 2196
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 2039
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 662

ΠΡΟΧΩΜΑ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 516
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 650
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 569

ΣΥΝΟΛΟ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. -2712
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 2683
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. -1231

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 520
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Μ. – 741
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 550

ΕΛΕΟΥΣΑ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 223
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 88
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 172

ΒΑΛΤΟΧΩΡΙ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 72
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 59
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 93

ΠΑΡΘΕΝΙΟ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 197
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 72
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 77

Μ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 444
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 522
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. -556

ΑΔΕΝΔΡΟ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 396
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. -338
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 631

ΣΥΝΟΛΟ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. -1852
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 1802
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 2079

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. -552
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 752
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. -1590

ΒΑΘΥΛΑΚΟΣ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. -384
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 301
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 558

ΞΗΡΟΧΩΡΙ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 347
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 148
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 155

ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 827
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 316
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 507

ΓΕΦΥΡΑ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 336
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 636
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 788

ΑΓΧΙΑΛΟΣ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 154
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 122
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 242

ΣΥΝΟΛΟ:
ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ Π. – 2598
ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ Μ. – 2275
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α. – 3840

 

Συνολικά 4,5 δισ. ευρώ στον αγροτικό τομέα μέχρι τέλους του 2011

 
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκλήρωσε το χρονοδιάγραμμα της διάθεσης των χρημάτων αυτών  
Ποσό 4,5 δισ. ευρώ θα δοθεί στον αγροτικό τομέα τους προσεχείς 13 μήνες (μέχρι τέλους του 2011). Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί στο γεωργικό τομέα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης, ολοκλήρωσε το χρονοδιάγραμμα της διάθεσης των χρημάτων αυτών, μετά από πολλές διαβουλεύσεις και διάλογο με εκπροσώπους της διοίκησης και του αγροτικού κόσμου.

Από τα 4,5 δισ. ευρώ, τα 2,5 δισ. ευρώ είναι οι κοινοτικές επιδοτήσεις-ενισχύσεις που δίνονται από την ΕΕ στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και τα δύο δισ. ευρώ είναι ενισχύσεις στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δράσης ΕΣΠΑ. Τα 2 δισ. ευρώ αφορούν την εκτέλεση χιλιάδων έργων στην ελληνική ύπαιθρο και αποτελούν τη μεγαλύτερη επενδυτική παρέμβαση στον αγροτικό χώρο.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Σκανδαλίδης, οι πληρωμές των κοινοτικών επιδοτήσεων έχουν «κλειδώσει» και θα εξοφληθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2011 (σε ένα επτάμηνο). Αναλυτικά, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης της ΚΑΠ ύψους 1,1 δισ. ευρώ στο διάστημα 15-17 Δεκεμβρίου 2010. Ηδη, στο τέλος του περασμένου μήνα (Οκτώβριο) πληρώθηκε ως προκαταβολή το 50% της ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ποσού 1,1 δισ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν:

- Οι επιδοτήσεις των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2009. Αφορά την εξισωτική αποζημίωση (επιδοτήσεις σε ορεινές μειονεκτικές περιοχές της χώρας) τις ενισχύσεις για τη βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία, τη μείωση της νιτρορύπανσης, κ.α. Θα δοθούν συνολικά 150 εκατ. ευρώ.

- Θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές των νέων αγροτών. Έχουν ήδη πληρωθεί όσοι είχαν υποβάλλει φακέλους μέσω των Περιφερειών. Το συνολικό ποσό είναι 100 εκατ. ευρώ.

- Τέλος, θα εξοφληθούν όλες οι εκκρεμότητες επιδοτήσεων, (λόγω λαθών ή κατόπιν σχετικών ελέγχων) της τριετίας 2006-2009. Το ποσό ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ.

- Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2011 θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις (συνδεδεμένη ενίσχυση) για το βαμβάκι (200 εκατ. ευρώ) και για τη βιομηχανική ντομάτα (10,5 εκατ. ευρώ).

- Μέχρι τον Μάιο του 2011 θα καταβληθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης πετρελαίου, ποσό 160 εκατ. ευρώ και η επιστροφή ΦΠΑ με ποσό 330 εκατ. ευρώ. Η επιστροφή του ΦΠΑ θα γίνει αμέσως μετά την υποβολή των δικαιολογητικών στις αρμόδιες εφορίες.

- Στο χρονικό διάστημα 1η Μαΐου - 31 Ιουλίου 2011 θα εξοφληθεί η εξισωτική αποζημίωση του 2010 συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα θα γίνουν και οι πληρωμές των άλλων μέτρων αγροτικής ανάπτυξης (σχέδια βελτίωσης, δημόσια έργα, πρόγραμμα Leader, κλπ).

- Τέλος, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τέλος Ιουνίου του 2011 θα πληρωθούν τα ποιοτικά παρακρατήματα σε λάδι, βαμβάκι, κλπ ύψους 77 εκατ. ευρώ.

Το άλλο κεφάλαιο των δύο δισ. ευρώ που αφορά τις επενδύσεις έχει το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα.

Μέχρι το τέλος του 2010 θα προκηρυχθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ. Αλλα 800 εκατ. ευρώ θα προκηρυχθούν το πρώτο τρίμηνο του 2011. Στο 2ο εξάμηνο του 2011 θα προκηρυχθούν έργα 500 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις (300 και 200 εκατ. ευρώ).

Από το ποσό των δύο δισ. ευρώ το 1,3 δισ. ευρώ θα δοθεί για ιδιωτικές επενδύσεις (σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση, Leader, κ.λπ) τα 330 εκατ. ευρώ για δημόσια έργα στην ύπαιθρο και στα δάση και 470 εκατ. ευρώ για γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις και εξισωτική αποζημίωση.
 
 
 
Βουλγαρία: Κινητικότητα για τον αγωγό «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», ενόψει της επίσκεψης Πούτιν

 
Βουλγαρία: Κινητικότητα για τον αγωγό «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», ενόψει της επίσκεψης Πούτιν
 
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας ανέπεμψε στη διεθνή εταιρία «Transbalkan Pipeline» την περιβαλλοντική μελέτη για τον πετρελαιαγωγό «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», με τη σύσταση να επανεξετάσει το θέμα, να συμπληρώσει τα κενά και να την ξαναπαρουσιάσει στο υπουργείο εντός δύο μηνών.
 
Επισημαίνεται, ότι το βουλγαρικό υπουργείο κυκλοφόρησε την ανακοίνωση του μόλις τέσσερις μέρες πριν την επικείμενη μετάβαση στη Σόφια του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα συζητήσει με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ το ερχόμενο Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, τα κοινά ενεργειακά σχέδια και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.
 
Όπως μεταδίσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο θέτει προθεσμία εξήντα ημερών στην τριμερή επιχείρηση να επανεξετάσει και να ξαναπαρουσιάσει τη Μελέτη για τις Επιπτώσεις στο Περιβάλλον του αγωγού, όπως και τη Μελέτη για τις Επιπτώσεις του έργου στις περιοχές της ΝΑ Βουλγαρίας, που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Natura 2000» και τις οποίες θα διανύσει ο μελλοντικός αγωγός, όπως προβλέπεται. Ενώ από την πλευρά του, το ΥΠΕΥ θα αναγγείλει την τελική «εκδίκαση» του εντός τριάντα ημερών.
 
 
 
 
«Ανάσα ζωής» για τους διαβητικούς της Δυτικής Μακεδονίας, το νέο ιατρείο στην Πτολεμαΐδα

 
«Ανάσα» για τους διαβητικούς της Δυτικής Μακεδονίας, το νέο ιατρείο στην Πτολεμαΐδα
 
Άρχισε σήμερα τη λειτουργία του, το εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το οποίο θα εξυπηρετεί διαβητικούς απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία.
 
Το εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ ενδέχεται να διευρυνθεί η λειτουργία του για μια ακόμη ημέρα την εβδομάδα.
 
«Το εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο του νοσοκομείου μας, είναι το μοναδικό που λειτουργεί σήμερα στη Δυτική Μακεδονία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Αναστασία Μπούρτσου.
 
Σύμφωνα με την ίδια, η προσέλευση πασχόντων ασθενών από διαβήτη σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας του ιατρείου, υπήρξε μεγάλη. «Ενώ είχαμε προγραμματίσει 14 ραντεβού, εξυπηρετήθηκαν συνολικά 20 ασθενείς», τόνισε.
 
Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από 5.000 καταγεγραμμένοι διαβητικοί στο νομό Κοζάνης δεν θα χρειάζεται στο εξής να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και στην Αθήνα, για εξετάσεις.
 
Η κ. Μπούρτσου πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 16 Νοεμβρίου, δωρεάν μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε όλους τους πολίτες και, κυρίως, στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.
 
Τέλος, είπε, ότι στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας λειτουργεί ήδη, ιατρείο πόνου, μετά από αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας.
 


 
Εξιτήριο πήρε ο Θανάσης Βέγγος, έπειτα από 25 ημέρες στο νοσοκομείο

 
Εξιτήριο πήρε ο Θανάσης Βέγγος, έπειτα από 25 ημέρες στο νοσοκομείο
 
Εξιτήριο πήρε το απόγευμα από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ο Θανάσης Βέγγος, αφού σύμφωνα με τον διοικητή της νοσηλευτικής μονάδας Απόστολο Λέτσιο, η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού παρουσίασε σημαντική βελτίωση.
 
Ο Θανάσης Βέγγος είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο πριν από περίπου 25 ημέρες, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά κατά την διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε πρόβλημα στο αναπνευστικό. Έτσι χρειάστηκε να εισαχθεί για λίγες ημέρες στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όταν η κατάσταση της υγείας βελτιώθηκε, συνέχισε να νοσηλεύεται σε κλινική του νοσοκομείου.
 

 
Παραπέμπονται 13, για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

 
Παραπέμπονται 13, για συμμετοχή στους «Πυρήνες»
 
Την παραπομπή 13 προσώπων από τους 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.
 
Οι Εφέτες έκαναν δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών, Ξένιας Δημητρίου, προσθέτοντας ωστόσο στον κατάλογο των παραπεμπόμενων και τον καταζητούμενο Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που κρίθηκε πριν λίγες μέρες προφυλακιστέος για τα «δέματα-βόμβες» σε πρεσβείες. Η Εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Χρήστου Τσάκαλου, πρόταση που δεν υιοθέτησε το Συμβούλιο Εφετών που τον παραπέμπει μόνο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
 
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση:
 
Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Παναγιώτης Μασούρας, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο προσφάτως προφυλακισθείς Παναγιώτης Αργυρού.
 
Παραπέμπονται επίσης οι ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων, Εμμανουήλ Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.
 
Τέλος παραπέμπονται και οι καταζητούμενοι, σε βάρος των οποίων έχουν εδώ και μήνες εκδώσει εντάλματα σύλληψης οι ανακριτές της υπόθεσης: Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσης και Χρήστος Τσάκαλος.
 
Οι κατηγορίες που καλούνται να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη οι 13 νεαροί αφορούν την συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και τρεις εκρήξεις στο γραφείο της Λ. Κατσέλη, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Π. Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις