Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΣΥΝΘΕΣΗ...
1696 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010
14:36

 

 
 

Δίνουμε  συγχαρητήρια για την νίκη τους σε αυτούς που τόλμησαν να συνθέσουν. Τελικά το εμείς κόντρα στον ατομικισμό και στην ευνοιοκρατία των βουλευτών κέρδισε κατά κράτος.

Το καταλάβατε κύριοι βουλευτές και πρώην βουλευτές, που κινούσατε τα αόρατα νήματα της καταστροφικής σας εξουσίας υπέρ ομάδων ή προσώπων που απαρτίζουν τους προσωπικούς σας στρατούς, ή ελπίζατε να τους εντάξετε σε αυτούς;     

Καταλάβατε εσείς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι τρέχατε μόνοι σας και δεν τερματίσατε, γιατί κατακερματίσατε τον κοινωνικό ιστό και ευθύνεστε για την τραγική αυτή ήττα  του δημοκρατικού χώρου;  

Αναγνωρίστε την μεγάλη σας ήττα  γιατί δεν υποχρεώσατε ούτε μία φορά τα στελέχη σας να συνεργαστούν, αλλά τα  ωθούσατε  να εξοντώνουν  τους αντιπάλους τους  στο όνομα της ψηφοθηρικής σας κυριαρχίας.

Καταλάβατε κύριοι της αριστεράς και της οικολογίας ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στην αυτοδιοίκηση αν δεν καταφέρουμε να συνθέσουμε συμμετέχοντας στην λογική της βελτίωσης των πολιτικών και όχι της καταγραφής ψήφου διαμαρτυρίας απέναντι σε πολίτες που τους ζητάτε να απαντήσουν για την κεντρική πολιτική των κομμάτων στα οποία ανήκουν;

Καταλάβατε, κύριε Αραμπατζή, ότι τα 12 χρόνια της δημαρχίας σας δεν είναι διαπιστευτήριο για την παραμονή σας στην εξουσία και ότι χάσατε  από ομοαίματους παρόλη την υποστήριξη του νομάρχη και του κόμματος και ότι καμιά υποστήριξη, όσο γαλαντόμα και αν υπήρξε, δεν μπόρεσε να σας κρατήσει στην πρώτη  θέση; 

Αντιλαμβάνομαι την ήττα ως ήττα της λογικής του ΕΓΩ απέναντι  σε πολίτες  που τόλμησαν  να συνθέσουν τις δυνάμεις τους και τις αδυναμίες τους .

Το είδαμε άλλωστε να συμβαίνει πολλές φορές στο παρελθόν και το αναγνωρίζουμε.

Και εμείς οι υπόλοιποι, οι μεγάλοι χαμένοι, να κατανοήσουμε τούτο.

Οι μεγάλες στιγμές θέλουν μεγάλους άνδρες και οι μεγάλοι άντρες σε αυτές τις στιγμές παίρνουν γενναίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Και έτσι γράφουν ιστορία.  Ακόμα και στην ήττα.

Ο προοδευτικός χώρος επιτέλους ας γίνει και στην πράξη προοδευτικός και καινοτόμος.

Μπορούμε όλοι μας να καταλάβουμε ότι οι μεγάλες συνθέσεις γίνονται μέσα στο ζυμωτήρι της κοινωνίας και όχι σε υπόγεια ή ανώγια μεταξύ φίλων και κουμπάρων;

Να βάλουμε τέλος στις ομάδες και στις παρέες τολμώντας να συνθέσουμε τις  πολιτικές μας διαφορές μας και αν οι προσωπικές μας αντιπαλότητες δεν το επιτρέπουν ας πάμε στα σπίτια μας.  Ο δημοκρατικός χώρος μπορεί και χωρίς εμάς.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, μέσα στη δική μου ψυχή κέρδισε η συναίνεση και η σύνθεση τόπων και απόψεων.   
  
                                            Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία   
Φώτης Κυριακίδης
ΚΟΥΦΑΛΙΑ

 
 
Αναρτήθηκε από Spartakos-Staxtopouta στις 
Το χαρακτήρα του ντέρμπι έχουν οι αναμετρήσεις της Κυριακής στους δήμους Ωραιοκάστρου, Βόλβης, Χαλκηδόνας, Θερμαϊκού, Δέλτα και Λαγκαδά όπου η μάχη θα δοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή.
Ωραιόκαστρο
Στο νέο καλλικράτειο δήμο Ωραιοκάστρου κορυφώνεται η προεκλογική μάχη μεταξύ του «γαλάζιου» δημάρχου Ωραιοκάστρου, Νίκου Μπάτου, που ήρθε πρώτος με 34,42% και του επίσης «γαλάζιου» δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Σαραμάντου, που συγκέντρωσε το 23,72% των ψήφων.
Το πιο... δημοφιλές πρόσωπο αυτές τις ημέρες στο Ωραιόκαστρο είναι ο επίσης «γαλάζιος» δήμαρχος Μυγδονίας, Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 21,72% και ήρθε τρίτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στη στάση που θα κρατήσει τη δεύτερη Κυριακή ο κ. Γαβότσης, τον οποίο έχουν ήδη πλησιάσει οι δύο διεκδικητές του νέου καλλικράτειου δήμου. Ο ίδιος επιμένει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ χτες βράδυ είχε συνάντηση με τους συνεργάτες του από το δήμο Ωραιοκάστρου. Σήμερα προγραμματίζεται συνάντηση με το σύνολο των μελών της ομάδας του. Αύριο Πέμπτη η παράταξή του διοργανώνει λαϊκή σύναξη και η ανακοίνωση των προθέσεών του αναμένεται να γίνει το πρωί της Παρασκευής.
Ερωτηματικό παραμένει επίσης η στάση της υποστηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ Χριστίνας Αλίρη, η οποία στον πρώτο γύρο των εκλογών συγκέντρωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, που ανέρχεται σε 13,93%.
Χτες, ο κ. Σαραμάντος απηύθυνε πρόσκληση στον πολιτικό του αντίπαλο για «εφ' όλης της ύλης» ντιμπέιτ, με τη συμμετοχή των ΜΜΕ και παρουσία πολιτών, καλώντας τον να επιλέξει ο ίδιος τον τόπο και το χρόνο. «Να παρουσιάσουμε ο καθένας το τι έκανε ή δεν έκανε ως δήμαρχος, τις θέσεις του για τα προβλήματα του νέου δήμου», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Σαραμάντος.
«Με μεγάλη μου χαρά ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση και περιμένω από τον προσκαλών, τον κ. Σαραμάντο, να ορίσει το πού και πότε», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Μπάτος.
Βόλβη
Από το μηδέν ξεκίνησαν το δεύτερο γύρο της προεκλογικής τους εκστρατείας οι δύο μονομάχοι της δεύτερης Κυριακής στο δήμο της Βόλβης. Η διαφορά των μόλις 334 ψήφων που χωρίζουν τον Δημήτρη Γαλαμάτη από τον Αγγελο Φραντζή, καθώς και το γεγονός ότι ελάχιστα οφέλη προσδοκούν από το τρίτο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που συγκέντρωσε 988 ψήφους, τους υποχρεώνουν να δώσουν εκ νέου τη μάχη, ψήφο ψήφο σε όλο το δήμο Βόλβης.
Η μεγάλη έκταση του νέου καλλικράτειου δήμου, που καλύπτει 783.000 στρέμματα και περιλαμβάνει τους πρώην δήμους Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Αρέθουσας, Εγνατίας, Μαδύτου και Ρεντίνας, επιβάλλει και στους δύο να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα και να συναντήσουν μεγάλο αριθμό από τους 27.000 κατοίκους για να επαναβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στις εκλογές και τη στήριξη του ψηφοδελτίου τους.
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή - Μαζί για το Αύριο», Δ. Γαλαμάτης, προτάσσει το σύνθημα της «ανανέωσης» στα δημοτικά πράγματα, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Γεωργίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας», Α. Φραντζής, ποντάρει στην αυτοδιοικητική του εμπειρία, για την επικράτηση στις κάλπες της Κυριακής.
Δέλτα
Λιγότερες από 200 ψήφους χωρίζουν από την πρώτη Κυριακή τον Νικόλαο Γιουτίκα από τον Σπύρο Σταματάκη στη διεκδίκηση του νεοσύστατου δήμου Δέλτα. Οι συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν «στο στόχαστρο» τις 6.680 ψήφους που συγκέντρωσε ο τρίτος συνδυασμός, του δημάρχου Χαλάστρας, Γρηγόρη Ουζούνη.
Ο δήμαρχος Εχεδώρου, Σ. Σταματάκης, «ποντάρει» στην ίδια πολιτική προέλευση που έχει με το δήμαρχο Χαλάστρας, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Αξιού, Ν. Γιουτίκας, έχει το αβαντάζ της υπεροχής του στον πρώτο γύρο στο δήμο Χαλάστρας, έδρα του κ. Ουζούνη.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη δήλωση από την πλευρά του Γ. Ουζούνη, ούτε και από τον τέταρτο υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανέστη Πετρίδη, που συγκέντρωσε ποσοστό 9,43%.
Θερμαϊκός
Εντονες διεργασίες έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα και βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Θερμαϊκού εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής ανάμεσα στο δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή, και το δήμαρχο Μηχανιώνας, Ιωάννης Μαυρομάτη.
Η μικρή διαφορά των 261 ψήφων ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, καθώς ο κ. Αλεξανδρής συγκέντρωσε ποσοστό 33,78% (7.211 ψήφους) και ο κ. Μαυρομάτης 32,56% (6.950 ψήφους), δίνει μεγάλη βαρύτητα στο τι θα πράξουν τη δεύτερη Κυριακή οι ψηφοφόροι των άλλων τεσσάρων συνδυασμών, οι επικεφαλής των οποίων δεν έχουν εκφράσει δημόσια υποστήριξη σε κάποιον από τους δύο υποψηφίους.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού και επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαϊκός για Ολους» έχει σύνθημά τους τις λέξεις «ήθος και εντιμότητα», ενώ ο δήμαρχος Μηχανιώνας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» προτάσσει την «εμπειρία και γνώση για το εγχείρημα του Καλλικράτη».
Χτες, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία των Πολιτών», Νίκος Παράσχου, που συγκέντρωσε 2.021 ψήφους (9,47%), με ανακοίνωσή του, αφού ευχαριστεί όσους ψήφισαν το συνδυασμό, δεσμεύεται να «έχουμε ένα ρόλο εποικοδομητικό στο χτίσιμο του νέου δήμου», σημειώνοντας ότι η κίνηση «Κοινωνία των Πολιτών» παραμένει «ενεργή με μοναδικό στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των συνδημοτών μας».
Σημειώνεται ότι από την καταμέτρηση των σταυρών στο διαμέρισμα του Θερμαϊκού από το συνδυασμό του Ι. Αλεξανδρή προηγείται ο Κωνσταντίνος Τροκάνας, το όνομα του οποίου γράφηκε εκ παραδρομής λάθος στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας.
Λαγκαδάς
Η διαφορά σχεδόν 5.000 ψήφων που χωρίζει τον Ιωάννη Καραγιάννη από τον δεύτερο Ιωάννη Αναστασιάδη, δίνει στο δήμαρχο Λαγκαδά σαφές προβάδισμα εν όψει του δεύτερου γύρου, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος, Νέα Αρχή» προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά στο φίνις της κούρσας των εκλογών στο Δήμο Λαγκαδά.
Ο Δημήτρης Ράβναλης και ο Γεώργιος Ρόκος, οι οποίοι έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, δεν έχουν εκφράσει στήριξη σε κάποιον από τους δύο υποψηφίους, όμως εκτιμάται ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν τοπικές συμπάθειες και αντιπαραθέσεις σε ένα δήμο που περιλαμβάνει πλέον επτά πρώην δήμους. Κοινά χαρακτηριστικά των δύο μονομάχων είναι η πολιτική προέλευση και των δύο από το χώρο της ΝΔ, ο Ι. Καραγιάννης με στήριξη του κόμματος και ο Ι. Αναστασιάδης ως ανεξάρτητος, αλλά και η καταγωγή τους από το Λαγκαδά.
Από την καταμέτρηση του 100% των εκλογικών τμημάτων ο Ι. Καραγιάννης συγκεντρώνει το 40,34% (14.521 ψήφους), ο Ι. Αναστασιάδης το 26,80% (9.647) και ακολουθούν ο Δ. Ράβναλης με 18,36% (6.069), ο Γ. Ρόκος με 7,47% (2.688), ο Φ. Γεωργουδάκης με 3,83% (1.377) και ο Σ. Καμαρούδης με 3,21% (1.155).
Χαλκηδόνα
Οι τοπικές και προσωπικές συμπάθειες έχουν τον πρώτο ρόλο στην αναμέτρηση στο δήμο Χαλκηδόνας ανάμεσα στον Παναγιώτη Δαϊκούδη και τον Αριστείδη Αραμπατζή. Το γεγονός ότι προέρχονται και οι δύο από τον ίδιο πολιτικό χώρο, με τον κ. Αραμπατζή να έχει τη στήριξη της ΝΔ και τον κ. Δαϊκούδη να έχει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, δε φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, σε αντίθεση με την καταγωγή και τις προσωπικές σχέσεις των υποψηφίων.
Οι διεργασίες στη Χαλκηδόνα, τα Κουφάλια και τον Αγιο Αθανάσιο, τις έδρες των τριών πρώην δήμων που συνενώνονται, είναι έντονες, ενώ ο τρίτος υποψήφιος Μαυρουδής Μηντσιούδης δεν έχει εκφράσει δημόσια άποψη για το δεύτερο γύρο των εκλογών.
Η μάχη συνεχίζεται πόρτα πόρτα, με προσωπικές επαφές των υποψηφίων και στελεχών των συνδυασμών τους με τους ψηφοφόρους, καθώς δεν αναμένονται συγκεντρώσεις τις επόμενες ημέρες στο δήμο Χαλκηδόνας.

 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις