Τη θεωρία του Μάο θα εφαρμόσει στην τελική ευθεία των εκλογών ο Παναγιώτης Ψωμιάδης: στην αρχή περιοδείες στην περιφέρεια και στο τέλος περικύκλωση της Θεσσαλονίκης.
Οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα δοθεί μεγάλο βάρος για την τελική αντεπίθεση προς τη Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη έμφαση στο κέντρο της πόλης, όπου καταγράφονται κάποιες εκλογικές αδυναμίες και χαμηλά ποσοστά. Ταυτόχρονα, το κόμμα έχει ετοιμάσει ένα σφικτό πρόγραμμα συνεδριάσεων των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλους τους νομείς, όπου θα περιοδεύσουν βουλευτές και κομματικά στελέχη, ενώ στην τελική ευθεία θα συνεδριάσουν οι Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις αλλά και οι Επιτροπές Πολιτικής Δράσης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
Απαντήσεις στον Μπόλαρη
Χτες, πάντως, υπήρξαν κάποιες απαντήσεις από το επιτελείο του κ. Ψωμιάδης σε δηλώσεις του Μάρκου Μπόλαρη. Σχετικά με την κατηγορία ότι δεν εντάχθηκε κανένα έργο στο ΕΣΠΑ, οι συνεργάτες του έλεγαν ότι ο κ. Μπόλαρης «συνεχίζει να διαψεύδει τη σημερινή γενική γραμματέα της περιφέρειας, που είχε υποστηρίξει άλλες απόψεις. Τελικά, η κ. Λιονή λέει ψέματα ή απλώς ο κ. Μπόλαρης είναι αδιάβαστος;». Οσο για το δίλημμα που έθεσε ο κ. Μπόλαρης για το «αν θέλουμε να πάμε μπροστά για πρόοδο ή μένουμε σε καθεστώς αδιαφάνειας με κλειστοφοβία» σημείωναν ότι «είναι το τρίτο δίλημμα που αλλάζει ο κ. Μπόλαρης. Αφού ξεκίνησε με τον «Καλλικράτη», ο Γ. Παπανδρέου τον έχρισε κυβερνητικό εκπρόσωπο στην Κεντρική Μακεδονία με το εκβιαστικό δίλημμα ''ή ψηφίζετε τους δικούς μου ή πρόωρες εκλογές''. Μετά την αποτυχία των δύο πρώτων διλημμάτων, ο κ. Μπόλαρης εφηύρε και τρίτο, με πολλή θεωρία και ολίγη λάσπη», τόνιζαν χαρακτηριστικά.
Οσον αφορά την αποχή, σημείωναν ότι «ενώ ο λαός ξέρει τι κάνει, ο κ. Μπόλαρης λέει ανοιχτά ότι ο λαός δεν ξέρει τι κάνει. Προφανώς δε σέβεται τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών. Δεν ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα. Την πρώτη Κυριακή, ο λαός καταψήφισε και το μνημόνιο αλλά και τον εκπρόσωπό του», έλεγαν.
Ο κ. Τσαμασλής
Χτες εξάλλου γεφυρώθηκε -προς το παρόν τουλάχιστον- και η κόντρα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του κ. Ψωμιάδη και του Γιώργου Τσαμασλή για το θέμα των έργων. Ο πρώην αναπληρωτής νομάρχης Θεσσαλονίκης έκανε δήλωση απαντώντας σε σχόλιο του κ. Μπόλαρη.
«Είναι προφανές ότι ο κ. Μπόλαρης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί απόσπασμα δηλώσεών μου σε τηλεοπτικό σταθμό, πετώντας λάσπη αντί προτάσεων. Αποκρύπτει σκόπιμα ότι την ίδια μέρα έδωσα τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Μίλησα για τη νομιμότητα των πρόχειρων διαγωνισμών, για απόλυτα νόμιμες συμβάσεις έργων και για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των συμβασιούχων. Συντάσσομαι απόλυτα με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Είναι ο μόνος που έδωσε λύσεις για το νομό και για τους συμπολίτες μας, παρά τον πόλεμο που δέχεται όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε.