Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: "ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..."
1452 αναγνώστες
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010
13:51

 

 
Μια δέσμευση και ένα ερώτημα με δύο αποδέκτες, τον έτερο μονομάχο της ερχόμενης Κυριακής, Κ. Γκιουλέκα, και τους πολίτες, απηύθυνε χτες ο Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το πόρισμα της Δικαιοσύνης που υπολογίζει σε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ την τρύπα στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ανακοινώνοντας τη δική του στάση επί του θέματος, επισήμανε ότι η δική του δημοτική διοίκηση θα επιδιώξει την επιστροφή των χρημάτων που έχουν κάνει φτερά με κάθε νόμιμο μέσο, ακόμη και μέσω κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων όσων αποδειχτεί ότι ευθύνονται. Και κάλεσε, σε πρώτο μάλιστα πρόσωπο, τον κ. Γκιουλέκα να δηλώσει κι αυτός τον τρόπο που θα χειριστεί το θέμα.
«Η πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο είναι βαρύτατη. Τι σκέφτεσαι, κ. Γκιουλέκα, να κάνεις, έχοντας στο ψηφοδέλτιό σου αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που είναι μπλεγμένοι ή είναι συνέχεια της σημερινής διοίκησης; Πώς θα μας πείσεις ότι δε θα επιδιώξεις να καλυφθεί το θέμα όντας όμηρος αυτής της κατάστασης ως κλώνος του Παπαγεωργόπουλου και σε κομματική αποστολή;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης. Το ίδιο ερώτημα, όπως συμπλήρωσε, πρέπει ν' απαντήσουν και οι πολίτες εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.
Σχετικά με δηλώσεις του κ. Γκιουλέκα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη περί μεθοδεύσεων Μπουτάρη σε ό,τι αφορά την παρουσίαση στοιχείων για το οικονομικό σκάνδαλο τρεις μέρες πριν από τις κάλπες, ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε λόγο για «συκοφαντία και προσβολή προς τη δικαστική εξουσία, που έχει τους δικούς της ρυθμούς».
«Ν' ανακαλέσει ο Καρατζαφέρης»
Παράλληλα έστρεψε τα πυρά του με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του Γ. Καρατζαφέρη, που κάλεσε δημοσίως τους ψηφοφόρους να μη στηρίξουν Μπουτάρη, επειδή, όπως υποστήριξε, πρότεινε τη μετονομασία της οδού Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ. «Ή κακώς πληροφορημένος είναι ή είναι ένας αναίσχυντος συκοφάντης», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος. Και αφού σημείωσε ότι δεν έχει πει κάτι τέτοιο και το έχει εξηγήσει κατ' επανάληψιν, κάλεσε τον κ. Καρατζαφέρη ν' ανακαλέσει, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση.
Μιλώντας αργότερα ενώπιον εκπροσώπων του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της πόλης, ο κ. Μπουτάρης μίλησε για την ανάγκη εφόδου προς το μέλλον, για να καλύψει η Θεσσαλονίκη τις χαμένες ευκαιρίες, και επανέλαβε τις πέντε προτεραιότητές του ως ο επόμενος δήμαρχος.
 
 

 

 

Από τη συνάντηση του Κ. Γκιουλέκα με τον Εμπορικό Σύλλογο


 
Με συγκρατημένη αισιοδοξία και θέλοντας να δώσει την αίσθηση της ήρεμης δύναμης, ολοκληρώνει σήμερα με δύο δημόσιες εμφανίσεις την προεκλογική του εκστρατεία ο Κώστας Γκιουλέκας.
Για το σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκαν χτες και προχτές τρεις χαλαρές συναντήσεις διαλόγου. Προχτές το βράδυ το κοινό ήταν άνθρωποι του πολιτισμού με τους οποίους ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δείπνο εργασίας, ενώ χτες ακολούθησαν δύο συναντήσεις διαλόγου με νέους ανθρώπους, καθώς και με εκπροσώπους του πολιτισμού.
«Ετσι εννοούμε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, με διάλογο και με έναν τρόπο που οι πολίτες δε θα είναι αμέτοχοι αλλά θα παρακολουθούν τα δρώμενα. Μαζί με τους πολίτες ως διοίκηση του δήμου μπορούμε να διαμορφώσουμε απόψεις και θέσεις για την πόλη. Αυτό είναι το νέο μοντέλο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος στις δύο συζητήσεις δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους νέους για θέματα εθελοντισμού, διοίκησης του δήμου και χρήσης των νέων τεχνολογιών από το δήμο.
Οι εκπρόσωποι των εμπόρων του έθεσαν πολλά ερωτήματα για την κρίση στην αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και για τις επιπτώσεις από την κατασκευή του μετρό στην εμπορική κίνηση της πόλης. Ο κ. Γκιουλέκας επανέλαβε την πρότασή του για «πάγωμα» των δημοτικών τελών για ένα τουλάχιστον χρόνο αλλά και την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους καταστηματάρχες που πλήττονται από την κατασκευή του μετρό.
Σαφές προβάδισμα
Τι λέει ο ίδιος για τη μάχη του δεύτερου γύρου; Επανέλαβε και χτες αυτό που είχε δηλώσει προχτές στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Α», ότι η μάχη της δεύτερης Κυριακή δεν είναι ούτε ντέρμπι ούτε φιλικό. «Υπάρχει ένα σαφές προβάδισμα που στέλνει το μήνυμα ότι με σκληρή δουλειά μέχρι και την τελευταία στιγμή θα επισφραγίσουμε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συμπολίτες του που τον πρώτο γύρο είτε ψήφισαν κάποιον άλλο συνδυασμό είτε δεν προσήλθαν στις κάλπες, να ψηφίσουν την «Ομάδα δημιουργίας» στο δεύτερο γύρο.
Απαντώντας για τη στήριξη προς το συνδυασμό του από τη μεριά του ΛΑΟΣ και του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, σημείωσε ότι, όταν έρχεται στήριξη από διάφορους χώρους, «είναι κάτι που μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».
Φεστιβάλ δρόμου
Σήμερα, ο κ. Γκιουλέκας θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία με μια συνάντηση με ανθρώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και με δύο μουσικές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από χτες. Ο συνδυασμός διοργανώνει σήμερα το απόγευμα δύο «φεστιβάλ δρόμου» στη γωνία Ικτίνου με Τσιμισκή και στην πλατεία Αριστοτέλους, στα οποία θα συμμετάσχουν μουσικά γκρουπ της πόλης, ενώ ποδηλάτες εθελοντές της «Ομάδας Δημιουργίας» θα κάνουν βόλτα με τα ποδήλατά τους στην πόλη. Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα πραγματοποπιήσουν περιοδείες στα δημοτικά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης.
 
 
Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Σπύρου Σταματάκη στοδήμο Δέλτα ανακοίνωσε χτες το ΠΑΣΟΚ. Στο συγκεκριμένο δήμο το κυβερνών κόμμα δεν είχε πάρει έως τώρα θέση, καθώς τη δημαρχία διεκδίκησαν δύο δήμαρχοι από το χώρο του, ο νυν δήμαρχος Χαλάστρας, Γρηγόρης Ουζούνης, και ο κ. Σταματάκης, νυν δήμαρχος Εχεδώρου. Ωστόσο, ο κ. Ουζούνης δεν πέρασε το φράγμα του πρώτου γύρου και ο κ. Σταματάκης θα κονταροχτυπηθεί την Κυριακή με τον Νίκο Γιουτίκα από το χώρο της ΝΔ.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Νομαρχιακή Επιτροπή Β' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται επίσης στήριξη στο νυν δήμαρχο Αγίου Γεωργίου, Αγγελο Φραντζή, στο δήμο Βόλβης, στο νυν δήμαρχο Μηχανιώνας, Γιάννη Μαυρομάτη ,για το δήμο Θερμαϊκού που και οι δύο ανήκουν στο χώρο του και διεκδίκησαν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι τη δημαρχία. Επίσης στηρίζει στο δήμο Χαλκηδόνας τον Παναγιώτη Δαϊκούδη και στο δήμο Λαγκαδά τον Γιάννη Αναστασιάδη, ανεξάρτητους υποψηφίους από το χώρο της ΝΔ.
Τον κ. Αναστασιάδη στο Λαγκαδά στηρίζουν εν όψει του δεύτερου γύρου και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στη δική τους χτεσινή ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι στη δεύτερη Κυριακή επιλέγουν αυτούς που θεωρούν «προτιμότερους». Στο πλαίσιο αυτό στο δήμο Πέλλαςυποστηρίζουν όπως και στον πρώτο γύρο, τη Δημοτική Ενότητα, με επικεφαλής τον Ν. Παπανικολάου, στο δήμο Κιλκίς, υποστηρίζει το το Δ. Τερζίδη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και στο δήμο Αριστοτέληστη Χαλκιδική το συνδυασμό του Μ. Βλαχόπουλου.

"ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ"
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις