Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ο ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ
3433 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010
16:01

 

 

 

 
«Οι πολίτες μας έκριναν την πρώτη Κυριακή. Με μεγαλύτερη ψυχραιμία θα μας κρίνουν και τη δεύτερη», δήλωσε χτες ο Π. Ψωμιάδης
Κατεβάζοντας τους τόνους που είχαν ανέβει κατακόρυφα στην αρχή της εβδομάδας ολοκλήρωσε χτες την προεκλογική του εκστρατεία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες η μοναδική του πρωτοβουλία ήταν μια επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, για το θέμα των αυτοκινητιστών.
Παρ' όλα αυτά απάντησε στις δηλώσεις του αντιπάλου του, αλλά με μια σύντομη ανακοίνωση. «Ο κ. Μπόλαρης και το «μέτωπο λάσπης» που εκπροσωπεί είναι φανερό ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Ο κιτρινισμός δεν είναι πρόοδος. Εμείς ενώνουμε και δε διχάζουμε. Τη Δευτέρα, η κεντρική Μακεδονία μάς χρειάζεται όλους. Οι πολίτες μάς έκριναν την πρώτη Κυριακή. Με μεγαλύτερη ψυχραιμία θα μας κρίνουν και τη δεύτερη», σημείωσε. Για το θέμα Τσαμασλή επισήμανε ότι έχει απαντήσει από την πρώτη στιγμή. «Ο κ. Τσαμασλής έδωσε και ίδιος διευκρινίσεις. Ολα τα έργα της νομαρχίας ελέγχονται από νομαρχιακή επιτροπή, από το νομαρχιακό συμβούλιο, από την περιφέρεια και από το Ελεγκτικό Συνέδριο», σημείωσε.
«Ανύπαρκτες είναι και οι 50.000 θέσεις εργασίας. Ο εκπρόσωπος του "μετώπου λάσπης" κ. Μπόλαρης συμπεριφέρεται ως κομματάρχης του ’50, επιχειρώντας να παραπλανήσει τους πολίτες και να υφαρπάξει την ψήφο τους με ασύστολα ψεύδη», επισήμανε, προσθέτοντας: «Εμείς εμπόριο ελπίδας δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε ποτέ. Είμαστε κοντά στους πολίτες και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Οπως μπορούμε βοηθάμε και θα βοηθάμε ακόμη πιο πολύ τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, διεκδικώντας για την περιφέρεια και από την Αθήνα και από τις Βρυξέλλες».
Για το ΛΑΟΣ
Οσο για τη στήριξη του ΛΑΟΣ, υποστήριξε ότι όταν του κ. Μπόλαρη δεν του βγαίνουν οι συμμαχίες τους κατηγορεί: «Εάν του έβγαινε η συμμαχία που ο ίδιος ζήτησε, ο ΛΑΟΣ θα ήταν καλός;». Η επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών αλλά και προς τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, αφορά την αναστολή του νόμου 3887/2010 και την έναρξη κοινωνικού διαλόγου για το θέμα των αυτοκινητιστών.
«Σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα με νέα νομοθετική ρύθμιση στην αναστολή εφαρμογής του νόμου για ένα χρόνο με διατήρηση του φορολογικού τεκμαρτού καθεστώτος για τη χρήση του 2010 ή στην επιμήκυνση της μεταβατικής περιόδου σε πέντε χρόνια και καθορισμό της υπολειμματικής αξίας της άδειας στο 35%. Είναι αδιανόητο και ενίοτε απάνθρωπο κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες να θυσιάζονται στο βωμό του μνημονίου», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης.
 
 ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ


Eυθεία επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη εξαπέλυσε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης. Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, τον χαρακτήρισε πολιτική φιγούρα του παρελθόντος, που τάζει ρουσφέτια στους πολίτες και τους χτυπάει την πλάτη.
Κατηγόρησε ακόμη το νομάρχη Θεσσαλονίκης ότι παριστάνει το θύμα και αποφεύγει να δώσει απαντήσεις για το καθεστώς αδιαφάνειας που έχει εγκαθιδρύσει στη νομαρχία. Χτες, λίγο πριν από την επίσημη λήξη της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Μπόλαρης υπενθύμισε επίσης ότι είναι υπόδικος για σειρά υποθέσεων και του απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, λόγω της απόδοσης από τη νομαρχία 76 οικοπέδων αξίας άνω των 60 εκατ. ευρώ «στους Αρσένιο και Εφραίμ για να χτίσουν μεζονέτες».
«Παριστάνει το θύμα»
«Του αρέσει να παριστάνει το θύμα και να προσποιείται τον διωκόμενο», αλλά όσο και να σιωπά είναι υποχρεωμένος να δώσει απαντήσεις στους πολίτες, οι οποίοι ρωτούν πού πήγαν τα λεφτά και αναρωτιούνται αν θα μπει κανείς φυλακή», τόνισε ο κ. Μπόλαρης, καλώντας για άλλη μια φορά το νομάρχη να δώσει εξηγήσεις για τα «45άρια» της νομαρχίας που πήγαν σε έργα - «μαϊμού». «Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις και η σιωπή είναι συνενοχή», υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης, επισημαίνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτή η υπόθεση από τη Δευτέρα πρέπει ν' απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης καταλόγισε ακόμη στον αντίπαλό του «απίστευτη ανασφάλεια» και προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, όταν του καταλογίζει ότι επί 10 μήνες στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν έκανε τίποτα. Και υπεραμύνθηκε του έργου του λέγοντας ότι «η επιχειρηματική μονάδα ανάπτυξης είναι γεγονός» και δικαιολογεί την παρουσία στην πόλη του αναπληρωτή υπουργού Σ. Ξυνίδη, «αλλά προφανώς ο κ. Ψωμιάδης νομίζει ότι ιδρύσαμε φιλανθρωπικό σωματείο. Συμπεριφέρεται σαν νομάρχης, γιατί δεν έχει καταλάβει τη σημασία της αιρετής περιφέρειας, ενός θεσμού που αλλάζει όχι μόνο τον τρόπο διοίκησης, αλλά και ανάπτυξης της Ελλάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Σχετικά δε με τη δέσμευσή του για τη δημιουργία περίπου 50.000 θέσεων εργασίας στην κεντρική Μακεδονία, που επίσης έχει γίνει αντικείμενο κριτικής από τον κ. Ψωμιάδη, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι είναι στόχος εφικτός και θα συμβεί με την αναδιάταξη του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα εφόσον εκλεγεί. «Δε θα κάνουμε εργάκια όπως ο κ. Ψωμιάδης, για να στηρίξουμε κολλητούς. Δε μιλούμε για ρουσφέτια. Αυτά τέλος», δήλωσε με αποφασιστικότητα και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την Κυριακή τη δική τους απάντηση.
 


Ομοβροντία κατά του υποψήφιου περιφερειάρχη και του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης από το χώρο της ΝΔ, τη σφοδρότερη από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, εξαπέλυσε χτες ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στην πόλη, με τον κ. Ψωμιάδη να χαρακτηρίζεται «ντολμές Θεσσαλονικιός» και «μακεδονικός χαλβάς» και τον κ. Γκιουλέκα να αποκαλείται «πολιτικός υπάλληλος του κ. Παπαγεωργόπουλου».
Τα βέλη του προς τον κ. Ψωμιάδη πρώτος έστρεψε ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, Γ. Γεράκης, λέγοντας ότι «δε θέλουμε πολιτικούς που θα έρχονται στις γιορτές και τα πανηγύρια μας και θα κάνουν τους Ζορό, αλλά είναι ανίκανοι να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν έργο», ενώ κάλεσε «όσους ενσαρκώνουν το σώμα της εκκλησίας, να υπερβούν την Κυριακή την εκμετάλλευση της πίστης που επιχειρούν κάποιοι». Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης, Π. Κουκουλεκίδης, αναφέρθηκε στα έργα και τις ημέρες του κ. Ψωμιάδη στη νομαρχία κατηγορώντας τον ότι απαξίωσε το επαρχείο Λαγκαδά, ότι «κατέστρεψε την Κορώνεια», ότι κατά τη διάρκεια της τετραετίας δεν έκανε ούτε ένα σχολείο και τον χαρακτήρισε «ντολμέ Θεσσαλονικιό» που αρέσκεται στις κωλοτούμπες.
Σκληρός
Εξίσου σκληρός ήταν και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης, Χρ. Παπαστεργίου, που έθεσε ερώτημα στον κ. Ψωμιάδη για τα πολιτικά ανταλλάγματα που υποκρύπτει η στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον κ. Καρατζαφέρη και τον κ. Βελόπουλο. «Αν δεν σημαίνει ότι ο κ. Ψωμιάδης μετά την Κυριακή θα σταθεί απέναντι στον κ. Σαμαρά θα του ζητήσω συγγνώμη, αλλιώς ο Μακεδόνας πολιτικός είναι ένα άλλου είδους μακεδονικός χαλβάς και μάλιστα άγευστος», είπε.
Για δε τον κ. Γκιουλέκα σημείωσε ότι ο συνδυασμός του «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» υπόσχεται ψευδεπίγραφη αλλαγή και απόδειξη είναι η δημόσια στήριξη που του προσέφερε ο Β. Παπαγεωργόπουλος που κατά τον ίδιο θα ενεργήσει ως πολιτικός του υπάλληλος και θα αναλάβει τη «συγκάλυψη» των οικονομικών σκανδάλων στο δήμο. Επίσης τον κάλεσε ειρωνικά να διαβεβαιώσει ότι αν εκλεγεί δεν θα οργανώσει τις ακροδεξιές γιορτές μίσους του Γράμμου και του Βιτσίου στις οποίες μετέχει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν στο δήμο Παύλου Μελά ο Κώστας Θεοδωρίδης, δήμαρχος Πολίχνης (7.949 ψήφοι την πρώτη Κυριακή), και ο Διαμαντής Παπαδόπουλος, πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης (7.893 ψήφοι).
Ο Κώστας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στην Κοκκινιά Κιλκίς, αλλά μεγάλωσε στην Πολίχνη. Πτυχιούχος οδοντίατρος και γιατρός με ειδικότητα στη χειρουργική, εργάστηκε ως χειρουργός σε διάφορα νοσοκομεία. Διετέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, της Σχολής Νοσοκόμων Κιλκίς. Ηταν επίσης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πολίχνης και εξελέγη δήμαρχος το 2006. Είναι παντρεμένος κι έχει δυο παιδιά. «Πρώτη μου προτεραιότητα είναι να μεταφερθούν και στις άλλες γειτονιές του νέου δήμου οι κοινωνικοί θεσμοί που δημιουργήσαμε στην Πολίχνη. Δίνουμε, επίσης, μεγάλη βαρύτητα στην αξιοποίηση των στρατοπέδων, ώστε να μην οικοπεδοποιηθούν, αλλά να παραδοθούν στους πολίτες. Κυρίως, όμως, θα δώσουμε έμφαση στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στην καθημερινότητά τους. Οι δημότες μας πρέπει και μπορεί να στηριχθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εγώ θα σταθώ αρωγός στην κατεύθυνση αυτή», δηλώνει ο κ. Θεοδωρίδης.
Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Τριανταφυλλιά Σερρών και το 1962 εγκαταστάθηκε στη Σταυρούπολη. Σπούδασε αρχιτεκτονική και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με την ίδρυση τεχνικού μελετητικού γραφείου. Παντρεύτηκε και απέκτησε τρεις κόρες. Η εμπλοκή του με τα κοινά ξεκίνησε το 1985, όταν εκλέχτηκε συνοικιακός σύμβουλος, ενώ το 1990 εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Σπύρου Μπαρούτα. Επανεξελέγη στην ίδια θέση για δυο ακόμη τετραετίες. Το 2002 εξελέγη δήμαρχος Σταυρούπολης. «Το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ είναι η επίλυση του τεράστιου προβλήματος της σχολικής στέγης στην Ευκαρπία και την Πολίχνη, δύο περιοχές που έμειναν πίσω λόγω της αδιαφορίας των δημάρχων τους. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην επίλυση θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ το ίδιο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία επανασχεδιασμού του νέου δήμου», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην κάλπη οδηγούνται και αυτήν την Κυριακή οι δημότες Καλαμαριάς, αφού στον πρώτο γύρο των εκλογών κανείς από τουςΘεοδόση Μπακογλίδη και Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό για να εκλεγεί δήμαρχος.
Ο κ. Μπακογλίδης, με 14.686 ψήφους την πρώτη Κυριακή, διαδέχτηκε τον Χριστόδουλο Οικονομίδη στο δήμο Καλαμαριάς το Φεβρουάριο του 2010. Γεννήθηκε το 1962 από γονείς πρόσφυγες και είναι πατέρας δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ. Από το 1986 ώς το 1995 υπηρέτησε το δήμο Καλαμαριάς ως διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων, ενώ από το 1995 εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Εκλέχτηκε το 1998 για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο και έκτοτε έχει υπηρετήσει το δήμο από τη θέση του αντιδημάρχου αρκετές φορές. Το 2009 ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Αντίπαλος του κ. Μπακογλίδη ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν), που την πρώτη Κυριακή πήρε 6.922 ψήφους. Ο ίδιος αναλαμβάνει τέσσερις συγκεκριμένες και άμεσες δεσμεύσεις απέναντι στους συμπολίτες του, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος. «Οι προτεραιότητές μου είναι τέσσερις: μείωση στο μισό των δημοτικών τελών, κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα δίδακτρα του ωδείου, της σχολής χορού και των άλλων πολιτιστικών υπηρεσιών του δήμου, καθώς και η υιοθέτηση από το δήμο του Απόλλωνα Καλαμαριάς», τονίζει ο κ. Τριανταφυλλίδης.
Γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη κι από την εφηβική του ηλικία έχει δυναμική παρουσία στο χώρο του θεάματος, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ταυτόχρονα κυκλοφορεί τα πρώτα του ποιήματα σε φυλλάδια. Η δεκαετία 1964-1974 τον βρίσκει να εργάζεται ως stand up comedian στον Καναδά και στις ΗΠΑ, ενώ στην Ελλάδα επιστρέφει το 1974 και, μέσα από την πλούσια δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις του στα καφεθέατρα, καταγράφει τον άγραφο ελληνικό σατιρικό κώδικα. Μετά από πολλά χρόνια παραμονής στην Αθήνα, επέστρεψε στις προηγούμενες εκλογές στην Καλαμαριά και διεκδίκησε το δημαρχιακό θώκο με το πατρικό του όνομa

Δήμος Βέροιας
Στο δήμο Βέροιας εννιακόσιες ενενήντα έξι ψήφοι χωρίζουν τηΧαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη από τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, που ήρθε πρώτος με 17.742 ψήφους, έναντι 16.746 της κ. Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, με ποσοστά 45,6% και 43,04% αντίστοιχα. Η μάχη μεταξύ τους είναι σκληρή και... απρόβλεπτη, με το «παιχνίδι» να χαρακτηρίζεται ντέρμπι.
Η κ. Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, δήμαρχος Βέροιας από το 2006, είναι η εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην ιστορία του δήμου. Πρόκειται, επίσης, για την πρώτη γυναίκα δημοσιογράφο της Βέροιας. Ασχολείται με τα κοινά από το 1990, οπότε και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Βέροιας. Από το 2002 έως το 2006 ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Βέροιας.
«Η επιλογή με ευθύνη για το μέλλον του τόπου είναι των δημοτών και πρέπει να είναι καθάρια και ανιδιοτελής. Πρέπει να είναι επιλογή που θα αφήνει έξω από το δημαρχείο τους επαγγελματίες της πολιτικής που καιροσκοπικά θέλουν να διαχειριστούν τα κοινά ως μέσο προσωπικής ανέλιξης στα σαλόνια των Αθηνών. Αυτήν την Κυριακή καλώ στις κάλπες όλους τους πολίτες, να μειώσουμε την αποχή σε μονοψήφιο αριθμό και να γράψουμε μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προόδου», υπογραμμίζει η κ. Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη.
Ο δικηγόρος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτός έχει πλούσια ενασχόληση με τα κοινά. Από το 1998 μέχρι το 2004 υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ, ενώ από το 1998 μέχρι το 2002 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, με την παράταξη του μετέπειτα δημάρχου Βέροιας, Χρήστου Σκουμπόπουλου. Το 2007 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Ημαθίας και αντινομάρχης Πολιτισμού, Παιδείας, Βιομηχανίας και Ανάπτυξης, ενώ την ίδια χρονιά εξελέγη βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κατετάγη δεύτερος.
«Καλώ όλους τους πολίτες του διευρυμένου δήμου Βέροιας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης, να στηρίξουν το συνδυασμό μας “Νέος δήμος - Νέα αρχή”. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να ενώσουμε όλους τους πολίτες, να ανοίξουμε τις πόρτες του δημαρχείου και όλοι μαζί να αλλάξουμε σελίδα στο δήμο Βέροιας για να ξαναδώσουμε το χαμόγελο και την ελπίδα που μας στέρησαν το μνημόνιο και η απερχόμενη δημοτική αρχή», σημειώνει ο κ. Τσαβδαρίδης.

Νάουσα
Στο δήμο Νάουσας από τη μια υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Τάσος Καραμπατζός, που έχει την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη η Ιλια Ιωσηφίδου - Αποστόλου, η οποία προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Καραμπατζός, έχοντας τον αέρα των 17,9 μονάδων που τον χωρίζουν από την κ. Ιωσηφίδου - Αποστόλου, διεκδικεί την τρίτη θητεία του ως δήμαρχος. Δικηγόρος στο επάγγελμα, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στο δήμο Νάουσας, υλοποιήθηκαν έργα 53 εκατ. ευρώ, γεγονός που κατατάσσει τη Νάουσα στους πρώτους 100 δήμους της χώρας σε απορροφητικότητα προγραμμάτων.
Η κ. Ιωσηφίδου - Αποστόλου, πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1978, προϊσταμένη στο Τμήμα Πολεοδομίας Νάουσας από το 1987, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος το 2002 και το 2006 και υπήρξε αντιδήμαρχος Τεχνικών στο δήμο Νάουσας από το 2003 έως το 2007, επί δημαρχίας Τάσου Καραμπατζού. Από τη θέση της αντιδημάρχου επέβλεψε το σχεδιασμό και την κατασκευή των έργων του Γ' ΚΠΣ με απορροφητικότητα 100%.

Αλεξάνδρεια
Ενας «γαλάζιος» και ένας ανεξάρτητος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει υπερκομματικό ψηφοδέλτιο κονταροχτυπιούνται στον καλλικράτειο δήμο Αλεξάνδρειας. Πρόκειται για τον «γαλάζιο»Φώτη Δημητριάδη, που βρίσκεται κατά 3,32 μονάδες μπροστά από τον Μπάμπη Γκιόνογλου.
Ο κ. Δημητριάδης, γεωπόνος στο επάγγελμα, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά το 2002, οπότε και εκλέχθηκε δήμαρχος Πλατέος, αξίωμα στο οποίο επανεκλέχθηκε το 2006. Εχει τη στήριξη της ΝΔ.Ο πολιτικός μηχανικός Μπάμπης Γκιόνογλου, από την άλλη, σημερινός δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά το 2002, όταν έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δήμαρχος Αλεξάνδρειας, οπότε και εκλέχθηκε.Δύο δήμαρχοι, αυτοί του Θερμαϊκού και της Μηχανιώνας, βρίσκονται αντιμέτωποι αύριο στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, διεκδικώντας τη διοίκηση του νέου δήμου Θερμαϊκού, όπου συνενώνονται οι δήμοι Επανομής, Θερμαϊκού και Μηχανιώνας.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, γεννήθηκε στην Περαία και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με ειδικότητα την παθολογία. Υπηρέτησε σε ορεινό αγροτικό ιατρείο της Ροδόπης και μετεκπαιδεύτηκε στο Beijing College of Acupuncture and Orthopedics του Πεκίνου. Εργάστηκε ως ιατρός παθολόγος στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού και Μηχανιώνας και τα τελευταία χρόνια ως προϊστάμενος ιατρείου ΙΚΑ Περαίας. Από το 1994 είναι μέλος του Ιπποκράτειου Κέντρου Ελλάδας και ιδρυτικό μέλος του Πρότυπου Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου.
Από το 2001 είναι αντιπρόεδρος της Εταιρίας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας, ενώ διατέλεσε και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την Ολυμπία Παλληκαρίδου και έχει δύο γιους.
Το 2006 εκλέχθηκε δήμαρχος του δήμου Θερμαϊκού και την προηγούμενη Κυριακή ο συνδυασμός του «Θερμαϊκός για Ολους» συγκέντρωσε ποσοστό 33,78% (7.211 ψήφους). Στις εκλογές έχει την υποστήριξη της ΝΔ και σύνθημά του τις λέξεις «ήθος, εντιμότητα και διαφάνεια», που θεωρεί ότι θα είναι τα κρίσιμα χαρακτηριστικά που θα τον αναδείξουν δήμαρχο Θερμαϊκού.
Ο δήμαρχος Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης γεννήθηκε το 1958 και μεγάλωσε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Από το 1983 είναι κάτοικος και δημότης Μηχανιώνας. Σπούδασε με υποτροφία Οικονομικά στο πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ηταν πρώην στέλεχος του ΟΣΕ και νυν του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και σύμβουλος επιχειρήσεων.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Μαυρομάτη κι έχει ένα γιο και μία κόρη. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Μηχανιώνας από το 1994 έως το 2002. Ηταν υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 1998 και του 2002. Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Μηχανιώνας το 2002 και επανεκλέχτηκε το 2006.
Με το συνδυασμό «Θερμαϊκός - Νέα Πορεία» συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ποσοστό 32,56% (6.950) και πιστεύει ότι στο δεύτερο γύρο οι ψηφοφόροι θα κρίνουν ποιος είναι ικανός και έχει την εμεπιρία να υλοποιήσει όσα απαιτεί ο Καλλικράτης στο νέο δήμο. Μόλις πριν από δύο ημέρες, δέχτηκε την υποστήριξη και του υποψήφιου δημάρχου, Νικόλαου Παράσχου, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία των Πολιτών».


Αμφίρροπη αναμένεται η αυριανή αναμέτρηση στο νεοσύστατο δήμο Δέλτα, της δυτικής Θεσσαλονίκης, στον οποίο συνενώθηκαν οι δήμοι Εχεδώρου, Αξιού και Χαλάστρας.
Ο δήμαρχος Αξιού Νικόλαος Γιουτίκας γεννήθηκε το 1945 στη Βραχιά Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και αναμείχθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1964. Διατέλεσε πρόεδρος της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής κίνησης οδοντιάτρων και μέλος των δ.σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1978 έως το 2003. Το 1998 εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Αξιού, το 2002 συνέχισε στο δήμο ως δημοτικός σύμβουλος και το 2006 επανεξελέγη δήμαρχος. Είναι παντρεμένος με τη Μυρσίνη Κουιμτζή και έχει ένα γιο και μία κόρη. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο συνδυασμός του «Μαζί στο δήμο Δέλτα» συγκέντρωσε ποσοστό 32,04% (7.859 ψήφους).
Ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης γεννήθηκε το 1968 και ζει στη Σίνδο, όπου εδώ και 20 χρόνια έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των πλαστικών εξαρτημάτων. Από το 2002 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Εχεδώρου, ενώ το 2007, ως αντιδήμαρχος, διαδέχτηκε στη θέση του δημάρχου τον Γιώργο Αρβανιτίδη, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την Αντιγόνη Αβράμογλου και έχουν δύο παιδιά. Την περασμένη Κυριακή ο συνδυασμός του «Μέλλον για Ολους» συγκέντρωσε ποσοστό 31,30% (7.678 ψήφους).Η διαφορά των 13 ψήφων που χωρίζει τους δυο διεκδικητές του δήμου Χαλκηδόνας από τον πρώτο γύρο των εκλογών, δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον στην αυριανή μάχη στο νέο δήμο Χαλκηδόνας, όπου έχουν συνενωθεί οι δήμοι Κουφαλίων, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας.
Ο Παναγιώτης Δαϊκούδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κουφάλια όπου ζει μέχρι και σήμερα. Σπούδασε στις ΗΠΑ, όπου πήρε το πτυχίο της επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Roger Williams University και ολοκλήρωσε τις σπουδές αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο στη Βιομηχανική Μηχανική στο University of Rhode Island των ΗΠΑ.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε ως καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστών στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μέχρι το 1999. Το 2002 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Κουφαλίων και το 2006 επανεκλέγεται πρώτος δημοτικός σύμβουλος και γίνεται αντιδήμαρχος Κουφαλίων. Είναι παντρεμένος με τη Νίκη Σαραφίδου και έχει δίδυμους γιους. Στον πρώτο γύρο των εκλογών κατάφερε να βγει πρώτος με 30,77% (7.163 ψήφους) ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ισχυρή Ενωση».
Ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Αριστείδης Αραμπατζής γεννήθηκε το 1956 και ζει μόνιμα στον Αγιο Αθανάσιο. Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ και από το 1983 διατηρεί φαρμακείο στον Αγιο Αθανάσιο.
Επί σειρά ετών διατέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου και πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών. Εκλέχτηκε δήμαρχος στο νεοσύστατο καποδιστριακό δήμο Αγίου Αθανασίου το 1998 και επανεκλέγεται το 2002 και το 2006, πάντοτε από την πρώτη Κυριακή με ποσοστά πάνω από το 50%
Είναι παντρεμένος με την Νικολέτα Πασχαλάκη και έχει ένα γιο και μία κόρη.Την προηγούμενη Κυριακή ο συνδυασμός του κ. Αραμπατζή «Ενότητα και Δημιουργία» συγκέντρωσε ποσοστό 30,72% (7.150 ψήφους).Σε θέση μάχης για την ανάδειξή τους βρίσκονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε 5 από τους 7 καλλικράτειους δήμους στο νομό Σερρών.

Δήμος Σερρών 
Στην πόλη των Σερρών θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Πέτρος Αγγελίδης και ο Θεόδωρος Μηλίδης, οι οποίοι επικράτησαν των υπόλοιπων υποψηφίων με 34,07% ο πρώτος και 29,66% ο δεύτερος. Ο συνδυασμός του Στέφανου Φωτιάδη που μετά το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής (27,94%) δεν προκρίθηκε, αποφάσισε να προτείνει στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν «κατά συνείδηση», δίνοντας ραντεβού για τις δημοτικές εκλογές του 2014. Ο Πέτρος Αγγελίδης, επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων», είναι νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Σερρών, προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και κατέβηκε ανεξάρτητος. Γεννημένος στις Σέρρες, το 1954, είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και εργάζεται στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Σερρών. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Τζίνη και έχουν δύο γιους. Εχει εκλεγεί πέντε φορές στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών. Ο «αντίπαλός» του Θεόδωρος Μηλίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Εποχή Δημιουργίας», που στηρίζεται από τη ΝΔ, είναι γιατρός και διευθυντής της Β' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών. Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Αννα Συμεωνίδου και πατέρας τριών παιδιών. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ το 2007 και 2009, καθώς επίσης ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Σερρών.


Εντονα πολιτικά αλλά και τοπικά χαρακτηριστικά έχει λάβει η αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στο δήμο Βόλβης.
Ο Δημήτρης Γαλαμάτης, με προϋπηρεσία στα βουλευτικά έδρανα, γεννήθηκε το 1971 στο Σταυρό, όπου τελείωσε και το σχολείο. Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην επιστήμη Ζωικής Παραγωγής, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής με αντικείμενο έρευνας τη βιολογική πτηνοτροφία. Εργάζεται ως επόπτης κτηνίατρος στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στα φοιτητικά του χρόνια εκλέχτηκε μέλος του ΚΣ ΕΦΕΕ και ΦΕΑΠΘ, της Συγκλήτου του ΑΠΘ, του δ.σ. του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Το 2004 εκλέχτηκε βουλευτής της ΝΔ στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αντιγόνη Καρατζολίτη και έχει ένα γιο.
Την περασμένη Κυριακή, ο συνδυασμός του «Δήμος Βόλβης- Γαλαμάτης- Νέα αρχή. Μαζί για το αύριο», συγκέντρωσε ποσοστό 48,31% (9.351 ψήφους).
Ο Αγγελος Φραντζής, δήμαρχος Αγίου Γεωργίου, έχει 20 χρόνια παρουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πρώην κοινότητα Ασπροβάλτας και στο μετέπειτα δήμο Αγίου Γεωργίου. Γεννήθηκε στην Ασπροβάλτα το 1959, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, εργάζεται από τα εφηβικά του χρόνια και συνέβαλε μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του στη δημιουργία επιχείρησης με είδη υγιεινής και πλακάκια.
Το 1990 εκλέχτηκε για πρώτη φορά αντιπρόεδρος της κοινότητας Ασπροβάλτας και το 1994 εκλέγεται στη θέση του προέδρου της τότε κοινότητας Ασπροβάλτας. Το 1998, ως μοναδικός υποψήφιος εκλέγεται πανηγυρικά στο νεοσύστατο δήμο Αγίου Γεωργίου, όπου επανεκλέγεται το 2002 και το 2006. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Γιαρματζίδου και έχει έναν 25χρονο γιο και μία 21χρονη κόρη.
Ο Αγγελος Φραντζής, με το συνδυασμό του «Δύναμη Δημιουργίας» στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 46,59% (9.017 ψήφους).
Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΆ, ΓΙΆΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΆΝΝΗΣ, ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΆΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΆΔΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΠΡΟΈΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΎΟ ΑΠΌ ΤΟ ΧΏΡΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΝΑ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΊΣΗΜΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΝ ΑΎΡΙΟ ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΤΩΝ 52.000 ΔΗΜΟΤΏΝ ΤΟΥ ΝΈΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΕΙΟΥ» ΔΉΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΆ.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M.) στην Αγγλία στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (University of Essex). Είναι υποψήφιος διδάκτορας στον τομέα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ ασκεί τη δικηγορία από το 1992.
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλός Λαγκαδά το 1998 και διατέλεσε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου τη διετία 1999-2000. Δήμαρχος Λαγκαδά εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2002 και επανεκλέγεται το 2006 από την πρώτη Κυριακή. Είναι μέλος της ΝΔ από το 1983 κι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ στον τομέα της αυτοδιοίκησης από το 2004. Μάλιστα, είναι ο πρώτος υποψήφιος των δημοτικών εκλογών για τον οποίο δόθηκε επίσημα στήριξη το περασμένο καλοκαίρι. Είναι παντρεμένος με την Ολγα Παπαχαρίτου και πατέρας ενός αγοριού.
Την πρώτη Κυριακή των εκλογών ο συνδυασμός «Νέα Πορεία» συγκέντρωσε ποσοστό 40,34% (14.521 ψήφους). Δίνει έμφαση στο έργο που έχει επιτελέσει στο δήμο Λαγκαδά, αλλά και το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει για το νέο «καλλικράτειο» δήμο.
Ο Γιάννης Αναστασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972 και κατοικεί στο Λαγκαδά. Τελείωσε το Λύκειο Λαγκαδά και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Λογιστικής - Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Σερρών. Ιδρυσε λογιστικό γραφείο στο Λαγκαδά, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέχρι και σήμερα. Είναι λογιστής φοροτεχνικός, μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε κατά καιρούς συνδικαλιστής στη ΜΑΚΙ, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Εκλέγεται από το 1998 δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λαγκαδά και μάλιστα το 2002 και το 2006 με τις περισσότερες ψήφους απ' όλους τους συμβούλους.
Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Δελημπαλτά με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δύο κόρες και δύο γιους δίδυμους.
Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, με το συνδυασμό του «Νέος Δήμος, Νέα Αρχή» κατάφερε να ξεπεράσει τους άλλους τέσσερις υποψήφιους και να συγκεντρώσει ποσοστό 26,80% (9.647 ψήφους). Για αύριο καλεί τους ψηφοφόρους να αλλάξουν τις κατεστημένες αντιλήψεις στη λειτουργία του δήμου.
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις