Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ...
1222 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010
16:05

 

 
  
Στα ίδια εκλογικά τμήματα της προηγούμενης Κυριακής και κατά τις ίδιες ώρες ψηφοφορίας, προσέρχονται σήμερα οι  εκλογείς για να αναδείξουν τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους του νομού, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια 
Η ψηφοφορία διεξάγεται με την ίδια ακριβώς διαδικασία, της προηγούμενης Κυριακής. 
 
Π. Ψωμιάδης: Δεν θα προδώσω ποτέ τον λαό.

Μ. Μπόλαρης: Σήμερα κρίνεται το μέλλον του τόπου.

Κ. Γκιουλέκας: Συμμαχία νίκης για τη Θεσσαλονίκη.

Γ. Μπουτάρης: Να δώσουμε ανάσα ζωής στην πόλη
 
Επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα μετά και τη λήξη του Β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Θα συνεχίσουν να αποφασίζουν για εμάς οι διεθνείς αγορές, οι δανειστές μας και η τρόικα.
 

Η αποχή κρίνει το αποτέλεσμα στα ντέρμπι

 
 


ΤΗΣ ΠΙΚΙΑΣ ΓΑΛΑΤΗ

Με το πιο αδιευκρίνιστο εκλογικό σώμα των τελευταίων αναμετρήσεων γράφεται σήμερα η τελευταία πράξη στη δίμηνη προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ποιοι και πόσοι θα ψηφίσουν είναι απρόβλεπτο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας «όλα παίζονται», ενώ και στις πέντε, τουλάχιστον, από τις 11 περιφέρειες που σήμερα ψηφίζουν για περιφερειάρχη όλα θα κριθούν μέχρι και την καταμέτρηση της τελευταίας ψήφου. 

Οι περισσότερες εκτιμήσεις, σε ό,τι αφορά το ποσοστό της αποχής, συγκλίνουν ότι το πιθανότερο είναι να κινηθεί ακόμη υψηλότερα απ' ό,τι την προηγούμενη Κυριακή, που άγγιξε το 40%. Την εκτίμηση αυτή στηρίζουν στο γεγονός ότι ήδη χτες και προχτές η μετακίνηση των ετεροδημοτών ήταν πεσμένη, αλλά και στην πρόβλεψη ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων υποψηφίων που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου δε θα πάνε να ψηφίσουν. Το ζητούμενο είναι αν σήμερα θα προσέλθει στις κάλπες ένα μέρος του εκλογικού σώματος που την πρώτη Κυριακή απείχε. Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών που απείχαν από τον πρώτο γύρο, υιοθετώντας μια χαλαρή στάση απέναντι στις εξελίξεις, και αναφέρονται κυρίως σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, θα θελήσουν να πάρουν θέση σήμερα με την ψήφο τους στην αναμέτρηση μεταξύ του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και του υποψηφίου της ΝΔ.

Και ενώ το εκλογικό σώμα είναι αδιευκρίνιστο, αλλά σίγουρα διαφορετικό από αυτό της πρώτης Κυριακής, εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένες περιφέρειες, οι μεγάλοι δήμοι και άλλοι 41 δήμοι, όπου οι εκλογές εξελίσσονται σε πραγματικό ντέρμπι, καθώς είναι ελάχιστες οι ψήφοι που χωρίζουν τους δύο υποψηφίους.

Οι περιφέρειες
Η περιφέρεια της Αττικής εξακολουθεί να αποτελεί τη μάχη των μαχών, όχι μόνο γιατί συγκεντρώνει το 1/3 του εκλογικού σώματος της χώρας, αλλά και γιατί η περιφέρεια αυτή θα χαρίσει τη μάχη των εντυπώσεων -και όχι μόνο- σε όποιο κόμμα την κερδίσει. Ο Γιάννης Σγουρός μπαίνει στη σημερινή αναμέτρηση με σημαντικά πλεονεκτήματα. Και δεν πρόκειται μόνο για το προβάδισμα των τεσσάρων μονάδων που διαθέτει έναντι του συνυποψηφίου του, Β. Κικίλια, αλλά και για το εκλογικό σώμα του Γ. Δημαρά, που έφτασε το 16% και πολλοί θεωρούν ότι βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον κ. Σγουρό απ' ό,τι στον κ. Κικίλια.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιφέρεια του Β. Αιγαίου, όπου ο υποψήφιος της ΝΔ προηγείται με μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι ψηφοφόροι του υποψηφίου του ΚΚΕ, Στ. Κόρακα, που συγκέντρωσε λίγο πάνω από το 15% των ψήφων.
Η Πελοπόννησος είναι η άλλη περιφέρεια που επίσης συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Π. Τατούλης έλαβε το 41,78% των ψήφων, έναντι 40,89% που πήρε ο Δ. Δράκος, που στηρίζεται από τη ΝΔ. Ο Αντ. Σαμαράς θεωρεί θέμα γοήτρου να κερδίσει αυτήν την περιφέρεια, που παρουσιάζει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς το ΠΑΣΟΚ -κόντρα και σε πολλές φωνές εκ των έσω- αποφάσισε να στηρίξει έναν πρώην βουλευτή της ΝΔ.

Για πρώτη φορά, όμως, μετά από πολλά χρόνια, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η εκλογική αναμέτρηση στο δήμο Αθηναίων. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιώργος Καμίνης κατάφερε να κερδίσει το 28,28% των ψήφων, έναντι 34,97% του Ν. Κακλαμάνη. Για να μπορέσει να κλείσει αυτή η ψαλίδα, ο κ. Καμίνης χρειάζεται όλες τις ψήφους του Γιώργου Αμυρά και της Ελένης Πορτάλιου, που συγκέντρωσαν αντίστοιχα το 7,37% και 5,80% των ψήφων, καθώς δε διαθέτει άλλη δεξαμενή, ούτε φυσικά ελπίζει στο ΚΚΕ.

Ανοικτή είναι και η εκλογική αναμέτρηση στο δήμο του Πειραιά. Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Μίχας προηγείται 6,5 ποσοστιαίες μονάδες του Β. Μιχαλολιάκου, που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, το υψηλό ποσοστό (18,83%) που συγκέντρωσε ο Π. Μαντούβαλος και ο οποίος δήλωσε ότι υποστηρίζει τον κ. Μιχαλολιάκο, του δίνει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα.
 
Μικρές διαφορές

Και ενώ οι μεγάλοι δήμοι κρατούν υψηλά το ενδιαφέρον της αποψινής εκλογικής βραδιάς, πολλά είναι τα ντέρμπι που αναμένονται και ανάμεσα στους 225 δήμους, όπου το αποτέλεσμα δεν κρίθηκε από την πρώτη Κυριακή. Σε τουλάχιστον 41 δήμοι η διαφορά των ψήφων είναι ελάχιστη. Ανάμεσά τους ο δήμος Ιωαννίνων, όπου ο Φίλιππος Φίλιος, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, τους Οικολόγους και τη Δημοκρατική Αριστερά, προηγείται μόλις με 500 ψήφους από τον υποψήφιο της ΝΔ, Δ. Γκόντα.
Τα «σκήπτρα» στα ντέρμπι κρατάει ο δήμος Αμοργού, όπου η διαφορά των υποψηφίων είναι μόλις 11 ψήφοι και ακολουθεί η Αίγινα με διαφορά 16 ψήφους, ο Τίρναβος με 71 ψήφους και πολλοί δήμοι στην Αττική, όπως του Χολαργού, του Αιγάλεω, της Ηλιούπολης, που η διαφορά είναι λιγότερες από 100 ψήφοι.
 

Θεσσαλονίκη : Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

 

 

 

Ομαλά διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Έως τώρα η προσέλευση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα ήταν μικρή, ωστόσο σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους τις επόμενες ώρες η προσέλευση αναμένεται να έχει ανοδική πορεία. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Δήλωση Π.Ψωμιάδη 
Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος , στο 88ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. «Με ήθος και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε τον αντίπαλο μας. Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε έτοιμοι. Η Μακεδονία θέλει έναν περιφερειάρχη, διεκδικητή και όχι έναν αντιπρόσωπο της κυβέρνησης και του μνημονίου», δήλωσε ο κ.Ψωμιάδης, εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος, προσθέτοντας: «Ποτέ δεν ένιωσα τον εαυτό μου κάτι άλλο, πέρα από στρατιώτη και αγωνιστή. Πάντα έχω αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο».
Δήλωση Μ. Μπόλαρη 
«Οι πολίτες σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν εποχή, με αισιοδοξία για το μέλλον και με πίστη στις δυνάμεις αυτού του τόπου», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στον Αϊ - Γιάννη Σερρών. Ο κ.Μπόλαρης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πρόσθεσε: «Στη δημοκρατία υπάρχουν επιλογές, για τους πολίτες».
 Δήλωση Κ. Γκιουλέκα 
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε, στο 9ο Γυμνάσιο - Λύκειο, στην περιοχή Αναλήψεως, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας. «Η Θεσσαλονίκη είναι ένα κάστρο ελπίδας απέναντι στα εκβιαστικά μηνύματα, στο μνημόνιο, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στην απροκάλυπτη προβολή των κυβερνητικών υποψηφίων. Από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ότι κι αν σημαίνει αυτό στα εθνικά μας θέματα, στέλνουμε ένα μήνυμα. Είμαστε εδώ και το βράδυ θα είμαστε νικητές», δήλωσε ο κ.Γκιουλέκας εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος.
Δήλωση Γ. Μπουτάρη
«Από σήμερα, θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για τη νέα Θεσσαλονίκη. Όλοι μαζί. Το σύστημα μέχρι σήμερα απέδειξε ότι όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα, αλλά έκοψε τις προοπτικές. Καλούμε τους συμπολίτες να κάνουν το μεγάλο βήμα, τη μεγάλη αλλαγή. Δεν λέω εχθροί και φίλοι. Λέω συναγωνιστές και ανταγωνιστές και από 1η Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε για την καινούρια Θεσσαλονίκη που ονειρευόμαστε», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος , στο13ο Ενιαίο Λύκειο, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης.
Δεν έκανε δηλώσεις ο Κ. Καραμανλής 
Το εκλογικό του δικαίωμα για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών άσκησε στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Ο κ.Καραμανλής αποχώρησε, από το 487ο εκλογικό τμήμα στον 'Αγιο Ελευθέριο, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στην πόλη με καθυστέρηση, λόγω ομίχλης που εμπόδισε την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού