Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Σιντικής συνελήφθη από τους αστυνομικούς με την κατηγορία ότι αφαίρεσε σάκους με ψηφοδέλτια από το εκλογικό τμήμα στο χωριό Ομαλό.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο υποψήφιος, ο οποίος ήταν δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πετριτσίου, αφαίρεσε από το εκλογικό τμήμα ένα σάκο με ψηφοδέλτια για τις εκλογές της περιφέρειας τον οποίο στη συνέχεια τον μετέφερε στο σπίτι του. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είχε κλειδιά από το εκλογικό τμήμα, καθώς είναι πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παράβαση του εκλογικού νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος φέρεται να υποστήριξε ότι αφαίρεσε το σάκο με τα ψηφοδέλτια πιστεύοντας ότι είχαν περισσέψει από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Νεκρή στους εκλογικούς καταλόγους
Στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε ένταση σε εκλογικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος, όταν ψηφοφόρος διαπίστωσε ότι στους εκλογικούς καταλόγους περιλαμβανόταν το όνομα της γιαγιάς του, η οποία έχει πεθάνει εδώ και 13 χρόνια. Ο ψηφοφόρος μάλιστα έκανε λόγο για περιύβριση νεκρού, ενώ δεν απέκλεισε να κινηθεί νομικά για το περιστατικό. Για άλλη μία φορά στα εκλογικά τμήματα καταγράφηκαν πολλές απουσίες μελών εφορευτικής επιτροπής αλλά, όπως ανέφεραν στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, δε δημιουργήθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς στο δεύτερο γύρο των εκλογών δεν υπάρχει σταυροδοσία και ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μικρότερος από την πρώτη Κυριακή. Ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας καταγράφηκαν στο νομό Θεσσαλονίκης εξαιτίας της ομίχλης