Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: "ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΠΟΠΤΕΛΕΣΜΑ" ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΣΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
1472 αναγνώστες
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010
01:02

 

 

ΤΗΝ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΌΤΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΉ ΜΆΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΚΡΊΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΊΑ, ΔΙΑΤΎΠΩΣΕ Ο ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΜΆΡΚΟΣ ΜΠΌΛΑΡΗΣ. ΕΠΙΣΉΜΑΝΕ, ΜΆΛΙΣΤΑ, ΌΤΙ ΆΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΉ ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΌΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΛΈΨΕΙΣ ΉΤΑΝ ΔΥΣΟΊΩΝΕΣ, ΕΆΝ ΕΊΧΕ ΛΊΓΟ ΧΡΌΝΟ ΑΚΌΜΗ ΣΤΗ ΔΙΆΘΕΣΉ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΆΠΟΙΕΣ ΆΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΈΤΡΟΥΣ ΘΑ ΉΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ.

 Ο κ. Μπόλαρης δήλωσε ότι στο περιφερειακό συμβούλιο θα υπερασπιστεί τη διαφάνεια και τον ιδρώτα των πολιτών. Η κριτική στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη θα γίνεται με πολιτικό διάλογο και θα ασκήσει ποιοτική και ουσιαστική αντιπολίτευση. 
Για πολιτική και ηθική νίκη του συνδυασμού τους έκανε λόγο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Πασχαλίδης 

 

Ενεργειακά πιστοποιητικά για όλα τα κτίρια

 


 

 
 
Από τις 9 Ιανουαρίου του 2011, δηλαδή σε λιγότερο από δύο μήνες, μπαίνει σε εφαρμογή η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται - αν στο μεταξύ το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν ενδώσει στα αιτήματα φορέων της αγοράς για αναβολή.
Το ελάχιστο κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών διαμορφώνεται
από 185 ως 369 ευρώ ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου (μονοκατοικία, διαμέρισμα, πολυκατοικία, επαγγελματικές χρήσεις) και κλιμακώνεται προς τα πάνω, ανάλογα με το εμβαδόν του κτιρίου. Η δε… αποφυγή της έκδοσής του είναι αδύνατη, καθώς από την ημερομηνία αυτή οι συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αναγράφουν στα συμβόλαια αγοραπωλησίας τον αριθμό πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης και να επισυνάπτουν ένα επίσημο αντίγραφό του. Στις μισθώσεις, αντίστοιχα, ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού πρέπει να αναφέρεται στο συμφωνητικό ενώ η εφορία δεν θα θεωρεί τα συμβόλαια αν ο ιδιοκτήτης δεν προσκομίζει αντίγραφο του πιστοποιητικού.
Ήδη, πάντως, ακούγονται αιτήματα για αναβολή: η Ομοσπονδία Κατασκευαστών - Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κατέθεσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αίτημα για αναβολή της υποχρέωσης έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για ένα χρόνο. Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το Σώμα των Ενεργειακών Επιθεωρητών, που θα αναλάβουν την έκδοση των πιστοποιητικών, δεν έχει συσταθεί ακόμη (οι πρώτες επιθεωρήσεις θα γίνουν με προσωρινές άδειες σε μηχανικούς που εκδίδει το ΥΠΕΚΑ). "Αυτό σημαίνει ότι καλούνται 120.000 ακίνητα του κλάδου μας, που είναι προς πώληση, να λάβουν ενεργειακό πιστοποιητικό μέχρι 9 Ιανουαρίου 2011, προκειμένου να γίνει η πιστοποίηση αυτών όπως προβλέπει ο νόμος, μέσα σε ένα διάστημα σαράντα ημερών εντός του οποίου συμπεριλαμβάνονται και οι εορτές των Χριστουγέννων", αναφέρουν οι κατασκευαστές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών προγραμματίζεται ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, με εκπροσώπους και των φορέων της αγοράς, στην οποία θα τεθούν τα αιτήματα και θα ληφθούν αποφάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών είναι:
α) Για κτίρια όλων των χρήσεων εκτός της κατοικίας:
 - έως 1000 τ.μ., 2,5 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο τα 300 ευρώ.
- άνω των 1000 τ.μ., 2,5 ευρώ ανά τ.μ., για τα πρώτα 1000 τ.μ. και για τα επόμενα 1,5 ευρώ ανά τ.μ.
β) Κατοικίες:
-Για πολυκατοικίες 1 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο τα 200 ευρώ.
-Για διαμερίσματα 2 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο τα 150 ευρώ.
-Για μονοκατοικίες 1,5 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο τα 200 ευρώ.
Μαζί με το ΦΠΑ (23 %), οι ελάχιστες χρεώσεις δηλαδή είναι από 185 ως 369 ευρώ και ανά τετραγωνικό από 1,23 μέχρι 3,08 ευρώ.
Η νομοθεσία καθορίζει ελάχιστες αμοιβές και για την επιθεώρηση λεβήτων και εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης. Το κόστος για θερμική ισχύ άνω των 20 κιλοβάτ και για εγκαταστάσεις ηλικίας άνω των 15 ετών, που είναι η πλειοψηφία των περιπτώσεων, διαμορφώνεται στα 221 ευρώ.
Με το ενεργειακό πιστοποιητικό θα υπολογίζεται η κατανάλωση ενέργειας, σε κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό ανά έτος και το κτίριο θα κατατάσσεται στην αντίστοιχη ενεργειακή βαθμίδα (όπως ισχύει ήδη για τις ηλεκτρικές συσκευές που πωλούνται στο εμπόριο). Το πιστοποιητικό θα έχει δεκαετή ισχύ, θα αναφέρει αναλυτικά την εκτιμώμενη κατανάλωση για θέρμανση, ψύξη, φωτισμό, αερισμό, κλπ. του κτιρίου και θα περιλαμβάνει επίσης συστάσεις για βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης. Στόχος του πιστοποιητικού είναι να γνωρίζει ο ένοικος, ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης, το κόστος χρήσης του κτιρίου έτσι ώστε να προτιμώνται τα κτίρια με χαμηλή κατανάλωση και αυτό να λειτουργήσει έμμεσα ως κίνητρο για τους ιδιοκτήτες να κάνουν τις απαιτούμενες επενδύσεις για την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων τους. Το ζήτημα είναι, ωστόσο, ότι ενώ η δαπάνη για την επένδυση θα γίνεται από τον ιδιοκτήτη, το όφελος από τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος, θέρμανσης κλπ. θα ανήκει στον ενοικιαστή

 

 

 

Γιάννης Μπουτάρης «Θα βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε με τον κ. Ανθιμο» Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης αφήνει παράθυρο συνεργασίας και απορρίπτει ακρότητες

 


  
Συνάντηση του κ. Ι. Μπουτάρη (αριστερά)  με τον κ. Π. Ψωμιάδη: ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ζήτησε να τα βρει με τον Μητροπολίτη κ. Ανθιμο και ο νέος δήμαρχος είπε ότι «κανέναν δεν συμφέρει να είναι τσακωμένος με κανέναν»
Συνάντηση του κ. Ι. Μπουτάρη (αριστερά) χθες με τον κ. Π. Ψωμιάδη: ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ζήτησε να τα βρει με τον Μητροπολίτη κ. Ανθιμο και ο νέος δήμαρχος είπε ότι «κανέναν δεν συμφέρει να είναι τσακωμένος με κανέναν»
 
«Oδό Κεμάλ Ατατούρκ δεν πρόκειται να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι είναι προκλητικό. Αλλά κάθε χρόνο θα φέρνω 300.000 τούρκους τουρίστες και άλλους 300.000 
εβραίους, να χτυπάνε κάρτα στην πόλη μας · αυτό θα κάνω» είπε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης σε συνομιλία που είχε χθες με «Το Βήμα». Μόλις μία ημέρα μετά την εκλογή του είχε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη κ. Π. Ψωμιάδη και πολλοί πίστεψαν ότι ο κ. Ψωμιάδης θα παίξει ρόλο διαμεσολαβητού ώστε να εξομαλυνθούν οι σχέσεις του δημάρχου με τον Μητροπολίτη κ. Ανθιμο : «Η συνάντηση με τον κ. Ψωμιάδη έγινε με δική του πρωτοβουλία και μου είπε ότι πρέπει να τα βρούμε με τον Ανθιμο. Ξέρετε, ο κ. Ψωμιάδηςστρογγυλεύει λίγο τα πράγματα. Αλλά θα πρέπει να σας πω ότι σε κανέναν δεν συμφέρει να είναι τσακωμένος με κανέναν. Θα βρούμε έναν τρόπο νασυνεργαστούμε για να τα βρούμε με τον μητροπολίτη». 
Ο κ. Μπουτάρης εμφανίζεται αποφασισμένος να τα βρει όπως λέει με τον άγιο Θεσσαλονίκης, αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο: «Δεν θα έπινα καφέ μαζί του, δεν θα τον έκανα παρέα, αλλά όταν θα τον συναντήσω θα του πω:“Σεβασμιότατε, τι κάνεις; Μπαίνουν κάποια λεφτά στο παγκάρι της Εκκλησίας, πού πάνε αυτά τα λεφτά;”. Αυτό θα τον ρωτήσω». Και θυμάται για τον κ. Ανθιμο: «Οταν έγινε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης από ΜητροπολίτηςΑλεξανδρούπολης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο 1,5 εκατ. ευρώ για να κλείσει μια τρύπα, όπως είπε, της μητρόπολης». Θέλει όμως όπως λέει να υπάρξουν εφεξής διαφορετικοί ρόλοι για την Εκκλησία και τον δήμο και θα βρεθεί, όπως αναφέρει, τρόπος. 
Ο κ. Μπουτάρης όμως καταγγέλλει και συγκεκριμένες μεθοδεύσεις διαφόρων που όπως υποστηρίζει με προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οδήγησαν να αυξηθεί το κόστος για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης: «Καθυστέρησαν τα έργα επειδή κάποιοι δεν ήθελαν να κοπούν 12-13 δένδρα.Αυτό μας στοίχισε περί τα 60 εκατ. ευρώ. Ρωτήστε και τους αρμόδιους του υπουργείουΜεταφορών». 
Οσον αφορά τις ευχαριστίες που απηύθυνε ο ίδιος από την τηλεόραση αμέσως μόλις έγινε γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα προς την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι δύο από τους δημοτικούς συμβούλους του πρόσκεινται στην πρώην υπουργό: «Και ο κ. Μητσοτάκηςμε πήρε τηλέφωνο να με συγχαρεί. Δεν τον κρίνω πολιτικά, αυτό είναι δουλειά άλλων,αλλά ο κ.Μητσοτάκης είναι ένα αστραφτερό μυαλό» είπε. 

 

 

 

ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ Α' ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Τούμπα τούμπαρε τον Γκιουλέκα

 
CLOSE WINDOW

 
Η περιοχή της Τούμπας φαίνεται πως έφερε τούμπα τα υπέρ του Κώστα Γκιουλέκα αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής κι έδωσε τη νίκη στον Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η Τούμπα ανήκει στο Δ' δημοτικό διαμέρισμα, όπου ο συνδυασμός του Μπουτάρη είχε τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού του, κατά 18,73 μονάδες, ανάμεσα στους δύο γύρους, και πήρε το υψηλότερο ποσοστό (52,73%) τη δεύτερη Κυριακή, ενώ ο Κώστας Γκιουλέκας το μικρότερο (47,27%). Παραδοσιακά είναι λαϊκή περιοχή που πάντα ψήφιζε προοδευτικά, με σημαντική παρουσία της Αριστεράς, και δεν είναι τυχαίο ότι στο Δ' διαμέρισμα πήρε το υψηλότερο ποσοστό ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος (12,23%). 
Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έπαιξε και το Ε' διαμέρισμα, το οποίο είναι το πολυπληθέστερο και η παράταξη Μπουτάρη πήρε 4.442 ψήφους παραπάνω προχθές, ενώ ο Κώστας Γκιουλέκας 2.737 ψήφους παραπάνω. 
Ο Γ. Μπουτάρης διεμβόλισε το Α'δημοτικό διαμέρισμα, στο οποίο περιλαμβάνονται περιοχές του ιστορικού κέντρου της πόλης που θεωρούνταν προνομιακός χώρος για την παράταξη της Ν.Δ. Στο εν λόγω διαμέρισμα ο Μπουτάρης πήρε 2.585 ψήφους παραπάνω τη β' Κυριακή και ο Γκιουλέκας 1.007 και αυτό δείχνει τη διείσδυσή του στον κεντροδεξιό χώρο. 
Το περίεργο είναι ότι ο Γκιουλέκας συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό (53,57%) στο Β' διαμέρισμα, στο οποίο περιλαμβάνονται υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά και με πολλά προβλήματα συνοικίες, από την πλατεία Βαρδαρίου και δυτικά της πόλης. 
Στη μοναδική περίπτωση που ο Γκιουλέκας είχε μείωση ψήφων (14) ήταν στην Τριανδρία, έναν μικρό δήμο που συνενώθηκε με τη Θεσσαλονίκη, με δήμαρχο την Πολυξένη Δρίτσα, εκλεγμένη με τη Ν.Δ. και υποψήφια δημοτική σύμβουλο στο ψηφοδέλτιο Γκιουλέκα, ενώ ο Μπουτάρης είχε αύξηση 214 ψήφων. 
Εκτός από το Δ' διαμέρισμα ποσοστό πάνω από 50% πήρε ο Μπουτάρης στο Γ'διαμέρισμα (Ανω Πόλη) και στην Τριανδρία. Ο Γκιουλέκας πάνω από 50% πήρε στο Β', το Α' και το Ε' διαμέρισμα. 
Στο Δήμο Θεσσαλονίκης τη δεύτερη Κυριακή ψήφισαν 20.145 λιγότεροι, δηλαδή 113.745, και η αποχή αυξήθηκε στο 54% από 46%. Βρέθηκαν 4.775 άκυρα και 4.951 λευκά ψηφοδέλτια. Η παράταξη Μπουτάρη εκλέγει 29 δημοτικούς συμβούλους, του Γκιουλέκα 13, του Σωτήρη Ζαριανόπουλου 2, του Στέλιου Παπαθεμελή 2 και από μία έδρα καταλαμβάνουν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Μάκης Στεργίου και ο Χρήστος Μάτης.* 

 

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ, ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Κερδισμένοι και χαμένοι για μια χούφτα ψήφους

 
Της ΛΙΑΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 
Με το... ντουφέκι κυνηγούν από χθες τα ξημερώματα φίλους και γνωστούς που βαρέθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες, όσοι έχασαν για μια χούφτα ψήφους.
 Με την αποχή να σπάει όλα τα ρεκόρ και τις διαφορές να περιορίζονται σε λιγότερες από 30 ψήφους, αυτοί που είδαν το δημαρχιακό θώκο να χάνεται δεν μπορούν ακόμα να το πιστέψουν. Αποκορύφωμα του τραγελαφικού αυτού σκηνικού ο Δήμος Αμοργού, όπου ο απερχόμενος δήμαρχος Ν. Φωστιέρης έχασε για μία ψήφο την πρωτιά, παίρνοντας 600 ψήφους έναντι 601 του Νικήτα Ρούσσου που εξελέγη. Στον πρώτο γύρο είχε ψηφίσει το 59,51% των εγγεγραμμένων ενώ προχθές πήγε μόνο το 55,21%. 
Εντεκα ψήφοι έκριναν το αποτέλεσμα στον Ευρώτα Λακωνίας των 23.745 εγγεγραμμένων, από τους οποίους όμως πήγαν να ψηφίσουν λιγότεροι από τους μισούς (11.646). Ο Γιάννης Γρυπιώτης επεκράτησε του Φίλιππου Πηλιούρα με 5.644 έναντι 5.633 ψήφων. Στην Καισαριανή δε και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, οι νέοι δήμαρχοι εξελέγησαν με 12 ψήφους περισσότερες από τους αντιπάλους τους. 
Στην Πάρο, 16 ψήφοι έκριναν το αποτέλεσμα υπέρ του Χρήστου Βλαχογιάννη, ενώ στο Δήμο Αλμυρού και τον Δήμο Αντιπάρου η διαφορά ήταν μόλις 21 και 25 ψήφοι αντίστοιχα. Και μπορεί να πει κάποιος ότι στην Αντίπαρο αυτή η διαφορά δεν είναι και τόσο μικρή λόγω των λίγων ψηφισάντων, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Αλμυρό με τους 20.598 εγγεγραμμένους και τους 12.537 που τελικά πήγαν να ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή. Παρόμοια τα αποτελέσματα και στην Πάργα όπου ο Αθανάσιος Λιόλιος είναι ο νέος δήμαρχος με 28 ψήφους διαφορά. 
Τα ντέρμπι των μεγάλων δήμων που κρίθηκαν κυριολεκτικά στο νήμα άφησαν άγρυπνους χιλιάδες ψηφοφόρους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις όπως στη Λάρισα πανηγύριζαν οι φίλοι των δύο αντιπάλων ταυτόχρονα. Τελικά τους χώρισαν 207 ψήφοι, αφού ο Κώστας Τζανακούλης πήρε 23.615 και ο Γιάννης Σάπκας 23.398. Στην Ξάνθη δε, το λάθος που έκανε η Νομαρχία γύρω στα μεσάνυχτα, δίνοντας επτά ψήφους προβάδισμα στον Χρήστο Πούλιο, έκανε όλους να μιλούν για τον πρώτο «μη δεξιό» δήμαρχο μετά τη μεταπολίτευση. Λίγο αργότερα όμως με ανακοίνωσή της η Νομαρχία έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και ο Μιχάλης Στυλιανίδης πήρε τη νίκη με 87 ψήφους. 
Στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μην έγινε λάθος, αλλά νωρίς το βράδυ ο Κώστας Γκιουλέκας είχε το προβάδισμα στις λίστες των αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών, κάτι που ανατράπηκε αργότερα υπέρ του Γιάννη Μπουτάρη με διαφορά 329 ψήφων. Σε σύνολο 104.019 ψηφισάντων η διαφορά κρίνεται από τους «χαμένους» μικρή. 
Και στη Γλυφάδα η αναμέτρηση έσπασε τα νεύρα των υποψηφίων. Ολη τη βραδιά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προηγούνταν οριακά αλλά στο τέλος επικράτησε ο Κωνσταντίνος Κόκορης με μόλις 52 ψηφοδέλτια. 

 

 

Οκτώ γυναίκες στο δημαρχιακό αξίωμα

 
Μόνο οκτώ γυναίκες κατέκτησαν στις εκλογές αυτές το δημαρχιακό αξίωμα, όλες στο β' γύρο. Το 2006, αλλά σε 1.033 δήμους, είχαν εκλεγεί 32 γυναίκες. Στην πλειονότητά τους, είναι ανεξάρτητες αντάρτισσες.
Εξαίρεση αποτελεί και η κ. Εφη Αποστολάκη-Γαϊτανά. Ηγήθηκε του δημοτικού συνδυασμού στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας μετά τον τραγικό χαμό του συζύγου της και κέρδισε με 51,50% τον Χαρ. Τομπούλογλου (48,50%). 
Στην Αττική εκλέγεται η αντάρτισσα Μ. Ανδρούτσου (ανεξάρτητη-Δημοκρατική Αριστερά-Οικολόγοι) στον Αγ. Δημήτριο. 
Στη Βέροια η νυν δήμαρχος Χ. Ουσουτζόγλου - Γεωργιάδη κέρδισε με 51,13% τον υποψήφιο της Ν.Δ. Λ. Τζαβδαρίδη (48,87%). 
Η Π. Ορφανίδου-Παπακωνσταντίνου (Βοΐου-Κοζάνης) κατέβηκε ως αντάρτισσα κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ. Χρ. Ζευκλή. Στον α'γύρο τον πέρασε 61 ψήφους. Στο β'γύρο κέρδισε το δήμο με 55,71% έναντι 44,29% του κ. Ζευκλή. 
Η Π. Βρυζίδου (Εορδαίας Κοζάνης), πολιτική μηχανικός, δήμαρχος Μουρικίου, αντάρτισσα της Ν.Δ. κέρδισε με 60,60% τον πρώην υπουργό Λ. Λωτίδη (39,40%, ΠΑΣΟΚ). 
Η Ε. Λαΐτσου (Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας), πρώην δήμαρχος Φερρών, ανεξάρτητη. Την περασμένη τετραετία έχασε τον Δήμο Φερρών για 1 ψήφο! Τώρα κέρδισε με 60,55%, νικώντας τον επίσης ανεξάρτητο και πρώην δήμαρχο Κάρλας-Κεραμιδιού Νικ. Αντωνακάκη (39,45%). 
Η Μ. Πετρακογιώργη-Ανηφαντάκη (Φαιστός, Ηράκλειο, ανεξάρτητη) κέρδισε με 52,25% τον Γ. Αρμουτάκη που πήρε 47,75%. 
Η Στ. Μπραΐμη-Μπότση (ΠΑΣΟΚ), νομαρχιακή σύμβουλος, κέρδισε για το Δήμο Σουλίου με 54,42% έναντι 45,58% του Θαν. Παππά (Ν.Δ.). 
Είναι η μοναδική γυναίκα δήμαρχος που εξελέγη στην Ηπειρο. 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού