Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΑΙΚΟΥΔΗ (αποκλειστικά) ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ
1600 αναγνώστες
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010
00:40

 Αισιόδοξος, παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τους μειωμένους πόρους, ότι θα καταφέρει να οργανωθεί και να αποδώσει ο νέος δήμος Χαλκηδόνας , δηλώνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΙΚΟΥΔΗΣ.
Προσθέτει όμως ότι αυτή η θητεία των 3,5 ετών θα είναι στην ουσία μεταβατική για να μπουν οι στέρεες βάσεις για την στήριξη του «Καλλικράτη» και της πορείας του νέου δήμου.
Παράλληλα με την οργανωτική προσπάθεια βαρύτητα θα δοθεί στην καθημερινότητα και πως ο πολίτης στα 18 χωριά του δήμου θα έχει την εξυπηρέτηση που δικαιούται και προσδοκά από έναν νέο και μεγάλο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Π. Δαικούδης εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος, προέρχεται όμως από την αυτοδιοίκηση ως στέλεχος της και υπήρξε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος . Με αυτή την εμπειρία, εκ των έσω, γνωρίζει άριστα αυτό που θα υπηρετήσει και τις δυσκολίες εφαρμογής του «Καλλικράτη» και ταυτόχρονα δεν παραλείπει να δηλώσει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα οργανωθεί ο δήμος…
Η οργάνωση και το προσωπικό
Σύμφωνα με τον κ. ΔΑΙΚΟΥΔΗ οι δυο παράμετροι που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στα πρώτα βήματα του νέου δήμου και θα θέσουν τις βάσεις για το μέλλον, θα είναι το πώς θα οργανωθεί, δηλαδή το οργανόγραμμα των υπηρεσιών και λειτουργιών του και φυσικά το στελεχιακό δυναμικό, είτε το υπάρχον και πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα και αυτό που θα προστεθεί για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.Με δεδομένο ότι ο Οργανισμός του νέου δήμου θα συνταχθεί και εγκριθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 κι αφού προηγηθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού, θα δοθεί τότε η κατεύθυνση για το προσωπικό που μπορεί να διαθέτει ο δήμος, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτει και τη μισθοδοσία. Θεωρεί ότι είναι αναγκαίο, περισσότερο, το εργατοτεχνικό και τεχνικό-επιστημονικό προσωπικό και λογιστές παρά οικονομολόγοι, για να στηθούν στα πόδια τους η Τεχνική και η Οικονομική Υπηρεσία, μέσα από τις οποίες περνά όλη η λειτουργία του δήμου. Επίσης θα απαιτηθούν και άλλες ειδικότητες, ανάλογα με το κάθε ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αφού ο δήμος έχει πολλές ανομοιότητες, πιο ανεπτυγμένες περιοχές και άλλες που υστερούν ακόμη και σε βασικές υποδομές.Ένα άλλο ζήτημα που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, με δεδομένη τη μείωση πόρων, είναι και οι δανειακές υποχρεώσεις των τριών σημερινών δήμων

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»Η επόμενη μέρα βρήκε την παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» να προσπαθεί να ερμηνεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως τη μεγάλη διαφορά από τον νικητή των εκλογών, τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΑΙΚΟΥΔΗ, αλλά και να κατανοήσει πώς είναι δυνατόν η Ν.Δ. (με τη βοήθεια κι άλλων δυνάμεων) να κερδίζει τους περισσότερους Δήμους στην Β΄ Θεσσαλονίκη, αλλά η παράταξη να καταψηφίζεται…
Τα μέλη του συνδυασμού ευχαριστούν όσους πολίτες της Χαλκηδόνας  τους στήριξαν, ενώ παράλληλα τους διαβεβαιώνουν ότι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στο δημοτικό Συμβούλιο «θα παραμείνουμε όλοι μας αταλάντευτα παρόντες στον αγώνα για να γίνει πράξη η επωνυμία του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και να αποκτήσει η Χαλκηδόνα μας όσα της αναλογούν στο νέο αναπτυξιακό τοπίο» όπως επισημαίνει στέλεχος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ 

 

 

Ανοίγει η κερκόπορτα για ατομικές συμβάσεις εργασίας…

 
 
 
Σε λίγο καιρό οι έννοιες Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Κλαδική Σύμβαση Εργασίας θα αποτελούν πικρό ανέκδοτο, το οποίο οι μεγαλύτεροι θα εξιστορούν στους νεότερους. Κατακτήσεις αιώνων χάνονται μέσα σε μερικά λεπτά της ώρας, κάτω από τις γραμμές που χαράζουν οι εκπρόσωποι των νέων δανειστών μας στην Ελλάδα. Σε πρώτο χρόνο οι επιχειρησιακές συμβάσεις υποτίθεται ότι θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, χωρίς κανένας να αντιλέξει ότι η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται και από τους φόρους που το ίδιο το Κράτος θεσμοθετεί. Και στην Ελλάδα οι φόροι γνωρίζουν ημέρες δόξας. Το επόμενο βήμα είναι η υιοθέτηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, για να θυμίζει κάποτε ότι υπήρχε η γενιά των 700 ευρώ που τώρα πολύ απλά θα πρέπει να θεωρείται πλούσια…
 
 

Τελεσίγραφο της Κομισιόν για τις παράνομες χωματερές

 

Ένα ακόμα τελεσίγραφο, το πέμπτο από το 2008, για να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές, έστειλε η Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση.Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ζητεί έως τις 28 Δεκεμβρίου να κλείσουν συνολικά 750 χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων εκ των οποίων οι 250 χώροι βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία. Επίσης, ζητεί από την Ελλάδα κατάλογο ανά περιφέρεια των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που λειτουργούν ακόμα.Το προηγούμενο τελεσίγραφο έληξε τον προηγούμενο Ιούλιο, όμως η Ελλάδα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.Με βάση κοινοτική οδηγία, η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να κλείσει όλες τις παράνομες χωματερές έως την 1η Ιανουαρίου του 2008 όμως δεν έγινε κατορθωτό και έτσι η χώρα μας κινδυνεύει με πολύ υψηλό πρόστιμο. 

 

Κινητοποιήσεις ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή επιτροπές πολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.Την ερχόμενη Κυριακή, στις 11.00, θα γίνει συμβολική κατάληψη των διοδίων στα Μάλγαρα, από τις επιτροπές πολιτών "Ακρίβεια ΣΤΟΠ" της...
 Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Κινήσεις Πολιτών Κατερίνης Ενάντια στα Διόδια.
 
 Ποιοι είναι οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης; Ποιοι έρχονται πρώτοι σε σταυρούς στα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών 2010 σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες;
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στη Θεσσαλονίκη, ο συνδυασμός του Γιάννη Μπουτάρη εκλέγει 29 δημοτικούς συμβούλους κερδίζοντας άνετη πλειοηφία 59,2% στο Δημοτικό συμβούλιο της πόλης. 

Ανάμεσα στους νέους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης από το συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη προηγούνται:
Α’ ∆ιαµέρισµα: Έλλη Χρυσίδου, Σταύρος Κωνσταντινίδης, Γιώργος ∆ηµαρέλος, Στάθης Αβραµίδης.
Β’ ∆ιαµέρισµα: Γιώργος Γιακουµίδης και Λευτέρης Κιοσέογλου
Γ’ ∆ιαµέρισµα: Γιώργος Γεράκης και Θανάσης Παππάς
∆’ Διαμέρισμα: Μαρία Πασχαλίδου, Λάζαρος Ζαχαριάδης και ∆ήµητρα Αγκαθίδου
Διαμέρισμα Τριανδρίας: Αντώνης Καρούµπης.
Ε’ Διαμέρισμα: οι δύο πρώην δηµοτικοί σύµβουλοι, Παναγιώτης Αβραµόπουλος και Ανδρέας Κουράκης, και οι Νίκος Φωτίου, Στεφανία Τανιµανίδου, Μαρία Σταυρίδου. 

Από τον συνδυασµό του Κώστα Γκιουλέκα, που εκλέγει 13 δημοτικούς συμβούλους, στα περισσότερα διαµερίσµατα προηγούνταν οι δηµοτικοί σύµβουλοι του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Συγκεκριµένα, η κατάταξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων σε σταυρούς έχει ως εξής:
Α’ ∆ιαµέρισµα: Χάρης Αηδονόπουλος, Βασίλης Γάκης και η κόρη του πρώην βουλευτή της Ν.∆. Μελίνα ∆ερµεντζοπούλου.
Β’ ∆ιαµέρισµα: Χρυσούλα Γιαταγάνα, Αφροδίτη Χρυσοχόου και Κώστας Μπλετσογιάννης
Γ’ ∆ιαµέρισµα: Ευαγγελία Ξουρή και Θωµάς Τιµαµόπουλος
∆’ Διαμέρσιμα: Πολυξένη ∆ρίτσα και ο Γιώργος Ασπασίδης
∆ιαµέρισµα Τριανδρίας: Παντελής Τσιβελεκίδης
Ε’ ∆ιαµέρισµα: Κώστας Καζαντζίδης, Λίτσα Κολοβού, Βενιαµίν Καρακωστάνογλου, Αννα Ευθυµίου, η κόρη του πρώην βουλευτή της Ν.∆. Ανθή Σαλαγκούδη και ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Ζαριανόπουλος Σωτήριος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, από τους Οικολόγους ο Χρήστος Μάτης, από το ΛΑΟΣ ο Μάκης Στεργίου, καθώς και ο ανεξάρτητος Στέλιος Παπαθεμελής.
 
 
 

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τις εξετάσεις όσοι προσέρχονται στα κέντρα υγείας. Εισιτήριο 3 ευρώ για τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς στα νοσοκομεία. Σχέδιο για εξοικονόμηση 1,4 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά παρουσίασε στην τρόικα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

 

 

 ΣΕ ΔΙΕΘΝΉ ΦΙΛΙΚΌ ΑΓΏΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΉΧΘΗ ΣΤΟ ΣΤΆΔΙΟ «ΕΡΝΣΤ ΧΆΠΕΛ» ΤΗΣ ΒΙΈΝΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΊΑ 16.000 ΘΕΑΤΏΝ, Η ΕΘΝΙΚΉ ΕΛΛΆΔΑΣ ΝΊΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΊΑ ΜΕ 2-1. ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΌ ΣΥΓΚΡΌΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΑΉΤΤΗΤΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ ΠΟΥ Ο ΦΕΡΝΆΝΤΟ ΣΆΝΤΟΣ ΔΙΑΔΈΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΌΤΟ ΡΕΧΆΓΚΕΛ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΉ ΗΓΕΣΊΑ, ΠΡΟΗΓΉΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΆ ΣΤΟ 49Ο ΛΕΠΤΌ ΚΑΙ ΈΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΝΊΚΗ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΩΤΆΚΗ ΣΤΟ 82΄. ΕΝΔΙΆΜΕΣΑ, ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΎΧΟΙ ΕΊΧΑΝ ΙΣΟΦΑΡΊΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΚΣ ΣΤΟ 67΄

 

 

«Στον αέρα» η μεταφορά για χιλιάδες μαθητές

Στον... αέρα βρίσκονται περίπου 12.000 μαθητές απ' όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 700 προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, που βλέπουν μέρα με τη μέρα να απαξιώνεται ο θεσμός του αθλητικού σχολείου.
Την ίδια ώρα «μπουρλότο» στον οικογενειακό προγραμματισμό βάζει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κόψει τελικά τη δαπάνη μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στα αθλητικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας, ζητώντας στην ουσία από τους γονείς ή να πληρώσουν από την τσέπη τους τη μετακίνηση των παιδιών τους ή να διακόψουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά.
Την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, θέλοντας να δώσουν ένα συμβολικό χαρακτήρα στην κινητοποίησή τους, επέλεξαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από τη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα αθλητικά σχολεία έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες έναρξης του διδακτικού έτους.
Με κεντρικό σύνθημα «Ανοίξτε τώρα τα αθλητικά σχολεία», δεκάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, μπροστά από το δημαρχείο, υψώνοντας κραυγή αγωνίας για το τέλμα στο οποίο έχουν οδηγηθεί τα ΤΑΔ-ΕΤΑΔ.

 


Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων διοργανώνει βραδιά γλεντιού την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 21.00 στον πολυχώρο Rose Garden στο Παλαιόκαστρο , με τη συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών
Ποντιακή λύρα: Θόδωρος Κοτίδης , Γιάννης Τριανταφυλλίδης , Κώστας Παναγιωτίδης 
Νταούλι: Αλέξης Ανδρεάδης
Πλήκτρα: Νίκος Αναστασιάδης 
Κλαρίνο: Μιχάλης Σιώπης
Τραγούδι: Γιώργος Σιαμλίδης , Σπύρος Χαραβόπουλος
Τιμή πρόσκλησης 20.00 ευρώ που περιλαμβάνει πρώτο πιάτο , κυρίως πιάτο , σαλάτα , τυριά , φρούτο , γλυκό και απεριόριστο ποτό.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ.

 

 Θύμα ληστείας έπεσε 59χρονος στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε στις 12.40 μ.μ., όταν δύο άγνωστοι πλησίασαν τον 59χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας τού άρπαξαν τσάντα που -κατά τον παθόντα- περιείχε το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ. Μετά την πράξη τους, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν το περιστατικό, ο παθών είχε κάνει ανάληψη του ποσού από τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις