Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
1257 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010
00:18

 


 

Από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι τις λαϊκές αγορές και τους «πράσινους» ξενώνες, τα προϊόντα με οικολογική ετικέτα κερδίζουν διαρκώς πόντους, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές τα προτιμούν, παρά το γεγονός ότι είναι ακριβότερα από τα συμβατικά.Έτσι, οι Έλληνες καταναλωτές, παρότι -λόγω οικονομικής κρίσης- έχουν περιορίσει τα έξοδά τους και στο σούπερ μάρκετ, δείχνουν σταθερή προτίμηση στην κατανάλωση ποιοτικών τροφίμων, δεδομένης της ανησυχίας για το αν αυτό που τρώμε, είναι πραγματικά ασφαλές, της διάθεσης αναζήτησης της γεύσης και της ποιότητας, όσο και της επιθυμίας και ανάγκης να διατηρηθεί καθαρό το περιβάλλον.Είναι, όμως, πράγματι πιο υγιεινά και θρεπτικά, τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας; Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι για την αυθεντικότητά τους; Και για ποιο λόγο παραμένουν πιο ακριβά από τα συμβατικά προϊόντα;Η βιολογική καλλιέργεια είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης αγροτικών προϊόντων, που προστατεύει το περιβάλλον σε όλα τα στάδια διαχείρισης του οικοσυστήματος, προστατεύοντας ταυτόχρονα την υγεία των καταναλωτών. Για να χαρακτηριστεί βιολογικό ένα προϊόν, πρέπει να πληρεί πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

 
 

Την πρόσληψη 1000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου εξήγγειλε με δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της στελέχωσης των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ. Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας είχε εξαγγείλει την επαναπρόσληψη 1.000 γιατρών και οδοντιάτρων των οποίων οι συντάξεις είχαν λήξει αλλά δεν είχαν ανανεωθεί.

 
 

H ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σήμερα εξέδωσε το αποχαιρετιστήριο φυλλο της με ευθύνη των συντακτών. 130 άτομα βρίσκονται στο δρόμο, καθώς ο ιδιοκτήτης της, εργολάβος δημοσίων έργων Κ. Σαραντόπουλος αποφάσισε να την πτωχεύσει. Πέρα από την αγωνία και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων όμως που τα συμμεριζόμαστε όλοι, ειδικά όσοι έχουμε περάσει από την εφημερίδα, υπάρχουν κάποιες αδιαμφισβήτητες αλήθειες.

 
 

Περίπου 25.000-30.000 συμβασιούχοι θα απομακρυνθούν από τον «στενό» δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ μετά τη λήξη της σύμβασής τους, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούν μείωση του ελλείμματος κατά 14 δισ. ευρώ το 2011

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση για το επόμενο έτος, από τη μείωση των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα αναμένεται να επιτευχθεί εξοικονόμηση της τάξης των 100 εκ. ευρώ. Παρόλο που ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο για μείωση των συμβασιούχων κατά 10.000, στελέχη της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι το ποσό των 100 εκ. ευρώ αφορά περικοπές σε μεγαλύτερο αριθμό συμβάσεων, που μπορεί να αγγίζουν και τις 20.000.
Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν διάρκεια από 2 μέχρι 48 μήνες και στην πλειοψηφία τους αφορούν 8μηνη απασχόληση. Τα 100 εκ. ευρώ μπορεί να αντιστοιχούν μέχρι και σε 20.000-25.000 θέσεις συμβασιούχων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς στελεχών της ΑΔΕΔΥ.


 

ΔΕΥΤΈΡΑ, 22 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2010

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα Νοσοκομεία

 

Αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία, έρχονται πλέον καθημερινά οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν τα ταμεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από σήμερα Δευτέρα, έως τις 28 Νοεμβρίου.Οι γιατροί αντιδρώντας στα μέτρα που λαμβάνονται, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στον χώρο της υγείας, καλούν όσους ασθενείς επιθυμούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από τη Δευτέρα, οπότε και δεν θα πληρώνουν ούτε τα τρία ευρώ αλλά ούτε και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.Οι εκτιμήσεις των νοσοκομειακών γιατρών είναι άκρως ανησυχητικές καθώς αναφέρουν ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής, ενώ ήδη το ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, μετά από εισήγηση του επιστημονικού του συμβουλίου ξεκινά μελέτη για να διαπιστώσει πόσοι ασθενείς ζητούν και κάνουν εισαγωγή μόνο και μόνο για να τρέφονται από το νοσοκομείο, είπαν οι νοσοκομειακοί γιατροί.Επίσης, αναφερόμενοι στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας, που έχουν να κάνουν με την χορήγηση μόνο γενόσημων φαρμάκων στους ανασφάλιστους και στους άπορους, εκτίμησαν ότι θα αυξηθούν οι ασθενείς του AIDS στη χώρα μας καθώς ενώ είναι οροθετικοί δεν θα μπορούν να παίρνουν την απαραίτητη αγωγή. 

 
 

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με δυο νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα και αύριο, Τρίτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών ούτε τις επόμενες 48 ώρες (σ.σ. οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαν απεργία και την Παρασκευή), πλην ελάχιστων εξαιρέσεων (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές).Επίσης, μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ κάλεσε όλους του Συλλόγους μέλη της, να προχωρήσουν σήμερα, Δευτέρα, σε Γενικές Συνελεύσεις, για ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. 

 
 

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει ως προς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2011, διευκρινίζει, ότι η καταβολή από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς της συγκεκριμένης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, η οποία όμως καταβάλλεται από 22 Δεκεμβρίου και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Κατά συνέπεια, η καταβολή θα γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος το οποίο είχε αρχικά εξαγγελθεί.Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που κυμαίνεται μεταξύ 100 - 300 ευρώ, θα καταβληθεί από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.

 
 

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Διοίκησης της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. (νυν ΖΩ-ΔΩ) με μεγαλοοφειλέτη πελάτη της, για να πωληθεί η εταιρία, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της δεν έχουν καμία ενημέρωση, για το τι μέλλει γενέσθαι.Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε συμβούλιο, στο οποίο μετείχε ο επίδοξος αγοραστής και όπως όλα δείχνουν το τοπίο θα ξεκαθαρίσει ίσως μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ο «Πρωινός Λόγος» αποκάλυψε τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για να πωληθεί… κοψοχρονιά η εταιρία, τη στιγμή που οικονομικά είναι υγιής. Μάλιστα, η δημοσιότητα που πήρε το θέμα, φαίνεται πως… ταρακούνησε ακόμη και στελέχη της ΑΤΕ στην Αθήνα, ενώ οι εργαζόμενοι λένε πως «θέλουν να κάνουν την ΕΛΒΙΖ, όπως τη ΣΒΕΚΗ. Να τη διαλύσουν σιγά- σιγά και στο τέλος να την δώσουν για ένα κομμάτι ψωμί».

 
 

Έξι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν τους επόμενους τρεις μήνες στην Εγνατία οδό, όπως προανήγγειλε ο κ. Γιάννης Τσακλίδης, αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Αναφερόμενος σε “πιεστικά οικονομικά προβλήματα” και τις “τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις” της εταιρείας “Εγνατία Οδός ΑΕ”, αλλά και τις “ασφυκτικές πιέσεις της Ε.Ε.”, ο κ. Τσακλίδης, δήλωσε ότι “σύντομα θα εγκαταστήσουμε άλλους έξι πρόχειρους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό”, καθώς, όπως είπε “η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος θα πάρει χρόνο. Σύμφωνα με τον κ. Τσακλίδη, σε λίγους μήνες θα λειτουργήσουν διόδια στην Ηγουμενίτσα, στα Ιωάννινα, στα Γρεβενά (Βενέτικος ποταμός), Πολύμυλος (λειτουργούν από τις 14 Σεπτεμβρίου), Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή. Το κόστος των νέων διοδίων, είπε ότι “θα είναι περίπου ίδιο με αυτό του Πολυμύλου”. Ταυτόχρονα η "Εγνατία Οδός Α.Ε." θα αναλάβει την επιθεώρηση και επισκευή των τεχνικών έργων στο εθνικό οδικό δίκτυο Λάρισας - Κοζάνης και Τρικάλων – Ιωαννίνων, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που έγινε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταξύ της περιφερειάρχη Κ. Γερακούδη και του αντιπροέδρου και συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Γιάννη Τσακλίδη.
 
 

Πιο ακριβό εισιτήριο θα κληθούν να πληρώσουν οι επιβάτες του ΚΤΕΛ από την επόμενη χρονιά, όπως δείχνουν τα πράγματα!Οι λεωφορειούχοι πρόκειται να ζητήσουν αύξηση από το 2011, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη σημαντική πτώση του τζίρου τους, την οποία ήδη αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και στην αύξηση των πάγιων λειτουργικών εξόδων την οποία έχουν επιφέρει οι απανωτές ανατιμήσεις στα καύσιμα και οι αυξήσεις στα διόδια.Η οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα την χώρα μας αναπόφευκτα έχει επιφέρει μείωση και της επιβατικής κίνησης στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας, τουλάχιστον σε ποσοστό 10%. Παράλληλα, οι αυξήσεις των καύσιμων και των διοδίων έχουν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση, όπως σημειώνει, μιλώντας στο «Βήμα» του Σαββάτου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών ΛεωφορείωνΣοφ. Φάτσιος. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί υποχρεώνει τους αυτοκινητιστές να ζητήσουν αυξήσεις της τάξεως του 5% έως 7% στα τιμολόγιά τους με το νέο χρόνο, τονίζει ο Πρόεδρός τους.Ο κ. Φάτσιος επικαλείται επίσης και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με πιο σημαντικά τη διενέργεια ζημιογόνων ενδονομαρχιακών υποχρεωτικών δρομολογίων, χωρίς καμία αντισταθμιστική καταβολή και την υποχρέωση μεταφοράς κοινωνικών ομάδων με μειωμένο εισιτήριο, χωρίς αποζημίωση από την Πολιτεία.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις