Βέροια: Έβαλε φωτιά στη γυναίκα του!

Στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται 56χρονη, στην οποία επιχείρησε σήμερα να βάλει φωτιά ο 58χρονος, σύζυγος της, στη Βέροια.
 
Σύμφωνα με όσα έγιναν, μέχρι στιγμής, γνωστά από την Αστυνομία, ο 58χρονος, για λόγους που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, έριξε εύφλεκτο υγρό στη γυναίκα του και έβαλε φωτιά. Όταν συνειδητοποίησε τι έκανε, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί ελαφρά εγκαύματα στα χέρια. Ο σύζυγος συνελήφθη.
 
 
 
«Λουκέτα» σε όσες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν, με την έγκριση της τρόικας

 
«Λουκέτα» σε όσες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν, με την έγκριση της τρόικας
«Λουκέτα» σε επιχειρήσεις που έχουν βρεθεί να φοροδιαφεύγουν, θα μπουν το προσεχές διάστημα από το ΣΔΟΕ.
 
Την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις - και για παραδειγματισμό προς τους υπολοίπους - έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο υλοποίησης και των διατάξεων του τελευταίου φορολογικού νόμου. Ενώ, θετικοί προς αυτό είναι και οι ελεγκτές της τρόικας, που θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
 
Στη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών διευκρινίζεται και το πώς θα εφαρμοσθεί από το ΣΔΟΕ το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ η απαγόρευση στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα μπορεί να είναι ακόμη και οριστική σε περίπτωση υποτροπής. Στην απόφαση του υπουργού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι αφού κληθεί ο επιχειρηματίας να εκφράσει τις απόψεις του, η καταλογιστική πράξη κοινοποιείται με αποδεικτικό επίδοσης από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και εκτελείται εντός μηνός από την παρέλευση του χρόνου προσφυγής του επιχειρηματία.
 
Στο «λουκέτο» θα μπαίνουν οι σφραγίδες του ΣΔΟΕ και θα τοποθετούνται δύο κλειδαριές ασφαλείας στην κεντρική πόρτα εισόδου, καθώς και σε κάθε άλλη είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης. Το ΣΔΟΕ θα κρατά τα κλειδιά της μιας κλειδαριάς, ενώ της άλλης θα τα έχει ο επιχειρηματίας.
 
 
 
Εισαγγελείς για το περιβάλλον και... τα αυθαίρετα
 
Εισαγγελείς για το περιβάλλον και... τα αυθαίρετα
Εισαγγελείς για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων στις περιφέρειες της χώρας παρήγγειλε να οριστούν στους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης.
 
Παράλληλα, οι εισαγγελείς οφείλουν να παραγγείλουν στους δασάρχες να συστήσουν στους δασικούς υπαλλήλους να εποπτεύουν και να επιτηρούν τις δασικές εκτάσεις. Ακόμη, οι δασοφύλακες μόλις αντιληφθούν την έναρξη κατασκευής αυθαιρέτων ή την καταπάτηση δημόσιας έκτασης ή έκτασης των ΟΤΑ να προβαίνουν σε καταμήνυση των ιδιοκτητών και να οδηγούν τους υπεύθυνους στο αυτόφωρο. Επίσης, οι δασικοί υπάλληλοι πρέπει να προβαίνουν στην «κατάσχεση των μέσων τέλεσης του εγκλήματος». Για το σκοπό αυτό οι δασικοί υπάλληλοι πρέπει να συνεργάζονται με αστυνομικές, πολεοδομικές και άλλες αρμόδιες αρχές.
Εξάλλου, εισαγγελείς οφείλουν να ανακοινώνουν στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τα παραπεμπτικά βουλεύματα για παραβάσεις της περιβαλλοντολογικής νομοθεσίας, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία έχει το δικαίωμα να παρίσταται στις δίκες ως πολιτική αγωγή.
Ο Παπαδάκης αναφέρει τέλος ότι σε όλες τις εισαγγελικές περιφέρειες πρέπει να οριστούν εισαγγελείς αρμόδιοι για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλος.
 
 
Επίθεση Παπαγεωργόπουλου κατά Μπουτά
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για τις εξαγγελίες του περί ανέγερσης μνημείου για την επανάσταση των Νεοτούρκων στην πλατεία Ελευθερίας
Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε χθες ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καλώντας τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους Θεσσαλονικείς για τις εξαγγελίες του περί ανέγερσης μνημείου για την επανάσταση των Νεοτούρκων, στην πλατεία Ελευθερίας.
“Η εξαγγελία αυτή δεν ξεπερνιέται και δεν συγχωρείται”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που άναψε για την “Πρωτοβουλία”, εξαιτίας των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από εκπροσώπους των ποντιακών σωματείων. Ο κ. Μπουτάρης, πάντως, έχει ήδη προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση για το θέμα αυτό, λέγοντας ότι η πλατεία Ελευθερίας, σχετικά με τη σύνδεσή της με τους Νεότουρκους, θα μπορούσε να αποκτήσει μια διακριτική πλακέτα ενημέρωσης.
Χθες, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία του δήμου. “Ο κ. Μπουτάρης ξεπέρασε τις τελευταίες ημέρες κάθε επιτρεπτό όριο” σημείωσε, κατηγορώντας τον επερχόμενο δήμαρχο ότι τρομοκρατεί τους εργαζόμενους στον δήμο λέγοντας ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, αναστατώνει τους υπαλλήλους της καθαριότητας αναγγέλλοντας ότι θα έλθει σε συμφωνία με εργολάβο, και συγχρόνως “κοροϊδεύει” τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου υποσχόμενος τη μονιμοποίησή τους.

Για τα οικονομικά
Εξάλλου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επιτύχει την υπαγωγή του στις διατάξεις του νόμου περί περαίωσης, ώστε να ρυθμίσει τις οφειλές του προς τη Θ’ ΔΟΥ, οι οποίες προέκυψαν λόγω της υπόθεσης της υπεξαίρεσης που ταλανίζει τον κεντρικό δήμο από το 2008.
“Βεβαίως εμπίπτει ο δήμος μέσα σε αυτές τις διατάξεις. Όπως το περασμένο καλοκαίρι μάς δέσμευσαν τις καταθέσεις στις τράπεζες, αντιμετωπίζοντας στην ουσία τον δήμο σαν ιδιώτη, βάσει της ίδιας νομοθεσίας θα υπαχθούμε και στην περαίωση” επεσήμανε, επαναλαμβάνοντας ότι η κυρία οφειλή του δήμου προς την εφορία ανέρχεται στο ποσό των περίπου 7,2 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, πάντως, και για το θέμα αυτό επέκρινε τη στάση της “Πρωτοβουλίας”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Μπουτάρης συμφώνησε με την πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου να προχωρήσει σε περαίωση, όταν στη δημαρχιακή επιτροπή το άλλο μέλος της ‘τρόικας’, Ανδρέας Κουράκης, μόλις πριν από τρεις ημέρες την καταψήφισε”. Με τη λευκή του ψήφο στο θέμα αυτό ο κ. Κουράκης φέρεται ότι ήθελε να καταδείξει τις πολιτικές ευθύνες που εκτιμά ότι φέρει η απερχόμενη διοίκηση, αλλά και να εκφράσει τη γενικότερη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημαρχιακή επιτροπή.

Κοροϊδία τα περί τραμ
Σχολιάζοντας, εξάλλου, πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τη θαλάσσια συγκοινωνία και το τραμ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για “κοροϊδία” σε βάρος των Θεσσαλονικέων, σημειώνοντας ότι τα έργα αυτά εξαγγέλλονται ανά περιόδους τα τελευταία 25 χρόνια.
“Θα συμβούλευα τους υπουργούς της κυβέρνησης, τις δύσκολες αυτές ημέρες που περνάμε ως χώρα και ως Θεσσαλονίκη, να σταματήσουν τις εξαγγελίες και να προχωρήσουν, αν μπορούν, σε έργα. Από λόγια και εξαγγελίες χορτάσαμε. Λίγος σεβασμός στη νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων δεν βλάπτει”, τόνισε.