Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
1467 αναγνώστες
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010
16:34


 

 

Βανδαλισμοί στα νεκροταφεία

Γέφυρας και Σίνδου…!!!

Άγνωστοι αφαίρεσαν από 300 περίπου τάφους στα νεκροταφεία ΓΕΦΥΡΑΣ και ΣΙΝΔΟΥ  μπρούτζο και διάφορα αντικείμενα. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.
 

 

Τα Κουφάλια έγιναν «ΣΙΚΑΓΟ»…!!!

 
Την Πέμπτη το βράδυ στα Κουφάλια συμμορία  Βουλγάρων συνεμπλάκησαν μεταξύ τους για δύο γυναίκες μέσα στο κέντρο των Κουφαλίων ,!!!
 Οι περίοικοι της πλατείας πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και συνέλαβε αρκετούς απ΄ αυτούς …
Που καταντήσαμε! Στα Κουφάλια , μία ήσυχη πόλη να δημιουργούνται τέτοιες σκηνές και μάλιστα στο κέντρο της  πλατείας  
ΉΜΑΡΤΟΝ!
 
 
 

Κλίμα: Το 2010 θα είναι το πιο θερμό έτος στην Ιστορία

 
Ο φετινός χρόνος αναμένεται να καταγραφεί ως ο πιο θερμός ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ως ο δεύτερος θερμότερος από το 1850 και μετά, δηλαδή από τη χρονιά που άρχισαν να τηρούνται αρχεία με επιστημονικές μετρήσεις θερμοκρασιών. Αυτό προκύπτει από μετρήσεις και υπολογισμούς επιστημόνων της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, της NASA και της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ). Το γεγονός αυτό αποδίδεται από τους ειδικούς στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, που εντείνεται συνεχώς εξαιτίας της καύσης ορυκτών καυσίμων.
Οι τελευταίοι 12 μήνες υπήρξαν οι θερμότεροι στην (επιστημονικά καταγεγραμμένη) Ιστορία, σύμφωνα με τη NASA, και οι δεύτεροι πιο ζεστοί με βάση τα στοιχεία των Βρετανών μετεωρολόγων. Μέχρι σήμερα, ο πιο ζεστός χρόνος ήταν το 1998 (σύμφωνα με τη NASA ήταν το 2005), όταν οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξήθηκαν εξαιτίας ενός ισχυρού ρεύματος «Ελ Νίνιο», το οποίο θερμαίνει τον Ειρηνικό ωκεανό και ασκεί αλυσιδωτές επιδράσεις στο κλίμα του πλανήτη.
Φέτος το «Ελ Νίνιο» ήταν λιγότερο ισχυρό και παράλληλα υπήρξε η επίδραση του ψυχρού ρεύματος «Λα Νίνια». Οι επιστήμονες ανέμεναν ότι οι θερμοκρασίες του 2010 θα ήσαν χαμηλότερες από εκείνες του 1998, αλλά τελικά… δεν ήταν. Τώρα, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις (και πάντα με πιθανό κάποιο στατιστικό λάθος), είναι πιθανό το 2010 να είναι τελικά θερμότερο κι από το 1998! Στις 2 Δεκεμβρίου, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός στη Γενεύη θα δημοσιεύσει τη δική του πρόβλεψη και, σύμφωνα με τους επιστήμονές του, το 2010 θα είναι σίγουρα μέσα στην τριάδα των πιο θερμών ετών στην ιστορία.
Οι μέσες θερμοκρασίες της Γης σήμερα βρίσκονται περίπου 0,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της εποχής πριν τη βιομηχανική επανάσταση (στα μέσα του 19ου αιώνα). Το 2010 η θερμοκρασία είναι περίπου μισό βαθμό (0,5) Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1961 – 1990 και απομένουν δύο ακόμα μήνες στοιχείων για να διαμορφωθεί η τελική εικόνα για φέτος. Εξάλλου, η τελευταία δεκαετία 2000 – 2009 συνολικά υπήρξε η πιο ζεστή στην Ιστορία.
Η άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τους κλιματολόγους, θα έχει ως συνέπεια περισσότερες πλημμύρες, πιο πολλούς καύσωνες και αύξηση της στάθμης των θαλασσών. Η διεθνής κοινότητα προσδοκά πρόοδο στη νέα σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που θα αρχίσει σε λίγες μέρες στην Κανκούν του Μεξικού, όμως η αποτυχία της προηγούμενης συνόδου της Κοπεγχάγης μάλλον δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία για κάποια νέα δεσμευτική διεθνή συμφωνία…

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού