Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ...- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΩΝΑΣ
1639 αναγνώστες
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010
01:44


ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ  

 Όσο επιδεινώνεται η οικονομική κρίση, τόσο πιο έντονη γίνεται η ανάγκη πολλών Συνανθρώπων μας  για ρευστό, αφού μετά τα σκληρά μέτρα της Τρόικας, ο μισθός που παίρνουν φθάνει δεν φθάνει για τις άμεσες υποχρεώσεις τους. Έτσι, αρκετοί έχουν ξεκινήσει να ρευστοποιούν ό,τι μπορεί να ενισχύσει το «ταμείο» τους και όταν αυτό είναι δυνατό. Κοσμήματα, χρυσαφικά, ακόμη και συμβόλαια ζωής βαδίζουν προς... εκποίηση απ’ όσους με δυσκολία τα βγάζουν πέρα.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξαγορές των συμβολαίων ζωής έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ από την αρχή του χρόνου, με μισθωτούς και οικογενειάρχες να είναι εκείνοι που κατά κύριο λόγο «σπάνε» τα συμβόλαια! Αρκετοί σχολιάζοντας το γεγονός δεν το βρίσκουν παράξενο, αφού το κόστος ζωής έχει γίνει δυσβάστακτο, όπως υποστηρίζουν.

«ΦΩΤΙΑ» ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ...
Τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει να στέλνονται στους περισσότερους τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι αυξήσεις, για τις περισσότερες κατηγορίες των ΙΧ, μόνο για την τελευταία τριετία (2009 - 2011) διαμορφώνονται από 40% μέχρι 62%. Σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού, το συνολικό «χαράτσι» για το 2011 υπολογίζεται σε 1,2 δισ. ευρώ, ενώ οι νέες αναπροσαρμογές έρχονται να επιβαρύνουν τους κατόχους οχημάτων που κυκλοφόρησαν από το 2005 και μετά. Η διάθεση και η πληρωμή των σημάτων θα γίνεται από τις τράπεζες μέχρι 31 Δεκέμβρη.

Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ...
Σημαντική επιβάρυνση για πολλούς επαγγελματίες μας  είναι και η περαίωση, που εντελώς ξαφνικά εξήγγειλε η Κυβέρνηση, για να ενισχύσει τα έσοδα στα ταμεία της.
Έμποροι της ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ  - ΕΧΕΔΩΡΟΥ  - ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ- ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ  (και όχι μόνο ) ζητούν επιτακτικά να υπάρξουν ευνοϊκότεροι όροι στη ρύθμιση, αφού το πρόβλημα ρευστότητας είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. «Με την αγορά να έχει βαλτώσει και το χρήμα να μην κινείται», όπως υποστηρίζουν, «είναι πολύ δύσκολο να βρούμε χρήματα για να διευθετήσουμε και τις φορολογικές μας υποχρεώσεις».

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...
Στο μεταξύ, αρκετοί ήδη τρέχουν για να βάλουν από τώρα πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς από τις αρχές του έτους θα το πληρώνουν… χρυσάφι. Η εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, περιλαμβάνεται στα νέα επώδυνα μέτρα που ζήτησε η Τρόικα, για να εξασφαλιστεί η γ΄ δόση του δανείου από το Δ.Ν.Τ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου, ώστε να πληρώσουν πιο φθηνά για να ζεσταθούν, στο πλαίσιο των γενικών περικοπών που αναγκάζεται κάθε νοικοκυριό να κάνει, για να τα βγάλει πέρα.

ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ…
Υπάρχουν βέβαια και άλλα… χαράτσια, που σφίγγουν σαν μέγγενη τους. Για παράδειγμα, τα έξοδα για τα φροντιστήρια, αλλά και για τα ξενόγλωσσα βιβλία, για τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, που θα είναι αυξημένα από 5% έως 15% και φυσικά τα αγαθά, που με τη νέα αύξηση του ΦΠΑ καθίστανται είδος πολυτελείας!
 
 
 
 Mε τη μισθοδοσία του μήνα Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία το σύστημα Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).Η Ε.Α.Π. αποτελεί το μοναδικό φορέα πληρωμής, όχι μόνο των τακτικών αποδοχών αλλά και των πάσης φύσεως πρόσθετων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενων απολαβών, του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και των λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τον Δεκέμβριο, οι μισθολογικές αμοιβές για περισσότερους από 200.000 αμειβομένους του Δημοσίου καταβάλλονται και καταγράφονται, για πρώτη φορά, σε κεντρική, ηλεκτρονική βάση δεδομένων, επιτρέποντας τον έλεγχο, την επεξεργασία και την ανάλυση στοιχείων σχετικά με το ύψος και την δομή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την ολική ένταξη του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α..Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχή Πληρωμής:
- επιτυγχάνεται ο ακριβής προσδιορισμός των δαπανών που αφορούν στη μισθοδοσία του δημοσίου τομέα γενικά,
- δημιουργείται ηλεκτρονική βάση δεδομένων και διευκολύνεται ο δημοσιονομικός σχεδιασμός της εκάστοτε εισοδηματικής πολιτικής,
- διασφαλίζεται η διαφάνεια στην καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών και απολαβών του προσωπικού του δημοσίου τομέα,
- διευκολύνεται και ισχυροποιείται ο έλεγχος νομιμότητας των αμοιβών από τις επιφορτισμένες με αυτό το έργο υπηρεσίες,
- αναμένεται σημαντική εξοικονόμηση δαπανών, καθώς θα ελέγχεται πλέον ηλεκτρονικά το προβλεπόμενο ανώτατο όριο απολαβών κατά περίπτωση, αλλά και θα είναι δυνατές παντός είδους διασταυρώσεις στοιχείων,
- μειώνεται ο αριθμός των υπαλλήλων που απασχολούνται με την πληρωμή των αποδοχών και έτσι εξοικονομούνται χιλιάδες ώρες εργασίας,
- απλοποιούνται διαδικασίες και αυξάνεται η διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφόρων πληροφοριακών συστημάτων.
Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων προκύπτουν τα εξής:
- Οι αμειβόμενοι που πληρώνονται σήμερα μέσω της ΕΑΠ είναι 202.025
- Από αυτούς οι 5.536 δεν έχουν απογραφεί (2,7%). Σημειώνεται πως θα δοθεί ευκαιρία σε όσους δικαιολογήσουν το γεγονός της μη απογραφής τους, να απογραφούν. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ε.Α.Π. θα σταματήσει την καταβολή της μισθοδοσίας τους.
- Η διάρθρωση των αμοιβών ανά Υπουργείο του οποίου η μισθοδοσία καταβλήθηκε είναι η παρακάτω. Σημειώνεται ότι τα παρακάτω στοιχεία αποτυπώνουν τις αμοιβές που καταβάλλονται μέσω Ε.Α.Π. και όχι τυχόν φορείς ή υπηρεσίες των Υπουργείων που δεν έχουν ακόμη, ενταχθεί στην Ε.Α.Π..
Για τις περιπτώσεις εκείνες που θα διαπιστωθεί ότι έχουν καταβληθεί αμοιβές και αποζημιώσεις κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, το Υπουργείο Οικονομικών θα απαιτήσει την επιστροφή των αναλογούντων ποσών και θα κινήσει κάθε σχετική διοικητική έρευνα και νομική διαδικασία. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Το όνομά της είναι HATICE Kocaman, το ύψος της φτάνει μόλις τα 71 εκατοστά.
Αποφοίτησε από ένα ειδικό σχολείο.
Τώρα ζει στο σπίτι των ανάδοχων γονέων, Kadirli (Τουρκία).
Η HATICE αναγνωρίστηκε επίσημα ως η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο........ 
 
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΦΙΑ ΠΑΚΑΛΙΔΟΥ


«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν πολίτες στην Κάρτα του Πολίτη, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που άνοιξε από την αρχή της εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι πήραν θέση εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις σε θέματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο κατά της Κάρτας του Πολίτη, με πρωτοβουλία θρησκευτικών οργανώσεων. Μέχρι χτες είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 25.700 ηλεκτρονικές υπογραφές. Η Ιερά Σύνοδος πάντως είχε κρατήσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το θέμα, ενώ την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από συνάντηση των μελών της με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, είχε θέσει ορισμένες προϋποθέσεις, επισημαίνοντας ότι «η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως». Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) ζητά ρητώς η Κάρτα του Πολίτη «να μην περιέχει κατ' ουδέναν τρόπο εμφανή ή αφανή τον αριθμό 666» και «κατ' ουδέναν τρόπο δεν πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες». Πάντως, πηγές της Ιεράς Συνόδου κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς, όπως ανέφεραν, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα δινόταν για διαβούλευση στις αρχές του 2011. Σε κάθε περίπτωση η ΔΙΣ μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου (ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης) θα έχει καταθέσει τις προτάσεις της και εξακολουθεί να συνιστά σε κλήρο, μοναχούς και πιστούς να περιμένουν την τελική θέση της.
 
 
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις