Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΓΡΙΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ... ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
1442 αναγνώστες
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010
00:07

 

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ 

 
Αν και ο «Καλλικράτης» εξασφαλίζει μεγαλύτερες αποδοχές για την πλειονότητα των δημάρχων που θα τον υπηρετήσουν, στη χθεσινή συνάντηση των νεοεκλεγμένων της Αττικής περίσσεψαν οι γκρίνιες για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο» και την υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών όσων είναι υπάλληλοι.
Οι 66 δήμαρχοι της Αττικής συναντήθηκαν χθες, στο ξεκίνημα διήμερου σεμιναρίου που οργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται ουσιαστικά για σεμινάρια που οργανώνονται ανά την επικράτεια για το σύνολο των αυτοδιοικητικών στελεχών, προκειμένου να εκφραστούν απορίες, παράπονα και προτάσεις πριν από την 1/1/2011, οπότε ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος. Το σεμινάριο παρακολούθησε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, μαζί με τους οκτώ αντιπεριφερειάρχες, ενώ από τους 66 δημάρχους, οι 31 αναλαμβάνουν για πρώτη φορά καθήκοντα. 
Σύμφωνα με τον άρθρο 16 του «Καλλικράτη», αναστέλλεται η άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων, όταν είναι σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων. Στο άρθρο 93 δε, για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και πάσης μορφής ΝΠΙΔ «χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας τους», ενώ παλαιότερα υπήρχε δυνατότητα διατήρησης μέρους εκείνων των αποδοχών. Προφανώς, όσοι κατέβηκαν στις εκλογές γνώριζαν τις παραπάνω προβλέψεις... 
Ωστόσο χθες, στα «πηγαδάκια» των αιρετών το επαγγελματικό ασυμβίβαστο ήταν θέμα αιχμής και κάποιοι συζητούσαν τη νομική δυνατότητα ακύρωσης του μέτρου στην πράξη. Σε ερώτημά του προς το προεδρείο ο επανεκλεγμένος δήμαρχος Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδης το έθεσε ακόμη πιο αιχμηρά: «Υπάρχει και το προηγούμενο των βουλευτών που είχαν ασυμβίβαστο και μετά απαλλάχθηκαν»... 
Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις προβλέψεις του «Καλλικράτη», προκύπτει αύξηση των αποδοχών των δημάρχων σε ποσοστό έως και 30%. Λόγω αύξησης πληθυσμού μετά τη συνένωση δήμων, ο επικεφαλής μικρού δήμου μπορεί να ανέβει από τις περίπου 2.000 ευρώ στα 3.300 μικτά (60% επί των αποδοχών του γραμματέα υπουργείου). Ο ανώτατος μικτός μισθός φτάνει στα 5.500 μικτά (άνω των 100.000 κατοίκων) και εδώ μπορεί να προκύπτει μείωση για το δήμαρχο Αθηναίων, καθώς ο απερχόμενος λάμβανε 7.000, μαζί με τα έξοδα παράστασης. 
Οι δήμαρχοι έθεσαν αλλεπάλληλα ερωτήματα και για τους ειδικούς συμβούλους που μπορούν να προσλάβουν. Ο ανώτατος αριθμός ισούται με εκείνο των αντιδημάρχων (οκτώ στο Δήμο Αθήνας). Αλλοι ρώτησαν για το ποιος θα πληρώνει το προσωπικό που θα έρθει στους δήμους από τις νομαρχίες. Θέμα είναι επίσης τι θα γίνει με τους πολλούς προϊσταμένους ίδιων διευθύνσεων, που θα προκύψουν από δήμους που συνενώνονται, οι οποίοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους για ένα εξάμηνο, μέχρι να γίνουν τα νέα οργανογράμματα, να εγκριθούν και να γίνει η επιλογή των νέων διευθυντών.

Διάσωση δύο αλιεργατών στη Νέα Μηχανιώνα

 

 

Δυο Αιγύπτιοι αλιεργάτες διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από άνδρες του λιμενικού σώματος, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, 52χρονος και 30χρονος που επέβαιναν στην βοηθητική λέμβο αλιευτικού σκάφους, βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό όταν από λάθος η βάρκα αναποδογύρισε και τους καταπλάκωσε, έξω από τον κυματοθραύστη του λιμανιού. 
Αμέσως, σήμανε συναγερμός στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας και άντρες του λιμενικού που βρίσκονταν στην περιοχή έσπευσαν και διέσωσαν τους δύο αλλοδαπούς. 
Οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες διακομίσθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής, απ' όπου αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και αφού δήλωσαν ότι αισθάνονται καλά στην υγεία τους. 
Η αναποδογυρισμένη βάρκα ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι από άλλο αλιευτικό. 
Στο μεταξύ, η λιμενική αρχή της Ιερισσού Χαλκιδικής, ενημερώθηκε από το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Αγίου Όρους, για περιστατικό εγκλωβισμού 27χρονου, σε παραλία κοντά στην ιερά μονή Ζωγράφου (Βουλγάρικο μοναστήρι). 
Ο 27χρονος εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του λιμενικού στην περιοχή Ακρωτηρίου Θηβαϊδας Αγίου Όρους, απ’ όπου απεγκλωβίστηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμανάκι της Δάφνης. 

 
Σοκ στον ΠΑΟΚ απ' την Γερμανία, όπου πήγε από σήμερα το πρωί ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Εκεί εξετάστηκε από ειδική γιατρό και αποφασίστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς, η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.
Ο Μουσλίμοβιτς που ταλαιπωρείται από πρόβλημα στους κοιλιακούς αρκετό καιρό πήγε σήμερα με τον γιατρό του ΠΑΟΚ Γιάννη Ράλλη στο Μόναχο. Υπήρχε ο φόβος ότι θα χρειαστεί εγχείριση και τελικά αυτός επιβεβαιώθηκε μετά την επίσκεψη σε ειδικό για τους κοιλιακούς. 
Κατά συνέπεια, ο Μάκης Χάβος δεν μπορεί να τον υπολογίζει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και τις προσεχείς αναμετρήσεις με Λάρισα (εκτός), Ηρακλή (εντός) και Κέρκυρα (εκτός). 
Η ακριβής, χρονικά, απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους θα εκτιμηθεί μετά την επέμβαση στην οποία αναμένεται να υποβληθεί. 
Ανησυχία υπάρχει για τον Ανίς Μπουσαϊντί, αφού στην σημερινή προπόνηση παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο γόνατο. Την Τρίτη το πρωί θα υποβληθεί σε εξετάσεις. 
Αντίθετα, αναμένεται σύντομα η επιστροφή του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ που δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στο αριστερό γόνατο.

 

 

 
Γ. Μπουτάρης, Γ. Καμίνης, Γ. Σγουρός στα «θρανία». Μαθαίνουν πως θα έχουν αρμοδιότητες αλλά θα χάσουν φορείς
Τρεις στις τέσσερις δημοτικές επιχειρήσεις καταργούνται, αλλά δεν τίθεται θέμα απολύσεων. Αρμοδιότητες μετακινούνται από το κράτος στις περιφέρειες και στους δήμους αλλά οι πολίτες πρέπει να εξυπηρετηθούν άμεσα. Το σπάταλο Δημόσιο πρέπει να μικρύνει αλλά να προσφέρει και καλύτερες υπηρεσίες.
Γ. Μπουτάρης, Γ. Καμίνης, Γ. Σγουρός στα «θρανία». Μαθαίνουν πως θα έχουν αρμοδιότητες αλλά θα χάσουν φορείς Μόνο τον... τετραγωνισμό του κύκλου δεν εξήγγειλαν χθες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στους νεοεκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους στο πλαίσιο εκδήλωσης του υπουργείου. Στην πραγματικότητα, ήταν η δεύτερη ημέρα «σεμιναρίου» για την επιμόρφωση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών στον «Καλλικράτη». 
Προχθές, πρώτη μέρα της εκδήλωσης, συμμετείχαν οι 66 νέοι δήμαρχοι της Αττικής εκφράζοντας πλήθος ερωτημάτων αλλά και γκρίνια για το επαγγελματικό τους ασυμβίβαστο και τη στελέχωση των γραφείων τους. Χθες οι ερωτήσεις περιορίστηκαν στα «πηγαδάκια», ενώ αυξήθηκαν γεωμετρικά οι εναγκαλισμοί των νεοεκλεγέντων και η αναζήτηση μιας χειραψίας με τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Ραγκούση. 
Ο υπουργός Εσωτερικών, που μίλησε πρώτος, αναφέρθηκε σε έναν «οδικό χάρτη» ενεργειών που πρέπει να τηρηθεί μέσα στο κρίσιμο τρίμηνο που ακολουθεί. Πρόκειται για 26 υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν (24 έχουν ήδη υπογραφεί) και 25 προεδρικά διατάγματα που πρέπει να δημοσιευτούν, 257 διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη και 1.200 νέα ηλεκτρονικά ΚΕΠ που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Σε άλλο σημείο, ο κ. Ραγκούσης μίλησε για «εγχειρίδιο» σαν εκείνο που έχουν οι πιλότοι «για να αποφύγουμε λάθη και προβλήματα». 
Αμέσως μετά έδωσε και τα «ύψη πτήσης»: «Από περίπου 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις θα καταργήσουμε τις 4.500 [...] που ιδρύθηκαν από το 1998 κυρίως και μετά, και αυτή η κατάργηση προβλέπεται να ακολουθηθεί από τις απαραίτητες μετατάξεις χωρίς να τίθεται σε καμία απολύτως περίπτωση θέμα απολύσεων των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις», χωρίς να διευκρινίζει πάντως αν αυτό αφορά και συμβασιούχους. 
«Ο "Καλλικράτης" είναι ένα μικρό παιδί που έχει τη δική μας ανάγκη, να το πάρουμε στα πρώτα του βήματα, να το νοιαστούμε, να το φροντίσουμε», είπε κλείνοντας ο Γ. Ραγκούσης, αφού προηγουμένως υπαινίχθηκε ότι θα ακολουθήσει και επόμενο σχέδιο μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από το κράτος στην αυτοδιοίκηση. Με αυτήν ακριβώς την πρόβλεψη ίσως να σχετίζεται και η συγκεχυμένη αναφορά του πρωθυπουργού, ότι μετά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων θα προχωρήσει όχι μόνον η αναδιοργάνωση του κεντρικού κράτους αλλά και η «αξιοποίηση ενός σημαντικού δυναμικού που μπορεί και εθελούσια ακόμη να μεταφερθεί στην αυτοδιοίκηση ώστε να συμβάλει στις μεταρρυθμίσεις». 
Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του με μια ανασκόπηση, σε χρόνο αόριστο, σε «αυτό που πέρασε η χώρα μας, ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στην πρόσφατη ιστορία μας». Μίλησε για λάθη του παρελθόντος αποδίδοντας ευθύνες στους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης που διαμόρφωσαν «διάφορα κατεστημένα» και «πρότυπα ιδιοτελή που δεν συνέβαλαν στην προστασία του συλλογικού συμφέροντος». Τόνισε ότι η ασθένεια του κεντρικού κράτους μεταφέρθηκε και στην αυτοδιοίκηση υπαινισσόμενος ότι μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο, δηλαδή μια υγιής αυτοδιοίκηση να περισώσει το κράτος. Χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» τη μεγαλύτερη τομή στη λειτουργία του κράτους, «μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας». 
Χρήματα υπάρχουν για όλα αυτά; «Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων», επέλεξε να σημειώσει ο Γ. Παπανδρέου, για «να είναι αποτελεσματικές και στοχευμένες οι υπηρεσίες». «Αυτό που έπαψε να υπάρχει είναι η κατασπατάληση των δημόσιων πόρων», προτίμησε ως διατύπωση ο Γιάννης Ραγκούσης... * 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις