Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ - ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΠΕΥΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΚΕΩΝ
2406 αναγνώστες
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010
00:17

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών:
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 
ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) ΤΟΥ ΣΤΕΛΛΙΟΥ 
ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 
ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΓΑΛΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΙΣΤΟΣ ) ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΜΙΧ 
ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΚΥΖΙΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ 
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ 
ΠΑΠΠΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ 
ΛΙΑΠΗ–ΠΕΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΚΑ (ΜΑΡΙΑ) ΤΟΥ ΧΡΥΣ 
ΓΚΑΤΖΕΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΜΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΖΩΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΤΟΥ ΑΝ 
ΦΑΣΦΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΣΙΝΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 
ΔΑΛΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΔΡΟΣΟΥ -ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ 
ΙΣΣΑΚΙΔΗ ΑΝΤΖΕΛΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 
ΘΩΜΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝ 
ΚΑΛΠΑΖΙΔΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 
ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΣΙΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ 
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΖΙΓΚΕΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΦΑΡΦΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 
ΖΑΧΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ 
ΑΝΤΥΠΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ( ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΚΥΖΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ 
ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΒΕΛΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ 
ΚΑΤΣΑΝΗ–ΤΕΡΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥΕΙΡΗΝΗ 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΖΕΜΠΙΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ 
ΣΙΩΜΑΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ 
ΤΑΣΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
Δημοτική κοινότητα Αγίου Παύλου 
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 
ΤΑΧΤΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ 
ΛΥΚΟΥΡΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤ 
ΝΤΟΥΛΜΑΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΩΚ 
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΔΑΡΑΜΗΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ-ΖΗΣΗ 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ 


Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης 
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 
ΑΡΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΓΙΑΓΚΟΖΙΔΟΥ–ΤΣΙΛΦΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ 
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 
ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΥ 
ΣΤΟΛΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ(ΕΛΕΝΑ) ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ 
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ 
ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ 
ΤΑΣΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 


Δημοτική Κοινότητα Πεύκων 
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΑΙΤΗ) ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ 
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ –ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ 
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΤΟΚΚΑΣ ΡΟΔΟΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 


Δημοτική Κοινότητα Συκεών 
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 
ΡΟΙΔΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ 
ΚΑΓΙΑΜΠΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 
ΤΕΡΖΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΛΑΣΗ 
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΣΒΕΝΤΖΙΔΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (ΓΙΑΝΝΑ) ΤΟΥ ΔΗΜ. 
ΘΩΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΘΩΜΑΙΔΗΣ ) ΤΟΥΔΗΜ. 
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΤΣΙΓΚΙΡΛΙΩΤΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ 
ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛ 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ 
ΓΙΑΡΕΝΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

«Επέστρεψε» στο Πατριαρχείο το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι τουρκικές αρχές παρέδωσαν τον τίτλο ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε τον περασμένο Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Στις 3 Νοεμβρίου, το Πρωτοδικείο Πριγκήπου, εφαρμόζοντας ουσιαστικά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είχε αποφασίσει να επιστραφεί στο Πατριαρχείο ο τίτλος.Τον τίτλο παρέλαβε από το τμήμα κτηματολογίου του γραφείου Επάρχου στην Πρίγκηπο, ο δικηγόρος του Πατριαρχείου και λέκτορας του Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Κτιστάκις με τον συνεργάτη του, Τούρκο δικηγόρο Τζεμ Μουράτ Σοφούογλου. Στη συνέχεια ο τίτλος παραδόθηκε, στο Φανάρι, από τους δικηγόρους στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος, σήμερα αυτό ήταν το δώρο του Αγίου Ανδρέα», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.Ο Σοφούογλου είπε πως «αποκαταστάθηκε ένα δικαίωμα» και υπογράμμισε πως το τίτλος του Ορφανοτροφείου ανήκε στο Πατριαρχείο μέχρι το 2005, όταν αφαιρέθηκε με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου. Τόνισε μάλιστα ότι η απόφαση συνιστά νομικό προηγούμενο για άλλες παρόμοιες υποθέσεις.Ο Γιάννης Κτιστάκις επεσήμανε ότι «η ομάδα δικηγόρων εργάστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανωτερότητα του δικαίου και το Πατριαρχείο».

 


 

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε αρκετές περιπτώσεις δε στήριξαν τις κομματικές επιλογές σε μια σειρά δήμων αλλά και στην περιφέρεια. Αυτό ήταν σύμφωνα με πληροφορίες το βασικότερο συμπέρασμα των μελών της νομαρχιακής επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασαν χτες το απόγευμα για να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της συζήτησης ασκήθηκε ονομαστική κριτική σε κομματικούς παράγοντες που δεν ενίσχυσαν με το σύνολο των δυνατοτήτων τους υποψήφιους δημάρχους, όπως ο Γιάννης Μαυρομάτης στο δήμο Θερμαϊκού, ενώ ειδική αναφορά έγινε στους δήμους Πανοράματος, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου.
Για τους τρεις τελευταίους δήμους υπήρξε διαφορετική εκτίμηση για τους λόγους της ήττας. Οι πληροφορίες λένε ότι εκτιμήθηκε ότι αποτελούν μια ειδική κατηγορία ΟΤΑ, όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μη στρατεύονται τα στελέχη του κόμματος στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων που υπέδειξε η Ιπποκράτους. Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι η αυξημένη δυναμική που είχαν αναπτύξει οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι και οι αντιδράσεις λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν επέτρεψαν τη συγκρότηση ισχυρών «πράσινων» ψηφοδελτίων.

 

WikiLeaks:Στα άδυτα της διπλωματίας

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διακόσιες πενήντα χιλιάδες τηλεγραφήματα Αμερικανών διπλωματών αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύονται στις μεγαλύτερες εφημερίδες του διεθνούς Τύπου φέρνοντας στο φως τα άδυτα της διπλωματίας των ΗΠΑ.Πρόκειται για "250.000 απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα", γράφει η "New York Times", στην οποία το WikiLeaks έδωσε πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα, όπως και σε άλλες μεγάλες εφημερίδες του διεθνούς Τύπου.Οι σημειώσεις αυτές "προσφέρουν ένα πρωτόγνωρο πανόραμα μυστικών διαπραγματεύσεων, όπως αυτές που εφαρμόζουν οι πρεσβείες σε όλο τον κόσμο", παρατηρεί η αμερικανική εφημερίδα. Ορισμένα από τα έγγραφα αυτά είναι πολύ πρόσφατα, προσθέτει.Τα περίπου 250.000 έγγραφα φέρνουν στο φως τις πρακτικές της αμερικανικής διπλωματίας που συνήθως κρατούνται μυστικές σε μια ολόκληρη σειρά θεμάτων, ευαίσθητου χαρακτήρα ή όχι.Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον έκρινε ότι οι διαρροές εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας που δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks, συνιστούν "μια επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας". 
 
 

Εθνικό σύμφωνο ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τη συγκρότηση ενός νέου Εθνικού Συμφώνου Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου(ΕΣΕΕ). Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα σύμφωνο στο οποίο "δεσμευόμαστε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς υπεκφυγές και συμβιβασμούς, ένα συμβόλαιο με τις νέες γενιές, που προσφέρει ένα κοινωνικά δίκαιο μέλλον για τη χώρα, οικονομικά και οικολογικά βιώσιμο". Η κα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εναντίον των νέων και μεγάλων φόρων, προτείνει τη μείωση της φορολογίας αρχικά για τις επιχειρήσεις και αργότερα για όλους γύρω στο 20%, επιδιώκει εθνική συνεννόηση ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να μειωθούν κατά 1/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού στην επόμενη δεκαετία, ζητά να περιοριστεί ο κρατικός παρεμβατισμός στις αγορές, προτείνει την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους συνδικαλιστές ώστε να εργάζονται, και οι μείζονες απεργίες να αποφασίζονται μετά από μυστική καθολική ψηφοφορία, να ανοίξουν με ταχείες διαδικασίες σε ιδιώτες επενδυτές οι κλάδοι του τουρισμού και των μεταφορών καθώς και να αξιοποιηθεί η δημόσια ακίνητη περιουσία. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζήτησε από τους εμπόρους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές στην αγορά ενώ τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ανηφορικό δρόμο. "Δεν κάναμε την ώρα που έπρεπε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Τώρα, απότομα, και με οδυνηρό για πολλούς συμπολίτες μας τρόπο πρέπει να τα αλλάξουμε όλα", είπε η κα Μπακογιάνη, μιλώντας για τον καίριο ρόλο των εμπόρων στην ανάπτυξη της χώρας. Η κα Μπακογιάννη είπε επίσης ότι μερικούς μήνες μετά την ψήφιση του πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας υπάρχουν δύο κίνδυνοι: Η δημοσιονομική υστέρηση σε σχέση με τους στόχους και η έλλειψη ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων. "Η εθνική προσπάθεια κινδυνεύει να εκτροχιαστεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους", σημείωσε η κα Μπακογιάννη και έκανε λόγο για πολιτικές ηγεσίες που δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται και συνεχίζουν να πολιτεύονται με πρακτικές που ίσχυσαν στο δημόσιο βίο πριν την κρίση.Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι διαπραγματεύτηκε με λάθος τρόπο το μνημόνιο, δεν μειώνει τις δημόσιες δαπάνες, δεν αντιμετωπίζει δραστικά τις προνομιούχες ΔΕΚΟ, ενώ καθυστερεί να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα και να πυροδοτήσει την ανάπτυξη. Για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε ότι αναμασούν χθεσινές συνταγές, αδυνατούν να προσφέρουν λύσεις και εξαντλούνται σε λαϊκισμούς, κοινοτοπίες και εκτός πραγματικότητας οικονομικές και πολιτικές συνταγές. 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το θέμα της συνεχιζόμενης εγκατάλειψης των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος επαναφέρει ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννηςμε Ερώτησή του στη Βουλή.«Το ΥΠΕΧΩΔΕ, επί πεντέμισι χρόνια, είχε ενισχύσει ουσιαστικά όλους τους Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας μας, ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους, δηλαδή τη διαχείριση, προστασία και ανάδειξη των περιοχών του δικτύου «Natura 2000». Ειδικότερα:
• Ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο που εγγυάται την ομαλή λειτουργία και χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης.
• Ενισχύθηκαν με προσωπικό (επιστημονικό, τεχνικό, διοικητικό, συνολικά 300 περίπου άτομα) όλοι οι Φορείς Διαχείρισης, με απολύτως διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.
• Αντιμετωπίστηκαν τα οικονομικά θέματα όλων των Φορέων Διαχείρισης μέχρι το 2014.
Όμως στον ένα και πλέον χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) εγκατέλειψε τους Φορείς Διαχείρισης (ΦΔ) των προστατευόμενων περιοχών, με αποτέλεσμα η διαρκή υποβάθμιση και απαξίωσή τους.
Έτσι σήμερα οι Φορείς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις έγκρισης των Τεχνικών Δελτίων από το ΥΠΕΚΑ, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν οι πληρωμές του προσωπικού των Φορέων και οι ασφαλιστικές τους εισφορές από τις αρχές του 2010 (!), ενώ οι Φορείς αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους δαπάνες όπως πάγια έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ) και σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό των Φορέων έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 01/09/2009 η αρμόδια Υπηρεσία του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών προκειμένου να μην υπάρξει κενό χρηματοδότησης τους. Η Υπουργός Περιβάλλοντος όμως, με εγκύκλιό της τον Οκτώβριο 2009, «πάγωσε» τις σχετικές διαδικασίες των Φορέων μη επιτρέποντας ουσιαστικά να ληφθούν εγκαίρως αποφάσεις προώθησης των Τεχνικών τους Δελτίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας τελεί ήδη υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη των γραφείων αφού έχει να καταβάλει ενοίκια 10 μηνών ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση του, λόγω οφειλών του, με αποτέλεσμα να αδυνατεί ακόμα και να συνεδριάσει!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο Στ. Καλογιάννης και ερωτά την αρμόδια Υπουργό:
• Για ποιούς λόγους το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει την πολιτική εγκατάλειψης και απαξίωσης των προστατευόμενων περιοχών και των Φορέων Διαχείρισής τους, ερχόμενο για πολλοστή φορά σε πλήρη αντίφαση τόσο με τις προεκλογικές μεγαλοστομίες του ΠΑΣΟΚ για τις περιοχές αυτές όσο και με τις μετεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης περί “πράσινης ” ανάπτυξης;
• Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να εγκριθούν οι προτάσεις των Φορέων Διαχείρισης και να χρηματοδοτηθούν για να επιτελέσουν το έργο τους;
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις