Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
1304 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010
00:31

 Oι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στις κεντρικές αγορές, με στόχο το παρεμπόριο  
Ένταση των ελέγχων στην αγορά ενόψει των Χριστουγέννων ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας, επισημαίνοντας ότι τα συνεργεία των ελεγκτών θα πενταπλασιαστούν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στις κεντρικές αγορές, προειδοποίησε ότι το παρεμπόριο γύρω από τις αγορές δεν θα γίνει ανεκτό ενώ θα δοθεί βάρος και στην καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων. Ανέφερε ακόμη ότι έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών φάκελος με καταγγελίες που αφορούν την εξαγωγή μεγάλου φορτίου εγχώριας πατάτας στη Ρουμανία χωρίς συνοδευτικά έγγραφα.

Οι τιμές αν αφαιρέσουμε την επίπτωση του ΦΠΑ βρίσκονται στα περυσινά επίπεδα, ανέφερε ο υφυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι, οι τιμές πρέπει να πέσουν και θα πέσουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρόβλιας, ο γεν. γραμματέας Εμπορίου κ. Σ. Κομνηνός και ο ειδικός γραμματέας εποπτείας της αγοράς κ. Γ. Στεργίουπαρουσίασαν σήμερα τρία παρατηρητήρια τιμών, για είδη σούπερ - μάρκετ, καύσιμα και δίδακτρα. Μέσω των αντίστοιχων ιστοσελίδων στο Ίντερνετ οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές για το «καλάθι» των προϊόντων που επιλέγουν, στα καταστήματα της περιοχής της ή να βλέπουν το φθηνότερο πρατήριο καυσίμων στη διαδρομή που ακολουθούν.

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις ο υφυπουργός ανέφερε ότι ως τις αρχές Ιανουαρίου θα εκδοθούν τρία δελτία τιμών φαρμάκων, με τις τιμές των σκευασμάτων που δεν έχουν αναθεωρηθεί με βάση τη νέα Αγορανομική Διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων. 

Ο κ. Ρόβλιας δεν θέλησε να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων απελευθέρωση τιμών των οπωροκηπευτικών, κατάργηση της γνωστοποίησης των αυξήσεων στο υπ. Ανάπτυξης και των συγχωνεύσεων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κ.α.

 

 

 

Νέα "καμπάνα" για Μουρίνιο

 

 

 

 

    Με νέα ποινή, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της ισπανικής λίγκας, κινδυνεύει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ήδη, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής από την UEFA για την προτροπή του σε Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος να αποβληθούν εκουσίως στον αγώνα με τον Αγιαξ, για το Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να τους έχει "καθαρούς" από κάρτες στη συνέχεια της διοργάνωσης. Τώρα, ο "εκλεκτός" κινδυνεύει να εισπράξει μια νέα ποινή, για το επεισόδιο που είχε με τον τεχνικό της Σπόρτινγκ Χιχόν, Μανόλο Πρεσιάδο, στη μεταξύ τους αναμέτρηση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "Marca". Ο Μουρίνιο είχε κατηγορήσει τον Πρεσιάδο πως "δώρισε" τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στους "μπλαουγκράνα", με τον Πρεσιάδο να απαντά "είσαι κάθαρμα". Ήδη, η πειθαρχική επιτροπή έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.
 
 
Για εξωγήινη ζωή θα κάνει ανακοινώσεις η NASA
 

ΓΙΑ ΕΞΩΓΉΙΝΗ ΖΩΉ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ Η NASA

Αναταραχή στο διαδίκτυο προκάλεσε η ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, NASA, σύμφωνα με την οποία την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με μια επιστημονική ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή

 

 

 Νέα αστυνομία, βάζει στόχο το οικονομικό και ηλεκτρονικό έγκλημα

Την ίδρυση και λειτουργία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προβλέπει σχέδιο διατάγματος, το οποίο προωθείται για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Η οικονομική αστυνομία θα έχει αρμοδιότητα να καταδιώκει εγκλήματα όπως: η απόκρυψη φορολογικών στοιχείων, η παράνομη μεταφορά κεφαλαίων και η παράνομη διακίνηση χρήματος, η παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ή χρηματοδοτήσεων από τα κρατικά ταμεία. Οι παράνομες συναλλαγές σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, η μη καταβολή εισφορών από φυσικά και νομικά πρόσωπα, η υπερτιμολόγηση φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, οι παράνομες συνταγογραφήσεις, οι αναληθείς γνωματεύσεις γιατρών, προκειμένου να πληρώσουν ασφαλιστικοί φορείς και η έκδοση αποδείξεων από γιατρούς. Το κάθε είδους λαθρεμπόριο και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παράλληλος στόχος είναι η καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος που έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις.
 
Με το σχέδιο που υπογράφει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, γίνεται πράξη η δέσμευση του πρωθυπουργού για ίδρυση Οικονομικής Αστυνομίας η οποία θα έχει ευρύτατες αρμοδιότητες και ευελιξία δράσης σε πανελλαδική κλίμακα. Κύριος στόχος να κτυπηθεί το οικονομικό έγκλημα το οποίο επηρεάζει αρνητικά την εθνική οικονομία και το δημόσιο συμφέρον.
 
Η οικονομική αστυνομία θα στελεχωθεί από ειδικό προσωπικό και νέους επιστήμονες που έχουν προσληφθεί πρόσφατα και θα υπάγεται απ' ευθείας στον αρχηγό της αστυνομίας.
 
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα έχει, ειδικότερα, τμήματα γενικών υποθέσεων και προστασίας προσωπικών δεδομένων, τμήμα προστασίας ανηλίκων, τμήμα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και λογισμικού και τμήμα ασφάλειας ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
 
Σε κάθε διεύθυνση Ασφαλείας της ελληνικής αστυνομίας δημιουργείται ειδική διεύθυνση αθλητικής βίας με στόχο τη τήρηση της δημόσιας τάξης σε τοπικούς και διεθνείς ποδοσφαιρικούς αγώνες.
 
Τέλος, δημιουργείται κέντρο συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών με στόχο να συγκεντρώνει πληροφορίες για κάθε μορφής έγκλημα σε όλη τη χώρα, ώστε να αντιμετωπίζεται πιο εύκολα το οργανωμένο έγκλημα.
 
 
Χείρα βοηθείας προς δεκάδες άπορες και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα τείνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ο οποίος προς αυτή την κατεύθυνση προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία «Τράπεζας Ρουχισμού».
Ήδη από προσφορές των κατοίκων της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί είδη ένδυσης, είδη υπόδησης, είδη προικός και παιχνίδια, τα οποία θα διατεθούν στις ωφελούμενες οικογένειες την προσεχή Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010.
Η διάθεση των ειδών που έχουν συγκεντρωθεί θα γίνει από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι στο πρώην δημοτικό αναψυκτήριο (Λεωφόρος Δημοκρατίας και Θεσσαλονίκης γωνία), όπου λειτουργεί η «Τράπεζα Ρουχισμού» του Δήμου Ωραιοκάστρου. Τα είδη που θα παραμείνουν στη διάθεση του Δήμου θα προσφερθούν σε συλλόγους και φορείς, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

 

 

 

 

 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού