Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΤΖΕΝΗ ΓΟΥΣΗ
1311 αναγνώστες
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010
00:32

 

 

 

 
Οι Νομάρχες Ημαθίας και Θεσσαλονίκης Κώστας Καραπαναγιωτίδης και Παναγιώτης Ψωμιάδης επισκέφθηκαν το μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα στις 9 το πρωί σήμερα Πέμπτη. Ήταν επίσης εκεί οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Καλαϊτζίδης, Γεωργία Μπατσαρά και Στάθης Σαρηγιαννίδης.
Συνομίλησαν με τους αγρότες και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους .
«Σήμερα ειρηνικά και αύριο αν χρειαστεί δυναμικά» είπε  χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης

 

Δήλωση του κ. Γιουτίκα, για την εκλογή του

 

 

Ευχαριστούμε πολύ για την Αποκλειστική δήλωση του κ. Γιουτίκα, στο diavatanews.
“Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν εμένα και τον συνδυασμό “Μαζί στον Δήμο Δέλτα”, πίστεψαν ότι υπάρχουν ακόμη αξίες στην πολιτική και μας ανέδειξαν νικητές στις εκλογικές μάχες της 7ης και 14ης Νοεμβρίου.
Αυτή η νίκη ανήκει όμως σε όλους τους δημότες ανεξαρτήτως αν μας ψήφισαν.
Το αποτέλεσμα πιθανόν να αποτέλεσε έκπληξη για όσους είτε ήταν ξένοι στην περιοχή μας, είτε δεν μας γνώριζαν. Γιατί εμείς ήμασταν βέβαιοι ότι ο κόσμος του Δήμου Δέλτα θα μας εμπιστευόταν και θα μας ψήφιζε.
Το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στους εξής παράγοντες:
Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο…
Τα επιχειρήματα μας δεν ήταν ο δόλος και η συκοφαντία, αλλά η σωστή πληροφόρηση των πολιτών…
Δεν επιδιώξαμε να “κλέψουμε” την ψήφο των συμπολιτών μας, με ανέφικτες υποσχέσεις…
Εμείς κοιτάξαμε στα μάτια τον λαό, πρίν και το κάνουμε και μετά τις εκλογές, όπως κάναμε πάντα…
Πείσαμε ότι είμαστε, οι πιό ικανοί, για να λύσουμε τα προβλήματα αυτού του τόπου…
Για την υλοποίηση του προγράμματος μας συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο με στελέχη έμπειρα, και στελέχη νέα και ικανά…
Τις προταιρεότητες της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε αποτελούν:
1. Η αναβάθμιση των προνοιακών δομών με δράσεις για κάθε ηλικία, ειδικά τις ευαίσθητες.
2. Η κατάρτηση αναπτυξιακών προγραμμάτων με παράλληλη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
3. Η συμβολή στην εξασφάλιση ευκαιριών και θέσεων απασχόλησης.
4. Η βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών μέσα απο την βελτίωση των υποδομών.
5. Η ανάδειξη των πολιτισμικών χαρακτηριστικών του τόπου μας.
6. Η διαφάνεια στην άσκηση της εξουσίας.
Η νίκη μας στις εκλογές, επιβραβεύει την διαφάνεια και την εντιμότητα στην διαχείρηση της πολιτικής εξουσίας.
Μέχρι τώρα έτσι διοικούμε. Το ίδιο θα πράξουμε και απο την 1η Ιανουαρίου, στον νέο Δήμο Δέλτα.
Μαζί στον Δήμο Δέλτα, θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μάς, και θα δουλέψουμε σκληρά για να οδηγήσουμε τον τόπο μας, σε μιά νέα δυναμική εποχή.” 
 
 
 
12% ΟΙ ΜΕΙΏΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΆΛΛΑΓΜΑ ΤΟ ΠΆΓΩΜΑ ΑΠΟΛΎΣΕΩΝ 
- Η ΙΣΧΎΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΆΕΙ ΤΑ ΔΎΟ ΧΡΌΝΙΑ 
- ΣΥΜΦΏΝΗΣΑΝ ΕΠΈΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΏΝ ΣΥΜΒΆΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗ ΜΈΛΗ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΊΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΦΈΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΈΓΙΝΕ Η ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΝ ΚΑΙ ΜΈΧΡΙ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΏΡΑ ΚΎΚΛΟΙ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΤΟ ΔΙΑΨΕΎΔΟΥΝ

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι υπήρξε συμφωνία τεσσάρων σημείων για την επιχειρησιακές συμβάσεις 
που σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει: 
-Να συνάπτονται για ορισμένο χρονικό διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τα δύο χρόνια.
-Μείωση των μισθών που δεν θα ξεπερνάει όμως το 12%
-Ρήτρα που θα υποχρεώνει τις επιχειρήσεις για το διάστημα αυτό να μην κάνουν απολύσεις

-Να μην ισχύσει η κατάργηση της επέκτασης των συμβάσεων σε κλάδους που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις. 
Η συμφωνία αυτή θα τεθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπόψη της τρόικας και εφόσον λάβει την έγκριση θα προχωρήσει τις επόμενες ημερες στην διαμόρφωση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή, πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2011. 
Η συμφωνία πάντως ξεπερνάει το “σκόπελο” της τρόικας που ζητούσε να υπερισχύσουν οι επιχειρηματικές συμβάσεις άνευ όρων σε όλα τα επίπεδα 
Επιπλέον για να ισχύσουν οι συμβάσεις προβλέπεται ότι θα γίνεται από το εργοστασιακό σωματείο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Στις επιχειρήσεις με προσωπικό από 20 έως 50 άτομα θα απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων και στις μικρότερες επιχειρήσεις το ρόλο της μεσολάβησης θα αναλαμβάνει το κλαδικό σωματείο. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Βήμα η δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων θα παρέχεται στις περιπτώσεις των κλάδων όπου η σύμβαση θα υπογράφονται από την πλειοψηφία των εργοδοτών, δηλαδή από τις επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το 50% συν ένα του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

 

Καθόλου εντυπωσιακή και μάλλον αντιπερισπασμός στις αποκαλύψεις του Wikileaks (πολύ Mega βλέπουν στις ΗΠΑ) ήταν η αποκάλυψη της ΝΑΣΑ.
Βρήκαν λέει ένα μικρόβιο σε μια λίμνη της Καλιφόρνια, που έχει αρσενικό στα δομικά στοιχεία του και άρα μπορεί να ήρθε από το διάστημα. Ούτε ο Λιακόπουλος δε λέει τέτοια..
Δείτε και το  βίντεο από την παρουσίαση, με το οποίο θα καταλάβετε για τι φούσκα μιλάμε. Και μόνο που θα δείτε την ...ερευνήτρια θα καταλάβετε...
Η ανακάλυψη, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή στο περιοδικό Science, αποκαλύφθηκε από τους ερευνητές της μελέτης πριν τη συνέντευξη Τύπου της NASA, που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης.
«Τα ευρήματά μας αποτελούν υπενθύμιση ότι η ζωή όπως την ξέρουμε μπορεί να είναι πολύ πιο ευέλικτη από ό,τι υποθέτουμε ή μπορούμε να φανταστούμε» δήλωσε η Φελίσα Γουλφ-Σάιμον του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Το παράξενο πλάσμα που ανακαλύφθηκε δεν είναι μεν εξωγήινο, είναι όμως ένα πραγματικό τέρας της λίμνης. Το μοναδικό βακτήριο, της οικογένειας των Holomonadaceae, βρέθηκε στη διαβόητη Λίμνη Μόνο της Καλιφόρνια, της οποίας τα αφιλόξενα νερά περιέχουν αρσενικό και άλλα δηλητήρια.
Κανένα ψάρι δεν μπορεί να ζήσει στα νερά της, τα βακτήρια όμως αφθονούν.
Το παράξενο με το νέο είδος είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιεί ένα δηλητήριο, το αρσενικό, ως δομικό λίθο για το γενετικό υλικό του.
Η ανακάλυψη επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο.
Ολα ξεκίνησαν με μια συζήτηση πριν από μερικά χρόνια ανάμεσα σε τρεις επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο διαφορετικές μορφές ζωής, που να μην επηρεάζονται απόλυτα από τους βιολογικούς νόμους, να υπάρχουν στη Γη.
Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον, ο Αριελ Ανμπάρ του Πανεπιστημίου της Αριζόνας (νοτιοδυτικά) και ένας τρίτος επιστήμονας, ο Πολ Ντέιβις, δημοσίευσαν στη συνέχεια το 2009 εργασίες που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι το αρσενικό μπορεί να υποκαταστήσει τον φωσφόρο (με τον οποίο είναι κοντά στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων) στις πρώιμες μορφές ζωής στη Γη.
Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον στη συνέχεια πειραματίστηκε με τη θεωρία αυτή στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, η οποία παρπουσιάζει υψηλά ποσοστά σε αλάτι και αρσενικό, όπου συνέλεξε τα ιζήματα αυτά.

 «Εκτροχίασαν τον υπερσιβηρικό» των σωματεμπόρων

Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν και περισσότερα από 160 προσήχθησαν και εξετάζονται για συμμετοχή στο μεγαλύτερο κύκλωμα εμπορίας γυναικών στην Ελλάδα, κυρίως από τη Ρωσία και μάλιστα τις περιοχές της Σιβηρίας, τις οποίες οι δράστες προωθούσαν σε κέντρα διασκέδασης ή εξέδιδαν μέσω γραφείων.
 
Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, το κύκλωμα ήλεγχε περίπου το 80% των γυναικών από χώρες της ανατολικής Ευρώπης τις οποίες εκμεταλλεύονται οι σωματέμποροι στην Ελλάδα. Τα μέλη του κυκλώματος στη Ρωσία έκλειναν στις γυναίκες αεροπορικά εισιτήρια μέσω χωρών στις οποίες ισχύει η Συνθήκη Σένγκεν και από εκεί έφταναν στην Ελλάδα χωρίς να γίνεται άλλος έλεγχος, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός τους.
Η γιγαντιαία επιχείρηση του τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και άλλα σημεία της χώρας, ενώ σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές γίνεται έρευνα και στη Ρωσία.
Ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται 40χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιείων και άλλων επιχειρήσεων κυρίως τη νύχτας, ο οποίος είχε συλληφθεί για παρόμοια μεγάλη υπόθεση το Νοέμβριο του 2008, αλλά πριν από περίπου ένα χρόνο αφέθηκε ελεύθερος, γιατί έληξε ο χρόνος προφυλάκισής του.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις