Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η "ΜΕΔΟΥΣΑ..." ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΜΑΡΙΑ...
1168 αναγνώστες
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010
14:28

 Η «ΜΕΔΟΥΣΑ…»

 
 
 


 
Αγαπητοί συνδημότες βρίσκομαι πάλι κοντά σας για να αναλύσουμε το τι παίχτηκε στην προεκλογική περίοδο.
 
Έντονες φήμες κυκλοφορούν στον Δήμο Χαλκηδόνας ότι δυστυχώς δεν έλειψαν και αυτή τη φορά οι υπόγειες και μυστικές συμφωνίες και συνεργασίες μεταξύ προσώπων υποψηφίων ή ακόμη και συνδυασμών διαφορετικών κομμάτων με ανταλλαγή ψήφων μεταξύ υποψηφίων περιφέρειας και δήμων.
 
Δηλαδή -  κατόπιν μυστικής συμφωνίας – ένας συνδυασμός δήμου ή ένας υποψήφιος του άλφα κόμματος ψήφισε τον αντίθετο συνδυασμό περιφέρειας ή υποψήφιο του βήτα κόμματος στην ίδια εκλογική περιφέρεια και όχι τον συνδυασμό της περιφέρειας του κόμματος του και το αντίστροφο.
Έτσι και οι δύο συνεργαζόμενες με μυστικές συμφωνίες πλευρές αύξησαν ανεξήγητα τα ποσοστά προδίδοντας την κομματική τους παράταξη και κόντρα στην επίσημη κομματική γραμμή κάνοντας τους υπόλοιπους μη πονηρούς να ψάχνονται ακόμη και να βρουν γιατί χάσανε.
 
Έτσι λέει εξηγείται η άνοδος του κ. Μπόλαρη στον διευρυμένο δήμο Κουφαλίων. Την δεύτερη Κυριακή – σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές – δεν ξαναψήφισαν πάλι αυτούς που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.
 
Όποιος δηλαδή ανοίγει τον λάκκο του άλλου , πέφτει ο ίδιος μέσα. Η με άλλα λόγια όποιος έχασε , ψάχνει για ψύλλους στα άχυρα. Η και με πιο απλά λόγια ακόμη ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.
 
Τελικά πάει αυτό ήταν, τέλειωσαν και οι δημοτικοπεριφερειακές εκλογές. Τα αποτελέσματα λίγο-πολύ όλοι τα γνωρίζετε . Για όλα τα υπόλοιπα που παίχτηκαν παρασκηνιακά ίσως ή μάλλον καλύτερα οι περισσότεροι από εσάς δεν τα γνωρίζουν. Αλλά επαναλαμβάνω, ούτε εμείς που γνωρίζουμε αρκετά δεν θα καθίσουμε να σας τα γράψουμε όλα , δεν έχει πλέον καμιά σημασία.
 
Το αποτέλεσμα είναι εκείνο που γράφει και εκείνοι που εξελέγησαν μετά από τα συγχαρητήρια μας , τις φιέστες που δικαιολογημένα έστησαν, σε λίγο καιρό θα κληθούν να κολυμπήσουν στα βαθιά.  Ορισμένοι μόνοι τους και άλλοι χωρίς «κουλούρα» (σωσίβιο).
 
Μερικοί ίσως να έχουν κάποια βοήθεια από ναυαγοσώστες που θα βρεθούν τυχαία(;) δεν νομίζω, πάνω στο ίδιο καράβι.
 
Αλλά για να γράψουμε τα πράγματα με το όνομα τους θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αναφέρω ότι τεράστια ευθύνη έχουν όλοι οι αποτυχόντες υποψήφιοι δήμαρχοι αφού οι περισσότεροι απ’ αυτούς ξέχασαν το πιο βασικό, τον αγώνα κανένας δεν τον παίρνει με την φανέλα «χρίσμα» μόνο.
 
Ας κοιτάξουν λοιπόν πρώτα να δουν και να καταλάβουν τι λάθη έκαναν οι ίδιοι και έφτασαν σε αυτήν την ήττα και μετά ας κατηγορήσουν τους υπόλοιπους.
 
Σίγουρα υπήρξαν συμμαχίες, αλλά θα μπορούσαν και οι ίδιοι να είχαν φροντίσει να τις αποτρέψουν πριν την κάλπη.
 
Πάντως από μια ήττα δύο τινά μπορούν να συμβούν: ή να σε πάρει η κάτω βόλτα και να τα παρατήσεις (κάτι που δεν τιμά κανέναν, πάνω από όλα για όλους εκείνους που σε τίμησαν με την ψήφο τους) ή να μάθεις από τα λάθη που σε οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα , να ανασυνταχτείς και να επιστρέψεις δυναμικά για να πάρεις το αίμα σου , ώπ συγγνώμη τον δήμο πίσω!!!
 
Τελικά έγινε και αυτό σε αυτές τις εκλογές , κατάφεραν πασόκοι να ψηφίσουν δεξιά για να μείνει ο εκλεκτός εκτός τελικού για να κάνουν τα χατίρια κάποιων.
 
Ένα νέο σκηνικό δημιουργείται πλέον στον διευρυμένο δήμο Χαλκηδόνας μετά την καθαρή νίκη του κ. Παναγιώτη Δαϊκούδη.
 
Τόσο ο νεοεκλεγείς  δήμαρχος όσο και οι τρείς συνδυασμοί της μειοψηφίας αναζητούν τα μηνύματα της κάλπης και την στρατηγική της επόμενης μέρας.
Η πλειοψηφία έχει το πλεονέκτημα της άσκησης εξουσίας , αλλά και το μειονέκτημα πως θα πρέπει να δώσει λύση στα προβλήματα τριών δήμων μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
 
Θα έχει μικρή έως καθόλου περίοδο χάριτος και λιγοστά περιθώρια να αναλάβει δράσεις καθώς θα χρειαστεί να αναλώσει πολύτιμο χρόνο για να οργανώσει τον νέο δήμο. Και αυτά είναι πράγματα που δεν φαίνονται ,  δεν γυαλίζουν στο μάτι.
 
Από την άλλη μεριά η κάθε παράταξη της μειοψηφίας έχει διαφορετικά προβλήματα , αλλά και ένα κοινό πλεονέκτημα. Χρόνο για να λύσει και να οργανωθεί για τον Ιούνιο του 2014 αφού δεν ασκεί εξουσία.
 
Περιοδείες σε όλα τα Δ.Δ του Δήμου Χαλκηδόνας ξεκίνησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Παναγιώτης Δαϊκούδης προκειμένου να ευχαριστήσει από κοντά τους πολίτες για την συμμετοχή τους στις εκλογές,  αλλά και την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν τον ίδιο αλλά και τον συνδυασμό του.
 
Το αμέσως προσεχώς διάστημα θα καταρτιστεί ένα πλάνο των επισκέψεων στην διάρκεια των οποίων θα καταγραφούν και τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους , προκειμένου να καταρτιστεί ένα πλάνο δράσεων , οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης την 1Η Ιανουαρίου 2011.
 
Αν για την Κίνηση Αλλαγής το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ένα μούδιασμα αφού υπήρχε εσωτερικός πόλεμος για τον συνδυασμό του κ. Άρη Αραμπατζή ήταν ένα αληθινό σοκ.
 
Το σοκ δεν αφορά ασφαλώς το τελικό αποτέλεσμα , το οποίο έτσι όπως διαγράφηκαν τα πράγματα στον α΄ γύρο ίσως να ήταν και αναμενόμενο.
 
Αφορά περισσότερο την διαπίστωση πως ο συνδυασμός δεν αντιλήφθηκε τα μεγάλα προβλήματα που είχε από την αρχή της προεκλογικής περιόδου.
 
Τα μεγάλα προβλήματα που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό της Ν.Δ. αφού τα μισά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξαν φανερά την υποψηφιότητα του κ. Δαϊκούδη.
 
Η αιτία για το πρόβλημα αποσυσπείρωσης θα απαντηθεί σύντομα. Μία πρώτη ματιά μπορεί να μιλήσει για τα λάθη τακτικής και στρατηγικής του κ. Άρη Αραμπατζή σχετικά με το θέμα του χρίσματος.
Για τον δικό μας τον κ. Μαυρουδή Μηντσιούδη τα λάθη αρκετά. Όπως για παράδειγμα δεν έβγαλε καν πρόγραμμα . Θα δεχθούμε πως αυτά είναι πράγματα που ελάχιστα επηρεάζουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων.
 
Η κουβέντα που γίνεται περί έλλειψης διάθεσης από μέρους του να υποταχθεί σε συμφέροντα μένει να απαντηθεί. Είναι γεγονός πως ο κ.  Μαυρουδής πολεμήθηκε από τους ίδιους τους πασόκους που του γύρισαν την πλάτη. Ο ίδιος αρνήθηκε να κλείσει τα μέτωπα και πλήρωσε.
 
Κάπου εδώ κλείνουμε και σας εύχομαι ο τελευταίος μήνας του χρόνου να είναι ο καλύτερος για όλους μας αν και αμφιβάλλω. Επίσης  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσους εορτάζουν αυτήν την περίοδο.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ "ΜΕΔΟΥΣΑ" ΣΤΟ 
"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού