Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΚΟΥΩ...ΜΑΘΑΙΝΩ...ΓΡΑΦΩ... - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΣΑΚΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
1602 αναγνώστες
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010
10:56

 

 

 
Αγαπητοί φίλοι βρισκόμαστε λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά όλοι μιλούν για τις δημοτικές εκλογές . Εδώ ο κοσμάκης δεν έχει να φάει και αυτοί ασχολούνται με το ποιος έχασε , γιατί έχασε και πως κέρδισε.
 
Σήμερα θα ασχοληθώ λίγο με τους κ.κ. Παναγιώτη Δαϊκούδη και Γιάννη Μπίκο. Δαϊκομπίκηδες …ήταν ο τίτλος των επιθέσεων που όλο το προηγούμενο προεκλογικό διάστημα δέχθηκαν αυτά τα δύο στελέχη.
 
Ο κ. Γιάννης Μπίκος γιατί ήταν υπ’ αριθμών 1 κίνδυνος για όλους . Ο κ. Δαϊκούδης γιατί είχε μαζί του τον κόσμο των Κουφαλίων καθώς και την ταυτότητα του καλού παιδιού.
 
Οι εκλογές τέλειωσαν και ο καθένας απ’ αυτούς κατέγραψε την δύναμη του και την δυναμική του. Ο κ. Δαϊκούδης έγινε δήμαρχος αφού η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών την δεύτερη Κυριακή του έδωσε λευκή επιταγή για να την αξιοποιήσει.
 
Ο κ. Μπίκος πήρε χιλιάδες σταυρούς στον Δήμο Χαλκηδόνας γελοιοποιώντας όσους έλεγαν ότι δεν τον θέλουν στον Δήμο τους. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε και τους δύο οι οποίοι τώρα αναλαμβάνουν να σηκώσουν το βαρύ φορτίο.
 
Ο κ. Δαϊκούδης αναλαμβάνει τον Δήμο Χαλκηδόνας σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή και με πλήθος προβλημάτων. Η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετούς άπειρους συμβούλους περί των δημοτικών και θα δυσκολευτούν να βρουν τον βηματισμό  τους.
 
Είναι όμως καλύτερα να έχεις άπειρους δημοτικούς συμβούλους που θα μάθουν και πάντα θα ισχύει η ελπίδα ότι μπορεί να γίνουν χρήσιμοι , παρά δημοτικούς συμβούλους επαγγελματίες στο ρουσφέτι.
 
Αυτά τα άτομα πιστεύουμε ότι θα δώσουν ζωντάνια και φρεσκάδα στα δημοτικά συμβούλια ακόμα και με λάθη. Ακόμα και αν κανείς πιστεύει ότι στο διάβα του χρόνου και αυτοί θα βάλουν το δάκτυλο στο δημοτικό μέλι μέχρι να γίνει αυτό θα έρθουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές.
 
Κανείς δεν περιμένει θαύματα από τον κ. Δαϊκούδη και τους συμβούλους του, περιμένει όμως σεμνότητα και μια νέα διαπραγμάτευση με την κοινωνία της Χαλκηδόνας με βάση τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου και την τραγική οικονομική συγκυρία.
 
Ο κ. Δαϊκούδης έχει πίστωση χρόνου. Μπροστά του έχει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της συνένωσης , τα άδεια ταμεία και την πίεση που θα ασκηθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
 
Η 14 Νοέμβρη έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκλέγει δήμαρχους ακόμα και μίας τετραετίας.
 
Απ’ αυτόν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πολίτες των άλλων συνδυασμών που τον στήριξαν μαζικά την δεύτερη Κυριακή περιμένουν να μην υποχωρήσει σε συμφέροντα και φυσικά να μην φτιάξει μια νέα αυλή η οποία θα τον οδηγήσει στην πολιτική αυτοκτονία.
 
Οι χρισμένοι από τα κόμματα του δικομματισμού έχασαν παταγωδώς ανατρέποντας όλες τις λογικές προβλέψεις.
 
Διπλής ερμηνείας , σύμφωνα με την πασοκική διάλεκτο για την ήττα στις δημοτικές εκλογές στους τρείς δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
 
Και το «δεν μπόρεσε η παράταξη μας να πείσει ότι είναι η εναλλακτική λύση» και το «υπήρξαν αδυναμίες όπως φάνηκε στην συγκρότηση ψηφοδελτίων» θεωρήθηκε από πολλούς ιδιαιτέρως αιχμηρή για τους επικεφαλής της παράταξης.
 
Το μήνα του μέλιτος θα κάνουν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι μέχρι να αναλάβουν ρόλο στις αρχές του χρόνου ενώ γι’ αυτούς που παραμένουν η ανάπαυλα αυτή κρίνεται πολυτέλεια.
 
Αποβάλλοντας το άγχος της προεκλογικής περιόδου οι νικητές ξέρουν πως έχουν λίγο μόνο διάστημα μαζί και τις γιορτές των Χριστουγέννων για να περάσουν ξέγνοιαστα. Διότι από εκεί και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.
 
Άλλωστε η εκλογική επιτυχία είναι το ένα στάδιο για έναν που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στα κοινά. Το δεύτερο δυσκολότερο στάδιο, είναι αυτό που θα αναλάβει μετά την εκλογική επιτυχία και θα αντιμετωπίσει μπροστά του αυτό για το οποίο πάλεψε το προηγούμενο διάστημα.
 
Οι επιλογές των εκλογών επικροτήθηκαν . Τώρα πλέον αφού μένει ένας μικρός χρόνος ενημέρωσης στο νέο αντικείμενο, ξεκινούν τα δύσκολα που θα κριθούν μάλιστα σε χρόνο μικρότερο τόσο των προκατόχων τους όσο και αυτών που θα ακολουθήσουν.
 
Δυστυχώς  ο εκλογικός νόμος δεν αφήνει πολλά περιθώρια προσαρμογής στα νέα πρόσωπα, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με έναν νέο θεσμό. Αυτόν τον Καλλικράτη για τον οποίο μάλλον και ο νομοθέτης λιγότερα από ότι έπρεπε γνωρίζει. Φυσικά εμείς πολύ λιγότερα.
 
Αυτό όμως που μπορούμε να παρατηρήσουμε με βεβαιότητα είναι πως οι νέοι δήμαρχοι δεν θα πρέπει να αφήσουν μέρα να πάει χαμένη.
 
Ακόμη και αυτόν τον μήνα του μέλιτος θα πρέπει να αξιοποιήσουν για την σωστή ενημέρωση ενώ με τις κατάλληλες επιλογές στην συνέχεια πρέπει να αξιοποιήσουν την εμπειρία ανθρώπων που μπορεί να έχουν στο πλευρό τους.
 
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα εμποδίσουν την δική τους προοπτική και τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους, οι νέοι δήμαρχοι θα πρέπει στο πλευρό τους να έχουν έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης αλλά και συγχρόνως ανθρώπους που δεν προκαλούν αρνητικά συναισθήματα στο εκλογικό σήμα.
 
Μεγάλη νίκη για τον «πατριάρχη»της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Νίκο Γιουτίκα ο οποίος κέρδισε τον διευρυμένο δήμο ΔΕΛΤΑ.

 
Οι συμπολίτες του στον σημερινό δήμο εκτίμησαν το έργο του. Οι νέοι συνδημότες του τον εμπιστεύτηκαν . Ο κ. Γιουτίκας πέτυχε μια μεγάλη νίκη και πλέον συνεχίζει το σημαντικό έργο ανάπτυξης στον νέο Δήμο.
 
Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι αυτή η στήλη πρέπει να έχει κάποιο πολιτικό στίγμα γιατί έτυχε να στηρίζω την προσπάθεια ενός συνδυασμού.
 
Και εδώ είναι το μεγάλο λάθος που κάνουν αρκετοί εις βάρος μόνο. Νομίζουν ότι επειδή στήριξα το συγκεκριμένο συνδυασμό θα πρέπει να γράφω συνεχώς υπέρ του αδιαφορώντας για τα λάθη που θα κάνουν.
 
Αυτό φίλοι μου δεν είναι δημοσιογραφία που μπορεί να ασκηθεί από κάποιον που θεωρεί του εαυτό του ελεύθερο άνθρωπο έστω και αν  ανήκει  στους ερασιτέχνες δημοσιογράφους.
 
Όλα αυτά θα τα δείτε στο άμεσο μέλλον. Γράφω πάντα αλήθειες και ποτέ δεν θα κρύψω τίποτε. Από το 1980 που ασχολούμαι με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχω δώσει εξετάσεις τόσο στον αθλητικό τομέα όσο και στον πολιτικό.
 
Υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπηρετώ την ενημέρωση με τον δικό μου τρόπο. Μου είναι αδιανόητο την μια μέρα να ανεβάζω στα ουράνια κάποιον και την επόμενη χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος να τον κατεβάζω χαμηλά.
 
Αυτά όμως για σήμερα και σας υπόσχομαι το χταπόδι του “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ” να σας δώσει μια πρώτη εκτίμηση λίαν συντόμως ποιοι θα είναι οι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι του Δ.Σ. στους Δήμους της Δυτικής Θες/νίκης.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
 "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις