Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ " ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟ - Λουκέτα… στις εφορίες ΙΩΝΙΑΣ και ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ; ΕΠΕΜΕΛΕΙΑ ΤΖΕΝΗ ΓΟΥΣΗ
1115 αναγνώστες
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010
00:36

 

Φρένο στις επεκτάσεις που εκκρεμούν επί χρόνια βάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η αλόγιστη δόμηση των προηγούμενων δεκαετιών συσσώρευσε προβλήματα και δεν έλυσε το στεγαστικό. Επίσης, κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό την πολύτιμη γεωργική γη, τους φυσικούς πόρους και την ορθολογική ανάπτυξη τόσο του αστικού ιστού όσο και του ημιυπαίθριου, υπαίθριου και αγροτικού χώρου. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, οι εκκρεμούσες επεκτάσεις αριθμούν περίπου 80.000 στρέμματα.

Αν και δεν πρόκειται να σταματήσουν όλες, είναι δεδομένο ότι κονδύλια για να προχωρήσουν δεν υπάρχουν. Συνεπώς, όσες έχουν δρομολογηθεί και είναι σε ικανοποιητικό στάδιο υλοποίησης ή έχουν ώριμες μελέτες δεν υπάρχει λόγος να «παγώσουν». Οι υπόλοιπες θα παραμείνουν... όνειρο και σχέδια στο χαρτί.
Ετσι κι αλλιώς, παρά τον «παροξυσμό» των δημάρχων, που επί τουλάχιστον δυο δεκαετίες χρύσωναν το χάπι στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων σχεδιάζοντας επεκτάσεις και μετατρέποντας τα χωράφια σε χρυσοφόρα οικόπεδα, τα σχέδια παρέμεναν σε επίπεδο υποσχέσεων, το πολύ μελετών. Χρήματα για την ολοκλήρωση των επεκτάσεων δεν υπήρχαν κι έτσι πλέον καταγράφονται σχέδια που εκκρεμούν για περισσότερα από 15 χρόνια.
Επίσης, βάσει των γενικών πολεοδομικών σχεδίων (ουσιαστικά δηλαδή των επεκτάσεων) που έχουν κατατεθεί επισήμως και υποτίθεται ότι προχωρούν σε υλοποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα υπάρξουν νέες δομημένες εκτάσεις ικανές να εξυπηρετήσουν τις στεγαστικές ανάγκες περίπου 400.000 νέων μόνιμων κατοίκων.
Οι επεκτάσεις που εκκρεμούν σήμερα είναι της Πυλαίας, της Μίκρας και της Θέρμης στις ανατολικές παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, οι οποίες όμως έχουν δρομολογηθεί και προχωρούν (συγκριτικά με τις άλλες περιοχές) με κάποιο σχετικό ρυθμό. Συνολικά σε αυτές τις περιοχές υπό ένταξη είναι περίπου 31.000 στρ. Δρομολογημένη είναι επίσης και η επέκταση του δήμου Θερμαϊκού (7.500 στρ.).
Σε εκκρεμότητα και άρα επισφαλής θεωρείται η επέκταση στην Επανομή (17.800 στρ.), ενώ και στη Μηχανιώνα (2.200 στρ.) και στα Βασιλικά (4.100 στρ.) υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις.
Στο Ωραιόκαστρο ολοκληρώθηκαν οι επεκτάσεις και σχεδιάστηκαν νέες (4.700 στρ. προς Νεοχωρούδα, νότια της Γαλήνης και νοτιοανατολικά του παραδοσιακού οικισμού Ωραιοκάστρου), οι οποίες προχωρούν, ενώ στο Χορτιάτη άδηλο είναι το μέλλον της επέκτασης σε 3.000 στρ. Τίτλοι τέλους, εφόσον ισχύσουν οι προθέσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, θα πέσουν για μια από τις πιο... καθυστερημένες επεκτάσεις (πάνω από 15 χρόνια) στο δήμο Εχεδώρου (3.600 στρ.). Σε εκκρεμότητα είναι οι επεκτάσεις στο δήμο Αγίου Αθανασίου, ενώ στο δήμο Λαγκαδά τα 2.000 στρ. που έχουν εγκριθεί αναμένεται να μη συναντήσουν εμπόδια. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για το σύνολο των στρεμμάτων που ήθελε να εντάξει στο σχέδιο πόλης ο δήμος (5.800).
 
 
Στην κατάργηση αρκετών ΔΟΥ της χώρας,θα προχωρήσει η Κυβέρνηση. Για τις εφορίες στις οποίες προγραμματίζεται να μπει «λουκέτο» το υπουργείο Οικονομικών θα ανοίξει τα χαρτιά του την τελευταία στιγμή, υπό τον φόβο αντιδράσεων τόσο από τους υπαλλήλους που υπηρετούν στις συγκεκριμένες εφορίες όσο και από την τοπική κοινωνία.Ο προγραμματισμός προβλέπει «λουκέτα» στις πόλεις όπου υπάρχουν περισσότερες από μία ΔΟΥ, καθώς και στους νομούς όπου οι εφορίες βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση η μία από την άλλη.
Έτσι,με «λουκέτο» κινδυνεύει η ΔΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,αλλά και οι Περιφερειακές ΔΟΥ που λειτουργούν σε κωμοπόλεις του Νομόυ.Το επόμενο χρονικό διάστημα,αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις κυρίως από την τοπική κοινωνία αλλά και τους βουλευτές της περιοχής.
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις