Τώρα και... αγροτικός «Καλλικράτης»

Με τον αγροτικό «Καλλικράτη» η κυβέρνηση θα στείλει τους γεωπόνους και τους κτηνιάτρους στο χωράφι, κοντά στο αγρότη, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσιάζοντας το τετραετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας, σε ημερίδα της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Όπως τόνισε ο εκσυγχρονισμός του τομέα θα ολοκληρωθεί το 2011 με την στροφή στην παραγωγή και στις διαρθρωτικές αλλαγές (υπουργείο, συνεταιρισμοί κλπ).
Το 2012 θα υπάρξει βελτίωση της ανάπτυξης με την αντιστροφή στο ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, ενώ το 2013 θα μπούμε σε μια δυναμική ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και σε μια εγρήγορση για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020.
Καταλήγοντας εξήγγειλε την ίδρυση ενός δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων σε κάθε μια από τις περιφέρειες της χώρας.
 
Επίσημη παρουσίαση από τον πρωθυπουργό
Στο μεταξύ, από την Κρήτη θα παρουσιάσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, με την ευκαιρία της περιφερειακής σύσκεψης στο Ρέθυμνο, για την αγροτική ανάπτυξη του νησιού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει το «Καλάθι προϊόντων της Κρήτης», που είναι συνδεδεμένο με τη μεσογειακή διατροφή.
Ο υφυπουργός κ. Γιάννης Κουτσούκος θα παρουσιάσει τον αγροτικό «Καλλικράτη» και η υφυπουργός, Μιλένα Αποστολάκη θα παρουσιάσει το «πρόγραμμα υποστήριξης του αγρότη-Έρευνα κατάρτιση πιστοποίηση».