Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ - ΨΩΜΙΑΔΗΣ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ
1411 αναγνώστες
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010
03:37

 

Σε θετικό κλίμα Ραγκούσης - Ψωμιάδης

 

 

 

 

 
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και του νέου περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη. 
Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για ειλικρινή συνεργασία σε μια συνάντηση που έγινε το μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκε και με τους νέους δημάρχους Αθήνας και Πειραιά και τον περιφερειάρχη Αττικής, εν όψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ψωμιάδης παρουσίασε έναν κατάλογο 27 θεμάτων στον υπουργό Εσωτερικών, που αφορούσαν κυρίως θέματα για το νέο θεσμικό πλαίσιο, πολλά από τα οποία εξετάζονται με θετική διάθεση από την ηγεσία του υπουργείου. Ανάμεσά τους και ζητήματα που έχουν σχέση με τη μετακόμιση των υπηρεσιών της νομαρχίας σε νεόδμητα κτίρια.
Ικανοποιημένος
Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι είναι γνωστές οι δυσκολίες του «Καλλικράτη και της διοικητικής μεταρρύθμισης, αλλά διευκρίνισε ότι φεύγει από το γραφείο του υπουργού ικανοποιημένος. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα συνεργαστούμε για το καλό της χώρας και της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ. Ραγκούσης «έχει αγκαλιάσει όλους μας μακριά από κομματικές πεποιθήσεις».
Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για τη συνάντησή του με τον «αγαπητό Παναγιώτη Ψωμιάδη», για θέματα «που πρέπει άμεσα να επιλυθούν για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της αιρετής περιφέρειας από την 1η Ιανουαρίου». «Αυτό το έργο δεν είναι μόνον η μεταρρύθμιση, αλλά και η υλοποίησή της. Εγώ του είπα για μία ακόμη φορά και σε εκείνον προσωπικά ότι θα είμαστε στο πλάι του, προκειμένου μέσα από μία διαρκή και συστηματική συνεργασία να τον βοηθήσουμε για να βοηθήσουμε από κοινού, σε τελική ανάλυση τους ίδιους τους πολίτες, κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας να απολαύσουν, να εισπράξουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και να έχουν τις καλύτερες και πιο γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

 

 

Θεσσαλονίκη:Ξεσηκωμός για τις αυξήσεις στον ΟΑΣΘ

 

 

 

 
Οι αυξήσεις στα εισιτήρια δεν κλείδωσαν ακόμα, θα είναι όμως "τσουχτερές"


Εντονες αντιδράσεις προκαλούν οι επικείμενες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, από την Πρωτοχρονιά. Το ποσοστό των αυξήσεων μπορεί να μην έχει «κλειδώσει» ακόμη, αλλά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι αρκετά «τσουχτερό». Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, πάντως, την προσεχή Τετάρτη μετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και οι μετακινήσεις θα γίνονται με ελάχιστα λεωφορεία στα οποία θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.
Ο ΟΑΣΘ ζητά η τιμή του απλού εισιτηρίου, με το οποίο θα μπορεί να γίνεται μόνο μία ακύρωση, να φτάσει στα 0,90 λεπτά ή στο 1 ευρώ, ενώ μία μετεπιβίβαση (δύο ακυρώσεις) θα μπορεί να γίνεται μόνο με εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών της ώρας, το οποίο θα κοστίζει 1,20 ευρώ. Δηλαδή, για έναν κάτοικο Περαίας, για παράδειγμα, το κόστος μετάβασής του στη Θεσσαλονίκη με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα διπλασιαστεί! Η προτεινόμενη αύξηση σε σχέση με την τιμή του εισιτηρίου που ίσχυε μέχρι τις 30 του περασμένου Απριλίου, είναι 140%! Εκπτωση προβλέπεται, σε ποσοστό 50%, πέρα από τους μαθητές και τους φοιτητές, για τους ανέργους και τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.
Σε κάθε περίπτωση τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις αυξήσεις θα τις πάρει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο τομέαρχης Μεταφορών της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζει ότι «το αστικό λεωφορείο πρέπει να είναι φτηνό, γιατί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΘ οφείλουν να επανεξετάσουν τη στάση τους».

Αντιδράσεις
«Αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, αυξήσεις στα διόδια, κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, μείωση μισθών και συντάξεων, όλα συντελούν στο να μην έχει χρήματα ο κόσμος, να μην υπάρχει ανάπτυξη, να μην γίνονται αγορές, να μην κινείται το χρήμα, η αγορά να καταρρέει», αναφέρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.
«Αυτοί που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι και οι χαμηλόμισθοι, οι οποίοι και αναγκάζονται να κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς», σημειώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Νίκος Τσεμπερλίδης.
«Ο ΟΑΣΘ δείχνει για μία ακόμη φορά την κοινωνική του αναλγησία. Επιχείρησε το Μάιο την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου κατά 100% και το Σεπτέμβριο προσπάθησε να καταργήσει τα νυχτερινά δρομολόγια. Και στις δύο περιπτώσεις βρήκε απέναντί του τους ενεργούς πολίτες της Θεσσαλονίκης που ακύρωσαν τα σχέδιά του. Οι πολίτες θα απαντήσουν και θα νικήσουν όπως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις», υπογραμμίζει ο συντονιστής των επιτροπών «Ακρίβεια – Στοπ” Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Οι φοιτητές
«Από τη στιγμή που ο φοιτητής ήδη επιβαρύνεται με μεγάλο κόστος για τις σπουδές του, δεν πρέπει να υπάρξει καμία νέα αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ. Το λεωφορείο είναι είδος καθημερινής ανάγκης. Οποιαδήποτε αύξηση δημιουργεί προβλήματα», σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Πίτκας.
«Δε δεχόμαστε καμία νέα αύξηση στα εισιτήρια, διότι είναι κάτι που δεν έχει λογική. Στη Θεσσαλονίκη το λεωφορείο αποτελεί το μοναδικό μέσο μεταφοράς. Η επικείμενη αύξηση αποτελεί ένα ακόμη μέτρο της κυβέρνησης, το οποίο θα είναι καταστροφικό για τους φοιτητές», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γεωργιάδης.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις