Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΜΑΧΗ ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ
1891 αναγνώστες
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010
00:25

Σε πολλούς δήμους τα παζαρέματα για τις θέσεις εξουσίας δίνουν και παίρνουν, αν και οι δήμαρχοι προς το παρόν κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με τα πρόσωπα που θα επιλέξουν. Με δεδομένο ωστόσο ότι ο “Καλλικράτης” θα φέρει δυσκολίες και ανατροπές καθεστώτων στους δήμους, οι αιρετοί υποστηρίζουν ότι οι επιλογές των αντιδημάρχων θα γίνουν με γνώμονα την εμπειρία αλλά και τη δυνατότητα τα πρόσωπα αυτά να είναι ταχείας αποτελεσματικότητας στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Αλλά, πάνω από όλα, οι δήμαρχοι έχουν αποφασίσει να αξιοποιήσουν στελέχη που θα δουλεύουν “χωρίς ωράριο”, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται το ίδιο καλά όπως στον... παλιό δήμο. “Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο και οι αντιδήμαρχοι που θα αναλάβουν θα πρέπει να το ξέρουν αυτό εκ των προτέρων. Αυτά που ήξεραν κάποιοι ας τα ξεχάσουν, γιατί τα επόμενα χρόνια θα είναι πέτρινα χρόνια για την αυτοδιοίκηση”, σχολίασε στη “Μ” νεοεκλεγείς δήμαρχος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μια θέση στις νέες διοικήσεις των δήμων διεκδικούν οι απερχόμενοι δήμαρχοι που έκαναν πίσω και συμπορεύτηκαν με αυτούς που εκλέχθηκαν. Εξάλλου είναι αυτοί που αποτέλεσαν το εχέγγυο για τα νικηφόρα ψηφοδέλτια, κατακτώντας τις πρώτες θέσεις.


Στη Θέρμη
Στον νέο καλλικρατικό δήμο Θέρμης (που συμπεριλαμβάνει τη Μίκρα και τα Βασιλικά) οι αντιδημαρχίες θα είναι πέντε και σε αυτές, όπως όλα δείχνουν, θα έχουν από μια θέση ο απερχόμενος δήμαρχος Μίκρας Θεόδωρος Γκουστίλης και ο πρώην δήμαρχος Βασιλικών Απόστολος Τσολάκης. Για τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο η επιλογή θα είναι δύσκολη, καθώς επιθυμεί να αξιοποιήσει και άλλα στελέχη, ειδικά αυτά που είναι δοκιμασμένα και έμπειρα, όπως τον Σωκράτη Φάμελο, νυν πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμο, ο οποίος εκλέχθηκε στην πρώτη δεκάδα. Επίσης τα σενάρια κάνουν λόγο για αξιοποίηση των Παναγιώτη Πονερίδη, Σταύρου Κουγιουμτζίδη και Παύλου Χρυσοχόου.

Σε δήμος Πυλαία-Χορτιάτη
Στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σκοπεύει να ανοίξει τις διαδικασίες για την ανάθεση των έξι αντιδημαρχιών μετά τις 2 Ιανουαρίου, οπότε θα εκλεγεί το προεδρείο του νέου δημοτικού συμβουλίου. Πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο δήμαρχος, αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο στη νέα διοίκηση θα αναλάβει ο απερχόμενος δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης, ο οποίος στις εκλογές συμπορεύτηκε με τον κ. Καϊτεζίδη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αξιοποιηθούν και πρόσωπα από την νυν παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Πυλαίας Βασίλη Καρτάλη, όπως ο γιος του τελευταίου, που εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στην Πυλαία. Στις έξι επίμαχες θέσεις ο κ. Καϊτεζίδης δηλώνει ότι θα αξιοποιηθούν σταδιακά και με τον κατάλληλο τρόπο όλα τα μέλη της νέας δημοτικής ομάδας που θα εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο από τις αρχές του χρόνου.

Σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη
Εφτασφράγιστο μυστικό κρατά προς το παρόν τα ονόματα των έξι νέων αντιδημάρχων και του προέδρου του νέου δημοτικού συμβουλίου ο επανεκλεγείς δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου. Αρνείται να δεχθεί τα σενάρια που συζητούνται τον τελευταίο καιρό, ενώ δεν επιβεβαιώνει ούτε τα ονόματα των πρώτων σε σταυρούς δημοτικών συμβούλων. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι μια θέση αντιδημάρχου διεκδικούν ο απερχόμενος δήμαρχος Μενεμένης Γιώργος Ακτσελής, που στις εκλογές συμπορεύτηκε με τον κ. Κυρίζογλου, και ο Αλέξανδρος Κουσενίδης.

Σε Κορδελιό-Εύοσμο
Κοντός ψαλμός αλληλούια για τους νέους αντιδημάρχους στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, αφού ο επανεκλεγείς δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης σκοπεύει να ανακοινώσει τα ονόματα των έξι αντιδημάρχων μετά τις 19 Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως τελεστεί η ορκωμοσία του. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα αξιοποιηθούν στελέχη και από τις δύο περιοχές (Κορδελιό, Εύοσμος) και βέβαια ότι οι πρωτιές στο ψηφοδέλτιο δεν θα μετρήσουν όσο η ουσία και η εμπειρία κάποιων στελεχών. Πρώτος σε σταυρούς στο Κορδελιό εκλέχθηκε ο Νίκος Φουρκιώτης (νυν αντιδήμαρχος), ενώ στον Εύοσμο πρωτιές κατέκτησαν δύο γυναίκες, η Αβρόρα Σαββίδου και η Ξανθούλα Τσαρτσάρη.

Σε δήμο Νεάπολη-Συκιές
Στον νέο δήμο Νεάπολης-Συκεών ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης τηρεί σιγήν ιχθύος για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις αντιδημαρχίες, ωστόσο τα σενάρια για τα ονόματα που θα αναλάβουν μια θέση στη νέα διοίκηση δίνουν και παίρνουν. Σύμφωνα με αυτά, ο επανεκλεγείς δήμαρχος σκέφτεται να επενδύσει στις πρωτιές, στα πρόσωπα δηλαδή που εξελέγησαν πρώτα σε σταυρούς. Πρόκειται για τον Δημήτρη Απατσίδη στη Νεάπολη, την Κατερίνα Τσουκαλά στις Συκιές, τον απερχόμενο δήμαρχο Αγίου Παύλου Νίκο Βαρσάμη και τον Αλέκο Σημιτόπουλο στα Πεύκα. Συνολικά θα συσταθούν έξι αντιδημαρχίες, ενώ απομένει ο δήμαρχος να αποφασίσει ποιος θα καταλάβει τη θέση του προέδρου του νέου δημοτικού συμβουλίου. Ιδιαίτερης εκτίμησης χαίρει ο νυν πρόεδρος και επανεκλεγείς σύμβουλος στο διαμέρισμα των Συκεών Αντώνης Σαουλίδης. Παίζουν ακόμη και τα ονόματα του Στέλιου Γκατζέ και του Νίκου Φασφαλή.

Στον Παύλο Μελά
Στον καλλικράτειο δήμο Παύλου Μελά ο νεοκλεγείς δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος έχει αποφασίσει να ανακοινώσει τα ονόματα των έξι αντιδημάρχων ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα, μαζί με το όνομα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Πληροφορίες θέλουν σε μια θέση αντιδημάρχου τον Δημήτρη Φερενίδη, απερχόμενο επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης στον δήμο Πολίχνης, ο οποίος συμπορεύτηκε με τον κ. Παπαδόπουλο. Επίσης ο νέος δήμαρχος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αξιοποιήσει έμπειρα στελέχη που θα είναι διατεθειμένα να εργαστούν σκληρά και χωρίς ωράριο, σκέφτεται να αξιοποιήσει και πρόσωπα όπως ο Γιώργος Μαγειρόπουλος, ο Γιάνης Κασιούλας, ο Θανάσης Λάμπρου, ο Μάκης Δαμάσκος και ο Γιάννης Πορτουλίδης.

Στον Θερμαϊκό
Στον νέο δήμο Θερμαϊκού ο επανεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής σκοπεύει να αξιοποιήσει κατάλληλα πολλά από τα στελέχη της νέας δημοτικής ομάδας του, πρόσωπα που προέρχονται και από τη Μηχανιώνα και από την Επανομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος σκέφτεται να επενδύσει, μεταξύ άλλων, στους Κωνσταντίνο Κουτούκα, πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας, Κυριάκο Στεφανίδη, επίσης από τη Μηχανιώνα, και Κωνσταντίνο Τροκανά, από το διαμέρισμα της Περαίας.

Στη Χαλκηδόνα
Στον δήμο Χαλκηδόνας, με δεδομένο ότι ο νέος δήμαρχος Παναγιώτης Δαϊκούδης θα μοιραστεί τη θητεία του με τον εκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Μπίκο, βάσει συμφωνίας που έγινε προεκλογικά, μοιραία θα αναθέσει μία από τις πέντε νευραλγικές αντιδημαρχίες στον πρώην αντινομάρχη. Επιθυμία και του δημάρχου Χαλκηδόνας είναι να ανακοινώσει τα ονόματα των πέντε αντιδημάρχων αμέσως μετά τις 2 Ιανουαρίου, οπότε θα εκλεγεί το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.


Στο Ωραιόκαστρο
Στον δήμο Ωραιοκάστρου ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τα πρόσωπα που θα αξιοποιήσει, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι από μία θέση θα καταλάβουν δύο πρωτοπαλίκαρα της παράταξης, στενοί συνεργάτες του, ο πρ
ώην αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης και ο Σταύρος Μαραμαρίδης, οι οποίοι εκλέγονται στο διαμέρισμα της Καλλιθέας. Επίσης ο δήμαρχος σκέφτεται να επενδύσει και στον απερχόμενο επικεφαλής παράταξης στο Ωραιόκαστρο Ανέστη Πολυχρονίδη, ο οποίος συμπορεύτηκε με τον κ. Σαραμάντο.

Στον Λαγκαδά
Στον πολυπληθή νέο καλλικράτειο δήμο Λαγκαδά (συγκροτείται από επτά δήμους) η στελέχωση των αντιδημαρχιών σαφώς αποτελεί γρίφο, καθώς ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να φροντίσει να τηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των διαμερισμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασιάδης εξετάζει να αξιοποιήσει την πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλο Μαρία Γραικού από το διαμέρισμα του Λαγκαδά, τον Ιωάννη Ταχμετζίδη από την Κορώνεια, τον Γιώργο Σεπιάδη από τον Σοχό και τον Κωνσταντίνο Τσαγκαλίδη επίσης από το Λαγκαδά.

Στο Δέλτα και τη Βόλβη
Στον νέο δήμο Βόλβης ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης δηλώνει πως δεν έχει καταλήξει ακόμη στα ονόματα των αντιδημάρχων και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο φέρεται αποφασισμένος να αξιοποιήσει τους πρώτους το ψηφοδελτίου, όπως ο πρώην δήμαρχος Ρεντίνας Διαμαντής Λιάμας και οι Θεόδωρος Ιορδανίδης και Νίκος Θωμάς.
Την ίδια τακτική φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και ο νέος δήμαρχος του δήμου Δέλτα Νίκος Γιουτίκας. Ως εκ τούτου σκέφτεται να αξιοποιήσει τους Θεόδωρο Δαλακούρα από τη Χαλάστρα και Χρυσόστομο Τσιφλιτζή και Ιωάννη Ζήση, επίσης από την περιοχή της Χαλάστρας, οι οποίοι κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο.

Τα φαβορί της Καλαμαριάς

Στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατήρησε την αυτοτέλειά του στον αυτοδιοικητικό χάρτη του νομού, ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης θα πρέπει να επιλέξει πέντε πρόσωπα για τις αντιδημαρχίες και ένα ακόμη για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να ανανεώσει τη θητεία ορισμένων από τους υφιστάμενους: του Δημοσθένη Σαρηγιάννη που εξελέγη πρώτος σε σταυρούς, της Ολυμπίας Αντωνούδη, της Αναστασίας Φακίρη, του Γιάννη Αβραμίδη και του Στέλιου Φωτόπουλου. Τα σενάρια θέλουν στο κάδρο και τους Γιάννη Ιωσηφίδη, που εκλέχθηκε σε καλή σειρά, και Σταύρο Ζαμπέτογλου, πρώην αντιδήμαρχο.
 
 
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ με τη χορωδια της θα συμμετασχει στη συναντηση χορωδιων που διοργανωνει ο πολιτιστικος συλλογος Νεοχωρουδας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στο πνευματικο κεντρο της Νεοχωρουδας Δημου Καλλιθεας την Κυριακη 19 Δεκεμβριου 2010 ωρα 7.30 μ.μ, υπο τη διευθυνση της μουσικολογου- μαεστρου Δημητρας Ζησεκα. Στο πιανο θα συνοδευσει ο Χριστος Ντοβας.
 
 
 
thumb

Άνοιξε τελικά η κυβέρνηση τον δρόμο για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων και ομαδικών συμφωνιών, η εφαρμογή των οποίων θα έχει καθολικό και μόνιμο χαρακτήρα τουλάχιστον έως... το 2013 που διαρκεί το μνημόνιο. Με απλά λόγια, κλαδικές συμβάσεις, τέλος!Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός του Δεκεμβρίου. Όπως όλα δείχνουν, οιμειώσεις που συνεπάγεται η νέα «ευέλικτη» νομοθεσία στην αγορά εργασίας, θα γίνουν άμεσα και πιθανότατα θα ισχύσουν και από την πρώτη του νέου χρόνου.Η απόκλιση των αποδοχών των εργαζομένων – ανά επιχείρηση – θα είναι έως 12%. Ανάλογα με το ποσοστό μείωσης που θα συμφωνηθεί, οι σημερινοί μισθοί στον ιδιωτικό τομέα σε έξι μεγάλους κλάδους θα μειωθούν τουλάχιστον 100 ευρώ.Έτσι, ο βασικός τωντραπεζικών υπαλλήλων από τα 1.000 ευρώ θα πάει στα 880 ευρώ. Αντίστοιχα, ο κατώτατος των 903 ευρώ τωνεμποροϋπαλλήλων θα μειωθεί στα 795 ευρώ και ο μισθός των εργαζόμενων στον κλάδο των φαρμάκων και των καλλυντικών στα 762.Ώς και 152 ευρώ θα μειωθεί ο κατώτατος των υπαλλήλων σε ναυτιλιακές εταιρείες από τα 1.270 στα 1.118 ευρώ, ενώ στον χώρο του τουρισμού ένας αρχιμάγειρας που παίρνει σήμερα βασικό 1.187 ευρώ θα βρεθεί να παίρνει 1.044, ενώ ένας μετρ σε ξενοδοχείο θα «πέσει» από τα 947 ευρώ στα 834.Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να αποκλίνουν από την κλαδική σύμβαση εργασίας, αλλά όχι και από τηνΕθνική Συλλογική Σύμβαση. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως δεν θα σπάσει ο κατώτερος μισθός – ή μισθός ασφαλείας – που διαμορφώνεται στα 740 ευρώ.Συμφωνίες για αποκλίσεις - μειώσεις μισθών θα μπορούν να υπογράφονται και στις μικρές επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόμων, όπου δεν υπάρχει σωματείο.Όσο για τους όρους υπογραφής της επιχειρησιακής σύμβασης; Στο τελικό κείμενο υπάρχει μια γενική αναφορά για εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων με κατάλληλη αιτιολογία. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 1 συν 1 έτος και στη συνέχεια θα προβλέπεται επιστροφή στις κλαδικές συμβάσεις.Στη συνέχεια η επιχείρηση θα πρέπει να καταθέτειαιτιολογημένη έκθεση στο ειδικό συμβούλιο του ΣΕΠΕ. Στην έκθεση θα αναγράφεται για ποιο λόγο είναι απαραίτητο να γίνει επιχειρησιακή σύμβαση (π.χ. οικονομικά κριτήρια).Το συνδικαλιστικό κίνημα ζητά να υπάρχουν αναλυτικοί όροι στη νομοθετική ρύθμιση για το ποιες επιχειρήσεις μπορούν να προχωρήσουν σε επιχειρησιακή σύμβαση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε εξειδίκευση αυτών των όρων στη νομοθετική ρύθμιση, καθώς κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τα όσα προβλέπει το μνημόνιο και ζητά η τρόικα.Ωστόσο υπάρχει ειδική ρήτρα για την αποφυγή ομαδικών απολύσεων. Μάλιστα, όταν γίνεται κάποια απόλυση, θα καταβάλλεται αποζημίωση µε βάση τον μισθό που ίσχυε πριν από τη μείωση των αποδοχών. Ως ασφαλιστική δικλίδα για τους εργαζόμενους, οι συμφωνίες για τις μειώσεις των μισθών θα κοινοποιούνται στις επιθεωρήσεις εργασίας.
Έρχεται η φοροκάρτα
Η ηγεσία του υπουργείου έχει προχωρήσει στη δημιουργία τηςφοροκάρτας, στην οποία θα καταγράφονται όλες οι συναλλαγές των φορολογούμενων, ενώ την ίδια στιγμή μελετά νέα κίνητρα για να ενισχύσει το «κίνημα των αποδείξεων».Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα οριστικοποιήσουν τη μορφή της νέας κάρτας, που θα τεθεί σε ισχύ από την αρχή του νέου έτους, προκειμένου να καταλήξουν στα κίνητρα που θα περιέχει για τους φορολογούμενους έτσι ώστε να χρησιμοποιείται στις περισσότερες συναλλαγές.Η χρήση της φοροκάρτας δεν θα είναιυποχρεωτική, ωστόσο θα απαλλάξει τους φορολογούμενους από το μάζεμα των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.
Οι συναλλαγές 
Στην κάρτα θα καταγραφούν όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων, για τις οποίες θα ενημερώνεται άμεσα το υπουργείο Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στον έλεγχο των συναλλαγών των επιχειρήσεων και στην απόδοση του ΦΠΑ... Εφόσον η κάρτα χρησιμοποιείται από όλους τους φορολογούμενους, το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει σε καθημερινή βάση τις εισπράξεις που θα έχει από τον ΦΠΑ.Η ταυτοποίηση της φοροκάρτας θα γίνεται από τη ΓΓΠΣ και όχι από τις τράπεζες. Στη μία όψη θα έχει το σήμα του υπουργείου Οικονομικών και ένα 19ψήφιο νούμερο και στην άλλη το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει. Με το που θα την παραλαμβάνει ο κάτοχός της, θα μπορεί να την ενεργοποιεί με ένα sms προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ή μέσω του taxisnet.Την ίδια ώρα, επιπλέονκίνητρα για να συνεχίσουν να ζητούν αποδείξεις οι φορολογούμενοι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία θα ισχύσουν από τον Ιανουαρίου του 2011. Το «κίνημα των αποδείξεων» έχει ατονήσει (κάτι που φαίνεται από τα στοιχεία του προϋπολογισμού) και προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα τα οποία παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση, θα δοθούν περισσότερα κίνητρα στους φορολογουμένους. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει ορισμένες αποδείξεις να μετρούν διπλά. Για παράδειγμα, μία απόδειξη από γιατρό ύψους 100 ευρώ να μετρά διπλάσια, όπως επίσης και από έναν υδραυλικό ή έναν ηλεκτρολόγο.
topontiki 
 
 «Το 2011 θα είναι ο χρόνος της μεγάλης αλλαγής στη γεωργία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας στο Ρέθυμνο τη νέα αγροτική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.Μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψση για την αγροτική ανάπτυξη που πραγματοποιήθη, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα «μπορεί να αναδειχθεί σε κλειδί για τις αλλαγές και το μέλλον της Ελλάδας».«Έχουμε το δύσκολο έργο να αλλάξουμε τη χώρα πρέπει να σπάσουμε τα φέουδα και να αξιοποιήσουμε το κράτος σωστά», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ο αγροτικός τομέας μπορεί να μην οργανώθηκε σωστά, αλλά έχει μέλλον».Επίσης προανήγγειλε την ανασύσταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από μηδενικής βάσης, που θα έχει ως αποτέλεσμα «να απελευθερωθούν Γεωπόνοι και Κτηνίατροι, ώστε να βρεθούν δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο χωράφι και τη στάνη».«Τώρα είναι ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα και να μην μας καθηλώνουν στο εξής το άγνωστο, η γραφειοκρατία, τα μικροσυμφέροντα, οι πελατειακές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά.«Θα στεναχωρήσουμε και βολεμένους αλλά και τους εαυτούς μας.Για παράδειγμα ας θυμηθούμε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.Δεν είμαστε περήφανοι για τους θεσμούς που ήταν επιφορτισμένο», πρόσθεσε.Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι «το κεντρικό κράτος παρέμενε για χρόνια συγκεντρωτικό, βλέποντας με καχυποψία την Περιφέρεια, προσπαθώντας παράλληλα να ελέγξει με νόμους, ακόμα και την παραγωγή».«Η πραγματικότητα όμως ξεπερνούσε το κράτος, δημιουργώντας απορρύθμιση και διαφθορά. Όταν δε ρυθμίζουμε σωστά μία πραγματικότητα αυτή μας ξεπερνά», συμπλήρωσε και αναγνώρισε τις δυσκολίες που ενδεχομένως υπάρξουν.«Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες διότι όσο δε φτιάχνουμε και δε στηρίζουμε δικά μας προϊόντα η πίεση για παράδειγμα, σε μισθούς θα είναι μεγάλη», τόνισε.Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος της νέας αγροτικής πολιτικής είναι όσοι επιστρέφουν για να ζήσουν στην περιφέρεια , να βρίσκουν γόνιμο έδαφος.Καυτηρίασε το γεγονός ότι ως χώρα δαπανούμε κάθε χρόνο 6,5 δισ. ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και μάλιστα πολλές φορές κατώτερα των δικών μας.«Έχουμε τη δύναμη να θρέψουμε τους Έλληνες. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε μία λανθασμένη κατάσταση που εδώ και δεκαετίες έχει διαμορφωθεί και αν τα καταφέρουμε αυτή η επιτυχία θα κρίνει την επιτυχία μας για τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε.«Θα στηρίξουμε», είπε, «το ελληνικό προϊόν με εκπαίδευση, επιστημονικές μεθόδους για να υπάρξει παρόν και μέλλον, για να δοθεί η ασφάλεια και η ποιότητα στους καταναλωτές οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί καταναλώνουν ξένα προϊόντα ενώ υπάρχουν τα δικά μας που είναι καλύτερα». 
 
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού