Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ... ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΘΗΝΑ ΖΑΧΟΥ
1858 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010
00:30

 

Δεν ανανεώνονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, δηλαδή οι πόροι που προβλέπεται να έρθουν στα ταμεία των Δήμων για το 2011 και τα ζητήματα του προσωπικού και ιδιαίτερα της τύχης των συμβασιούχων είναι τα δύο κορυφαία ζητήματα που απασχολούν (μαζί φυσικά με τις νέες αρμοδιότητες και τη συνολική πορεία υλοποίησης του «Καλλικράτη») αυτή την περίοδο τους Δημάρχους της χώρας.Όπως είναι φυσικό, τα δυο αυτά ζητήματα απασχόλησαν και το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ στις πρόσφατες συνεδριάσεις του, τις τελευταίες υπό την προεδρία του Ν. Κακλαμάνη που έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί στο τέλος του χρόνου, χωρίς να περιμένει να συγκροτηθούν τα νέα όργανα της Αυτοδιοίκησης, μετά 3μηνο περίπου.

ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2009!

Σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, τα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Περιφέρειες) για το 2011 θα είναι αυξημένα κατά 926 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010 και θα διαμορφωθούν στα 9.756 εκατ. έναντι 8.830 εκατ. Τα έξοδα, πάντα σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού, θα ανέλθουν στα 9.256 εκατ. ευρώ που σημαίναι απλούστατα ότι υλοποιείται η πρόβλεψη του «Καλλικράτη» για εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ για το 2011.Σύμφωνα με το Νόμο, στους νέους Δήμους αποδίδεται το 12% των ετήσιων εσόδων από τον ΦΠΑ, το 20% του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων και το 50% του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Στις Περιφέρειες αντίστοιχα αποδίδεται το 4% του ΦΠΑ και το 2,4% του ΦΕΦΝΠ. Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και οι πόροι από τα ίδια έσοδα της Τ.Α. που για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να υπολογιστούν συνολικά στους ετήσιους ενοποιημένους προϋπολογισμούς της Τ.Α. (το μέρος του κρατικού προϋπολογισμού που αφορά τους ΟΤΑ). Για να γίνει αυτό ελήφθησαν υπόψη οι οικονομικοί απολογισμοί των Δήμων του 2007 και μέρους Δήμων του 2008 και 2009 (ενδεικτικό της κατάστασης της προ «Καλλικράτη» εποχής η καθυστέρηση ή η αδιαφορία των Δήμων να συντάξουν οικονομικούς απολογισμούς), οι πιθανές επιπτώσεις της ύφεσης και στην Τ.Α., οι επιπτώσεις από διάφορες μειώσεις τελών και φόρων (π.χ. τέλη παρεπιδημούντων) αλλά και η αποτελεσματικότερη είσπραξη των εσόδων λόγω μεγαλύτερων μεγεθών των Δήμων.

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ...

Η ΚΕΔΚΕ, ομόφωνα μάλιστα, θεωρεί ωραιοποιημένη αυτή την εικόνα και δεν την αποδέχεται. Θεωρεί ότι η αύξηση των εσόδων που εμφανίζεται είναι πλασματική για δύο λόγους: Πρώτον διότι η σύγκριση γίνεται με το 2010 όπου υπήρξαν οι μεγάλες περικοπές στα έσοδα της Αυτοδιοίκησης και δεύτερον και κυριότερο επειδή η αύξηση δεν αποτυπώνει παρά το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού που θα μεταφερθεί στους νέους Δήμους. Οι Δήμαρχοι ομόφωνα ζητούν να ολοκληρωθεί άμεσα η Μελέτη που θα προβλέπει αναλυτικά το λειτουργικό κόστος των νέων ΟΤΑ και θα διαπιστώνει το πραγματικό-και όχι το κατά προσέγγιση όπως κάνει το ΓΛΚ- κόστος των ανελαστικών και λειτουργικών δαπανών των νέων Δήμων, με βάση τις νέες αρμοδιότητες τις οποίες ζητούν να κοστολογηθούν επίσης επακριβώς.Στην ουσία, λένε οι Δήμαρχοι, ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ο προϋπολογισμός του 2009 χωρίς τις μεταφερθείσες αρμοδιότητες.

ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ...

Αντίθετα με τα οικονομικά, στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και ειδικά των συμβασιούχων, δεν υπάρχει συμφωνία στην ΚΕΔΚΕ. Σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Ραγκούσης είναι κάθετοι. Θα εφαρμοστεί πλήρως ο Νόμος 3812/09 και κάθε πρόσληψη οποιασδήποτε κατηγορίας προσωπικού στους ΟΤΑ θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.Αυτό σημαίνει ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εποχικών κλπ που λήγουν δεν ανανεώνονται με κανένα τρόπο και οι «οικείοι φορείς μπορούν να προωθήσουν άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις» όπως αναφέρει η τελευταία σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.Αντίθετα η πλειοψηφία της ΚΕΔΚΕ ζητάει διετή μεταβατική περίοδο κατά την οποία να ισχύσει το παλιό καθεστώς και στη συνέχεια άρση της απαγόρευσης προσλήψεων τόσο στην Καθαριότητα όσο και στους Παιδικούς Σταθμούς, όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα.Με την πρόταση αυτή διαφωνεί απόλυτα η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΚΕ η οποία δια του επικεφαλής της Απ. Κοιμήσηδήλωσε ότι «διαφωνεί για παράταση συμβάσεων ή για μονιμοποίηση εργαζομένων ή για οποιαδήποτε άλλη λύση έξω από τον ισχύοντα νόμο περί προσωπικού».

 

 

Σε ισχύ από αύριο το εορταστικό ωράριο

Από αύριο τίθεται σε ισχύ το διευρυμένο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη  
Από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το διευρυμένο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων:

Δευτέρα 13-12-2010 έως Παρασκευή 17-12-2010 10 πμ -9 μμ

Σάββατο 18-12-2010 10 πμ - 6 μμ

Κυριακή 19-12-2010 10 πμ - 6 μμ

Δευτέρα 20-12-2010 10 πμ - 9 μμ

Τρίτη 21-12-2010 10 πμ - 9 μμ

Τετάρτη 22-12-2010 10 πμ - 9 μμ

Πέμπτη 23-12-2010 10 πμ - 9 μμ

Παρασκευή 24-12-2010 (παραμονή) 10 πμ - 6 μμ

Σάββατο 25-12-2010 ΚΛΕΙΣΤΑ

Κυριακή 26-12-2010 ΚΛΕΙΣΤΑ

Δευτέρα 27-12-2010 10 πμ - 9 μμ

Τρίτη 28-12-2010 10 πμ - 9 μμ

Τετάρτη 29-12-2010 10 πμ - 9 μμ

Πέμπτη 30-12-2010 10 πμ - 9 μμ

Παρασκευή 31-12-2010 (παραμονή) 10 πμ - 4 μμ

Σάββατο 1-1-2011 ΚΛΕΙΣΤΑ

Κυριακή 2-1-2011 ΚΛΕΙΣΤΑ

Δευτέρα 3-1-2011 ΚΛΕΙΣΤΑ (σε αντικατάσταση της Κυριακής 19/12)
 


Στις 17.00 το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με τους παραγωγικούς Φορείς Βορείου Ελλάδας σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης  
Μια μέρα πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 17.00 το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με τους παραγωγικούς Φορείς Βορείου Ελλάδας, σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Οι Φορείς που συμμετέχουν στη σύσκεψη είναι: ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. 

Στις 19.30 το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει σε δείπνο που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνοαμερικανικό, το Ελληνοβρετανικό, το Ελληνογαλλικό, το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος. 
 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις