Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΚΟΥΩ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ... ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΣΑΚΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ
1502 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010
00:15

 

 
 
ΜΕ ΤΟΝ: ΣΑΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗ
 
Φιλάρες μου καλές και αγαπημένες , θα ξεκινήσω ευχόμενος περαστικά στην Δημοσίευση ανάρτησηςαγαπημένη μου συνεργάτιδα Μαρία . Η «Μέδουσα» λοιπόν την οποία πολλοί μάτιασαν και χτύπησε το χεράκι της και δεν μπορεί πλέον να γράφει όπως πρώτα. Περαστικά και σύντομα να την ξαναδιαβάζουμε διότι δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα πολύ θα μου λείψει και η γραφή και το χιούμορ της!!!
 
Θα ξεκινήσω λίγο με μια ιστοριούλα που έχει παιχτεί σε πολλούς δήμους . «Όποιος βγαίνει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος» αυτή τη φράση χρησιμοποιούσαν πριν πολλά χρόνια ορισμένοι πολιτικοί για να δείξουν την δύναμη του κόμματος που «τρώει» όποιον  «τσομπάνη» βγαίνει από τα όρια του μαντριού του.
 
Στην πορεία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας όμως πολλά άλλαξαν και φυσικά η σχέση του λύκου με τους τσομπάνηδες και τα απολωλότα πρόβατα αλλοιώθηκε.
 
Πολλοί τσομπάνηδες έφυγαν από το μαντρί και πριν προλάβει να  τα φάει ο λύκος , βρήκαν άλλο μαντρί για να στεγαστούν , εξασφαλίζοντας την ζωή τους και την βόλεψη τους .
 
Την τελευταία φορά όμως πριν 1 μήνα βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να πείσουν τα πρόβατα τους να τους στηρίξουν όπως έκαναν παλαιότερα(με κλειστά μάτια) οι περισσότεροι τσοπαναραίοι ζήτησαν την βοήθεια και από διπλανά μαντριά (με τα οποία οι σχέσεις ήταν πάντα ανταγωνιστικές).
 
Καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να πάρουν τον έλεγχο του «μαντριού» αλλά στηριζόμενοι όχι στα δικά τους πρόβατα αλλά σε εκείνα που ήρθαν από άλλο μαντρί.
 
Όλα εκείνα τα πρόβατα όμως που δεν θέλησαν να δώσουν το γάλα τους στο συγκεκριμένο τσομπάνη και που αποτελούσαν την πλειοψηφία μέσα στο μαντρί , θα αναγκαστούν τώρα να υπομείνουν στις αποφάσεις των υπολοίπων που ήταν και η μειοψηφία.
 
Το αποτέλεσμα δεν θα είναι σίγουρα το αναμενόμενο γιατί έχει αλλοιωθεί η σύνθεση στο μαντρί και άρα δε θα κάνει το τυρί που έπρεπε να κάνει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: αυτό το μαντρί θα κάνει αυτό το τυρί και ο θεός βοηθός .
 
Στις πρόσφατες εκλογές στον Δήμο Χαλκηδόνας ο λαός επέλεξε τον ενθουσιασμό από την εμπειρία. Το μείγμα του ανεξάρτητου έπεισε τους δημότες και κατά συνέπεια κέρδισε τις εκλογές. Με λίγα λόγια ο συνδυασμός κατάφερε να αναλάβει τις ευχές του νέου δήμου αφαιρώντας  κάθε ενδοιασμό έλλειψης εμπειρίας άρα και κάθε δικαιολογία για καθυστερήσεις, λάθη απειρίας ή και καθυστερήσεις λόγω άγνοιας.
 
Στην περίπτωση της ανάληψης του αξιώματος του δημάρχου και της διαχείρισης της τύχης ενός ολόκληρου δήμου απαιτείται μεγάλη προετοιμασία, βαθιά   μελέτη για τα υπάρχοντα προβλήματα , ανάλυση των οικονομικών στοιχείων και τέλος επαφές για απόκτηση αναγκαίων πληροφοριών για τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους .
 
Ο Δήμος Χαλκηδόνας δεν είναι εύκολος δήμος. Αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων που αν και συζητήθηκαν στην προεκλογική περίοδο δεν έχει βρεθεί λύση.
 
Η 1η Ιανουαρίου είναι μία ημερομηνία που για τον κ. Παναγιώτη Δαϊκούδη επιφυλάσσει , αμέσως μετά τα συγχαρητήρια της ορκωμοσίας ,την ώρα της αλήθειας .
 
Η εμπιστοσύνη των δημοτών από 2 Ιανουαρίου θα μετατραπεί σε  απαίτηση λύσεων , η χαρά της νίκης σε άμεσες δημαρχιακές αποφάσεις .
 
Μόνος του ο κ. Δαϊκούδης φρόντισε να αφαιρέσει κάθε επιχείρημα άγνοιας και πιθανής απειρίας , άρα είναι έτοιμος και αποφασισμένος. Όλοι εμείς περιμένουμε όχι για να κριτικάρουμε αλλά να υλοποιηθούν αυτά που υποσχέθηκαν με το πρόγραμμα τους.
 
Όλοι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι έχουν δεχθεί από την ημέρα της εκλογής τους , έντονες πιέσεις από εξωθεσμικούς  παράγοντες οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απειρία τους, προσπαθούν να τους γίνουν…χρήσιμοι και απαραίτητοι.
 
Εξαργυρώνουν την βοήθεια που τους παρείχαν προεκλογικά όταν τους είχαν ανάγκη. Πρόκειται για ανθρώπους που ψάχνουν την ευκαιρία …να χωθούν κοντά στους δημάρχους και την όποια εξουσία παράγουν.
 
Άνθρωποι οι οποίοι είναι ΑΝΕΡΓΟΙ και στόχος τους είναι να την … κάνουν!!! Ιντριγκαδόροι , μυθολόγοι και ικανοί να γίνονται απαραίτητοι έχουν γαντζωθεί στους νεοεκλεγέντες και τους οδηγούν σε μονόδρομο.
 
Δυστυχώς για τους δημάρχους δεν είναι εύκολο να καταλάβουν πόσο σύντομα θα εκτεθούν ιδιαίτερα απέναντι στους θεσμικούς αν διαπιστώσουν ότι θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.
 
Πόσο εύκολο είναι ένας νέος δήμαρχος να απομονώσει τα …εν δυνάμει τρωκτικά , πολύ εύκολο αρκεί να στηριχθεί στους ανθρώπους που εξελέγησαν μαζί του και είναι και υπόλογοι απέναντι στον κόσμο που τους στήριξε και τους ανέδειξε…!!
 
Ο κόσμος μπορεί να συγχωρήσει μια αδυναμία αλλά δεν μπορεί να  δει πλέον … τους καπάτσους και τους πονηρούς να είναι στο προσκήνιο.
 
Ειδικά όταν ο βίος και η πολιτεία τους είναι γνωστά στις τοπικές κοινωνίες οφείλουν να κινηθούν μόνο θεσμικά και να συνεργαστούν με τους ανθρώπους που εκτέθηκαν και είναι αντιπρόσωποι του λαού στα δημοτικά συμβούλια. Εξ’ άλλου τίποτα δεν μένει κρυφό…!!
 
Πως αλήθεια θα βγάλουν τα χρέη τους οι δήμοι αφού είναι σίγουρο ότι για να τα βγάλουν πέρα πρέπει να … ξαναδανειστούν ; Μόνο μία λύση υπάρχει και θα είναι πολύ επώδυνη για τους δημάρχους. Πρέπει να εκτοξεύσουν στα ύψη τα δημοτικά τέλη αλλά τότε θα έχουνε να κάνουν με τον κόσμο που δεν έχει πλέον υπομονή και θα αντιδράσει…!!
 
Οι δήμαρχοι που εξελέγησαν χωρίς ούτε οι ίδιοι να το πιστεύουν πρέπει να καταλάβουν  γρήγορα ότι η εκλογή τους είναι προϊόν της μεγάλης κοινωνικής οργής των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
 
Η οργή όμως θα περάσει και αν οι ίδιοι δεν αποδειχθούν χρήσιμοι και ικανοί όπως είδαν την άνοδο τους , θα δουν σύντομα και την πτώση τους.
 
Οι πολίτες τους έβγαλαν σικτιρίζοντας τους παλιούς αλλά δεν θα τους κρατήσουν αν οι ίδιοι δεν αποδείξουν ότι μπορούν να διοικήσουν. Αν δεν αποδείξουν ότι έχουν τσαγανό και ικανότητες .
 
Όπως σας είχα υποσχεθεί θα γράφω πάντα κατά την προσωπική μου εκτίμηση ποιους βλέπω να παίρνουν θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων.
 
Σε λιγότερο από 20 ημέρες μπαίνουμε και τυπικά στην εποχή του Καλλικράτη . Υπάρχει ένα διαδικαστικό θέμα που αφορά βέβαια που θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι σύμβουλοι. Η πιθανότερη λύση είναι να υπάρχουν κι άλλες σειρές καθισμάτων αν και ακούστηκε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αίθουσα στο ΚΑΠΗ.
 
Από τους 20 συμβούλους της πλειοψηφίας πάντως πέντε θα αναλάβουν αντιδήμαρχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανότητα να τοποθετηθούν γεωγραφικοί αντιδήμαρχοι ανά  πρώην δήμο δηλαδή, δεν την βλέπω πιθανή.
 
Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε θεματικές αντιδημαρχίες κάποιες εκ των οποίων θα αναλάβουν και την παρακολούθηση των υποθέσεων που αφορούν τα Δ.Δ . Ο κ. Δαϊκούδης δεν ανοίγει τα χαρτιά του και πιστεύω ότι θα το πράξει μετά την εκλογή του προέδρου δημοτικού συμβουλίου.
 
Εκτίμηση μου είναι πως το 2011 που θα είναι και ο πιο κρίσιμος χρόνος από πλευράς οργάνωσης του Δήμου θα στηριχθεί σε δοκιμασμένες λύσεις .
 
Πρώτο φαβορί για την αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών θεωρείται ο κ. Γιάννης Μπίκος αφού η εμπειρία του και οι γνώσεις του είναι απαραίτητες γι’ αυτήν την θέση.
 
Το ίδιο ισχύει και με την αντιδημαρχία διοικητικών υπηρεσιών αφού είναι ανάγκη να οργανωθεί από μηδενική βάση ο καλλικρατικός δήμος. Γι’ αυτή την θέση θεωρώ φαβορί τον κ. Σιδέρη Βλαϊκούδη και σε δεύτερη μοίρα εκτιμώ τον κ. Κώστα Πλαγάκο που παίζει το όνομα του μαζί με τον κ. Χούλια για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Η αντιδημαρχία καθαριότητας είναι ένα δύσκολο κομμάτι που βλέπω να γίνεται μάχη ποιος θα την πάρει. Οι κ.κ. Μωϋσίδης – Αλεκάκης – Κορώνας – Λαγογιάννης είναι ένας από τους 4 που πιθανόν να ορίσει ο κ. Δαϊκούδης.
 
Οι προαναφερόμενοι μαζί με τον κ. Τζήκα πιστεύω να διεκδικήσουν και μια από τις 2 επιχειρήσεις : τη ΔΕΥΧΑ και την ΔΗΚΕΔΗΧ.
 
Για πρόεδρο Πολιτιστικού Οργανισμού φαβορί θεωρώ τον κ. Κώστα Ταξιάρχη.
 
Πολλοί πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει αντιδημαρχία κοινωνικών υποθέσεων η οποία να συμπεριλάβει την κοινωνική πολιτική του Δήμου. Ο κ. Λαγογιάννης θα είναι μια καλή λύση.
 
Για την αντιδημαρχία Εμπορίου,  Περιβάλλοντος Αγροτικής και Βιομηχανικής Ανάπτυξης  εκτιμώ ότι ο κ. Αλέκος Μανάκης θα είναι η καταλληλότερη επιλογή. Αντιδημαρχία πάντως ίσως δοθεί και στον νυν δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Σάκη Νικόπουλο που δεν πολύ καίγεται κιόλας .
 
Αυτές είναι οι εκτιμήσεις μου και στις 3 Ιανουαρίου ίσως δικαιωθώ σε κάποιες. Στο επόμενο φύλλο  θα σας δώσω τις θέσεις στους Δήμους Δέλτα και Ωραιοκάστρου. Μέχρι τότε να περνάτε καλά. 
 
 
 
 

ΜΕ ΤΟΝ : ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΑΦΙΔΗ
Παρά τις πολλές «κασσάνδρες» πού επιθυμούσαν κάτι το διαφορετικό ,πρόεδρος στο τοπικό της Χαλκηδόνας θα είναι ο Σ.Μπαλτατζής.Αγαπητό παιδί στην «πιάτσα» δυναμικός με ότι ασχοληθεί,πιστεύω ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για τα προβλήματα των κατοίκων της πόλης του ,και θα σηματοδοτήσει με τις ενέργειές του την μετέπειτα πορεία των «προέδρων» της Χαλκηδόνας.Αντιπρόεδρος και δίπλα στον Σούλη θάναι ο Θ.Βασιλικός ,πού με την εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.Γενικά η Χαλκηδόνα νομίζω θα έχει από 1.1.11 ένα πολύ καλό τοπικό συμβούλιο ,και η δυναμική των ανθρώπων πού το απαρτίζει μόνο καλό θα μπορούσε να δημιουργήσει παρά προβλήματα στις τοπικές εξελίξεις των θεμάτων.
 
________________________________________
Ένα πολύ μεγάλο θέμα πού πρέπει να προσέξει η νέα διοίκηση του ενιαίου δήμου Χαλκηδόνας,είναι τά ανταποδοτικά τέλη,ιδίως το νερό.Είναι «αισχρό κατάντημα» να υπάρχουν συμπολίτες μας πού δεν πληρώνουν το νερό που καταναλώνουν .Πιστεύω τώρα με τον Καλλικράτη ότι οι οφειλές αυτές όλες θα πάνε στην εφορία έτσι ώστε να επιβάλουν οι δήμοι την αύξηση των εσόδων τους.Ειδικά σε ορισμένα χωριά το «μπάι μπάς» στις συνδέσεις πάει σύννεφο ,και οι υπηρεσίες ύδρευσης «προβλέπω»θα έχουν πολύ μεγάλη κινητικότητα.Το αξιοπερίεργο είναι ότι και ορισμένα «καφέ» πάρα πολύ γνωστά είναι «μπαταχτσίδικης» προέλευσης και από το νέο έτος θα πρέπει να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους.Στον δήμο Κουφαλίων πάντως έχει παρθεί μία δυναμική απόφαση ,το κλείσιμο τις παροχής νερού σε όσους χρωστούν ,πιστεύω και εύχομαι και οι δήμοι ως «καποδιστριακοί» Χαλκηδόνας και Αγ.Αθανασίου να έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις.
________________________________________
Με πολλά «μούτρα» είδα τους «νέους» συμβούλους πού πήγαν στους δήμους του ενιαίου δήμου Χαλκηδόνας και εξέτασαν τα οικονομικά των δήμων.Η κατάσταση δεν είναι ρόδινη και από ότι φαίνεται το πρώτο «εμπόδιο» στην ανάπτυξη του δήμου είναι η «κάκιστη» οικονομική πορεία των δήμων.Πρέπει με το πού θα αναλάβει ο Π.Δαικούδης την διοίκηση,να τελειώσει την πλήρη ερευνά του με ορκωτούς λογιστές ,και να ενημερώσει τους πολίτες για την τραγική κατάσταση αφενός ,και αφετέρου εάν υπάρχουν ευθύνες να προβεί στις νόμιμες διαδικασίες που ορίζουν οι νόμοι.Αυτά για να σταματήσουν και τα «παπαγαλάκια» περί οικονομικού «αποθέματος». !!!!
________________________________________
 Δεν ακούω ακόμη τίποτα ακόμη περί το ποίος θα αναλάβει την προεδρία ,οι ποίοι θα εχουν τον πρώτο λόγο για τις αντιδημαρχίες του δήμου μας.Πάντως δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μην θεωρηθώ ότι ευνοώ κάποιον ή αδικώ κάποιον άλλο σύμβουλο.Ένα είναι αυτό πού πιστεύω:ότι ο δήμαρχος Π.Δαικούδης μέχρι την εκλογή του προέδρου του στις  02.01.11 για να μη χαλάσει το κλίμα τις «κοινοβουλευτικής του ομάδος» δεν θα ανακοινώσει καμία αντιδημαρχία ,και κανένα «πόστο» διοίκησης του ενιαίου δήμου.
________________________________________
Μεγάλη ήταν η αποδοχή του κόσμου στον Σ.Βενέτη στις εκλογές του Νοεμβρίου.Το  συνολικό άθροισμα των ψήφων του στον δήμο Χαλκηδόνας δείχνει ότι οι πολίτες τον εμπιστεύονται και αποτελεί βασικό στοιχείο πάντοτε των επιλογών τους.Φυσικά ήταν με τους «χαμένους» ο αγαπητός Σάκης ,δεν πειράζει όμως αυτά έχουν οι εκλογές, «νικητές και ηττημένους» σε 3 και πλέον χρόνια θα ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του που είναι πιστεύω πολλές.Από τον χώρο της αντιπολίτευσης έχει την κατάλληλη εμπειρία και πρέπει να φροντίσει με την εποικοδομητική  αντιπολίτευση να ελέγχει την συμπολίτευση , να την επιδοκιμάζει στα καλώς δρώμενα και να την αποδοκιμάζει στα κακώς κείμενα.Φυσικά ως μέλος της ΚΕΔΚΕ έχει την εμπειρία για αυτοδιοικητικό έλεγχο και κρητική αντίστοιχα.
________________________________________
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η επίσκεψη του μπλόκ «κάλλαντα» ,οι 160.000 χιλ. και πλέον επισκέψεις κάνουν το μπλόκ να βρίσκεται στην κορυφή της περιοχής της δυτικής θεσσαλονίκης και καθιστούν τον ιδρυτή του Χ.Θεοδοσιάδη ως τον ποιο επιτυχημένο «μπλόκερ» της περιφέρειας.Φυσικά ο χρόνος θα δείξει εάν  η επιτυχημένη πορεία του συνεχιστεί, που προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι πολύ εποικοδομητική  και ευρύτερα αποδοτική.
________________________________________
Συχνάζουν στο κλασσικό πρώην «μόστρα» το πρωί ορισμένοι «ανεπάγγελτοι» «χαρτογιακάδες» που κρίνουν τους πάντες και τα πάντα εκτός από τους εαυτούς τους.Ας κάνουν την αυτοκριτική τους ,ας δούν τον κόσμο κατάματα ,και ας τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους ώστε να είναι εντάξει με τον κόσμο που συναναστρέφονται.Η κριτική είναι μέσον δημοκρατίας ,αλλά και η αυτοκριτική είναι μέσον εσωτερικής «κάθαρσης» και προσωπικής γαλήνης.Εάν «συνεχίσουν» θα πούμε και ονόματα για να γίνουμε ποίο σαφείς ,εξάλλου αποκριές έρχονται ας «μασκαρευτούμε» και λίγο.
________________________________________
Πολύ καλό ξεκίνημα για το νέο δήμαρχο Π.Δαικούδη έγινε στο πνευματικό κέντρο «Κ.Χατζάκος» στα Κουφάλια.Μαζεύοντας ολους τους νεοεκλεγείς συμβούλους δημοτικούς και τοπικούς,παρουσίασε με την βοήθεια του δημοτικού συμβούλου Ισίδωρου Βλαικούδη σε 130 διαφάνειες ,τις αρμοδιοτητές,υποχρεώσεις,των νέων τοπικών συμβουλίων ,και γενικότερα ολο το νέο νόμο του «καλλικράτη».Έγινε πληθώρα ερωτήσεων και εξηγήσεων πάνω στα δρώμενα του νέου νόμου.Εμαθα ότι θα γίνουν και άλλες τέτοιες συγκεντρώσεις που μοναδικό σκοπό έχουν την ενημέρωση και καθοδήγηση των νέων «αρχόντων» του τόπου.Τέτοιες συγκεντρώσεις είναι πρωτόγνωρες για τα δεδομένα των δήμων ,και το θετικότατο μήνυμα που δίνουν είναι πάντοτε προς όφελος των πολιτών. 
 
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις