Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20/12 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΓΑ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ; ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΩΝΑΣ
1415 αναγνώστες
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010
00:26

 

 
Στις 20 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΛΓΑ Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1895/β/3.12.2010 ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ρυθμίζονται οι οφειλές προς τον ΕΛΓΑ.Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά:
α) Τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 20/9/2010 οφειλές στις Δ.Ο.Υ., από την ειδική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, του άρθρου 5α του νόμου 1790/1988,
Τα ποσά των εισφορών, που έχουν παρακρατήσει έμποροι, συνεταιρισμοί ,ομάδες παραγωγών κλπ από αγρότες του ειδικού κατ' αποκοπή καθεστώτος του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) και δεν τα έχουν αποδώσει με δήλωσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ και ,
γ) Τα ποσά των εισφορών, που οφείλονται από αγρότες του κανονικού καθεστώτος και δεν έχουν αποδοθεί μέχρι τις 20/9/2010.
Για την ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση απαιτείται η υποβολή αίτησης στην ΔΟΥ του οφειλέτη το αργότερο μέχρι την 20η Δεκεμβρίου 2010.Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να καταβάλουν τις οφειλές τους είτε εφάπαξ είτε σε 48 μηνιαίες δόσεις.Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των οφειλών, μέχρι 14 Ιανουαρίου 2011, διαγράφονται όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις και καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στην κύρια οφειλή.Εάν η οφειλή καταβληθεί σε δόσεις, οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα περιορίζονται στο ήμισυ. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200 ευρώ, ανά αρμόδια Δ.Ο.Υ.Σε περίπτωση καταβολής σε δόσεις (μέχρι 48) η πρώτη δόση καταβάλλεται το αργότερο μέχρι την 14η Ιανουαρίου 2011 και οι υπόλοιπες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, μέχρι την πλήρη εξόφληση της ρύθμισης.Στους οφειλέτες που είναι συνεπείς στην ρύθμιση χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας ,ενώ στην περίπτωση που δεν καταβληθούν τρεις συνεχόμενες δόσεις επέρχεται απώλεια της ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, το υπόλοιπο της οφειλής που ρυθμίστηκε και δεν έχει καταβληθεί, επιβαρύνεται με όλες τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και με βάση τα στοιχεία της βεβαίωσης. 

 

 

 

Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Δυτική Μακεδονία, λόγω κακοκαιρίας

 

 

 

 
Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Δυτική Μακεδονία, λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, στη Δυτική Μακεδονία, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, με αποφάσεις των νομαρχιών κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης.
 
 

Θεσσαλονίκη: Εισέπραξαν πάνω από μισό εκατ. ευρώ, με δάνεια «μαϊμού»

 

 

 

 
Θεσσαλονίκη: Εισέπραξαν πάνω από μισό εκατ. ευρώ, με δάνεια «μαϊμού»

Περισσότερες από 550 χιλιάδες ευρώ ήταν το ποσό που κατόρθωσαν να εισπράξουν με παράνομα δάνεια από το 2006 έως το 2009, τα 26 πρόσωπα που κατηγορούνται για απάτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλα τόσα ήταν τα χρήματα από δάνεια που επιχείρησαν να συνάψουν ανεπιτυχώς.
 
Από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των 26, οι οποίοι δρούσαν υπό τις εντολές και την καθοδήγηση δύο ημεδαπών -ηλικίας 31 και 53 ετών- και χωρίς να διαθέτουν τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις, πετύχαιναν την έγκριση τραπεζικών δανείων και τη συνακόλουθη εκταμίευση μεγάλων χρηματικών ποσών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος εντόπιζε, έπειθε και εισήγαγε στην παράνομη δράση, τους «υποψήφιους δανειολήπτες», ενώ ο 31 ετών συνεργός του, έναντι αμοιβής, κατήρτιζε πλαστά έγγραφα ή παραποιούσε γνήσια, με σκοπό την παράνομη σύναψη τραπεζικών δανείων
Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου, στην περιοχή του Κορδελιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φάκελοι, οι οποίοι περιείχαν πλήθος εγγράφων, ταυτότητες, σφραγίδες, εκκαθαριστικά εφορίας, βεβαιώσεις εργοδοσίας, αιτήσεις δανείων και υπεύθυνες δηλώσεις διαφόρων ατόμων.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο πλαίσιο δράσης του κυκλώματος, κατά το χρονικό διάστημα, ετών 2006 έως 2009, εκταμιεύθηκε από διάφορα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, το ποσό των 551.662 ευρώ, ενώ επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η σύναψη δανείων, ύψους επιπλέον 529.342 ευρώ.
Οι 26 αντιμετωπίζουν τις κατά περίσταση κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης – σύστασης συμμορίας», της «πλαστογραφίας», της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» και «απάτης».
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
 
 

 
Την τελευταία του εκπομπή θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ ο 77χρονος Λάρι Κινγκ, ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής, ο οποίος επί 25 χρόνια έχει φιλοξενήσει στην εκπομπή του προέδρους, τραγουδιστές και ηθοποιούς. Η τελευταία εκπομπή «Larry King Live» θα μεταδοθεί όπως πάντα από τα στούντιο του CNN στο Λος Άντζελες στις 18:00 τοπική ώρα, ενώ το κανάλι ανέφερε ότι θα υπάρχουν πολλές «εκπλήξεις».
 
Γεννηθείς στο Μπρούκλιν, ο Λάρι Ζέιγκερ, τον οποίο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είχε αποκαλέσει «Larry The King», έγινε μία από τις πιο γνωστές φιγούρες της αμερικανικής τηλεόρασης. Ανάμεσα στις προσωπικότητες που είχαν εμφανιστεί στην εκπομπή του ήταν ο Γιάσερ Αραφάτ, ο μποξέρ Μάικ Τάισον και ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy Χιου Χέφνερ. Φυσικά, στο Larry King Live το οποίο ξεκίνησε το 1985, έχουν φιλοξενηθεί όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ, από τον Τζέραλντ Φορντ μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο παρουσιαστής έχει τιμηθεί με βραβείο Έμμυ, ενώ έχει πάρει τουλάχιστον 40.000 συνεντεύξεις.
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις