Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΝΟΝΑ ΓΚΑΒΑΝΙΔΟΥ
2008 αναγνώστες
Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010
00:49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η νέα Περιφερειακή αρχή θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2011  

Τον από το νόμο προβλεπόμενο όρκο θα δώσουν την ερχόμενη Κυριακή ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι εκλεγμένοι Αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 7ης-14ης Νοεμβρίου 2010.

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ η νέα Περιφερειακή αρχή θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2011. 

 

 

ΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" - ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

 

 

Το λαμπερό αστέρι

 
Image and video hosting by TinyPic

 

 
 


Για τον χριστιανικό κόσμο οι άγιες ημέρες κατά τις οποίες εορτάζεται η γέννηση του Θεανθρώπου στη γη γεννούν συναισθήματα αγάπης, αλληλεγγύης και οικογενειακής θαλπωρής.
Οι χριστιανοί ανά τον κόσμο για την εορταστική αυτή περίοδο ακολουθούν τα τοπικά αλλά και ξενόφερτα, λόγω της παγκοσμιοποίησης, έθιμα.
Εορταστικές λιχουδιές, χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπιόνια, Άι - Βασίληδες, καραβάκια στολίζουν τα σπίτια καθώς και τους 
δρόμους και τις πλατείες δημιουργώντας μια μαγική λαμπερή ατμόσφαιρα αναμονής της γιορτινής αυτής ημέρας.
Το πνεύμα όμως των ημερών επιτάσσει χαρά καθώς και εσωτερική και εξωτερική λάμψη.
Η λάμψη και η ακτινοβολία εμπνέουν τους πιστούς καθώς συνδέονται με το φως του άστρου των Χριστουγέννων, το οποίο έλαμπε τη βραδιά της γεννήσεως του Θείου Βρέφους.
Όμως τι ήταν το λαμπερό αστέρι το οποίο συνδέεται με τη γέννηση του Μεσσία, το σπουδαίο αυτό γεγονός για την ανθρωπότητα; 
Γενικότερα οι άνθρωποι αναζητούν σύμβολα από τη φύση, και δη από τον ουρανό.
Η εξήγηση της εμφάνισής του έχει απασχολήσει κατά καιρούς αστρονόμους, θεολόγους και γενικότερα ερευνητές και αναλυτές της περιόδου αυτής.
Ήταν άραγε θαύμα ή κάποιο αστρονομική φαινόμενο, όπως μετέωρο, κομήτης ή κάποιος καινοφανής (nova) ή υπερκαινοφανής αστέρας (supernova);
*  Μετέωρο;
Μία υπόθεση ήταν ότι το λαμπερό αστέρι των Χριστουγέννων ήταν ένα μετέωρο.
Τα μετέωρα περιφέρονται από τον Ήλιο και εισερχόμενα στην ατμόσφαιρα της γης λιώνουν, εξατμίζονται και εμφανίζουν μια φωτεινή ουρά στον ουρανό.
Αυτά ονομάζονται διάττοντες αστέρες ενώ αν οι διαστάσεις είναι μεγάλες ονομάζονται βολίδες.
Το υλικό των βολίδων που πέφτει στη γη ονομάζεται μετεωρίτης ή αερόλιθος.
Η θεωρία αυτή όμως δεν τεκμηριώνει ότι το άστρο της Βηθλεέμ ήταν διάττοντας αστέρας, καθώς το φαινόμενο αυτό ήταν γνωστό και σύνηθες την εποχή εκείνη και ως εκ τούτου δεν θα προκαλούσε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των μάγων να το συνδυάσουν με τη Γέννηση του Μεσσία. 
Επιπλέον οι βολίδες, που όπως προαναφέρθηκε είναι ανάφλεξη που προκαλεί περισσότερη λάμψη, διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα, χρόνος που δεν επαρκεί για να οδηγήσει τους τρεις μάγους στο μακρινό τους ταξίδι στην Ιουδαία.
*  Κομήτης;
Μία άλλη εκδοχή την οποία υποστηρίζει τον 3ο μ.Χ. αιώνα μία σημαντική μορφή των πρωτοχριστιανικών χρόνων ο Ωριγένης Αδαμάντιος, ήταν ότι το άστρο των Χριστουγέννων ήταν κάποιος κομήτης.
Η εμφάνιση όμως ενός τέτοιου φαινομένου θα ήταν ορατή από πολλούς και λογικά θα είχε παρατηρηθεί και από κάποιον σοφό από την εξελληνισμένη αυλή του Ηρώδη.
Επιπλέον, οι όψεις αυτών των σωμάτων και η αιφνίδια κάθε φορά εμφάνισή τους ανάμεσα στους άλλους αστέρες, όπως και η περίεργη αποχώρησή τους ήταν επόμενο με τις τότε γνώσεις να εξεγείρουν τους ανθρώπινους φόβους, ώστε να καταστούν, δια μέσου των αιώνων, τα πλέον δυσοίωνα σώματα του ουράνιου θόλου.
Θεωρούνταν προάγγελοι θανάτου βασιλέων, στρατηγών, εμφάνισης επιδημιών, ή ερχομού φυσικών καταστροφών, πλημμυρών, λοιμών, σεισμών και καταποντισμών μέχρι ακόμα και του τέλους της ανθρωπότητας.
Ένα άλλο τρωτό σημείο της θεωρίας αυτής είναι ότι το αστέρι στεκόταν λαμπερό πάνω από το μέρος που βρισκόταν ο Ιησούς, γεγονός που δεν μπορούσε να συμβεί αν ήταν κομήτης.
*  Nova;
Το 17ο αιώνα ο Γερμανός αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ επηρεασμένος από τη σύνοδο πλανητών, που ορθώς υπολόγισε το 1604, αναρωτήθηκε και μελέτησε τη φύση του μαγικού αστεριού της Βηθλεέμ.
Σύμφωνα με τη σύνοδο που ο ίδιος βίωσε, ο πλανήτης Άρης πλησίασε τους πλανήτες Δία και Κρόνο σχηματίζοντας ένα πύρινο τρίγωνο.
Το σπάνιο αυτό αστρονομικό φαινόμενο και το εντυπωσιακό φωτεινό αποτέλεσμα που δημιούργησε ήταν ορατό από το δυτικό κόσμο.
Την επομένη ημέρα εμφανίσθηκε ένας αστέρας που ο Κέπλερ τον θεώρησε ότι ήταν καινοφανής (nova) ενώ η έρευνα της σύγχρονης αστρονομίας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για υπερκαινοφανή (supernova).
Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία του Κέπλερ, το αστέρι το οποίο προανήγγειλε στους τρεις Μάγους τη γέννηση του Μεσσία και τους καθοδήγησε ήταν μια πλανητική σύνοδος που συνδυάστηκε με την εμφάνιση ενός καινοφανούς αστέρος (nova).
Και αυτή όμως η εκδοχή είναι αδύναμη καθώς ένας καινοφανής αστέρας δεν μπορεί να υποδείξει θέση, και συγκεκριμένα τη θέση του "τεχθέντος Βασιλέως"
Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα αστρονόμοι, αστρολόγοι, θεολόγοι, αρχαιολόγοι, ιστορικοί ασχολήθηκαν με το αστέρι της Θείας Γεννήσεως.
Και οι σύγχρονοι επιστήμονες όμως συναντούν εμπόδια στην έρευνά τους.
Καμία ερμηνεία δεν είναι τεκμηριωμένη για τη λαμπερή αυτή εμφάνιση.
Η μία άποψη είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο, η άλλη άποψη για μεταφυσικό και η τρίτη για συνδυασμό των δύο.
Η επιστήμη δεν υποστηρίζει ούτε όμως απορρίπτει κάποια από τις ανωτέρω εκδοχές.
Αστρονομικό σώμα, φαινόμενο ή προφητεία το άστρο της Βηθλεέμ είναι αδιαφιλονίκητα μία από τις πιο ζεστές χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Ευχή και ελπίδα είναι το φως του να αγγίζει τις  ψυχές και το πνεύμα χαρίζοντάς μας ευγενική διάθεση αλτρουισμού και συναισθήματα φιλανθρωπίας και ευσπλαχνίας για όλους όσοι χρήζουν βοήθειας.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι οι Άγιες αυτές ημέρες είναι δύσκολες για πολλούς συνανθρώπους μας και ας ευχηθούμε εφέτος τα δώρα να έχουν περισσότερους παραλήπτες.
Χαρούμενα Χριστούγεννα!

 

 

 Η Θεσσαλονίκη που μοιάζει με εγκαταλειμμένη σύζυγο, η δανική εταιρεία που έρχεται στη Σκύδρα, το μικρόβιο που μπήκε στον νομό Κιλκίς και το σχέδιο «Προκρούστης» στα διόδια των Μαλγάρων  
Το κλείσαμε το μαγαζί; Κάτι άλλαξε στη Θεσσαλονίκη, από την προεκλογική περίοδο μέχρι σήμερα. Μοιάζει σαν εγκαταλειμμένη σύζυγο, που κλαίει για το διαζύγιο και παράτησε τον εαυτό της. Δεν έχουμε πια διπλοπαρκαρίσματα, διότι έγιναν τριπλά. Δεν συζητούμε για τραπεζοκαθίσματα που κλείνουν τα πεζοδρόμια, γιατί μάθαμε να βαδίζουμε στο δρόμο. Άλλωστε, και το βάδισμα στο πεζοδρόμιο κατάντησε επικίνδυνο, αφού είναι η εύκολη διαδρομή για παντός είδους δίκυκλα. Τι να πούμε για την αποθράσυνση των λαθρομικροπωλητών, για τα βουλωμένα φρεάτια, τι να πούμε για την έλλειψη εορταστικής ατμόσφαιρας, που βελτιώνει πάντα την ψυχολογική διάθεση των καταναλωτών, και τόσα άλλα! Μας τιμωρούν οι απερχόμενοι; Αν στη γειτονιά μου υπογράψουμε δηλώσεις ότι δεν ψηφίσαμε Μπουτάρη, θα έχουμε κάποια σωστή μεταχείριση;

Οι διαμαρτυρίες για τα διόδια συνεχίζονται

Καθολική είναι η διαμαρτυρία των πολιτών για την αύξηση της τιμής των διοδίων και καθιέρωση νέων. Στα Μάλγαρα, κατά διαστήματα, γινόταν κατάληψη των διοδίων και επί ώρες οι αυτοκινητιστές περνούσαν ελεύθερα. Μάθαμε πάντως, ότι αν συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες, η εταιρία σκέπτεται να εφαρμόσει το σχέδιο «Προκρούστης» (μοιάζει λίγο με τον Καλλικράτη, στο πιο αιμοβόρο). Όποιος οδηγός δεν πληρώνει διόδια, θα βάζουν το αυτοκίνητό του σε μια ράμπα συγκεκριμένου μεγέθους. Αν το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο, θα του κόβουν το καπό για να έρθει στα ίσια. Αν είναι μικρότερο, θα το τραβούν για να μακρύνει. Τι σκέπτονται ρε παιδί μου!

Οι φιλοσκοπιανοί μοντάρισαν φωτογραφία;

Μια φωτογραφία που εμφάνιζε τη σύζυγο του προέδρου της κοινότητας Γρίβας Κιλκίς να χορεύει με φιλοσκοπιανούς, δίχασε το χωριό. Η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Γρίβας κατηγόρησε ως «φιλοσκοπιανό» τον πρόεδρο της κοινότητας, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για μοντάζ φιλοσκοπιανού εντύπου και απαιτεί τη συγγνώμη από την κατήγορο. Γεγονός πάντως είναι ότι σε ιστοσελίδες φιλοσκοπιανών εμφανίζονται τα πανηγύρια της Γρίβας, ότι διοργανώνονται από αυτούς. Το μικρόβιο μπήκε και στο νομό του Κιλκίς και θέλει ισχυρές δόσεις αντιβιοτικών για να κατασταλεί. 

Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας

Πραγματοποιήθηκε ο 10ος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης, από το Σύλλογο «Φίλοι του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου». Εύγε, καλή η ενέργεια. Αλλά, γιατί πρέπει κάποιος να γνωρίζει ελληνικά στην Ελλάδα; Πώς θα συνεννοείται σε λίγα χρόνια με την πανσπερμία των γλωσσών που μιλιούνται ήδη; Άσε που με άγνοια των ελληνικών, μπορεί να έχει και αξιοζήλευτη σταδιοδρομία ως πολιτικός.

Δανοί έρχονται στη Σκύδρα

Η δανική εταιρεία, Έλληνα επιχειρηματία, που ειδικεύεται στη βιομηχανική ανάπτυξη, και τις επενδύσεις, βρίσκεται διαπραγματεύσεις με το Δήμο Σκύδρας για την αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής Λουτροχωρίου. Συζητούν για δημιουργία υδροθεραπευτικού κέντρου, οικολογικού πάρκου αγροτοϊχθυοκαλλιέργειας και πολιτισμού, σε μία περιοχή 78 στρεμμάτων. Καλώς μας ήρθαν οι Δανοί. Κάποτε ζούσαμε με ιδανικά. Τώρα ζούμε με δανεικά, και ενίοτε με δανικά.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις