Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"ΟΥΔΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΔΥΣΙ ΚΥΡΙΟΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΝ..."
1321 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
00:16
ΤΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΚΙΔΗ 
(ΚΑΘΗΓΗΤΗ)
 
Η πρόσκληση έλεγε: καλείστε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κουφαλίων που αφορά στον απολογισμό της απερχόμενης  Δημοτικής Αρχής. Ο πρόεδρος προσπάθησε μάλιστα να δώσει και μια πανηγυρική ατμόσφαιρα λέγοντας  ότι αυτή είναι και η τελευταία ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κουφαλίων.
Θα ξεκινήσω με δύο παρατηρήσεις:
α) Στις 11.30 που ήταν ο χρόνος έναρξης της συνεδρίασης παρόντες ήταν τρεις: Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και εγώ. Μετά τις 12 που άρχισε η συνεδρίαση, οι απουσίες ήταν πολλές (από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση) ενώ οι παρουσίες των δημοτών για τους οποίους υποτίθεται ότι οργανώθηκε η εκδήλωση ελάχιστες.
β) Από τις ομιλίες έλειπε εντελώς ο προβληματισμός για το πώς αντιμετώπισε ο καθένας τον ιστορικό του ρόλο: Να είναι δηλ. ο τελευταίος Δήμαρχος, Πρόεδρος η Δημοτικός Σύμβουλος του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του ιστορικού πλέον Δήμου Κουφαλίων. Παρόλο που κανένας δεν μίλησε με ενθουσιασμό για το καινούριο που έρχεται με τον  Καλλικράτειο Δήμο Χαλκηδόνας ,κανένας δεν είχε να πει τι έκανε για να υπερασπιστεί τον παλιό Δήμο Κουφαλίων.
Όταν εξέφρασα αυτήν την απορία μου σε μια σύντομη παρέμβαση που έκανα, η απάντηση ήταν ότι η πράξη θα δείξει για τi είδους εξέλιξη  θα έχει ο Καλλικράτειος Δήμος. Μάλιστα ο καινούργιος Δήμαρχος με εξέπληξε αρνητικά δηλώνοντας ευθαρσώς ότι όλη την υπόθεση την εκλαμβάνει σαν μια πρόκληση-προσωπική κατάλαβα εγώ.
Πρέπει όμως ένας πολιτικός να αντιμετωπίζει έτσι τα κοινά; Να κάνει δηλ. ό,τι κάνει
περιμένοντας ο χρόνος να του δείξει αν ενεργεί σωστά;
Ή φτάνει  η καλή διάθεση ενός ανθρώπου για να αντιστρέψει μια προδιαγραμμένη μέσα σε πολύ αυστηρά πλαίσια αρνητική πορεία;
Ακόμη και ο πρόεδρος του Δ.Ν.Τ. στην ομιλία του στη Βουλή είχε το θάρρος να πει ότι ήρθε στην Ελλάδα σαν γιατρός για να δώσει τα σωστά φάρμακα. Όχι να δοκιμάσει διάφορα φάρμακα για να δει πως θα αντιδράσει η άρρωστη Ελλάδα, αλλά για να την κάνει καλά. Βέβαια και εκεί ακολουθεί το αλαλούμ να βγαίνουν οι πολιτικοί όλων των αστικών κομμάτων, όπως τα χαρακτήρισε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ  Άδωνις Γεωργιάδης, και να συνδικαλίζονται από τη μια απέναντι στην Τρόικα, για να μετριάσει την αυστηρότητα των μέτρων, και από την άλλη να προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό πως, ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό του και ανεξάρτητα του μνημονίου. Πλήρης σύγχυση δηλαδή, η οποία φαίνεται έχει μεταφερθεί και στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού και αυτά είναι «σάρξ εκ της σαρκός» αυτών των αστικών κομμάτων.
Όλα τα προβλήματα έχουν τα δεδομένα τους, τη λογική που εφαρμόζεις για να τα συνδυάσεις, έτσι ώστε να βγάλεις το αποτέλεσμα. Βέβαια θα αντικρούσει κανείς ότι  σ’ αυτά τα προβλήματα οι περιορισμοί και οι παράγοντες που υπεισέρχονται είναι τόσοι που είναι αδύνατον να τους πάρει κανείς όλους υπόψη. Και αυτό σωστό. Όμως  όταν ξεκινάς από την αρχή με τη λογική του «yesman», όπως μου είπε ο δήμαρχος, ότι τα κόμματα δηλαδή δίνουν το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου μόνο σε τέτοιους πλέον, πώς να ψάξουν καινούριους δρόμους, πώς να αμφισβητήσουν την εξουσία, πώς να ψάξουν για στηρίγματα μέσα στον ίδιο το λαό και όχι στις συμμαχίες μεταξύ κυρίων;
Και με την ευκαιρία: ας μου εξηγήσει ο απερχόμενος Δήμαρχος πώς κατέκτησε το Δήμο δηλώνοντας ανεξάρτητος, ενώ στην επιστολή-καταγγελία που δημοσίευσε για την μη επιλογή του από το ΠΑΣΟΚ καυχιόταν ως εξής: «πήραμε ένα Δήμο από τη δεξιά και τον πρασινίσαμε». Μέχρι εκεί έφθανε λοιπόν η ανεξαρτησία; Και πώς φτάσαμε στη σημερινή εκδήλωση-απολογισμό να  παρευρίσκονται δημότες που θα μπορούσες να τους μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού;
Για να μην αποπροσανατολιζόμαστε λοιπόν. Όσο και να προσπάθησαν κάποιοι να πείσουν ότι σταμάτησε ταξική πάλη μέσα στην κοινωνία, ο ταξικός πόλεμος καλά κρατεί. Και είναι φυσικό σήμερα όλα τα μέτρα να στρέφονται ενάντια στο λαό, αφού από το 1990 ο λαός είναι ο ηττημένος. Και όσες υποχωρήσεις και να κάνεις, αν δεν τις εντάξεις σε μια στρατηγική ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης, απλά θα ανοίγεις την όρεξη του επιτιθέμενου. Τι κι αν άλλαξαν τα ονόματα και από «κεφάλαιο» το ονομάζουν τώρα «αγορές, Τρόικα, Ε.Ε., Αντζελα Μέρκελ». Το σίγουρο είναι ένα: πάντα ο λαός αγωνιζόταν για να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα που έφτιαχνε και πάντα το κεφάλαιο και οι αγορές επεδίωκαν να πληρώνουν την αξία της εργασίας του όσο το δυνατόν λιγότερο, για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.
Αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριό μας για κάθε τι που γίνεται. Για τον ΣΕΒ, για τον κόσμο της μπίζνες αυτό είναι ξεκάθαρο. Για το λαό ακόμη δεν έγινε. Και να θυμόμαστε πάντα αυτό που είπε και ο Χριστός: « ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν»,δηλαδή ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

 

 

Η τελευταία ομιλία Ψωμιάδη ως Νομάρχης

 

 

 

«Σήμερα αλλάζουμε σελίδα. Ο Καλλικράτης είναι ένα τεράστιο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα το κερδίσουμε ενωμένοι. Γι’ αυτό πρέπει να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Ήμασταν από τους πρώτους που στηρίξαμε το εγχείρημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, ήμασταν από εκείνους που...
 το βάλαμε στην ατζέντα του υπουργείου Εσωτερικών πριν τέσσερα χρόνια.
Γιατί πιστεύουμε βαθιά και αταλάντευτα, ότι αυτή η μεταρρύθμιση είναι το θεμέλιο για να ξεκινήσει δειλά - δειλά η ανασυγκρότηση του κράτους, είναι το εργαλείο για να πετύχουμε την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αποχαιρετώντας το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Μετά από 16 χρόνια ο θεσμός της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ολοκληρώνει τον κύκλο της. 
Οκτώ χρόνια ο Κώστας Παπαδόπουλος πρόσφερε πολλά, άλλα οκτώ χρόνια εμείς στη διοίκηση της Νομαρχίας κάναμε τεράστιο έργο. 
Παρά τα προβλήματα που είχαμε σε αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό, δώσαμε μάχες και τις κερδίσαμε.
Σήμερα όμως αλλάζουμε σελίδα. Ο Καλλικράτης είναι ένα τεράστιο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα το κερδίσουμε ενωμένοι. Γι’ αυτό πρέπει να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Ήμασταν από τους πρώτους που στηρίξαμε το εγχείρημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, ήμασταν από εκείνους που το βάλαμε στην ατζέντα του υπουργείου Εσωτερικών πριν τέσσερα χρόνια.
Γιατί πιστεύουμε βαθιά και αταλάντευτα, ότι αυτή η μεταρρύθμιση είναι το θεμέλιο για να ξεκινήσει δειλά - δειλά η ανασυγκρότηση του κράτους, είναι το εργαλείο για να πετύχουμε την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη.
Χαίρομαι γιατί έστω και καθυστερημένα το αντιλήφθηκε και το υπουργείο. Εμείς δώσαμε τα χέρια με τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ντόλιο.
 
Αλίμονο εάν δεν κερδηθεί αυτό το στοίχημα. Αλίμονο για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. 
Καταθέσαμε τις αντιρρήσεις μας δημόσια και υπηρεσιακά. Άλλες υιοθετήθηκαν, άλλες όχι. Τώρα, κοιτάμε μπροστά.
Γιατί στα τοπικά προβλήματα είμαστε με την αυτοδιοίκηση, είμαστε με τις τοπικές κοινωνίες. 
Θέλω να πω στους νέους συναδέλφους και συναδέλφισσες, που τώρα εξελέγησαν στον Περιφεριεακό Συμβούλιο, ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι. Θα τους αξιοποιήσουμε όλους. Ελάτε όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά.
Όπως υπηρετήσαμε ακομμάτιστα το λαό της Θεσσαλονίκης, έτσι θα υπηρετήσουμε και το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους όλων των κομμάτων που διετέλεσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι ή αντινομάρχες γιατί προσέφεραν τεράστιο έργο.
Θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους νομαρχιακούς υπαλλήλους για την προσφορά τους στην Υπηρεσία και στους πολίτες

 Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Ν.Γιαννόπουλος
ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος έχασε τελικά την μάχη που έδινε με τον καρκίνο και κατέληξε στο νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα

 

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας. Μεγάλωσε στο Νησί Ημαθίας και σε ηλικία 12 ετών ήρθε στη Θεσσαλονίκη.
Από το 1965 εργάζεται στον κλάδο Κατεργασίας Ξύλου και από το 1984 στον Ο.Σ.Ε. Από το 1964 έως το 1971 αγωνίστηκε στην ομάδα ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ( Καμινίκια ) σαν τερματοφύλακας και φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ.
Ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης , από το 1989 εκλέγεται στη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης , το οποίο υπηρετεί σαν Πρόεδρος από το 2000 ως σήμερα. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.
Το 2006 εκλέγεται πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και το 2007 τίθεται επικεφαλής της Παράταξης του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από το 2005 μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ήταν παντρεμένος με τη Μένη Τσαραμπουλίδη και έχει δύο κόρες , τη Δέσποινα και την Ελένη

  

 

 

 

 

 

Γιατί καθυστερεί η αραβική επένδυση στον ΠΑΟΚ και σε ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης θα εγκαταστήσει... οίκους ανοχής ο νέος δήμαρχος  

Ράβουν κελεμπίες στον ΠΑΟΚ:

Δικαιώθηκε η Voria.gr στην αποκλειστικότητά της ως προς το αραβικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ. Η κάποια καθυστέρηση οφείλεται στην επίλυση ενός νομικού προβλήματος, γράφει η επίσημη ανακοίνωση. Η στήλη, όμως, έμαθε την πραγματική αιτία της καθυστέρησης και σας την ανακοινώνει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα. Όλο το θέμα προέκυψε σχετικά με το χώρο που θα γίνει το τζαμί. Θα γίνει στη Θύρα 4 ή στα επίσημα; Πάντως ο Ζαγοράκης είναι κατηγορηματικός. Δεν δέχεται να κάνουν περιτομή ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Το πολύ-πολύ να επιτρέψει να φορούν μαντίλα οι τσιρλίντερς.

Λύνει και το θέμα της πορνείας ο κυρ Γιάννης

Βρέθηκε σε επίμαχη περιοχή ο νέος δήμαρχος και μίλησε με τους αγανακτισμένους κατοίκους για την υποβάθμιση της περιοχής τους, λόγω της εγκατάστασης πληθώρας πορνείων, ακόμη και δίπλα σε διαμερίσματα οικογενειών. Ο κυρ Γιάννης τους εξήγησε το πρόγραμμά του και τους βρήκε σύμφωνους. Η ανακοίνωση δεν λέγει αν πρόκειται για το προεκλογικό του πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο «θα αναλάβει να βρει ο δήμος σε ένα δρόμο μακριά όχι μόνο από κατοικίες, αλλά και από κάθε φύσεως καθημερινές δραστηριότητες, μια πολυκατοικία όπου θα επιβάλει την εγκατάσταση όλων των οίκων ανοχής της Θεσσαλονίκης». Όταν λέγει πολυκατοικία, προφανώς εννοεί κάποια στο μέγεθος του Κρεμλίνου. Προσπαθούμε να μαντέψουμε πού μπορεί να βρεθεί τέτοιος χώρος και δυσκολευόμαστε. Επειδή είναι μακριά η Σπιναλόγκα, υποθέτουμε ότι θα είναι δίπλα στο ζωολογικό κήπο, στον Κέδρηνο λόφο. Εκτός και εάν, επειδή στο πρόγραμμα του κυρ Γιάννη γίνεται λόγος για «αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων που ανήκουν (…) και στην Εκκλησία, προς όφελος των πολιτών», έχει κατά νου κάποιο μοναστήρι στα περίχωρα.

Τυχαίο; Δεν νομίζω

Άρχισε το ξήλωμα ο «Καποδίστριας», το ολοκλήρωσε ο «Καλλικράτης». Με τον «Καποδίστρια» αφαιρέθηκε το επίθεμα «Νέος» από τις ονομασίες δήμων. Η Νέα Μενεμένη έγινε σκέτο Μενεμένη, για να μη θυμίζει στα παιδιά ότι υπήρχε και παλαιά, που την κατέχουν τώρα οι Τούρκοι. Τι φίλοι ήμαστε, αν δεν σβηστεί η μνήμη; Μόνον από μας όμως, διότι οι Τούρκοι έχουν μνημονικό, και την Κομοτηνή την λέγουν ακόμη Γκιουμουλτσίνα (και οι Βούλγαροι αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη Σολούν, ο δε κυρ Γιάννης Σαλονίκη, αλλά ας μη το κάνουμε τώρα θέμα).

Τώρα πρέπει να ξεχαστούν και τα μακεδονικά ονόματα

Με τον «Καλλικράτη» στερεώνεται η προοδευτική αντίληψη. Έτσι ονόματα όπως: δήμος Μακεδονίδος, δήμος Βεργίνας και δήμος Αντιγονιδών στο νομό Ημαθίας, δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου στο νομό Πέλλας, δήμος Φιλίππων στο νομό Καβάλας, δήμος Φιλώτα στο νομό Φλώρινας και δήμος Μακεδνών στο νομό Καστοριάς καταργήθηκαν με το πρόσχημα της συνένωσης! Μέχρι και ο δήμος που έφερε το όνομα του Ίωνα Δραγούμη καταργήθηκε και αυτός, ίσως για να μην ενοχλεί πια τους φίλους μας στα Σκόπια. Γίνεται να πηγαίνουμε στα καζίνο τους και να λέμε ότι ήμαστε από το δήμο Μακεδνών; Δεν γίνεται. Θα τους προσβάλλουμε. Γι’ αυτό αφαιρέθηκαν.

Πρόταση για την υπογεννητικότητα

Είναι αλήθεια πως δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας των Ελλήνων που, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, θα είμαστε μειοψηφία στη χώρα μας μετά το 2040. Εμείς προτείνουμε τη σωστή λύση στο πρόβλημα, Ερωτόκριτε, για να γεννοβολούν οι Ελληνίδες. Να σταματούν τα προγράμματα της TV στις 10 το βράδυ. Τι θα κάνουν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια; Θα κοιμούνται τόσο νωρίς; Κάποιοι δεν θα θελήσουν να συμβάλουν στην αύξηση της γεννητικότητας; Είναι ευκαιρία να κάνουμε αρχή, τώρα που θα αρχίσει να κόβει το ρεύμα ο Φωτόπουλος. Να τον παρακαλέσουμε να κατεβάζει τους διακόπτες της ΔΕΗ, μόλις νυχτώσει. Κάνει και κρύο, καιρός για δύο... 

Μόνο για βιτσιόζους οι συνεδριάσεις της Βουλής

Πρέπει να είχα κρυφό βίτσιο, αφού παρακολούθησα τη συνεδρίαση της Βουλής για τον προϋπολογισμό. Πριν ακόμη ανοίξουν το στόμα τους οι βουλευτές, γνωρίζεις τι θα πουν. Και σχεδόν όλοι -φωτεινές οι ελάχιστες εξαιρέσεις- με πρώτους τους αρχηγούς των κομμάτων, παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και διαβάζουν τους λόγους που τους έγραψαν (ποιοι;). Μόνον σημειώσεις επιτρέπεται να συμβουλεύονται. Αν δεν μπορούν να μιλήσουν από στήθους, σημαίνει ότι δεν ξέρουν το θέμα. Και είναι οι 300 πιο άξιοι Έλληνες (σύμφωνα με το πολίτευμά μας). Θυμήθηκα και τον Ροΐδη, όταν οι νέοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «κολάκευαν» (το λέω κομψά) την κυβέρνηση, για το πόσο ωραίο προϋπολογισμό κατάρτισε. Είχε γράψει σε παρόμοια περίπτωση ότι του «θυμίζουν κόλακες, συγχαρέντας ευνούχον, επί τη αποκτήσει γνησίου τέκνου».
  

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις