Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΗ ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟΣ..." ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ; ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
1154 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011
15:53

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Πρωτοχρονιά αντιπροσωπεύει το ξεκίνημα του νέου έτους και μαζί μ’ αυτό την αρχή για μία νέα ζωή. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι φεύγοντας ο παλιός χρόνος παίρνει μαζί του κι ό,τι κακό είχε και περιμένουν να έρθει ο νέος με τα δώρα του. «Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά, ήρθε ο νέος με τα δώρα, με τραγούδια, με χαρά».Ο καινούργιος χρόνος φορτωμένος με όνειρα, ελπίδες και υποσχέσεις για τη ζωή, κάνει την εμφάνισή του χαμογελαστός, χαρούμενος γεμάτος αισιοδοξία και οι άνθρωποι τον υποδέχονται με πυροτεχνήματα, γιορτάζοντας και ελπίζοντας σε κάποια αλλαγή, σε μία καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.Ο εορτασμός του νέου έτους είναι μία από τις αρχαιότερες γιορτές. Πολλοί πιστεύουν ότι ξεκίνησε στην αρχαία Βαβυλώνα περίπου 4.000 χρόνια πριν, την Άνοιξη, κατά το πρώτο νέο φεγγάρι μετά την εαρινή ισημερία.Για πολλά χρόνια, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν ως Πρωτοχρονιά, την πρώτη Μαρτίου. Το 46 π.Χ., όμως, ο Ιούλιος Καίσαρας εφάρμοσε ένα νέο ημερολόγιο, αυτό που ισχύει και σήμερα, με αποτέλεσμα να μετρά ως πρώτη του χρόνου, η πρώτη Ιανουαρίου. Ο μήνας αυτός έχει πάρει το όνομά του από τον Θεό των Ρωμαίων Ιανό (Janus), o οποίος πάντα απεικονίζεται με δύο πρόσωπα, με το ένα να κοιτάζει πίσω στον παλιό χρόνο και το άλλο, μπροστά, στο νέο έτος.Οι γιορτές των Ρωμαίων ονομάζονταν Calends (calendar=καλεντάρι=ημερολόγιο) και οι άνθρωποι στόλιζαν τα σπίτια τους και αντάλλασσαν δώρα.Η ορθόδοξη εκκλησία της εποχής κυρίως του Μεγάλου Κωνσταντίνου, επειδή ήθελε να χωρίσει τους χριστιανούς από τους ειδωλολάτρες, απαγόρευε στους πρώτους να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά, όπως οι δεύτεροι. Τα αποτελέσματα της απαγόρευσης αυτής ήταν πολύ μικρά. Απαλείφθηκαν μόνο τα στοιχεία εκείνα που έρχονταν σε ευθεία αντίθεση προς τη χριστιανική ηθική. 

 

 

 

 

Δήλωση Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π.ΨΩΜΙΑΔΗ: "ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ"

 

 

 
"Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την αυτοδιοίκηση. Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε τα δεδομένα, κάνουμε μια νέα αρχή. Μας ενώνουν πλέον τα μεγάλα, χρόνια προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε από αύριο. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να γίνουν για όλους μας κίνητρο για ομόνοια, για τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και συναίνεση". 
 

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την εκλογή του προεδρείου του σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
"Πιστεύω πολύ σ' αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο ρόλος του είναι εξαιρετικά σημαντικός σε ένα όργανο που αποτελεί το σπίτι του λαού 2 εκατομμυρίων πολιτών. Ο νέος θεσμός είναι μια ελπίδα για τη χώρα μας και πρέπει να προστατευθεί από όλους μας. Στήριξα, στηρίζω και θα στηρίζω τον Καλλικράτη", υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης, ευχόμενος "η κεντρική εξουσία να δείξει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης, αποφεύγοντας λάθη, παλινωδίες και υπονομεύσεις των προηγουμένων ετών".

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την αυτοδιοίκηση. 
Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Κεντρική Μακεδονία.
Σήμερα γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε τα δεδομένα, κάνουμε μια νέα αρχή. 
Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, είμαστε πλέον μια ενότητα, μια γροθιά, μια μεγάλη οικογένεια, που πρέπει να φροντίσει για όλα τα μέλη της.
Οι εκλογές τελείωσαν. Για εμάς, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
Μας ενώνουν πλέον τα μεγάλα, χρόνια προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε από αύριο.
Αυτά τα προβλήματα πρέπει να γίνουν για όλους μας κίνητρο για ομόνοια, για τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και συναίνεση. 
Τον τελευταίο μήνα είμαι σε συνεχή επαφή μα τον ίδιο τον κ. Ραγκούση και με τους συνεργάτες του για να επιλύσουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα του Καλλικράτη για να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το ταχύτερο δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο για τους πολίτες. 
Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε, αρκεί να θελήσουμε να συνεννοηθούμε.
Να αφήσουμε στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα, να ασχοληθούμε με τη Μακεδονία μας, χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Δεν χωρούν άναρθρες κραυγές και στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες σε μια χώρα βαριά τραυματισμένη, σε μια Περιφέρεια που υποφέρει από την ανεργία, την ύφεση, τη μηδενική ανάπτυξη.
Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, στην καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική.
Θέλουμε να ακούμε όλες τις απόψεις και να συνθέτουμε απόψεις.
Περιμένουμε μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, παρούσα, συνεργάσιμη.
Σεβόμαστε τη μειοψηφία, όμως να μην ξεχνάμε ότι αποφασίζει η πλειοψηφία και υλοποιεί η διοίκηση.
Το μέλλον απαιτεί συσπείρωση όλων μας. 
Θα πορευθούμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. 
Με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και σε όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Ο νέος θεσμός είναι μια ελπίδα για τη χώρα μας και πρέπει να προστατευθεί από όλους μας. 
Στήριξα, στηρίζω και θα στηρίζω τον Καλλικράτη.
Η κεντρική εξουσία οφείλει να δείξει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης, αποφεύγοντας λάθη, παλινωδίες και υπονομεύσεις των προηγουμένων ετών. 
Θέλω να ευχηθώ στο Προεδρείο του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου καλή δύναμη και καλή επιτυχία. 
Ο ρόλος του είναι εξαιρετικά σημαντικός σε ένα όργανο που -να μην ξεχνάμε- αποτελεί το σπίτι του λαού 2 εκατομμυρίων πολιτών. 
Σας καλωσορίζω και πάλι στο πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.
Σας καλώ να επιτελέσουμε όλοι τα καθήκοντά μας με συνέπεια και ευσυνειδησία, όπως οφείλουμε στους πολίτες που μας εξέλεξαν. 
Καλή θητεία". 

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις