Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ...ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
1189 αναγνώστες
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011
00:49

 

 

Μειώνει τον χρόνo απόδοσης ο Γιώργος Παπανδρέου, θεσπίζοντας την υποχρεωτική προσωρινή σύνταξη, όπως τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο       


του Σπύρου Νάννου

Τέλος στις χρονοβόρες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τις συντάξεις θέλει να βάλει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως επεσήμανε στη συνεδρίαση τουυπουργικού συμβουλίου. Πλέον, ο χρόνος που θα περιμένουν οι συνταξιούχοι δεν θα ξεπερνούν τους 2,5 μήνες , κάνοντας όπως είπε πράξη όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ…

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου, «όλο το προηγούμενο διάστημα οι πολίτες έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και δέχτηκαν να κάνουμε μεγάλες θυσίες, ώστε να σωθεί η χώρα. Αυτό που έλεγαν όμως πολλοί -και με το δίκιο τους- είναι ότι δεν έβλεπαν να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Κλασικό παράδειγμα ήταν και ο χρόνος μέσα στον οποίο το κράτος απέδιδε τις συντάξεις σε όσους έβγαιναν στη σύνταξη. Γνωρίζω καλά τις καθυστερήσεις που υπήρχαν. Δεν μπορούν να καταλάβουν οι πολίτες γιατί θα πρέπει να ταλαιπωρούνται καθημερινά από υπηρεσίες του Δημοσίου για να λάβουν αυτό που δικαιούνται, αυτό που τους οφείλει η πολιτεία. Είναι απαράδεκτο μετά από 30 ή και 40 χρόνια δουλειάς να περιμένει ο εργαζόμενος μέχρι δύο χρόνια για να πάρει τη σύνταξή του. Και, όπως θα θυμάστε όλοι, η κριτική μας στην προηγούμενη κυβέρνηση, που είχε οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα, ήταν σκληρή».

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Είχαμε μάλιστα υποσχεθεί στους πολίτες, στη ΔΕΘ του 2009, ότι αν γινόμασταν Κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του 2010 το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Ότι οι συντάξεις θα απονέμονταν στην ώρα τους. Ενδιαμέσως προέκυψε η κρίση και αναγκαστήκαμε να ρίξουμε όλο το βάρος εκεί. Τώρα, όμως, και με ελάχιστη καθυστέρηση είναι η ώρα να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευσή μας. Παράλληλα, πρέπει σε κάθε Υπουργείο να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια για να λύσουμε προβλήματα καθημερινότητας, στα ταμεία, στα νοσοκομεία, στις εφορίες, στην πολεοδομία και όπου αλλού σχηματίζονται οι ουρές της ταλαιπωρίας που προσβάλουν τον πολίτη».
Και κατέληξε: «Είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά πρέπει και κάτω από αυτές τις συνθήκες να βρούμε λύσεις με έξυπνες επιλογές, αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο μέσο. Αυτό κάνουμε με τη διαδικασία έκδοσης προσυνταξιοδοτικής απόφασης, έτσι ώστε ο συνταξιούχος να μπορεί το συντομότερο δυνατόν και πάντως όχι αργότερα από 2,5 μήνες, να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής του. Είναι ένα μέτρο ανακούφισης πολλών χιλιάδων συμπολιτών μας». 
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι για τις περιπτώσεις που η ασφάλιση έχει γίνει σε ένα ταμείο η χορήγηση της προσωρινής σύνταξης θα γίνεται μέσα σε ένα με ενάμιση μήνα, ενώ στην περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης το χρονικό διάστημα μπορεί να φτάσει έως και δυόμιση μήνες. 
Εκτίμησε ότι η προσωρινή σύνταξη θα κυμαίνεται γύρω στο 95% της κανονικής, ενώ ανέφερε ότι το μέτρο θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή τρεις μήνες μετά την ψήφισή του.

Δήλωση Σταύρου Καλογιάννη για το Μετρό Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:"Ο κ. Μαγκριώτης χειρίζεται σοβαρά ζητήματα με επιπολαιότητα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.Η αλήθεια είναι:

α) ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μελέτησε, δημοπράτησε και ξεκίνησε την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης με βάση τη - σωστή για εκείνη την εποχή - χάραξη που είχαν επιλέξει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
β) Όταν αργότερα ξεκίνησε η μελέτη της επέκτασης προς Καλαμαριά, προέκυψε ότι θα ήταν δυνατόν αντί δύο μικρών αμαξοστασίων να κατασκευαστεί στο τέλος της επέκτασης προς Καλαμαριά, στην Μίκρα, ένα μεγάλο αμαξοστάσιο και σε καλύτερη θέση από εκείνο της Πυλαίας. Για τον λόγο αυτό δεσμεύτηκε με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και ο κατάλληλος χώρος στην Μίκρα και εξετάζονταν τα τεχνικά και νομικά ζητήματα της αλλαγής αυτής.Η επιπολαιότητα του κ. Μαγκριώτη είναι ότι ανακοινώνει αλλαγές στους σταθμούς και στα αμαξοστάσια του Μετρό, χωρίς να έχει διασφαλίσει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των αλλαγών στη σύμβαση του έργου που εκτελείται, χωρίς να έχει ανατεθεί το έργο της επέκτασης προς Καλαμαριά και χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι ενστάσεις για τη διαθεσιμότητα του χώρου στη Μίκρα.Καλούμε τον κ. Μαγκριώτη, αντί να επιδίδεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού με αστήρικτους μάλιστα υπολογισμούς για το κόστος του έργου, να ασχοληθεί με τα προβλήματα που ανακύπτουν στα μεγάλα υπόγεια έργα όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, για να βγει η χώρα από την αδράνεια του τελευταίου δεκαπενταμήνου"
 
http://2.bp.blogspot.com/_5bAc3kgKZfk/TS0IBaC9sxI/AAAAAAAABIo/bFPZUV5_Wm8/s1600/%25CE%259F+%25CE%259C%25CE%259F%25CE%259D%25CE%259F%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A7%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D+%25CE%2594%25CE%2599%25CE%259F%25CE%2594%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%259D.jpg
 
 
 

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών       
Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης τηςασυλίας τεσσάρων βουλευτών.
Πρόκειται για τους βουλευτές:
- Γεώργιο Αρβανιτίδη ΠΑΣΟΚ Β΄Θεσσαλονίκης) ο οποίος κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.
Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι πέντε θετικών ψήφων.
- Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) ο οποίος κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα.
Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι έξι θετικών ψήφων.
- Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) ο οποίος κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα.
Η αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι τεσσάρων θετικών ψήφων.
- Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας) η οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι τεσσάρων θετικών.
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού