Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ... ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΙΛΙΓΚΟΥΝΑΣ
1556 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011
00:22

 

 
 

Από 1/1/2011 η ΔΕΗ προχώρησε σε αύξηση των τιμολογίων της οικιακής κατανάλωσης. Έτσι η πιο μεγάλη αύξηση γίνεται στις καταναλώσεις από 0-800 Kwh και φτάνει σύμφωνα με τη ΔΕΗ στο 11%. Επίσης δίνεται αύξηση μικρότερη βέβαια στις καταναλώσεις μέχρι 3000 Kwh. Από 3000 και πάνω υπάρχει σοβαρή μείωση στην τιμή της Kwh. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών (περίπου το 80% των οικιακών καταναλωτών) θα επιβαρυνθούν με υπέρογκες αυξήσεις. Γιατί όμως γίνεται αυτό; Διότι με την απελευθέρωση της παραγωγής ενέργειας οι ιδιώτες παραγωγοί ζητούσαν να αυξηθεί η οικιακή Kwh κατά 40% για να είναι κερδοφόρες οι επιχειρήσεις τους. Έτσι το 2008 ο κ. Σιούφας με εισήγηση της Ρ.Α.Ε. (ρυθμιστική αρχή ενέργειας)προχώρησε σε γενναία αύξηση στην τιμή που πουλούν την Ηλ. ενέργεια οι διώτες στη ΔΕΗ. Αποτέλεσμα η ΔΕΗ να μετακυλήσει αυτή την αύξηση στους φτωχότερους πελάτες της. Όλα αυτά λοιπόν γίνονται για να εξασφαλίσουμε κερδοφορία στους ιδιώτες παραγωγούς. Και το πιο τρελό η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη με απόφαση του υπουργείου ανάπτυξης να αγοράζει όλο το 24ωρο την παραγωγή των ιδιωτών. 
Κ. Δ/ντα
Πιστεύω ότι όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε τέτοια επιχείρηση όπου το προϊόν μας το αγοράζουν σε εγγυημένη τιμή και όλο το εικοσιτετράωρο. Και να σκεφτείτε ότι ο αξιότιμος πρόεδρος των βιομηχάνων διαρρηγνύει τα ιμάτια του ζητώντας να απελευθερωθούν οι αγορές και να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός 
Αλήθεια τι υποκρισία;

 


Την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, κήρυξε η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.Η υπουργός έδωσε το στίγμα της εκπαίδευσης στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Παιδεία ή θα γίνει μια εθνική αποστολή στην οποία θα συμμετέχουμε όλοι, χωρίς δογματισμούς, ή θα αποτύχει. Μάλιστα τόνισε ότι έχουμε όλοι τεράστιο εθνικό χρέος για την Παιδεία. 

 


ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥΣ ΤΡΌΠΟ ΑΠΕΥΘΎΝΕΙ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΆΝΝΗ ΜΠΟΥΤΆΡΗΣ

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ
 
Σχέδιο άμεσης δράσης, που θα βασιστεί κατά κύριο λόγο στη συνδρομή του στρατού, καταρτίζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για να καθαρίσει η πόλη από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, που συσσωρεύονται απειλητικά σε δρόμους και πεζοδρόμια.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες και τους καταστηματάρχες να συνδράμουν την προσπάθεια, κατεβάζοντας στους κάδους μόνο τα οργανικά σκουπίδια και κρατώντας στο σπίτι τους τα υπόλοιπα. Ζήτησε παράλληλα τη βοήθεια και των εργοληπτών, που θα μπορούσαν να διαθέσουν στο δήμο μεγάλα φορτηγά και μικρούς φορτωτές (τα λεγόμενα «διαβολάκια»).
«Κάνω έκκληση στους Θεσσαλονικείς, πολίτες και καταστηματάρχες, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση να διαχωρίζουν τα οικιακά απορρίμματα σε οργανικά και να μην κατεβάζουν στα πεζοδρόμια χαρτιά, αλουμίνια και γυάλινα αντικείμενα που θα διογκώσουν το πρόβλημα. Παράλληλα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την επισκευή ή την αντικατάσταση των απορριμματοφόρων και την επίλυση του χρόνιου προβλήματος με την προμήθεια των ανταλλακτικών. Στοχεύουμε σε μία πραγματικά καθαρή πόλη με την εντατική εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης», τόνισε ο δήμαρχος.
Με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς, εκτιμάται ότι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» σήμερα τη Θεσσαλονίκη. Μόλις επτά με δέκα απορριμματοφόρα εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη στις γειτονιές όλου του δήμου, για να μπορέσουν να διατηρήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Τα παράπονα των πολιτών πέφτουν βροχή στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες σηκώνουν τα χέρια ψηλά, καθώς αδυνατούν να δώσουν μια υπεύθυνη απάντηση. Από ορισμένες γειτονιές, απορριμματοφόρο έχει να περάσει ακόμη και επτά ημέρες, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να κάνουν λόγο για βουνά σκουπιδιών που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Εκτακτες συσκέψεις 
Μετά την έκκληση για βοήθεια από πλευράς του δήμου, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έδωσε χτες το πράσινο φως για να παρασχεθούν στο δήμο μηχανοκίνητα μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της Θεσσαλονίκης συνεδρίασαν για να εξετάσουν με ακρίβεια το είδος της βοήθειας και την ποσότητα των μέσων που θα παρασχεθούν.
Η κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε χτες το πρωί και στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, ο συνταγματάρχης Πεζικού Πέτρος Καραμανέας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γάγαλης, καθώς και τα στελέχη του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Ιωαννίδης και Ανέστης Ευαγγέλου.
Σε αυτήν τη σύσκεψη, επισημάνθηκε ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ο στρατός να παραχωρήσει τράκτορες, δηλαδή μεγάλα οχήματα που μπορούν να μεταφέρουν κοντέινερ με απορρίμματα από το Σταθμό Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Σημειώνεται ότι σήμερα γι' αυτήν τη δουλειά ο δήμος διαθέτει μόλις έναν τράκτορα (οι υπόλοιποι δέκα είναι χαλασμένοι), με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να συσσωρεύονται στο ΣΜΑ και μερικές φορές να απαιτείται τη δουλειά αυτή να κάνουν απορριμματοφόρα.
Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι οι τράκτορες που διαθέτει ο στρατός δεν είναι συμβατοί με τα κοντέινερ του δήμου και έτσι οι υπεύθυνοι προσανατολίζονται στη διάθεση φορτηγών Στάγερ, καθώς και χειριστών τους.

Οι εργολήπτες
Ο κ. Μπουτάρης ζήτησε τη συνδρομή και των εργοληπτών για τον ίδιο σκοπό. Οπως επισήμανε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γ. Γάγαλης, θα μεταφέρει την έκκληση αυτή στα μέλη του συνδέσμου και θα ενημερώσει σχετικά τη διοίκηση του δήμου για τις προθέσεις των συναδέλφων του.
Το σχέδιο συνεργασίας όλων αυτών των φορέων που τελικά θα εμπλακούν θα πρέπει να είναι άμεσα εφαρμόσιμο, ενώ σχεδιάζεται ότι θα τίθεται σε εφαρμογή κάθε φορά που η κατάσταση με τα σκουπίδια βγαίνει εκτός ελέγχου, μέχρις ότου ο δήμος προχωρήσει σε πιο μόνιμες λύσεις, όπως η επισκευή ορισμένων απορριμματοφόρων ή πιο μακροπρόθεσμα η προμήθεια νέων.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις