Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΔΕΝΔΡΟΥ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΥ
1571 αναγνώστες
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011
00:50
 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 12 Μ.Μ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΔΕΝΔΡΟΥ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΑΛΕΚΟΣ ΜΑΝΑΚΗΣ
 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙ 
 
 

Ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, η δωρεά οργάνων

 

Στο άκουσμα της δωρεάς οργάνων, όλοι έρχονται στη θέση του δότη, με τις επιφυλάξεις, που αυτό συνεπάγεται. Ποτέ στη θέση του λήπτη. Η στατιστική, όμως, επιμένει ότι η πιθανότητα να χρειασθούμε οι ίδιοι, ή ένας δικός μας, κάποια στιγμή της ζωής μας, ένα μόσχευμα, είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να μπορέσουμε εμείς να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον.«Η δωρεά οργάνων είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα: Ότι η ζωή συνεχίζεται», αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) στην καμπάνια του, τονίζοντας ότι η ενημέρωση, η αγάπη, η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι οι λέξεις «κλειδιά» για να νικηθούν οι προκαταλήψεις και τα ταμπού, που πηγάζουν από την άγνοια.Εκείνο που προηγείται όμως της μεταμόσχευσης, είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και τη γεναιοδωρία αποφασίζει να υπερβεί τον πόνο και να γεφυρώσει τη ζωή με τον θάνατο. Τα όργανα από πολλούς δυνητικούς δότες δεν αξιοποιούνται, επειδή δεν είχαν συζητήσει ποτέ εν ζωή με την οικογένειά τους τη θετική στάση απέναντι στη δωρεά οργάνων».Η Ελλάδα, αν και πρωτη στα τροχαία ατυχήματα, βρίσκεται σε μία από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη δωρεά οργάνων από πτωματικούς δότες με μόλις 7,2 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν στην Ισπανία ο αντίστοιχος αριθμός είναι 34. Είναι, όμως, από τις πρώτες χώρες σε ρυθμούς ανάπτυξης, τα τελευταία χρόνια, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Έλληνες δεν υστερούν σε συναισθήματα προσφοράς και φιλαλληλίας.Οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα από τον ΕΟΜ έχουν οδηγήσει σε αύξηση έως και 250% των πραγματοποιούμενων μεταμοσχεύσεων, αλλά σε σχέση με τις ανάγκες σε μοσχεύματα, καθώς και σε σχέση με τους δείκτες δωρεάς οργάνων άλλων χωρών, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη...«Κάπου στον κόσμο μία ζωή εξαρτάται από σένα», λέει η καμπάνια του ΕΟΜ και καλεί όλους στο τετραψήφιο 1147 ή στο 210 6471200 να συζητήσουν με τους εκπροσώπους του για να ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα.Όσοι θέλουν να γίνουν μετά θάνατον δωρητές σώματος, μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και έντυπα από τα Ανατομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης στα τηλέφωνα 210-7771142, 210-7462305 και 2310-999305, 2310-99934 αντίστοιχα.

 

Σύμφωνα με το BBC οι νεκροί απ'ο τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Τίρανα της Αλβανίας,είναι τρεις, ενώ τραυματίστηκαν 17 αστυνομικοί και στρατιώτες (εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά) και 22 πολίτες.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες κατά των αστυνομικών, που βρίσκονταν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο ενώ ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε οχήματα.Η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων, νερού και πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες.Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χρησιμοποιήθηκαν και πυροβόλα όπλα! 
 
 
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιστολή διαμαρτυρίας στην Άννα Διαμαντόπουλου 

Με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, εκφράζει την έκπληξη του για την...
 έναρξη πενταήμερης δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τις συνενώσεις σχολικών μονάδων, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των δήμων. 
Στην επιστολή αναφέρεται ότι η διαβούλευση άρχισε σε μια περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη –βάσει νόμου- η απογραφή των στοιχείων (άρα και των σχολικών κτιρίων) στους νέους δήμους, αλλά και η διαδικασία συγχώνευσης όλων των σχολικών επιτροπών σε δυο νομικά πρόσωπα. 
«Ο τρόπος λοιπόν», σημειώνεται, «με τον οποίο τίθεται η διαβούλευση και τα στενά χρονικά περιθώρια που θέτει, την ώρα μάλιστα που όλες οι νέες δημοτικές αρχές καταβάλλουμε τιτάνια προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε τα λειτουργικά προβλήματα, τα οποία παρουσιάζονται στα υπάρχοντα σχολικά κτίρια, θεωρούμε ότι θα οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα, αλλά και θα προκαλέσει τη δίκαιη αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, εν μέσω σχολικής περιόδου». 
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Γαλαμάτης, αν και είναι αντιληπτή η αναγκαιότητα της αναδιάταξης των σχολικών μονάδων (για λειτουργικούς, οικονομικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους), ωστόσο «ο αιφνιδιασμός της δημόσιας διαβούλευσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της συγχώνευσης σχολικών μονάδων, με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό (ενδεχόμενες κοινωνικές, τοπικές αντιδράσεις, ανάγκη κατασκευής νέων σχολικών μονάδων που σήμερα δεν έχουν προϋπολογισθεί κλπ), είναι τουλάχιστον ατυχής». 
Και καταλήγει: «Με την ελπίδα ότι, υπουργείο Παιδείας και τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορέσουμε να βρούμε καλύτερο συγχρονισμό δράσεων στο μέλλον, σας καλώ να επανεξετάσετε τα χρονοδιαγράμματα της επεξεργασίας των προτάσεών σας, έτσι ώστε « η γνώμη των εκπροσώπων των νέων Δήμων να συντελέσει πραγματικά στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης».
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση και τους βουλευτές Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις