Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
1183 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011
00:16

 

 
«Παράθυρο» στη μακρά ιστορία και στην πλούσια παράδοση του Ωραιοκάστρου πρόκειται να αποτελέσει το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του στον χώρο της «Παιδόπολης» με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.
Τα εγκαίνια του μουσείου έγιναν την  Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, στις 11.00 το πρωί, από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο.
Παράλληλα με την τελετή εγκαινίων του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου έγινε και η παρουσίαση του τόμου «Ωραιόκαστρο: Ιστορία 35 αιώνων», τον οποίο εξέδωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου.
Για τη σπουδαία αυτή ιστοριογραφική προσπάθεια θα μιλήσουν οι συγγραφείς του έργου και συγκεκριμένα οι αρχαιολόγοι Δρ. Κώστας Σουέρεφ και Δρ. Ευτέρπη Μαρκή, καθώς και ο ιστορικός της οικονομίας Δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου.
Μεταξύ των άλλων στα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνονται εκατοντάδες αντικείμενα κυρίως προβιομηχανικής εποχής, κειμήλια που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες του Πόντου, παραδοσιακές στολές, κεντήματα και υφαντά, αγροτικά εργαλεία και οικιακά σκεύη, παλιές φωτογραφίες, έγγραφα διοικητικού περιεχομένου, αλλά και προσωπικές επιστολές συνοδευόμενες με τις μαρτυρίες των πιο παλιών κατοίκων του Ωραιοκάστρου.

 

 

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο δήμο ΛΑΓΚΑΔΑ

 

 

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής».

 
Σας καλώ σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την εικοστή πέμπτη (25η) του μηνός Ιανουαρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
 
1. Ανάκληση πληρεξουσιότητας και ανάθεση εκ νέου σε δικηγόρο, σχετικά με αγωγή (εργατικών διαφορών) της Καραγιαννίδου Λαμπρινής και Σομπατζή Μαρίας κατά του ΔήμουΛαγκαδά.
2. Ανάθεση πληρεξουσιότητας σε δικηγόρο, σχετικά με την αίτηση (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) της «Α. ΞΕΝΟΣ ΑΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ» κατά του τέως Δήμου Κορώνειας, νυν Δημοτική Ενότητα Κορώνειας Δήμου Λαγκαδά.
3. Ανάκληση και ανάθεση πληρεξουσιότητας σε δικηγόρο για την έκδοση της άδειας εκμετάλλευσης των 41,56 και των 100 στρεμμάτων στην θέση «ΓΚΑΜΗΛΑ» της Δημοτικής Ενότητας Λαγυνών.
4. Νομιμοποίηση ανάθεσης πληρεξουσιότητας σε δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου Λαγκαδά σχετικά με την υπόθεση της Κυριακής συζ. Ανδρέα Τσιμίγκου.
5. Ψήφιση πίστωσης ποσού για επέκταση ΦΟΠ (μετατόπιση στύλου) στο Δ.Δ. Λαγυνών και ορισμός υπολόγου.
6. Ανάθεση πληρεξουσιότητας σχετικά με αγωγή του κου Δρόσου Κομματά κατά του τέως Δήμου Κορώνειας, νυν Δημοτική Ενότητα Κορώνειας Δήμου Λαγκαδά.
Κοιν:
κ.κ Αντιδημάρχους
Προϊσταμένους Υπηρεσιών του Δήμου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
 
 
 
 
Στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης λειτουργεί Τράπεζα ρούχων εντός του Πολιτιστικού Κέντρου Μενεμένης, η οποία βοηθά άπορες οικογένειες.
Όσοι ενδιαφέρονται (πολίτες – καταστήματα – βιοτεχνίες) να ενισχύσουν την Τράπεζα ρούχων, μπορούν να συνεισφέρουν με μεταχειρισμένα ενδύματα – υποδήματα και παιχνίδια, σε καλή κατάσταση (καθαρά), καταθέτοντάς τα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μενεμένης (στη συμβολή των οδών Έλλης Αλεξίου & Ν. Βότση) καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00 π.μ. έως τις 2.00 το μεσημέρι.
Όσοι δημότες – κάτοικοι είναι άποροι και επιθυμούν να βοηθηθούν από την Τράπεζα ρούχων μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική λειτουργό του Δήμου στα τηλ: 2310 743770 – 729167, δ/νση: Α΄ ΚΑΠΗ Μενεμένης, Έλλης Αλεξίου 10 (Παραλαβή ρούχων γίνεται μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10.00 – 12.00π.μ.)
 
 
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού