Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
1354 αναγνώστες
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011
00:10
 
 Παρακολουθώντας καθημερινά γύρω μου, τον παροξυσμό που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και κατά πόσο αυτή είναι δίκαιη ή άδικη, θα ήθελα να τονίσω ότι δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία, το ελληνικό κράτος ακολουθεί, για πολλοστή φορά, το δρόμο της καταστολής και όχι της πρόληψης ενός προβλήματος.
  Θεωρώ σαφώς ατέρμονη τη συζήτηση για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου, καθώς τόσο οι καπνιστές όσο και οι μη καπνιστές διαθέτουν τα επιχειρήματά τους, αλλά και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στην προσωπική τους ζωή.
  Εκείνο όμως που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως το ελληνικό κράτος προσπαθεί να ‘επιβάλλει’ το νόμο, σε ανθρώπους μεσήλικες και άνω ως επί το πλείστον, όσον αφορά την ηλικία τους, ανθρώπους που έχουν μάθει να καπνίζουν μια ολάκερη ζωή, αγνοώντας το νομοτελειακό νόμο που ορίζει πως όσο απαγορεύουμε κάτι, τόσο πιο δυναμικά αυτό επανέρχεται.
  Επειδή παρόλ’ αυτά στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει στους αφορισμούς και την εύκολη κριτική, θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα. Θα ήθελα να προτείνω πως το καλύτερο που έχει να κάνει το κράτος, εάν πραγματικά θέλει να βοηθήσει τους πολίτες του, είναι να δώσει στα νέα παιδιά τη δυνατότητα να εμπεδώσουν από μικρή ηλικία τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Φυσικά όταν αναφερόμαστε σε νέα παιδιά δεν εννοούμε μόνο τους εφήβους, αλλά τα παιδιά από τις πρώτες ακόμη τάξεις του δημοτικού.
  Θα μπορούσε κάλλιστα το υπουργείο Παιδείας, μέσα από μια ενημερωτική εκστρατεία ή ακόμη και μέσα από την καθιέρωση ενός μαθήματος, να διδάξει στα παιδιά και να τα βοηθήσει να κάνουν κτήμα τους, όχι μόνο τις βλαβερές συνέπειες μια συνήθειας όπως το κάπνισμα, αλλά και τόσες άλλες καθημερινές συμπεριφορές που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως για παράδειγμα την παράβλεψη του Κ.Ο.Κ., τη φορολογική ασυνειδησία και πολλές ακόμη.
  Έτσι μπορεί αφενός μεν να αντιμετωπιστεί σ’ ένα βαθμό και το μέγα πρόβλημα της ανεργίας, με τους εκπαιδευτικούς ή γενικά τους επιστημονικούς συνεργάτες που πιθανόν θα διδάσκουν κάτι ανάλογο, αφετέρου δε και πλέον σημαντικό θα βοηθήσει τη νέα γενιά να αποκομίσει τα πραγματικά οφέλη της παιδείας, ώστε να μην χρειάζεται στο μέλλον το κράτος να αναλάβει το ρόλο του ‘μπαμπούλα’ προκειμένου οι αυριανοί πολίτες του να κάνουν τα αυτονόητα.

 

 

 

 

 

 

Στο ΕΣΠΑ «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας», μέσω της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ' οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», για την περίοδο από 1-1-2011 μέχρι 31-12-2011.Αυτό γνωστοποιεί με εγκύκλιο που απέστειλε προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος σημειώνει ότι η δυνατότητα υλοποίησης των ανωτέρω κοινωνικών δομών σε δήμους και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, εξασφαλίστηκε και από τη σχετική επιστολή του αρμόδιου επιτρόπουΛ. Αντορ.Όπως διευκρινίζει ο κ. Ντόλιος, σε περίπτωση που ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος παραμένει ο ίδιος, ισχύουν τα προβλεπόμενα, βάσει της οποίας, το προσωπικό, που ήδη απασχολείται στα ανωτέρω προγράμματα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων και για την υλοποίηση αυτών μέχρι τη λήξη τους.Επομένως, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» ανανεώνονται ή παρατείνονται πέραν τις 31/12/2010 και μέχρι 31/12/2011, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους.Στην περίπτωση που ο φορέας υλοποίησης δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ο ίδιος, το πρόγραμμα υλοποιείται από τον κάθε ένα εξυπηρετούμενο δήμο. Στην περίπτωση αυτή, ο φορέας ΟΤΑ που αναλαμβάνει το πρόγραμμα, αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος. Επομένως, ο διάδοχος φορέας ανανεώνει ή παρατείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού με την προαναφερόμενη διαδικασία και αναλαμβάνει τις υφιστάμενες συμβάσεις έργου, μέχρι τη λήξη της διάρκειάς τους. 

 

 


ΜΕ ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΊΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΊ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΊΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΎ Η ΕΜΥ ΑΠΌ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΆΔΥ, ΚΑΘΏΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΆ ΑΝΑΜΈΝΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΈΣ ΒΡΟΧΈΣ, ΚΑΤΑΙΓΊΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΌΝΙΑ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΆ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΌΤΕΡΟ ΥΨΌΜΕΤΡΟ ΕΝΏ ΟΙ ΆΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΙΌΝΙΟ ΠΙΘΑΝΌΝ ΘΑ ΦΤΆΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΌΡ.
Από αύριο, Παρασκευή, προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Οι επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη θα είναι βροχερές ενώ πιθανότατα θα δούμε και χιονόνερο. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και το κρύο προβλέπεται τσουχτερό. Αναλυτικά: αύριο Παρασκευή αναμένεται βροχή ή χιονόνερο με θερμοκρασίες από 3 ως 5 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο περιμένουμε πιθανή βροχή ή χιονόνερο νωρίς το πρωί και αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας με θερμοκρασίες από 2 ως 6 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή θα έχουμε πιθανή βροχή ή χιονόνερο το πρωί, ασθενή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας και βροχή ή χιονόνερο αργά τη νύχτα ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 6 βαθμούς Κελσίου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αφού τη Δευτέρα θα έχουμε θερμοκρασίες από -3 ως 4 βαθμούς Κελσίου με βροχή ή χιονόνερο το πρωί, ασθενές χιονόνερο ή χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας και καθαρό καιρό το βράδυ.
Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα:
Παρασκευή 28/01/2011 
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα αλλά από το απόγευμα στη δυτική και νότια χώρα θα εξασθενήσουν. 
Άνεμοι: Στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση που από το απόγευμα σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. 
Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. 
Σάββατο 29/01/2011 
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας. 
Άνεμοι:Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8. 
Θερμοκρασία: Σε πτώση. 
Κυριακή 30/01/2011 
Καιρός: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι στα δυτικά καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των περιοχών αυτών. 
Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα 31/01/2011
Καιρός: Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού