Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ 9ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ...!!! - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
1483 αναγνώστες
Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011
00:17

 

 

Φωτογραφία αρχείου από παλιότερες κινητοποιήσεις αγροτών

 

Κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα οι αγρότες Άκαρπη χαρακτηρίζουν οι αγρότες από Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα τη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ξεκινούν κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου


Φωτογραφία αρχείου 
από παλιότερες κινητοποιήσεις αγροτών

Κινητοποιήσεις, χωρίς να γνωστοποιούν όμως τη μορφή που θα έχουν, ξεκινούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε αργά σήμερα το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή των συλλόγων τους, η οποία συνεδρίασε αμέσως μετά τη συνάντηση-συζήτηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες  με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αν και ο αγρότες παραδέχτηκαν ότι η ηγεσία του υπουργείου δείχνει να κατανοεί τα αιτήματά τους, ωστόσο, χαρακτηρίζουν τη συνάντηση που προηγήθηκε «άκαρπη».
Στα ζητήματα που έθεσαν κατά τη συνάντηση οι αγρότες, κυριάρχησε το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το οποίο ζητούν να καταβάλλονται στο σύνολό τους μέσα από μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Τέθηκε επίσης το θέμα του Μητρώου Αγροτών, καθώς και το αίτημα για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο.
Σημειώνουμε ότι στη συνάντηση πήραν μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκαναλίδης και οι δύο υφυπουργοί, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος.
 
 
 

ΚΟΥΦΑΛΙΑ : ΔΎΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΊ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΝΤΑΙ ΌΤΙ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΆΓΟΥΝ 9ΧΡΟΝΟ

Στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν δύο Βούλγαροι υπήκοοι, που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να απαγάγουν ένα 9χρονο αγοράκι από την περιοχή Κουφαλίων Θεσσαλονίκης.
 
Όπως έγινε γνωστό το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, τη στιγμή που το ανήλικο αγόρι επέστρεφε από το φροντιστήριο στο σπίτι του. Οι δύο δράστες φέρονται να επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο πλησίασαν τον μικρό μαθητή, καλώντας τον να μπει μέσα στο όχημα για να τους ακολουθήσει.
Ωστόσο, ο 9χρονος το έβαλε στα πόδια και παρά την προσπάθεια των δύο αλλοδαπών δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν.
Ο ανήλικος, φτάνοντας στο σπίτι του, ενημέρωσε τον πατέρα του για το περιστατικό που προηγήθηκε κι αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές. Λίγο αργότερα, οι δύο Βούλγαροι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Σήμερα το απόγευμα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απόπειρα παράνομης κατακράτησης ανήλικου κάτω των 14 ετών και ακολούθως παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν
 
 

Γ. Ραγκούσης: Αύξηση στις ώρες εργασίας και λειτουργία υπηρεσιών του Δημοσίου και το απόγευμα

Κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, από 37,5 σε 40 ώρες, θα αυξηθεί το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ από τον Οκτώβριο ορισμένες υπηρεσίες αιχμής θα λειτουργούν και το απόγευμα.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, προς το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, με στόχο όπως είπε τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και την καλύτερη εξυπηρέτηση, τελικά, του πολίτη.
Σχετικά με την απογευματινή λειτουργία υπηρεσιών, ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές». Συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες θα λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι με αυτές τις δύο προτάσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους τους καλεί να συμβάλλουν και αυτοί στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ επισήμανε ότι όλα όσα συζητήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο.
Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ τέθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο που θα άρει τις μισθολογικές αδικίες.
Τέλος, στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ τέθηκε και η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
 Επιφυλάξεις
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, αν και αναγνωρίζει, όπως είπε, τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο. Επίσης, κράτησε ως θετικό, όπως τόνισε, τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα έρθει για να επιφέρει περικοπές στο ήδη μειωμένο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων.
 
 
 

Στον άσο έμειναν οι Θεσσαλονικείς αγρότες

Ούτε μία αίτηση θεσσαλονικιού αγρότη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων δεν έχει ικανοποιηθεί, παρότι ο νομός πληροί τις προϋποθέσεις από πλευράς του δικτύου της ΔΕΗ. Παράλληλα, μόλις το ένα τρίτο από τις υποβληθείσες αιτήσεις των αγροτών πανελλαδικά εγκρίθηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Από την έναρξη της διαδικασίας, που σηματοδοτήθηκε με την ψήφιση του νόμου 3851 τον Ιούνιο του 2010, οι αγρότες κατά χιλιάδες συνωστίζονταν στα γραφεία της ΔΕΗ για να υποβάλουν τις ανάλογες αιτήσεις, με την προσδοκία ότι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα χωράφια τους θα τους εξασφάλιζε ένα επιπλέον εισόδημα. Μάλιστα, το υπουργείο ενθάρρυνε τους αγρότες να στραφούν στα φωτοβολταϊκά χωρίς, όπως αποδεικνύεται, τον ανάλογο σχεδιασμό, αφού το δίκτυο της ΔΕΗ τελικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια και επίσημα πριν από λίγες ημέρες μέσω της επιστολής της ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία τα δίκτυα σε 16 νομούς της χώρας είναι κορεσμένα αλλά και την αμφισβήτηση των στοιχείων της ΔΕΗ από την πλευρά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Στα αζήτητα 4.000 αιτήσεις
Μπροστά στον κίνδυνο να καταλήξουν “φούσκα” τα φωτοβολταϊκά, το υπουργείο προσπαθεί να καθησυχάσει τους αγρότες με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: ο σχεδιασμός της ΔΕΗ δείχνει ότι περίπου το 1/3 της ισχύος των αγροτικών φωτοβολταϊκών, που αντιστοιχεί σε 2.000 αιτήματα, αναφέρεται σε δίκτυα με μεγάλη ευχέρεια απορρόφησης. Από αυτά, η ΔΕΗ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2011 είχε διατυπώσει όρους σύνδεσης σε 1.500 και αναμένεται να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
Υπάρχουν περίπου 2.000 αγροτικά αιτήματα, τα οποία αντιστοιχούν σε δίκτυα μεσαίας δυσκολίας όσον αφορά στην απορρόφηση ισχύος. Η μεσαία δυσκολία δεν σημαίνει αδυναμία ικανοποίησης των αιτημάτων, απλά απαιτείται περισσότερος χρόνος για την έκδοση των προσφορών σύνδεσης. Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη και η ΔΕΗ εκτιμά ότι θα την ολοκληρώσει μέχρι το τέλος Απριλίου 2011.
Κόκκινο πανί για τους αγρότες ο πρόεδρος, για τρίτη θητεία, της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας (αριστερά) και ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Αλεξιάδης.

Υπάρχουν επίσης άλλα 2.000 αιτήματα που αντιστοιχούν σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλότερη δυσκολία απορρόφησης της ισχύος. Εδώ απαιτείται αναλυτική καταγραφή του συνόλου των αιτημάτων και εξειδικευμένη αντιμετώπισή τους ανά γραμμή μέσης τάσης. Θα υπάρχουν γραμμές που τα αιτήματα είναι λίγα και θα μπορούν άμεσα να ικανοποιηθούν, αλλά θα υπάρχουν και άλλες που η αντιμετώπιση θα είναι πιο σύνθετη. Για τη δεύτερη περίπτωση θα δοθούν τεχνικές λύσεις, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν ώς το τέλος του μήνα.
Παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ
Την άμεση διευθέτηση των σημαντικών ζητημάτων που έχουν έως σήμερα προκύψει σχετικά με τα επενδυτικά προγράμματα επαγγελματιών αγροτών σε φωτοβολταϊκά ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ με επιστολή του προέδρου της Τζανέτου Καραμίχα προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς κινδυνεύουν 6.500 και πλέον πλήρεις επενδυτικοί φάκελοι να μην υλοποιηθούν. Η επιστολή κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό και τονίζεται πως μια σημαντική αναπτυξιακή πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του ΥΠΕΚΑ να κινδυνεύει να ακυρωθεί στην πράξη.
“Ως ΠΑΣΕΓΕΣ θα πιέσουμε όσο είναι δυνατόν το υπουργείο, ώστε να υλοποιηθούν τα επενδυτικά προγράμματα των αγροτών, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΕΗ, για να μας δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις”, ανέφερε στη “Μ” ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Γρηγόρης Αλεξιάδης, επιβεβαιώνοντας ότι το πρόγραμμα έχει “κολλήσει” και μάλιστα αναφερόμενος ιδιαίτερα στον νομό Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι δεν έχει εγκριθεί ούτε μία αίτηση.
Ποιος πληρώνει τα έξοδα;
Έως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 6.000 αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 100 kW, που αντιπροσωπεύουν συνολική ισχύ περί τα 612 MW, από τις οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο θα ικανοποιηθούν 2.000 που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο, λόγω υπερκορεσμού του δικτύου της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της χώρας.
Η ζημιά για τους υπόλοιπους αιτούντες δεν περιορίζεται μόνο στο επίπεδο των προσδοκιών, αλλά και σε έξοδα, αφού η όλη διαδικασία κοστίζει από 3.000 έως 5.000 ευρώ.
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις