Συνεχίζεται και την Τετάρτη η απεργία των φαρμακοποιών σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την υγεία.
 
Στη Θεσσαλονίκη, τα φαρμακεία ασφαλείας για την Τετάρτη θα είναι τα εξής:
 
Από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. 
 1. Υψηλάντου 40 με Ακταίου 2 – Βούλγαρη,
 2. Λασκαράτου 18 – Κ. Βόγα – Ντεπώ,
 3. Επιδαύρου 47,
 4. Μπιζανίου 33 – Λ. Στρατού,
 5. Τζαβέλα 36 – Ν. Εγνατία,
 6. Νεοφύτου Δούκα 2 – Ατλαντίδος – Πυλαία,
 7. Βιζύης – Βύζαντος 5,
 8. Αναγεννήσεως 36-38,
 9. Αθηνάς 1 – Ιουλιανού,
 10. Μαιάνδρου και Ευφροσύνης 19 – Εύοσμος,
 11. Κολοκοτρώνη 7-9 – Σταυρούπολη,
 12. Ακριτών 27 – Αμπελόκηποι,
 13. Ζ. Παπαντωνίου 3 – Ιουστινιανού – Κηφισιά – Καλαμαριά,
 14. Ρ. Φεραίου 68 – Άγιος Αθανάσιος,
 15. Κοινότητα Ν. Φιλαδέλφειας,
 16. Πεντάλοφος,
 17. Ν. Μεσήμβρια,
 18. Άγ. Αντώνιος – Βασιλικά,
 19. Καλάρη (περιοχή Αγίου Αθανασίου) – Μελισσοχώρι,
 20. Καλαμωτό – δήμος Καλλινδοίων,
 21. Κεντρική πλατεία – Τρίλοφος,
 22. Βασιλούδι,
 23. Δ. Δ. Μικρής Βόλβης – Βόλβη,
 24. Μεσημέρι – Σταδίου – Μεσημέρι,
 25. Κιλελέρ και Λαχανά – Ν. Επιβάτες,
 26. 28ης Οκτωβρίου και Δημοκρατίας – Νέα Μηχανιώνα.
Μετά τις 2:30 το μεσημέρι, οι εφημερίες των φαρμακείων συνεχίζονται σύμφωνα με το κανονικό πρόγραμμα διημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων.
 
 
 
 

«ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΑΝ» ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ «NATURA»

Η έντονη κριτική που άσκησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, ανάγκασαν απόψε την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, να δηλώσει ότι «κατανοώντας τις αντιδράσεις επιφυλασσόμαστε να φέρουμε την τελική μας διατύπωση στην Ολομέλεια».
Νωρίτερα η ίδια είχε καταθέσει σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη, όπως είπε, «τις προτάσεις και γνώμες που είχαν κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», αλλά και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το άρθρο 9 που αφορά περιορισμούς στους όρους δόμησης σε περιοχές Natura.
Οι ενστάσεις, ωστόσο, επί της επίμαχης διάταξης συνεχίστηκαν και στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής ομάδας που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης και συνοδεύτηκαν από έντονη κριτική.
Η νέα ρύθμιση της υπουργού Περιβάλλοντος, που προέβλεπε ότι οι κατατμήσεις που έγιναν βάσει των τεσσάρων στρεμμάτων, θα θεωρούνται, κατ΄ εξαίρεση, και μέχρι την ψήφιση του νόμου, άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα, δεν ικανοποίησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ούτε επίσης τους έπεισε η επισήμανση της κ. Μπιρμπίλη ότι «με τη νέα ρύθμιση εξασφαλίζεται μια δίκαιη αντιμετώπιση για τους μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες μικρότερων εκτάσεων».
Οι βουλευτές επέμειναν στις αντιρρήσεις τους υποστηρίζοντας ότι η κ. Μπιρμπίλη αγνόησε τις προτάσεις τους. «Μόνο το 10% των σημερινών οικοπέδων που έχουν έκταση τεσσάρων στρεμμάτων θα μπορέσουν να οικοδομηθούν», αντέτεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ζωίδης, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο «μνημονεύει η υπουργός» μπορούν να χτιστούν μόνο οικόπεδα που έχουν όψψη σε επαρχιακό ή εθνικό δρόμο 45 μέτρα πλάτος και 50 μέτρα βάθος.
 
Ο κ. Ζωίδης ζήτησε επαναδιατύπωση του άρθρου 9, ώστε, όπως είπε, να δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν να ισχύουν και μετά την ψήφιση του νόμου οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την εκτός σχεδίου δόμηση. Με την πρόταση αυτή συντάχθηκαν και άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Πρέπει να δεχθείτε τη διάταξη, όπως την ανέφερε ο κ. Ζωίδης. Διαφορετικά θα με αφήσετε να επιφυλαχθώ κι εγώ που εκπροσωπώ και την πλειοψηφία» δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης, βουλευτής Πέλλας.
Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση της βουλευτού Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη που ανέφερε μεταξύ άλλων:«Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο 9. Για να πάρετε την έγκριση μας πρέπει να μας πείσετε από που εκπορεύεται η δική σας βεβαιότητα για τις ρυθμίσεις και διεκδικείτε το αλάθητο»
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, επίσης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τη Χαλκιδική, Γιάννης Δριβελέγκας ζήτησε από την υπουργό να ξαναδεί την ρύθμιση «γιατί θα δημιουργηθούν τεράστια ζητήματα». «Με τη ρύθμιση που φέρατε επιτρέπουμε και δεν επιτρέπουμε. Τζάμπα και βερεσέ νομοθετούμε», τόνισε ο κ. Δριβελέγκας, υποστηρίζοντας ότι, όπως είναι διατυπωμένη η επίμαχη διάταξη, «θα καταπέσει στα δικαστήρια».
«Πρέπει να προχωρήσετε σε πραγματική βελτίωση», ανέφερε η βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνάδελφός της, βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης.
Επικριτικός, τέλος, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, κάνοντας λόγο για αντιφατικές λογικές του νομοσχεδίου και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναινέσω στην οικολογική χρεοκοπία».
 
 
 

Συνεδρίαση με τους τομεάρχες της ΝΔ, από τους οποίους ζήτησε παραγωγικότητα και μαχητικότητα, έχει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση των τομεαρχών μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο σχήμα στις αρχές Ιανουαρίου. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, οι συναντήσεις αυτές θα είναι συνεχείς και θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα, με τη συμμετοχή των γραμματέων του κόμματος.«Υποχρέωσή μας είναι να είμαστε μαχητικοί», τους είπε και ζήτησε να κάνουν «αντιπολίτευση γόνιμη, παραγωγική όπως το ζητάει κόσμος».Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως οι πολιτικές θα συναποφασίζονται ώστε να υπάρχει ενιαία γραμμή και στη συνέχεια συντονισμός. «Να δώσουμε τη μάχη συσπειρωμένοι», επεσήμανε.Παράλληλα ζήτησε από τους τομεάρχες να μην τηρούν ξύλινες, τυποποιημένες, στρογγυλοποιημένες θέσεις. «Αυτή η πολιτική έχει πεθάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους να αγωνιστούν με σύγχρονες ιδέες «που οδηγούν την Ελλάδα που οραματιζόμαστε».