Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΚΟΥΩ...ΜΑΘΑΙΝΩ...ΓΡΑΦΩ... - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΣΑΚΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
1366 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011
00:16

 

 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες γεια σας. Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν γεμάτη αφού είχαμε δημοτικά συμβούλια με αρκετά θεματάκια που αφορούν τους δημότες και εμένα προσωπικά.
 
Κατ’ αρχήν χαίρομαι όταν κάποιοι θέλουν να μου κάνουν κριτική γι’ αυτά που γράφω. Αυτό δείχνει ότι με διαβάζουν και μάλιστα με πολύ προσοχή αφού χωρίς να αναφέρω ονόματα καταλαβαίνουν ότι γράφω γι’ αυτούς. Το να καταλαβαίνεις από μόνος σου ότι είσαι άσχετος γύρω από κάποια θέματα είναι προς τιμήν σου κύριε ΤΙΠΟΤΑ.
 
Ούτε αυτή τη φορά θα γράψω το όνομα σου , απλώς θα σε αναφέρω σας «κύριος ΤΊΠΟΤΑ» γιατί πραγματικά δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι το θετικό στον τόπο μου.
 
Μιας και αναφέρθηκα στην αρχή για το θέμα που με αφορά και έχει να κάνει με τι που έχει έδρα η εφημερίδα αναφέρεται στη σελίδα 2. Τα νέα μας γραφεία θα βρίσκονται σε λίγο καιρό σε κεντρικό δρόμο ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Όλοι γνωρίζουν ότι τσιράκια κανενός δεν γίναμε όπως κάποιοι άλλοι που έγλειφαν στο παρελθόν και αμείφθηκαν γι’ αυτό.
 
Στις μέρες μας πολύ συχνά ακούμε κάποιους να χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό «τον καραγκιόζη» για να μειώσουν κάποιον. Θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι ο καραγκιόζης ήταν λαϊκός ήρωας.
 
Ήταν εκείνος που μέσα από το χιούμορ συχνά – πυκνά καταφέρονταν ενάντια στην εξουσία  και με αυτοσαρκασμό περνούσε πολλά και σημαντικά μηνύματα στους γύρω του.
 
Όταν λοιπόν χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο υποτιμητικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι στην ουσία δεν τον βρίζουμε και καλά αλλά αντίθετα τον τοποθετούμε στην κατηγορία εκείνων που κυνηγούν το δίκιο τους μέσα από τα άδικα και αυταρχικά φερσίματα της εξουσίας. Κατάλαβες καραγκιοζάκο;
 
ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ τι σημαίνει επιστημονικά; Τον όρο αυτό χρησιμοποιούν όλοι οι άνθρωποι για να περιγράψουν π.χ. την άθλια οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ένας Δήμος, ένας κράτος.
 
Όλα αυτά τα δεχόμαστε βεβαίως , ότι δηλαδή υπάρχει «μαύρη τρύπα» σ’ όλα τα παραπάνω ή μερικά απ’ αυτά , όμως εκείνο που δεν δεχόμαστε είναι η γενίκευση και η ανακρίβεια που χαρακτηρίζει όσα λένε και γράφουν ορισμένοι, χωρίς να προσδιορίζεται επακριβώς.
 
Δηλαδή πρέπει να λέμε, λείπουν ένα εκατομμύριο ευρώ από το ταμείο και όχι «μαύρη τρύπα» στο ταμείο. Η ακόμη καλύτερα «λείπουν 1 εκ. ευρώ που διαχειρίζονταν ο τάδε και οι συνεργάτες του» , εκεί πρέπει να πούμε «μαύρο φίδι που τους έφαγε».
 
Όλα αυτά όμως με αποδείξεις , όχι μονάχα με λόγια και τίτλους . Εμείς από την πλευρά μας θα προστατέψουμε όλους όσους κατηγορούνται άδικα και χωρίς στοιχεία. Τελεία και παύλα.
 
Ποτέ δεν συμφώνησα και δεν πρόκειται ούτε τώρα να το κάνω – με εκείνη την σιγανοπαπαδίστικη δημοσιογραφία που θέλουν κάποιοι να έχω.
 
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαι σαν αυτούς που κατά παραγγελία του Αρχιφαρισαίου τον οποίον υπηρετούν πιστά και τυφλά γιατί εκεί είναι τα οικονομικά τους συμφέροντα (άρμεγμα) και όχι η πίστη τους, δεν έχουν πρόβλημα να επιτεθούν κατά «δικαίων και αδίκων».
 
Εμείς ή εγώ θα τους αντιμετωπίζουμε με κατανόηση για την κατάντια τους αλλά και με χιούμορ. Στη ζωή μας άλλωστε πάντα μας άρεσε η σάτιρα και το χιούμορ και βέβαια όχι μόνο όταν αφορά τους άλλους αλλά και …εμάς τους ίδιους.
 
Μήπως θα πρέπει κάποιος αρμόδιος να αναθέσει σε υπάλληλο να γυρίσει στους δρόμους του Δήμου Χαλκηδόνας και να καταγράψει τα σημεία στα οποία είναι χαλασμένο το οδόστρωμα και υπάρχουν επικίνδυνες λακκούβες; Μήπως θα πρέπει να υποχρεωθούν οι διάφοροι οργανισμοί που έκαναν κάποια έργα να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έκαναν;
 
Μια αγωγή πάνω, μια αγωγή κάτω δεν λέει τίποτα…άρα όσο και να παιδεύεστε δεν μας πτοεί τίποτα! Αυτά τα γράφω και τα λέω γιατί έμαθα ότι επίκειται άλλη μία αγωγή για κάποιο σχόλιο μου γύρω από το θέμα των ναρκωτικών.
 
Ο λαός λέει όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται και μάλλον είναι αλήθεια καθώς τα όσα γράφουμε δεν φωτογραφίζουν κάποιον . Καλοδεχούμενη λοιπόν και αυτή η αγωγή μα και αυτής η κατάληξη θα είναι ίδια, στον κάλαθο τον αχρήστων , καθώς σε καμιά περίπτωση δεν θα σας δώσουμε την αφορμή να φτάσετε μέχρι εμάς και σίγουρα σας έχουν ενημερώσει τα τσακάλια σας πως εφόσον δεν στοιχειοθετείται κακούργημα πάντα τάπες θα τρώτε.
 
Έτσι λοιπόν, εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε για την μάστιγα της εποχής μας ακόμα πιο έντονα και εσείς θα συνεχίζεται να χαλάτε τα ευρώ σας. Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή αυτή η άθλια κοινωνία μας θα ξυπνήσει.
 
Μαθαίνω ότι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Ιωάννης Μπίκος «χτυπάει» κάτι 10ωρα στο γραφείο του από την  ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του. Πολλά τα προβλήματα και οι φούριες ατέλειωτες που αποδεικνύουν μέρα με τη μέρα τα κενά που υπάρχουν. Γιάννη καλό κουράγιο!!!
 
Αυτό το πράγμα που συμβαίνει στην περιοχή μας είναι το κάτι άλλο. Πριν καν συμπληρώσει τον πρώτο μήνα η νέα δημοτική αρχή άρχισαν από τώρα οι ειδικοί , γνωστοί – άγνωστοι και όχι μόνο να λένε ό,τι θέλουν και πάντα με αρνητική άποψη. Αυτό το πράγμα στον Δήμο Χαλκηδόνας το βλέπεις.
 
Εδώ συμβαίνει το άκρoν άωτον της μ…….ς . Από τη μια τους ψηφίσαμε διότι δεν θέλαμε τον προηγούμενο και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρείς δεν μας κάνουν. Ευτυχώς που τον κάθε δήμαρχο τον βγάζουν οι δημότες όλοι μαζί και όχι η πιάτσα και τα καφενεία που οι ίδιοι και οι ίδιοι πάνε μια από δω και μια από κει , κάνουν τους ειδικούς και λένε ότι τους κατέβει. Πάρτε το χαμπάρι , οι καιροί έχουν αλλάξει και ο λαός έστειλε τον καθένα εκεί που έπρεπε.
 
Ας σεβαστούμε λοιπόν την ψήφο του και να το πάρουν χαμπάρι ορισμένοι ότι μπήκαν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Φυσικά δεν μιλάω για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.
 
Μιλάω για τους γνωστούς αγνώστους που έχουν αρχίσει από τώρα τις κωλοτουμπίτσες . Πολύς λόγος γίνεται για το τίποτα. Άρχισαν τα όργανα σε πολλούς δήμους με τις επιλογές των δημάρχων σχετικά με τα πρόσωπα που απαρτίζουν τις διάφορες επιτροπές.
 
Παράπονα και προβληματισμοί εκφράζουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν προτιμήθηκαν. Εκείνο που έχω να πω εγώ ότι την τελική ευθύνη για τις επιλογές την έχει ο εκάστοτε δήμαρχος.
 
Γι’ αυτό λοιπόν ας σεβαστούμε τις επιλογές τους τις οποίες έχουμε τον χρόνο να τις κρίνουμε θετικά ή αρνητικά από το έργο τους.
 
Την πρώτη τους συνεδρίαση πραγματοποίησαν τα μέλη της Δημοτικής κοινότητας Χαλκηδόνας υπό την προεδρία του κ. Σούλη Μπαλτατζή. Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στην άμεση και αποτεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και στην παραγωγή του έργου με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και της αισθητικής εικόνας του χωριού.
 
Στην ατζέντα τέθηκαν κυρίως ζητήματα καθαριότητας όπου και τα μηνύματα που έρχονται από τους πολίτες είναι ενθαρρυντικά. Χωρίς μεγάλο κόστος έχουν καθαριστεί και έχουν βαφτεί όλες οι είσοδοι καθώς και οι παιδικές χαρές, τα προαύλια σχολείων ενώ η εικόνα στα κοιμητήρια είναι άριστη.
 
Συγχαρητήρια λοιπόν στον πρόεδρο κ. Σούλη Μπαλτατζή που σε συνεργασία με τα μέλη της δημοτικής κοινότητας έχουν καταφέρει σε τόσο λίγο καιρό να αλλάξουν την εικόνα του χωριού . Η δήλωση του Ανέστη ότι όσα έκανε ο Σούλης  σε τόσο καιρό δεν τα έκαναν τα προηγούμενα χρόνια μαρτυράει τη δίψα και θέληση για να προσφέρουν οι νεοεκλεγμένοι στον τόπο τους . Ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.
 
Πολλές οι εκδηλώσεις των σωματείων και η ευκαιρία δόθηκε στους αιρετούς για να κάνουν δημόσιες σχέσεις . Σίγουρα δίνεται και η δυνατότητα στους συλλόγους να ανασάνουν οικονομικά στους δύσκολους καιρούς.
 
Εκεί που σε άλλους δήμους ψάχνεις την είδηση με το ντουφέκι, στον δήμο Χαλκηδόνας έχει μπόλικες. Ξεκινάω από αυτές που φαίνονται:
 
Την μία πρωτοβουλία μετά την άλλη παίρνει η δημοτική αρχή για την υπόθεση του ΙΚΑ Χαλκηδόνας που ακούγεται ότι θα κλείσουν οι διοικητικές της υπηρεσίες. Ψεύτης να βγω αλλά πιστεύω ότι είναι ζήτημα χρόνου. Ο καιρός θα δείξει.
 
Ξένο σώμα δείχνει να είναι π πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Σάκης Νικόπουλος για τη δημοτική παράταξη του δημάρχου. Ίσως λόγω μη αξιοποίησης του σε κάποιο πόστο έφτασε να μην ψηφίζει επιλογές της παράταξης για ασήμαντο λόγο. Δήμαρχε, όταν θα έρθουν τα δύσκολα να δούμε τι θα κάνεις.
 
Εντός των ημερών αναμένεται να γίνει και άλλη συνεδρίαση όπου θα υπάρχει και το θέμα του συνηγόρου του δημότη. Ακούγονται πολλά ονόματα αλλά επικρατέστερα είναι τρία, εκ των οποίων το ένα είναι του Χρήστος Θεοδοσιάδη.
 
Κάποιοι ενδιαφερόμενοι άρχισαν με άκομψο τρόπο να «ζυγώνουν» συμβούλους για να τους στηρίξουν ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν πίσω για τους γνωστούς λόγους. Για να δούμε τι θα δούμε.
 
Αυτά όμως για σήμερα και τα ξαναλέμε την άλλη βδομάδα με περισσότερα νέα. Μέχρι τότε να περνάτε καλά και καλό μήνα.
 
 
 
 
 

Φίλοι αναγνώστες το «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» καλωσορίζει ακόμη έναν νέο συνεργάτη που θα σχολιάζει και θα καυτηριάζει τα κακώς κείμενα. Πρόκειται για τον Πέτρο Κ…….α που δεν φοβάται να τα βάλει με όλους και για όλα. Πάμε λοιπόν;
 
Επιτέλους οι θάμνοι γίνονται ξανά πάρκα στον Δήμο Χαλκηδόνας μιας που ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας έχει πάρει προσωπικά το θέμα και σε καθημερινή βάση βρίσκεται από πάρκο σε πάρκο μαζί με το λιγοστό εργατικό προσωπικό που έχει στη διάθεση του.
 
Έτσι τα πάρκα – θάμνοι που υπήρχαν άρχισαν σιγά – σιγά να διαμορφώνονται και μπορούν οι δημότες να τα απολαμβάνουν. Εύγε Βλαδίμηρε Μωισίδη.
 
Μεγάλο άγχος έχει ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Δαϊκούδης μιας που οι διαρροές από τους δημοτικούς συμβούλους του στη μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη θα είναι αρκετές…
 
Ο ανεξάρτητος δήμαρχος θα μείνει ακάλυπτος στο προεκλογικό γραμμάτιο που είχε με τον «πράσινο» υποψήφιο για την θέση του συμπαραστάτη του δημότη.
 
Θεσμός τείνει να γίνει η κινητοποίηση των αγροτών το πρώτο τρίμηνο κάθε χρονιάς (ορόσημο είναι ο γιορτασμός του Κιλελέρ κάθε Μάρτη) και ήδη άρχισαν οι φετινές διαδικασίες από την ΠΑΣΥ .
 
Την περασμένη Κυριακή ο Δήμος Χαλκηδόνας βράβευσε περίπου 186 μαθητές που αρίστευσαν στο κέντρο «ΔΕΙΛΙΝΑ» .Δήμαρχε έχουμε κάποια ερωτήματα να σου κάνουμε και αν θέλεις απαντάς :
 
Πόσο στοίχισε η εκδήλωση αυτή εν μέσω της οικονομικής κρίσης και ενώ πολλά σχολεία , παιδικοί σταθμοί ακόμη και δημοτικά καταστήματα δεν έχουν ευρώ να βάλουν πετρέλαιο;
 
Αληθεύει ότι το Υπουργείο Παιδείας ήδη τα είχε βραβεύσει τα παιδιά αυτά;
 
Αληθεύει ότι όλους τους επαίνους τους έδωσες εσύ προσωπικά; Δεν υπήρχαν καθηγητές ή σύμβουλοι να απονείμουν τα βραβεία; Καλές οι δημόσιες σχέσεις αλλά και άλλοι τράβηξαν κουπί.
 
Με ποια κριτήρια δήμαρχος της περιοχής ετοιμάζει να ορίσει εντεταλμένους συμβούλους οι οποίοι είτε στήριξαν την παράταξη του είτε ήταν υποψήφιοι και δεν εκλέχθηκαν;
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας μόλις δεν εκλέχθηκε την δεύτερη Κυριακή πήγε με τον αντίπαλο. Αλήθεια δήμαρχε αυτοί οι σύμβουλοι θα είναι αμισθί ;
 
Εκεί που θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι είναι με τις θέσεις των επιστημονικών Συνεργατών. Πληροφορίες λένε ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από συνεργάτη που τον είχε πρώην δήμαρχος και θέλει να τον κλείσει γρήγορα. Σιγά το κελεπούρι. Αλήθεια δήμαρχε ποια είναι τα έργα που έγιναν στον Δήμο αυτό με τον συγκεκριμένο επιστήμονα;
 
Το πάρτυ άρχισε σε διευρυμένο Δήμο και έχει να κάνει με προμηθευτές οι οποίοι γλυκοκοιτάζουν την συνεργασία. Αλήθεια δήμαρχε με ποια κριτήρια επέλεξες τους συγκεκριμένους προμηθευτές; Οι συνεργάτες σου είναι ενήμεροι ή δεν τους δίνεις λογαριασμό;
 
Ομηρικές μάχες αναμένονται στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Την φόρα του δημαρχεύοντος προέδρου θα την κόβει συνέχεια ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Μπάτος. Με ιδιαίτερο δυναμισμό και κατ’ ουσίαν παρεμβάσεις αναμένονται να βάζουν φρένο στις διαθέσεις του.
 
Όσο σημαντικό είναι για ένα Δήμο να έχει ικανή διοίκηση, τόσο σημαντικό είναι να έχει άξια αντιπολίτευση που με σωστό πολιτικό και εποικοδομητικό λόγο θα δουλεύει για το συμφέρον του Δήμου.
 
Πάντως οι εξελίξεις στον Δήμο Ωραιοκάστρου θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μη σας ξενίσει κάποια «ξαφνική» παραίτηση τύπου Χατζηπαραδείση.
 
Παρθενική συνεδρίαση σε πολλές τοπικές και δημοτικές κοινότητες . Επειδή μερικοί νόμισαν στην συνεδρίαση ότι είναι…Δήμαρχοι τους….προσγειώνουμε λίγο ανώμαλα, λέγοντας την πικρή αλήθεια.
 
Η πικρή αλήθεια είναι πως δεν θα έχουν ενεργό ρόλο. Γι’ αυτό εξ’ άλλου ο «καλλικράτης» φροντίζει να τους δίνει ποσά για γαριδάκια ώστε να περνούν την ώρα τους και ταυτόχρονα οι δημότες να τρώνε το «παραμύθι» ότι μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο για την καθημερινότητα τους.
 
Θα προτείνουν απλά και οι προτάσεις θα «κόβονται» αν κοστίζουν και θα εγκρίνονται αν είναι οικονομικά ανώδυνες για το μπάτζετ του μεγάλου αφεντικού.
 
Έτσι …ξανοίγονται πολύ με δημότες και υπόσχονται τέτοια τρελά που ακουστήκαν γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να εκτεθούν ανεπανόρθωτα….
 
Με το δεξί ξεκίνησε την θητεία του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Δημήτρης Σαραμάντος. Παρά το γεγονός πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να κάνουν τα ίσια ανάποδα, ο κ. Σαραμάντος δείχνει πως έχει στόχο την εξυγίανση του δήμου σε όλα τα επίπεδα.
 
Προς απογοήτευση κάποιων, ο δήμαρχος θέλει , όπως φαίνεται, να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του…Ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να μπει τάξη στον δήμο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 20 Φεβρουαρίου εκτός απροόπτου.
 
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις