Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"ΔΕΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ..." ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΑΡΙΟΣ
1263 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
00:21

 

 

«Δεν υποκινούμε, ούτε υποθάλπουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών», δηλώνουν κατηγορηματικά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, που ζητούν όμως από την κυβέρνηση να καταβάλει άμεσα τις χρηματικές αποζημιώσεις στους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημίες.
«Εμείς δεν υποκινούμε, ούτε υποθάλπουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει άμεσα τις αποζημιώσεις σε όσους τις δικαιούνται», επισήμανε ο βουλευτής ΝΔ της β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε μαζί με το συνάδελφό του, στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Σάββα Αναστασιάδη, παρουσία και του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Βαρτζόπουλου. Στη συνέντευξη, με θέμα τα αγροτικά προβλήματα στο νομό Θεσσαλονίκης, ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι στη διάρκεια του 2010 αυξήθηκε η τιμή του αγροτικού ρεύματος κατά 6,1%, το ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα κατά 45% (από το 9% στο 13%), αυξήθηκε επίσης η τιμή πετρελαίου, αλλά και οι εισφορές στον ΕΛΓΑ, από 50% μέχρι και 100%, ανάλογα με το προϊόν. «Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, το 2010 ενώ στην ΕΕ των "27" είχαμε αύξηση 12,3% του αγροτικού εισοδήματος, στη χώρα μας είχαμε μείωση κατά 4,3% σε σχέση με το 2009, ενώ η Ελλάδα ήταν μία από τις έξι χώρες που μειώθηκε το αγροτικό εισόδημα» είπε ο κ. Καράογλου.
Οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν αναλυτικά στα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγροτοκτηνοτρόφοι στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν, κυρίως σε καλλιέργειες βαμβακιού και καλαμποκιού, ενώ κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι αθέτησε τις υποσχέσεις που έδωσε όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση. «Η κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση, είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και στους αγρότες», είπε ο κ. Αναστασιάδης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενθάρρυνε τους αγρότες να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά, αλλά, όπως είπε, από τις 6.200 αιτήσεις που κατατέθηκαν, θα εγκριθεί μόνο το 1/3.
Ο κ. Βαρτζόπουλος είπε ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται και οι αγροτοκτηνοτρόφοι, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της υγείας και της παιδείας. Εξάλλου, ο κ. Βαρτζόπουλος και οι δύο βουλευτές, εξέφρασαν τη λύπη τους για το θάνατο του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, αλλά και του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Ντίνου Κοσμόπουλου.
 
 
 

Αποχώρησαν και οι τελευταίοι αγρότες στις Σέρρες

 

ΑΠΟΧΏΡΗΣΑΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΊΝΑΝΤΕΣ ΑΓΡΌΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΏΝ, ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΊΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΊΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΘΟΡΙΑΚΌ ΣΤΑΘΜΌ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΏΝΑ, ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΆ ΣΎΝΟΡΑ.

Ετσι περισσότερα από 200 τρακτέρ που για μια εβδομάδα ήταν σταθμευμένα στις άκρες το δρόμου στον κόμβο Πετριτσίου, επέστρεψαν στα χωριά τους, αφού έμποδίστηκαν από ισχυρές δυνάμεις και δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο τελωνείο.
    
Οι αγροτοσυνδικαλιστές διαβεβαίωσαν ότι ο αγώνας δεν σταματά και ότι τώρα προανατολίζονται σε άλλου είδους κινητοποιήσεις τον τρόπο και τον τόπο των οποίων θα συναποφασίσουν με συναδέλφους τους από άλλες περιοχές.
 
 
 
 Την Παρασκευή 04 – 02 – 2011 στο 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Προσήλθαν και ψήφισαν 121 γονείς εκπροσωπώντας 127 παιδιά. Στη διαδικασία της ψηφοφορίας βρέθηκαν 118 έγκυρα ψηφοδέλτια, 1 άκυρο και 1 λευκό.
Στο Δ.Σ. εκλέχθηκαν:
α/α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
 
1
ΚΑΡΑΜΠΙΣΤΑΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
πρόεδρος
2
ΤΣΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
αντιπρόεδρος
3
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
γραμματέας
4
ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ταμίας
5
ΠΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
αναπλ.γραμματέας
6
ΤΣΕΛΕΜΠΗ – ΚΟΥΚΟΒΙΝΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ
αναπλ.ταμίας
7
ΠΑΠΑΔΙΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
μέλος
 Αναπληρωματικοί εκλέγονται οι: Σιδηρόπουλος Σπύρος, Μουρίκη Ελένη και Καραχάλιου Φραντσέσκα. 
Για την Σχολική Επιτροπή εκλέγεται η κα Καραμπιστάνη Χρυσάνθη και αναπληρωματική η  Ελευθεριάδου Μαριαλένα. 
Για την εξελεκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι  Ελευθεριάδου Μαριαλένα,  Ζαχάρογλου Φώτιος και  Χαρίτου Δέσποινα.
 Τέλος στην Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου εκλέχθηκαν οι τέσσερις (4) πλειοψηφήσαντες:
 
α/α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
 
1
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 
2
ΚΑΡΑΜΠΙΣΤΑΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
 
3
ΤΣΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 
4
ΤΣΕΛΕΜΠΗ – ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ
 
 
Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης, Ανδρεάδου Αγγελική, Πούλιου Δήμητρα και Καραχάλιου Φραντσέσκα.                                                              
                     
                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Καραμπιστάνη Χρυσάνθη  ,
            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις