Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΘΗΝΑ ΖΑΧΟΥ
1323 αναγνώστες
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011
00:07

 

 

Αποστολή SMS αγάπης στο 19454 


Με αποστολή SMS αγάπης στο 19454 από χθες, 14/02, έως και την Κυριακή, 20/02, καλεί σε ενίσχυση των δράσεών του για τα παιδιά με καρκίνο, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η "ΦΛΟΓΑ".Η εξόρμηση, που έχει ως σύνθημα "Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα", γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, που είναι σήμερα, 15 Φεβρουαρίου.Με την αποστολή ενός μηνύματος από το κινητό τηλέφωνο στον αριθμό 19454 καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η "Φλόγα" θα ενισχύεται με 1 ευρω τη φορά (η χρέωση του SMS ειναι 1,23 ευρώ).Σε μήνυμά τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η "ΦΛΟΓΑ" και ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα - Β. Ελλάδας η "ΛΑΜΨΗ" αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο σε ποσοστό 20% έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.Ποσοστό 80% από αυτά προέρχονται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας.Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι 280 - 300 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο.Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, ποσοστό 70% από τα παιδιά, που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία, γίνονται καλά.

 

 

 

 

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απόσυρση ΙΧ

 

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απόσυρση ΙΧ έδωσαν στη δημοσιότητα τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Σύμφωνα με αυτή, δίνεται η δυνατότητα παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτοκινήτου μέχρι και 2000 κ.ε. με μερική ή ολική απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτοκινήτου (για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι και 31/12/1998), το οποίο παραδίδεται προς καταστροφή (αποσύρεται) στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής. Η έναρξη της εφαρμογής πραγματοποιείται δέκα ημέρες από τη δημοσίευση της Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ η λήξη της θα είναι στις 20 Δεκεμβρίου 2011. 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στον τετραψήφιο αριθμό 1142 θα μπορούν στο εξής ασθενείς αλλά και φαρμακοποιοί να καταγγέλλουν τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα φάρμακα.Πρόκειται για ένα από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει ο ΕΟΦ ώστε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της έλλειψης φαρμάκων.Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του παρατηρούνται ελλείψεις σε τουλάχιστον 28 φάρμακα που χορηγούνται ως θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, τη νόσο του πάρκινσον, την υπέρταση, το διαβήτη, την σχιζοφρένεια και την ηπατίτιδα.Ανάμεσα στα 13 μέτρα που αποφάσισε να εφαρμόσει ο ΕΟΦ είναι η άμεση απαγόρευση εξαγωγής 28 φαρμάκων και οι αναφορές στον ΕΟΦ από τις εταιρίες που τα προμηθεύουν αλλά και οι φαρμακαποθήκες που τα διακινούν για τα αποθέματα που διαθέτουν.Από τον Απρίλιο θα λειτουργήσει ειδική, on line, εφαρμογή του ΕΟΦ για την άμεση ηλεκτρονική υποβολή των ελλείψεων, ενώ από το Μάρτιο οι εταιρίες και οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να υποβάλλουν στον ΕΟΦ τις πωλήσεις τους ανά φάρμακο και ανά πελάτη.Ο οργανισμός θα προχωρήσει σε νέες χρηματικές ποινές σε εταιρίες. φαρμακαποθήκες και φαρμακεία που δεν διασφαλίζουν την επάρκεια της αγοράς σύμφωνα με το νόμο.Στον έλεγχο του, ο ΕΟΦ θα συνεργαστεί με το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ηλεκτρονικής καταγραφής της ταινίας γνησιότητας σε κάθε φάρμακο που διακινείται από τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελικό στάδιο της διερεύνησης για την επιβολή χρηματικών ποινών βρίσκονται τέσσερις εταιρίες, 30 φαρμακαποθήκες και δεκάδες φαρμακεία.

 

 


Για διάστημα πέντε ετών θα πρέπει να διαθέτει στους ανταγωνιστές της έως και 30.000 τόνους εγχώριου νωπού αγελαδινού γάλακτος κατ' έτος σε τιμές κόστους

Του Γιώργου Μανέττα
Το «πράσινο φως», με την επιβολή όρων και τη λήψη διορθωτικών μέτρων, άναψε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συγχώνευση της «ΔΕΛΤΑ», (θυγατρικής εταιρείας της VIVARTIA), με τη ΜΕΒΓΑΛ, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας της χώρας.
Το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα ελέγχει περίπου το 45% της εγχώριας αγοράς γαλακτοκομικών, με τζίρο που υπερβαίνει σε ετήσια βάση τα 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και θα πλησιάζει τα 640 εκατ. ευρώ μαζί με τις εξαγωγές.
Υπενθυμίζεται πως η VIVARTIA ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του 57,8% της βορειοελλαδίτικης ΜΕΒΓΑΛ, έναντι τιμήματος περίπου 77 εκατ. ευρώ και έκτοτε ανέμενε την έγκριση της Επιτροπής, προκειμένου να προχωρήσει τη συγχώνευσή της με τη «ΔΕΛΤΑ».
Διορθωτικά μέτρα 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τα διορθωτικά μέτρα που πρέπει να λάβει η VIVARTIA είναι τα εξής:
1) Να εκποιήση το σοκολατούχο γάλα με το σήμα «Topino», προκειμένου να αρθεί η οριζόντια επικάλυψη στη σχετική αγορά. Για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας προβλέπονται -για μεταβατικό στάδιο δύο ετών από την ολοκλήρωση της πώλησης- συνοδευτικά μέτρα για την πρόσβαση του υποψήφιου αγοραστή (κατ’ επιλογή του) στο υφιστάμενο δίκτυο διανομής, καθώς και για την παραγωγή/φασόν του σχετικού προϊόντος από τη νέα οντότητα για λογαριασμό του υποψήφιου αγοραστή.
2) Να διαθέτει σε ανταγωνιστές της, για διάστημα πέντε ετών από την ημερομηνία πραγματοποίησης της συγκέντρωσης, έως και 30.000 τόνους εγχώριου νωπού αγελαδινού γάλακτος κατ’ έτος σε τιμές κόστους, βάσει αντικειμενικών, διαφανών και επαληθεύσιμων κριτηρίων, προκειμένου να διασφαλιστεί ικανοποιητική πρόσβαση ανταγωνιστών στην αναγκαία πρώτη ύλη (νωπό γάλα).
3) Να άρει και να απέχει, για διάστημα πέντε ετών, από ενέργειες που συνεπάγονται άμεσα ή έμμεσα (είτε με τη σύναψη συμβάσεων, είτε με την παροχή οικονομικών κινήτρων), σε αποκλειστικότητες στα μεγάλα και μικρά σημεία λιανικής πώλησης.
4) Να συνεχίσει να αγοράζει με άμεση εφαρμογή, για διάστημα τριών ετών από την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, κατ’ απόλυτη επιλογή και ελευθερία των παραγωγών και στο πλαίσιο των ισχυόντων συναλλακτικών όρων, τις υφιστάμενες προσφερόμενες ποσότητες νωπού γάλακτος των παραγωγών των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών και Κιλκίς, που συνεργάζονταν με τις ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ από την 15/9/2010 έως και 31/12/2010, βάσει στοιχείων του ΕΛΟΓΑΚ.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις